Η καλυτέρεψη του κόσμου εξαρτάται από την προσωπική μας καλυτέρεψη… – Από το facebook του συνάδελφου Πάνου Παγώνη 

Πολλοί κάνουν κριτική, αλλά πόσοι τελικά κάνουν αυτοκριτική;;;

Αυτή η φράση συνοψίζει σε μεγάλο βαθμό το υπέροχο κείμενο που βρήκαμε στο facebook του συνάδελφου Πάνου Παγώνη (Διεύθυνση Προσωπικού, Χαλάνδρι, Χολαργός, Μαρούσι, Βριλήσσια και Αγίας Μαρίνας) και το οποίο μας προτρέπει να ανακαλύψουμε πρώτα τον εαυτό μας, να τον βελτιώσουμε και στη συνέχεια να «επανασυστηθούμε» στον κόσμο, για να μπορέσουμε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που επιθυμούμε.

Είναι μία δύσκολη, διαρκής, καθημερινή διαδικασία, που αναντίρρητα όμως, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για μία καλύτερη ζωή και έναν καλύτερο κόσμο…


Η καλυτέρεψη του κόσμου εξαρτάται από την προσωπική μας καλυτέρεψη…

Είναι αυτές οι μικρές καθημερινές υπερβάσεις στον εαυτό μας που πολλές φορές τις σκεφτόμαστε αλλά δεν τις τολμούμε!! Μα πώς θα έχεις συμμετοχή σ΄έναν κόσμο ιδανικό και δίκαιο, αν δεν προσπαθήσεις να αλλάξεις την εσωτερική σου ακαταστασία!!! Ο σάκος που κουβαλάμε στην πλάτη μας είναι γεμάτος με απορριφθέντα “θέλω”, με αναβολές και λησμονημένες υποσχέσεις!! Μα ο χαρακτήρας μας σφυρηλατείται και διαμορφώνεται από τη θετική-ενεργητική στάση μας απέναντι στα δύσκολα και κρίσιμα της ζωής μας!!

Μεγάλη υπόθεση η αυτοκριτική… Σου υπενθυμίζει συνέχεια τη θέση σου στο Σύμπαν και τη ζωηρή επιθυμία να διώξεις τα μεγάλα προσωπικά βαρίδια, αυτά που κάνουν τα πόδια να σέρνονται και καταρρακώνουν την αυτοεκτίμηση!!! Η αυτοκριτική είναι γεμάτη αυστηρότητα αν θες να έχεις αποτέλεσμα… Δεν χωρούν εκπτώσεις και δικαιολογίες… Αυτή παρακινεί την αποφασιστικότητα που αντιπαλεύει την εσωτερική μας παραίτηση!!! Δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν, ούτε να επιθυμείς καλύτερη ζωή, αν δεν περάσεις με επιτυχία αυτή τη διαδικασία… Και είναι σε καθημερινή βάση… Με πολλή μοναξιά και κόπο… Μα είναι ο μόνος ρηξικέλευθος τρόπος να πάψεις να κουβαλάς τον περιβόητο σάκο στην πλάτη!!!

Και όταν γίνεις με το καλό αυτό που θέλεις, τότε αρχίζεις ουσιαστικά να μοιράζεσαι και να χαρίζεις απλόχερα τον καλύτερο εαυτό σου… Και η ανταπόκριση που θα βρεις θα είναι μεγάλη και ουσιαστική γιατί η καλή σου πρόθεση και διάθεση θα φαίνεται στα μάτια σου, στο χαμόγελό σου, στο άπλωμα του χεριού σου, στις πράξεις σου!!

Γιατί… “δεν υπάρχουν ιδέες, μόνο οι άνθρωποι που τις κουβαλούν… Και οι ιδέες αυτές, παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει”… Ν.Καζαντζάκης…

Κάτι ξέρει ο μέγιστος, δεν νομίζετε;

Γίνε και μείνε γίγαντας λοιπόν…

Καλή συνέχεια αγαπητοί μου!!!