24/3 & 26/3 οι ημερομηνίες καταβολής της κύριας σύνταξής μας – 1/4 η επικουρική σύνταξη ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ – Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα προκαταβολής της σύνταξης 

Συνάδελφοι,

Οι ημερομηνίες καταβολής των κύριων συντάξεών μας του Απριλίου είναι οι εξής:

· Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 για τους συναδέλφους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9

· Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 για τους συναδέλφους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8

Η επικουρική σύνταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θα καταβληθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου.

 .

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα προκαταβολής της σύνταξης

Συνάδελφοι,

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://prokatavoli.syntaxeis.gov.gr/) στην οποία θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι περίπου 110.000 εν αναμονή συνταξιούχοι για να λάβουν άμεσα και με αυτοματοποιημένες διαδικασίες την προκαταβολή της σύνταξής τους (360-384 ευρώ), μέχρις ότου εγκριθεί η προσωρινή ή η οριστική τους σύνταξη. H πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, οι πρώτες συντάξεις -μαζί με τα αναδρομικά που τις συνοδεύουν- θα δοθούν στους δικαιούχους στο τέλος Απριλίου.

Αφορά ουσιαστικά τους συνταξιούχους που χρονίζει εδώ και καιρό το αίτημα συνταξιοδότησής τους και ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε την οριστική ούτε την προσωρινή σύνταξη και δε λαμβάνουν μισθό ούτε από άλλη δραστηριότητα ούτε από άλλη σύνταξη.

Ωστόσο, σημειώνουμε ότι ειδικά οι συνταξιούχοι του δικού μας ταμείου (e-ΕΦΚΑ – ΤΑΠΙΛΤ), λαμβάνουν στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων προσωρινή σύνταξη εντός του πρώτου τριμήνου από την υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης.