Στηρίξτε το έργο του Πατέρα Γερβάσιου! Δώστε ελπίδα στις βασανισμένες ψυχές των κρατουμένων!

«Πολλοί έχουν προκατάληψη για τους κρατούμενους και λένε: καλά να πάθουν. Οι άνθρωποι αυτοί στις φυλακές δικάστηκαν, εκτίουν την ποινή που τους επέβαλε η δικαιοσύνη. Όμως, αυτή η προκατάληψη τους πληγώνει. Ακόμη και στην καρδιά του μεγαλύτερου ληστή υπάρχει η σπίθα της ανθρωπιάς».

Ο σύλλογός μας σας έχει παρουσιάσει και κατά το παρελθόν μέσω της εφημερίδας μας (φύλλο 38) το έργο του «Άγιου των φυλακισμένων», Πατέρα Γερβάσιου, στον οποίο ανήκουν και τα παραπάνω λόγια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνδράμαμε με τη σειρά μας να γίνει ευρύτερα γνωστή η δράση του μέσω της «Διακονίας αποφυλακίσεως απόρων και κρατουμένων» της Ορθόδοξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Οσία Ξένη».

Σίγουρα, οι φυλακισμένοι είναι άνθρωποι που έχουν υποπέσει σε σοβαρά λάθη στη ζωή τους, αλλά σε κανέναν δεν αξίζει η απάνθρωπη εγκατάλειψη και η περιφρόνηση.

Επειδή, λοιπόν, αυτές τις άγιες μέρες, η στοργή και η αγάπη της οικογένειας και των οικείων προσώπων δεν είναι δεδομένες για όλους…

Εναρμονιζόμενοι με το πνεύμα αυτής της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης που προτάσσει την αλληλεγγύη και ακολουθώντας την επιθυμία του Χριστού, σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια του Πατέρα Γερβάσιου, ώστε πράγματι κάποιοι άνθρωποι που έχουν υποστεί μεγάλα δεινά στη ζωή τους, να μη νιώθουν (έστω και πρόσκαιρα) ως παιδιά ενός κατώτερου θεού…

Επιδίωξή μας είναι να παρέχουμε τη βοήθειά μας στους πλέον αδύναμους, γι’αυτό σας κάνουμε έκκληση να καταθέσετε τη συνδρομή σας προκειμένου αυτοί οι βασανισμένοι από τη ζωή άνθρωποι να έχουν μία σημαντική στήριξη εξερχόμενοι από τη φυλακή ή για ορισμένους να εξαγοραστούν οι μικρές ποινές τους, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στην κοινωνία. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μήνυμα της περιόδου που διανύουμε: η αλληλεγγύη απέναντι στους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη στήριξή μας.

Για την αποφυλάκιση απόρων κρατουμένων στους παρακάτω λογαριασμούς:

1.Εθνική Τράπεζα Ελλάδος:

Αρ. Λογαριασμού: 217/296145-82.

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ :GR5001102170000021729614582

2.Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος:

Αρ. Λογαριασμού: 2323/07301012644-08

Για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Ληστή:

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος:

Αρ. Λογαριασμού:210/481277-87

     ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

GR9601102100000021048127787

ΚΩΔ.SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Διακονίας:

http://www.diakonia-filakon.gr/