ΣΥΙΛΤΕ Νο 133. Ενίσχυση της υπηρεσίας του ΙΚΑ (ΤΑΠΙΛΤ) για την επίσπευση της έκδοσης των συνταξιοδοτικών αποφάσεων λόγω της εθελουσίας εξόδου

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των εκπροσώπων του συλλόγου μας, Σαράντου Φιλιππόπουλου, Νίκου Αλεξόπουλου και Λάμπρου Μεραντζή με υπηρεσιακούς παράγοντες του κύριου ασφαλιστικού μας φορέα (ΙΚΑ-ΤΑΠΙΛΤ). Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα οργανωτικά θέματα για την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης των αποφάσεων συνταξιοδότησης, ιδιαίτερα μετά το μεγάλο όγκο παραιτήσεων που υπεβλήθησαν από 636 συναδέλφους προερχόμενους από την Ιονική λόγω της εθελουσίας εξόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από την τελευταία συνάντηση με τους υπεύθυνους του ταμείου ο σύλλογός μας είχε διατυπώσει αίτημα προς την τράπεζα για την ενίσχυση του συνταξιδοτικού μας φορέα με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου των αιτήσεων. Η διοίκηση της τράπεζας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας και για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεων συνταξιοδότησης απέσπασε 2 συναδέλφους μας που θα απασχοληθούν στο ταμείο και επιπλέον χορήγησε 2 γραφεία, 2 εκτυπωτές και 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους ο σύλλογός μας φρόντισε να μεταφέρει από την αποθήκη της τράπεζας στις υπηρεσίες του ταμείου.

Επιπροσθέτως, κατά τη σημερινή μας συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το τεχνικό κομμάτι για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του ταμείου για την ταχύτερη έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων και αποφασίστηκε συνάδελφοί μας μηχανογράφοι να συνδράμουν το ταμείο στη βελτίωση των μηχανογραφικών του προγραμμάτων.

Σας γνωστοποιούμε ότι η τρίτη σειρά των αποχωρούντων στις 31/12/2014 συναδέλφων λόγω της εθελουσίας εξόδου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη από τις 30/12/2014.

Συνάδελφοι, παρακολουθούμε με αδιάκοπο ενδιαφέρον την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εθελουσίας εξόδου για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και θα συνεχίσουμε μέχρι την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ                           Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ