Άποψη του συναδέλφου Γιώργου Ανδριώτη για τις πολιτικές εξελίξεις

Συνάδελφοι,

Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η πατρίδα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου του Δημοκρατίας δημιουργεί έντονη ανασφάλεια σε κάθε υπεύθυνο και σκεπτόμενο έλληνα πολίτη. Η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και με τα σημερινά δεδομένα πιστεύω ότι είναι αδιανόητο να θεωρεί οποιοσδήποτε σοβαρός πολίτης ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προηγείται προς το παρόν στις δημοσκοπήσεις θα κάνει πράξη όλα όσα ευαγγελίζεται, «σκίζοντας» τα μνημόνια για να δώσει λύση στο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας.

Προσπαθώντας να εξετάσω την κατάσταση μέσα από μία ψύχραιμη ματιά, πιστεύω ότι η πολιτική πόλωση έχει ενταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε πλέον έχει χαθεί η αίσθηση του μέτρου και το διαφαινόμενο αδιέξοδο θα οδηγήσει, δυστυχώς την πατρίδα μας σε σίγουρες, αλλά απρόβλεπτα καταστροφικές περιπέτειες. Η απειρία και η στειρότητα ικανού στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα στη σταθερότητα και την ελπίδα που είχε αρχίσει να γεννάται το τελευταίο διάστημα μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Μακάρι εγώ και όλοι όσοι διατυπώνουν παρόμοια θέση να κάνουμε λάθος, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω ξεκάθαρα την άποψή μου ότι η μοναδική υπεύθυνη πολιτική στάση σήμερα είναι η σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας ή έστω των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων, για την εξεύρεση στην τρίτη ψηφοφορία ενός κοινώς αποδεκτού και ικανού προσώπου που θα υπερψηφιστεί ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτή η εξέλιξη είναι μονόδρομος για να διασφαλιστεί η πολιτική ομαλότητα ώστε να διαμορφωθούν σταδιακά οι προϋποθέσεις για τη βελτίωση της οικονομίας, να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να έρθουν επιτέλους καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό με σιγουριά και αποτελεσματικότητα.

Η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμα από τη φουρτούνα. Έχει μοχθήσει και ματώσει για να επιβιώσει και τα έχει καταφέρει. Ας μη χύσουμε την καρδάρα με το γάλα την τελευταία στιγμή. Ας μην πάνε χαμένοι οι κόποι του ελληνικού λαού. Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα πειράματα με τις τύχες της πατρίδας μας αυτήν την περίοδο είναι απαγορευμένη πολυτέλεια. Είναι γεγονός ότι δυστυχώς δεν υφίσταται επί του παρόντος καμία αξιόπιστη πολιτική πρόταση για την πορεία της χώρας. Επομένως, μόνο ενωμένες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας. Γι’αυτό ελπίζω και προσδοκώ, έστω και την ύστατη στιγμή, να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μετατεθεί η διενέργεια εκλογών σε ύστερο χρόνο, δίνοντας έτσι και το χρόνο και την πολιτική λύση που έχει σήμερα ανάγκη η πατρίδα μας.

Γιώργος Ανδριώτης