Καταβλήθηκαν τα αναδρομικά θανόντων συνταξιούχων σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη


Συνάδελφοι,

Με το από 19.1.21 δημοσίευμά μας (βλ. εδώ) σας είχαμε ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα της πίστωσης των αναδρομικών των μειώσεων συντάξεων Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 στους κληρονόμους των θανόντων συνταξιούχων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Πράγματι, το Φεβρουάριο καταβλήθηκαν τα ποσά  στους δικαιούχους που είχαν υποβάλει οριστικά την αίτηση με  όλα τα ζητούμενα πιστοποιητικά μέχρι το τέλος του περασμένου έτους. Το Μάρτιο πληρώθηκαν οι κληρονόμοι που υπέβαλαν οριστικά  τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Και τη Δευτέρα 12 Απριλίου, ήταν η σειρά να καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη (13,7 εκατ. ευρώ σε 24.084 δικαιούχους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο e-ΕΦΚΑ). Στις περιπτώσεις αυτές οι δικαιούχοι είχαν υποβάλει επιπλέον στοιχεία της διαθήκης εντός Φεβρουαρίου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ η ηλεκτρονική υπηρεσία για τους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων παραμένει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις εκείνες που καθυστερεί η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial