Το Υπουργείο Εργασίας στην υπηρεσία της Alpha Bank! Τα στελέχη του Υπουργείου ακύρωσαν αναίτια την αυριανή, τριμερή συνάντηση για την εξεύρεση λύσης για τους εργαζόμενους που μεταβιβάζονται στη Cepal!

Συνάδελφοι,

Σας είχαμε ενημερώσει χθες (Τετάρτη 25/11) ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε ανταποκριθεί στο αίτημά μας για την πραγματοποίηση τριμερούς σύσκεψης με τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου, των Συλλόγων μας και της τράπεζας για τη συμφιλιωτική επίλυση των ζητημάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της μεταβίβασης των συναδέλφων μας στη Cepal και της αδιάλλακτης στάσης της τράπεζας. Τονίζαμε μάλιστα πως αυτό ήταν κατ’ αρχάς ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης…

Δυστυχώς, το ένα βήμα μπροστά ακολούθησαν πολλά βήματα πίσω…

Σήμερα προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο ότι η προγραμματισμένη ως άνω τριμερής συμφιλιωτική διάσκεψη αναβάλλεται για «έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους», χωρίς να προσδιορίζεται νέα ημερομηνία αυτής!

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες διαδικασίες μεσολάβησαν από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, αλλά μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε – και μας δίνει αυτό το δικαίωμα η απαράδεκτη, πρωτοφανής στάση του Υπουργείου – ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων βρίσκεται στην υπηρεσία της Alpha Bank!

Τονίζουμε εξ άλλου, ότι ιδιαίτερα οι 16 εναπομείναντες συνάδελφοί μας που ακόμα αντιστέκονται στις πιέσεις και δεν έχουν υπογράψει την κατάπτυστη σύμβαση εργασίας, απειλούνται με άμεση από 1.12.20 υποχρεωτική μεταβίβαση και επομένως η οποιαδήποτε συνάντηση έχει νόημα να πραγματοποιηθεί το αργότερο τη Δευτέρα 30.11.20, ειδάλλως αργότερα θα είναι άνευ αντικειμένου!

ΟΙ Σύλλογοί μας απέστειλαν άμεσα στο Υπουργείο επιστολή (την οποία κοινοποιήσαμε στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ επίσης απεστάλη σχετικό Δελτίο Τύπου και στα ΜΜΕ) ζητώντας για ύστατη φορά να ορίσει νέα ημερομηνία διαδικτυακής διεξαγωγής της τριμερούς αυτής συμφιλιωτικής διάσκεψης τη Δευτέρα 30/11/2020 και να διεξαγάγει αυτήν με αμεροληψία και χωρίς σκοπιμότητες:

ΣΥΙΛΤΕ – ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Επιστολή 24-24/26.11.20

Σε κάθε άλλη περίπτωση το Υπουργείο θα έχει αποτύχει να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο, έχοντας μάλιστα αναλάβει αποπροσανατολιστικό ρόλο στην υπηρεσία της Alpha Bank!

Ελπίζουμε στην ανταπόκριση του Υπουργείου, αλλά τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη στήριξη και προστασία των δικαιωμάτων των εναπομεινάντων 16 συναδέλφων μας, που απειλούνται με άμεση από 1.12.2020 υποχρεωτική μεταβίβαση στην ως άνω εταιρεία προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους στην Τράπεζα, αλλά και για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των μεταβιβαζόμενων συναδέλφων εν μέσω της πανδημίας και της οξύτατης οικονομικής κρίσης που αυτή συνεπάγεται.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο αποδειχθεί κατώτερο των περιστάσεων και ενώπιον της αδιάλλακτης στάσης της τράπεζας, είμαστε διατεθειμένοι να χαλάσουμε το κλίμα ομοψυχίας τράπεζας, εργοδοτικού συνδικαλισμού και κυβέρνησης και να… γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα ως Αγιοβασίληδες με «τρίγωνα κάλαντα μπροστά στο Κεντρικό»!