Η τελευταία… δροσιστική εκδρομή μας (Νέα Αρτάκη-Άγιος Ιωάννης Ρώσος-Λίμνη Ευβοίας) την Κυριακή 21/7

Συνάδελφοι,

Πλέον βρισκόμαστε μέσα στο… βαθύ καλοκαίρι και είμαστε βέβαιοι ότι όσοι έχετε τη δυνατότητα, έχετε ήδη απομακρυνθεί από την Αθήνα και τις άλλες μεγαλουπόλεις και απολαμβάνετε τη θάλασσα ή και το βουνό σε κάποιο όμορφο προορισμό…

Ωστόσο, για όσους είχαν ακόμα απομείνει στην Αθήνα, εμείς φροντίσαμε να τους χαρίσουμε ορισμένες στιγμές δροσιάς την Κυριακή 21/7, κλείνοντας με μία μονοήμερη εκδρομή στην Εύβοια τη σεζόν των εξορμήσεών μας, ώστε να επιστρέψουμε δριμύτεροι από το Σεπτέμβριο!


Κυριακή 21/7

Η συγκέντρωσή μας έγινε όπως πάντα κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας νωρίς το πρωί, προκειμένου να προλάβουμε να απομακρυνθούμε έγκαιρα από τη «λάβα» της καυτής τσιμεντούπολης, αλλά και γιατί είχαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα μπροστά μας και οι ώρες μίας μόνο μέρας για μία εκδρομή με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, συνήθως δεν είναι αρκετές…

Πρώτος μας προορισμός αφού περάσαμε στην Εύβοια ήταν η Νέα Αρτάκη, όπου σταματήσαμε να πάρουμε τον καφέ μας, με τη θάλασσα δίπλα μας να μας χαρίζει τις πρώτες σταγόνες δροσιάς…

Στη συνέχεια, μέσα από μία πολύ όμορφη διαδρομή στο φυσικό τοπίο της Εύβοιας, φτάσαμε στο κατάφυτο Προκόπι, για να επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα του Ελληνισμού, τον ξακουστό Άγιο Ιωάννη το Ρώσο. Με κατάνυξη και δέος προσκυνήσαμε το σκήνωμα του Αγίου, ενώ όσοι ήθελαν φόρεσαν την Αγία Ζώνη και το Σκούφο, σε μία μοναδική θρησκευτική εμπειρία για τους συμμετέχοντες.

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος 

Αφού πληροφορηθήκαμε όσα πρέπει να ξέρει κανείς για την ιστορία του Αγίου και του Ναού και καθώς ο ήλιος ο ηλιάτορας είχε ήδη αρχίσει να μας «σπρώχνει» προς τη δροσιά της θάλασσας, πήραμε το δρόμο για ένα από τα πλέον όμορφα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, τη Λίμνη Ευβοίας. Οι πληροφορίες μας έλεγαν για ένα γραφικό χωριό που αποπνέει την αίσθηση αιγαιοπελαγίτικου τοπίου και η πραγματικότητα δε το διέψευσε. Η Λίμνη, αμφιθεατρικά χτισμένη, αμέσως κερδίζει τον επισκέπτη με τα στενά δρομάκια, τα παραδοσιακά της σπίτια και το πράσινο, από το πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού, να αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Κάναμε τον περίπατό μας στον παραλιακό δρόμο και καθίσαμε στις καφετέριες με τη θαλάσσια αύρα να μας γεμίζει με θετική διάθεση και ενέργεια. Παράλληλα, πολλοί προτίμησαν να δροσιστούν… πιο άμεσα, κάνοντας τις βουτιές τους στα καταγάλανα νερά.

Όταν πλέον η θαλάσσια δραστηριότητα είχε… εξαντλήσει τους λουόμενους, όλοι μαζί καθίσαμε στην πολύ όμορφη παραλιακή ταβέρνα «Πλάτανος» (όπου, ναι, καλά μαντέψατε, ένας τεράστιος πλάτανος μας προστάτευε από τον καυτό ήλιο…) και απολαύσαμε τους εκλεκτούς καλοκαιρινούς μεζέδες, απολαμβάνοντας από τη μια πλευρά τον Ευβοϊκό κόλπο και από την άλλη την καταπράσινη πλαγιά που απλώνεται αμφιθεατρικά πάνω από τον οικισμό.

Λίμνη Ευβοίας

Η πολύωρη παραμονή μας στη Λίμνη Ευβοίας μας αποζημίωσε με όμορφες αναμνήσεις και στο δρόμο της επιστροφής, σταματήσαμε εκ νέου στη Νέα Αρτάκη για την απαραίτητη ξεκούραση, πριν φτάσουμε το βράδυ στην Αθήνα.


Η τελευταία εκδρομή μας για τη φετινή σεζόν προσέφερε πολύ όμορφες στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες και αποτέλεσε την καλύτερη κατακλείδα των εξορμήσεών μας. Ανανεώνουμε πλέον το ραντεβού μας για το φθινόπωρο, έτοιμοι για νέες εκπλήξεις, για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις και να επισκεφθούμε τόπους… απάτητους ακόμα από την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!

 .

* Η πρώτη φθινοπωρινή εκδήλωση του Συλλόγου μας έχει ήδη δρομολογηθεί, αφού τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε στο Θέατρο Βράχων για ένα υπέροχο μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου. Δηλώστε άμεσα συμμετοχή!