Η Ελλάδα έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης… Δεν είναι αργά για να ξεπηδήσει κάτι νέο και ελπιδοφόρο – Απάντηση του συνάδελφου Θωμά Καρακάση στο συνάδελφο Σαράντο Φιλιππόπουλο

Συνάδελφοι,

Τα ενδιαφέροντα των Ιονικάριων δεν περιορίζονταν ποτέ αποκλειστικά στα τραπεζικά θέματα, αφού λόγω του επιπέδου που χαρακτηρίζει το χώρο μας, οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι πολυσχιδείς προσωπικότητες με άποψη… επί παντός επιστητού. Εμείς χαιρόμαστε πάντοτε να προβάλλουμε και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα των συναδέλφων με την ιστοσελίδα μας βέβαια να βρίσκεται στο επίκεντρο της Ιονικής ζωής.

Στις 10/10/19 δημοσιεύσαμε ένα άρθρο του Προέδρου του Συλλόγου μας συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου, σχετικά με τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας (Η μεγαλύτερη αυταπάτη του νεοέλληνα είναι ότι ζει σε μία χώρα που δεν παράγει τίποτα), οι οποίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες, το οποίο μπορείτε να βρείτε και στο τελευταίο τεύχος (Φύλλο 71) της εφημερίδας του Συλλόγου μας.

Ο συνάδελφος Θωμάς Καρακάσης, ο οποίος υπηρέτησε στο κατάστημα της Καβάλας και της Χρυσούπολης και είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις και βαθιά σκέψη, παίρνοντας αφορμή από το άρθρο, ανέπτυξε ακόμα περαιτέρω τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της χώρας μας, βάζοντας την «προσωπική» του πινελιά :


Συνάδελφε Σαράντο,

Διάβασα με μεγάλη προσοχή το άρθρο σου στη Συλλογική ενημέρωση σχετικά με την ανάπτυξη, και επέτρεψέ με να κάνω κάποιες παρατηρήσεις μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης από αυτές που περιγράφεις. Και είναι γεμάτη από «σπάνιες γαίες», που αποτελούνε αναγκαίες πρώτες ύλες για τεχνολογίες αιχμής. Επίσης ξέχασες το ασύγκριτο πλεονέκτημα που έχει και είναι ο πολιτισμός της, και που αποτελεί το «σήμα αναγνώρισης και αποδοχής μας» για οποιαδήποτε χώρα βρισκόμαστε.  Επίσης και η γεωστρατηγική μας θέση που την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη, και τα οφέλη της τα έχουμε εκχωρήσει σε ποικιλώνυμους και αναξιόπιστους «συμμάχους και εταίρους». Δυστυχώς όμως οι πολίτες, κατευθυνόμενοι από τα πολιτικοοικονομικομιντιακά συμφέροντα, δεν έχουνε την επιβαλλόμενη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Χώρας. Αυτά τα παραπάνω δεν αφήνουνε να ακουσθεί και οποιαδήποτε φωνή διαφορετικά από τα συμφέροντα τους και τις εντολές που εξυπηρετούνε. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι ακόμη και στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες παρασυρόμενοι έντεχνα και σκόπιμα για μια ακόμη φορά ψηφίσανε κατά ποσοστό 80% ευρωμνημονιακά κόμματα, τα οποία μας έχουνε οδηγήσει εδώ. Αν και δεν πιστεύω ότι είναι πολύ αργά, οι δυνατότητες αυτές εξαντλούνται από την ανάκυψη καινούργιων και περισσότερο δύσκολων προβλημάτων εσωτερικών και εξωτερικών. Εάν θέλεις όσον αφορά τις δικές μου απόψεις οι σταθμοί που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, τους προσδιορίζω στο 1996, 2002, 2010, Σεπτέμβριος 2015. Το τι έγινε στο πολιτικό σκηνικό αυτές τις χρονιές είναι εύκολο να το ξέρεις, εσύ και όλος ο Λαός μας. Η σημερινή οικτρή αποδόμησή μας και περιθωριοποίησή μας σαν Χώρα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο πρόσφατων χειρισμών αλλά παλαιοτέρων, οργανωμένων και κατευθυνόμενων. Πάντως ποτέ δεν είναι αργά για να ξεπηδήσει κάτι νέο και ελπιδοφόρο.

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ


Ακολουθεί και η απάντηση του Προέδρου του Συλλόγου μας, συνάδελφου Φιλιππόπουλου, στην τοποθέτηση του συνάδελφου Καρακάση :


Αγαπητέ συνάδελφε,

Πράγματι, ορισμένες από τις επισημάνσεις σου είναι πολύ σωστές και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Ως προς τις απόψεις σου για τις χρονολογίες – σταθμό που οδήγησαν τη χώρα «στα βράχια», είναι ένα θέμα που χρήζει εκτεταμένης ανάλυσης που δεν μπορεί να γίνει σε λίγες γραμμές. Ας αφήσουμε τον ιστορικό του μέλλοντος να φωτίσει αυτές τις σκοτεινες και δύσκολες πτυχές της ιστορικής διαδρομής της χώρας μας…

Σαράντος Φιλιππόπουλος


Εμείς χαιρόμαστε όταν η ιστοσελίδα μας φιλοξενεί τον ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στους συναδέλφους και περιμένουμε και από άλλους να μας αποστείλουν τη γνώμη τους για αυτό ή για άλλα θέματα, τα ενδιαφέροντά τους και τις δραστηριότητές τους για να τα δημοσιεύσουμε!