Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΚΙΝ.ΑΛ. για την ανάδειξη και προώθηση της πρότασής μας για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ

Συνάδελφοι,

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις μας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής προκειμένου να τους επιδώσουμε την επικαιροποιημένη, εμπεριστατωμένη εισήγηση-μελέτη για την αναγκαιότητα της ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, σήμερα Τετάρτη 19/2 εκπρόσωποι των Συλλόγων μας συναντηθήκαμε με το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝ. ΑΛ. κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τη βουλευτή Δράμας συναδέλφισσά μας Χαρά Κεφαλίδου, τον υπεύθυνο ασφαλιστικού βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιώργο Μουλκιώτη και τον τομεάρχη οικονομικών κ. Γιάννη Κουτσούκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας τα στελέχη των συλλόγων μας αναλύσαμε τα θέματα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και τονίσαμε την  αναγκαιότητα ένταξης του ΤΑΠΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, με τους εκπροσώπους του ΚΙΝ. ΑΛ. να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θέτοντας σοβαρά διευκρινιστικά ερωτήματα. Αφού έγινε μία διεξοδική συζήτηση του θέματος και τους παραδώσαμε το υπόμνημα και τη σχετική τροπολογία για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, μας ενημέρωσαν ότι εκτός της κατάθεσης επίκαιρης επερώτησης, προτίθενται να καταθέσουν και ειδική τροπολογία για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή συνάντηση που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και όπως μας τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Κεγκέρογλου, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε επικοινωνία, προκειμένου το ΚΙΝ. ΑΛ. να συμβάλει στο μεγάλο στόχο ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Οι Σύλλογοί μας θα συνεχίσουν τις συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και θα δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα μέχρι να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της διάσωσης και κατοχύρωσης της επικουρικής σύνταξης όλων των ασφαλισμένων – εργαζομένων και συνταξιούχων – μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

 .

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ 

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK

 


Υ.Γ. Στο περιθώριο της συνάντησης η ασφαλιστική σύμβουλος του Συλλόγου μας συναδέλφισσα Μαρία Φιλιπποπούλου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους εκπροσώπους του ΚΙΝ.ΑΛ. σημαντικά ασφαλιστικά θέματα του χώρου της Ιονικής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 8, 19, 28 και 30 του νόμου 4387/2016 (του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου), οι συντάξεις ως προς το ανταποδοτικό μέρος, για όσους συναδέλφους της Ιονικής υποβάλλουν αίτηση από 13/5/2016 και μετά υπολογίζονται με βάση τις συντάξιμες αποδοχές επί των οποίων έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές για την περίοδο από 1/1/2002 μέχρι την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης, συνυπολογιζόμενων των δώρων εορτών και των επιδομάτων αδείας (συμπεριλαμβανομένων όλων των επιδομάτων που λάμβαναν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, όπως επίδομα γάμου, τέκνων κ.λπ.). Επειδή όμως, στους συνταξιούχους της Ιονικής που συνταξιοδοτήθηκαν προ του Νόμου Κατρούγκαλου και επανυπολογίστηκε η σύνταξή τους από 1/1/19, έχει εσφαλμένα υπολογιστεί το νέο ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης, χωρίς το σύνολο των αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβληθεί εισφορές, αλλά και χωρίς τα δώρα εορτών και επιδόματα αδείας για τα οποία επίσης κατεβλήθησαν οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, εμείς αιτούμαστε ο επανυπολογισμός των παλαιών συνταξιούχων συναδέλφων να γίνει με βάση το σύνολο των αποδοχών τους (δηλαδή μέσος όρος των μικτών αποδοχών, όπου συμπεριλαμβάνονται όλα τα επιδόματα που ελάμβαναν ως εργαζόμενοι, καθώς και τα οικογενειακά επιδόματα γάμου, τέκνων κ.λπ.), καθώς και των δώρων και επιδομάτων αδείας επί των οποίων έχουν παρακρατηθεί ασφαλιστικές εισφορές, με τους εκπροσώπους του ΚΙΝ.ΑΛ. να διαβεβαιώνουν την ασφαλιστική μας σύμβουλο ότι θα τοποθετηθούν επί του θέματος κατά τη διάρκειας της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σημειώστε ότι επ’ αυτών των ζητημάτων και μία σειρά άλλων σοβαρών θεμάτων που ανέκυψαν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, αφού εξέτασε τα δεδομένα του επανυπολογισμού των συνταξιούχων της Ιονικής, υπέβαλε πάνω από 1.000 ενστάσεις στον ΕΦΚΑ.