Επίσκεψη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο Μουσείο Παξινού-Μινωτή (Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου) την Τρίτη 31 Μαρτίου

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ φιλοδοξούν να μην περιορίζονται στα συνηθισμένα, αλλά πάντοτε προσπαθούμε να προσφέρουμε στους συναδέλφους νέες, ενδιαφέρουσες εμπειρίες με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Καλά λοιπόν τα θέατρα, οι εκδρομές και τα γλέντια, αλλά η επόμενη δραστηριότητά μας θα αφορά μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Παξινού-Μινωτή την Τρίτη 31 Μαρτίου ώρα 12 μ., το οποίο στεγάζεται στο Μέγαρο Εϋνάρδου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας/ΜΙΕΤ, στη γωνία της Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας.

Το Μέγαρο Εϋνάρδου φιλοξενεί το Κληροδότημα Αλέξη Μινωτή εις μνήμην Κατίνας Παξινού, το οποίο δημιουργήθηκε σύμφωνα με τους όρους που έθεσε ο Αλέξης Μινωτής στη διαθήκη του. Ως διαχειριστής του Κληροδοτήματος, το ΜΙΕΤ προκηρύσσει κατ’ έτος υποτροφίες εσωτερικού και εξωτερικού για σπουδαστές από όλους τους τομείς και τις ειδικότητες της θεατρικής τέχνης, καθώς και για τεχνικούς του θεάτρου που επιθυμούν να μετεκπαιδευτούν στο εξωτερικό, ενώ εκδίδει μελέτες για την ιστορία και τη θεωρία του θεάτρου, καθώς και μεταφράσεις έργων του κλασικού ρεπερτορίου.

Ανάμεσα στους σκοπούς του Κληροδοτήματος ήταν εξαρχής η δημιουργία μιας αίθουσας όπου θα φιλοξενούνται ενθυμήματα από τη ζωή και τη σταδιοδρομία της Κατίνας Παξινού. Το Δ.Σ. του ΜΙΕΤ πραγματοποίησε την επιθυμία του διαθέτη και,  μετά το θάνατό του, όταν και τα προσωπικά του αντικείμενα περιήλθαν στο Μορφωτικό Ίδρυμα, η αρχική αίθουσα Παξινού επεκτάθηκε, εμπλουτίστηκε και μετονομάστηκε σε Μουσείο Παξινού-Μινωτή.

Κατά τη διάρκειά της περίπου δίωρης ξενάγησής μας στο χώρο από την υπεύθυνη του Μουσείου, θα μάθουμε για τις συναρπαστικές ζωές της Κατίνας Παξινού και του Αλέξη Μινωτή και θα νιώσουμε την παρουσία τους στο χώρο μέσα από τα προσωπικά αντικείμενα των δύο μεγάλων ηθοποιών, οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

           

.


· Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου) την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 11.45 π.μ.

· Η είσοδος θα είναι δωρεάν

· Η επίσκεψη θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες

· Θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων

· Σπεύσατε να κλείστε θέση γιατί αναμένεται να εξαντληθούν άμεσα

.