Την Παρασκευή 20/12 κάναμε ένα υπέροχο, ιστορικό, θεατρικό ταξίδι στην παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»


Συνάδελφοι,

Οι θεατρικές βραδιές με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίστηκαν την Παρασκευή 20/12 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) στην παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη».

Οι πληροφορίες μας έλεγαν ότι η παράσταση έχει ήδη κερδίσει κοινό και κριτικούς με απανωτά sold out και αφού πλέον την παρακολουθήσαμε, μπορούμε να συμφωνήσουμε και καταλάβουμε το γιατί!

Σε ένα έργο πιο επίκαιρο –δυστυχώς- από ποτέ (καθώς τα βάσανα της προσφυγιάς εξακολουθούν να ταλανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους), παρακολουθήσαμε την πορεία μίας ελληνικής οικογένειας που ξεριζώθηκε από τη Σμύρνη στη Μικρασιατική Καταστροφή για να εγκατασταθεί, να παλέψει και να βρει την καινούργια της εστία στη Θεσσαλονίκη. Το έργο είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel, αφού αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή και τη δημιουργική διάθεση της Μιμής Ντενίση, η οποία έπειτα από ενδελεχή έρευνα, έγραψε το έργο, το σκηνοθέτησε, έχει το ρόλο της αφηγήτριας και πρωταγωνιστεί σε μία υπέροχη ερμηνεία. Τα πλούσια σκηνικά, τα μοναδικά κοστούμια, ο μεγάλος θίασος, ο συνδυασμός των ερμηνειών με τις βιντεοπροβολές που δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, η μοναδική αυτή παραγωγή, κέρδισαν όλους τους συναδέλφους που έδωσαν το παρών, ενώ παράλληλα μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε μία από τις πιο ταραγμένες εποχές της χώρας μας.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα συνεχίσει τις επιτυχημένες θεατρικές της βραδιές στις καλύτερες παραστάσεις με τις καλύτερες τιμές. Ωστόσο, επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη (σ.σ. στην ως άνω παράσταση εξαντλήθηκαν και τα 70 εισιτήρια που είχαμε στη διάθεσή μας), να είστε σε επιφυλακή, ώστε να προλάβετε και να δώσετε το παρών στην επόμενη που θα ανακοινωθεί από την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial