Μονοήμερη εκδρομή στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο και τη Λίμνη Ευβοίας την Κυριακή 21 Ιουλίου

Μετά από μία γεμάτη δραστηριότητες σεζόν, έφτασε η ώρα για την τελευταία μας εκδρομή πριν αφεθούμε στη θερινή ραστώνη…

Η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του Συλλόγου μας διοργανώνει μία πολύ ενδιαφέρουσα μονοήμερη εκδρομή στην Εύβοια την Κυριακή 21 Ιουλίου, όπου θα επισκεφθούμε τον ξακουστό Άγιο Ιωάννη το Ρώσο στο Προκόπι, καθώς και την πανέμορφη Λίμνη Ευβοίας και τις… πέριξ παραλίες, ως τον καλύτερο επίλογο των εκδρομών μας για τη φετινή σεζόν, πριν απομακρυνθούμε από το κλεινόν άστυ είτε στις ιδιαίτερες πατρίδες μας είτε στις εξοχικές μας κατοικίες είτε και σε πιο… εξωτικούς προορισμούς.


Κυριακή 21 Ιουλίου

Θα συγκεντρωθούμε, ως είθισται, κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας στις 8:00 το πρωί για να αναχωρήσουμε με πούλμαν για την Εύβοια. Με τις απαραίτητες στάσεις και μέσα από μία πολύ όμορφη διαδρομή στο φυσικό τοπίο της Εύβοιας, θα φτάσουμε στο Προκόπι, ένα κατάφυτο από πεύκα και πλατάνια χωριό, που εκτός από τη μοναδική φυσική ομορφιά του δάσους που το περιβάλλει, είναι γνωστό για την προσκύνημα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου – ένα από τα σημαντικότερα όχι μόνο της Εύβοιας, αλλά και ολόκληρου του ελληνισμού.

Θα επισκεφθούμε την εκκλησία όπου φυλάσσεται σε λάρνακα το ολόσωμο, άφθαρτο και σεπτό σκήνωμα του Αγίου, το οποίο φυλασσόταν μέχρι το 1924 στο ναό του Μεγάλου Βασιλείου στο Προκόπι της Μικράς Ασίας. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών Ελλάδας-Τουρκίας το 1924, οι χριστιανοί κάτοικοι του Προκοπίου το έφεραν στο σημερινό Προκόπι που έγινε η νέα τους πατρίδα.

Αφού προσκυνήσουμε το σκήνωμα και πληροφορηθούμε λεπτομέρειες για την ιστορία του Αγίου, του σκηνώματος και του ίδιου του Ναού, θα πάρουμε το δρόμο για το πιο όμορφο χωριό, ίσως, της Βόρειας Εύβοιας, τη γραφική Λίμνη Ευβοίας, στην οποία… φυσά αιγαιοπελαγίτικος αέρας και μοιάζει σαν να έχει μεταφερθεί αυτούσια από κάποιο νησί (δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν αιγαιοπελαγίτικη καταγωγή). Η Λίμνη, αμφιθεατρικά χτισμένη, αμέσως κερδίζει τον επισκέπτη με τα στενά δρομάκια, τα παραδοσιακά της σπίτια και το πράσινο, από το πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού, να αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Θα κάνουμε τον περίπατό μας στην παραλιακή της ζώνη, όπου χτυπά η καρδιά του χωριού και θα απολαύσουμε τον καφέ μας δίπλα στη θάλασσα με θέα από τη μια τον Ευβοϊκό κόλπο και από την άλλη την καταπράσινη πλαγιά που απλώνεται αμφιθεατρικά πάνω από τον οικισμό.

Στη συνέχεια, θα δροσιστούμε σε μία από τις υπέροχες παραλίες της περιοχής με τα καταγάλανα και απάνεμα νερά. Αφού απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο και μετά από μία γεμάτη μέρα, θα επισκεφθούμε μία από τις ταβέρνες της περιοχής, για να ικανοποιήσουμε την πείνα που σίγουρα θα έχει κάνει την εμφάνισή της, τρώγοντας και διασκεδάζοντας με το κύμα να σκάει στα πόδια μας! 

Και αφού πλέον θα έχουμε εκπληρώσει ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων, νομίζουμε άκρως ευχαριστημένοι, θα πάρουμε το δρόμο του γυρισμού για την Αθήνα, ανανεώνοντας το ραντεβού των εκδρομών με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ από το φθινόπωρο!

 

Τιμή Συμμετοχής : 15 ευρώ κατ’ άτομο


Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα της συγκεκριμένης εκδρομής προσφέρει όσα θα ήθελε κάποιος από μία όμορφη καλοκαιρινή εξόρμηση και πάνω από όλα τη μοναδική παρέα της Ιονικής! Γνωρίζετε πλέον ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες και κλείνουν πολύ γρήγορα, επομένως καλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους, επικοινωνώντας με το Σύλλογό μας.

Με αυτήν την εκδρομή κλείνουμε τη σεζόν 2018-19 με την υπόσχεση να επανέρθουμε δριμύτεροι και ανανεωμένοι με ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις από το φθινόπωρο!