Άποψη του συναδέλφου Σαράντου Φιλιππόπουλου για τις πολιτικές εξελίξεις

Συνάδελφοι,

Οι πολιτικές εξελίξεις για μία ακόμα φορά οδηγούν στο ασφαλές πλέον συμπέρασμα ότι το πολιτικό τοπίο πάσχει από την έλλειψη σοβαρής πρότασης και από την αδυναμία των σημερινών αρχηγών να διαχειριστούν την κρισιμότητα  της κατάστασης, με πρώτο και… χειρότερο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Η επιλογή του κου Σαμαρά να μηνύσει το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κο Χαϊκάλη επειδή σε έναν από τους διαλόγους για τη γνωστή υπόθεση του χρηματισμού αναμείχθηκε το όνομά του, αποτελεί πρόκληση και φανερώνει την πρακτική του Πρωθυπουργού να κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με το συμφέρον το δικό του και του κόμματός του και σίγουρα όχι του ελληνικού λαού.

Ο κος Σαμαράς έχει χάσει πλέον την αίσθηση του μέτρου στην προσπάθειά του να διασώσει το ξεπεσμένο κύρος του εν όψει και των διαφαινόμενων εκλογών. Στην υπόθεση Χαϊκάλη προχώρησε δήθεν θιγμένος σε μήνυση, αγνοώντας την ουσία της καταγγελίας που αποτελεί εμφανές δείγμα της διαφθοράς και της σήψης του πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένα της κυβέρνησής του.

Αντίθετα, όταν στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναμιχθεί το όνομά του σε παρόμοια υπόθεση, δεν προχώρησε σε παρόμοιες ενέργειες, κρίνοντας προφανώς ότι θα έβλαπταν το κόμμα του. Δεν έπρεπε, λοιπόν, ο κος Σαμαράς να έχει μηνύσει τον πρώην Γραμματέα της κυβέρνησής του κο Μπαλτάκο που σε συνομιλία του με τον κο Κασιδιάρη που μεταδόθηκε από όλα τα ΜΜΕ, διατύπωνε ανερυθρίαστα την άποψη ότι κατόπιν εντολών του Πρωθυπουργού ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κος Αθανασίου, έδωσε εντολή στους δικαστές να ασκήσουν διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και να οδηγήσουν τους βουλευτές της στη φυλακή;

Αυτή η υπόθεση, όμως, δεν τον ενόχλησε τον κο Σαμαρά όταν ένας βασικός συνεργάτης του διατύπωνε αυτήν την άποψη που συνιστά ξεκάθαρη εκτροπή. Το ελάχιστο που είχε να κάνει για να προστατεύσει την τιμή του πολιτικού κόσμου και τη δική του προσωπικά ήταν να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Δεν το έπραξε όμως, ενώ όλως τυχαίως στην υπόθεση Χαϊκάλη το έπραξε με περισσή ευκολία.

Η άποψή μου είναι ότι πλέον αυτά τα ζητήματα έχουν ξεφύγει από τη σφαίρα της πολιτικής και πλέον απαιτείται… ψυχανάλυση για να δοθεί απάντηση, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο!

Σαράντος Φιλιππόπουλος