Δεν αφορά άμεσα τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την Εισφορά Αλληλεγγύης, ωστόσο συνιστά μία θετική εξέλιξη για την πορεία των ομαδικών μας αγωγών

Συνάδελφοι,

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε πολύς λόγος στα ΜΜΕ για την υπ’αριθμ. 504/2021 απόφαση της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις με τις οποίες επιβλήθηκε η Εισφορά Αλληλεγγύης.

Επειδή πολλοί συνάδελφοί μας που έχουν συμμετάσχει στις ομαδικές αγωγές για την Εισφορά Αλληλεγγύης μέσω του Συλλόγου μας, επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με αυτό το θέμα, σας ενημερώνουμε εν συντομία ότι οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορούν μόνο τους συνταξιούχους του Δημοσίου και το ιδιαίτερο συνταξιοδοτικό τους καθεστώς και επομένως αυτή η απόφαση δεν αφορά άμεσα τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Ωστόσο, η απόφαση ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας περί αντισυνταγματικότητας των διατάξεων στις οποίες βασίστηκε η Εισφορά Αλληλεγγύης και το νομικό σκεπτικό πίσω από αυτήν, δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν μία θετική εξέλιξη εν όψει και των κρίσεων για τις ομαδικές αγωγές των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα.

Για την έγκυρη και πιο αναλυτική ενημέρωσή σας, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ήρθε σε επικοινωνία με το νομικό μας σύμβουλο δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει την υπόθεση των ομαδικών αγωγών της Εισφοράς Αλληλεγγύης, ο οποίος μας απέστειλε το κάτωθι ενημερωτικό σημείωμα:

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ (πατήστε εδώ)