H IONIKH ENOTHTA καλωσορίζει το καλοκαίρι με μία υπέροχη εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (15-17 Ιουνίου) Μυστράς – Νεάπολη – Ελαφόνησος – Μονεμβασιά – Κυπαρίσσι  

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η μέρα μεγαλώνει, ο ήλιος μας χαμογελά, οι παραλίες μας περιμένουν καρτερικά και το μεγάλο φωτεινό ελληνικό καλοκαίρι είναι προ των πυλών! Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ… ψάχνει αφορμές για τη διοργάνωση εκδρομών αφού ξέρουμε ότι οι συνάδελφοι διψούν για τις εξορμήσεις μας και σίγουρα ο ερχομός του καλοκαιριού και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα, 15-17 Ιουνίου) αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό για να εκδράμουμε στην όμορφη και γεμάτη παράδοση και ιστορία Λακωνία (Μυστράς – Νεάπολη – Ελαφόνησος – Μονεμβασιά – Κυπαρίσσι) και να απολαύσουμε από κοντά όσα έχει να μας προσφέρει.


15 – 17 Ιουνίου

ΜΥΣΤΡΑΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ

.

Σάββατο 15 Ιουνίου

Το πρωί θα συγκεντρωθούμε όπως πάντα κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας στις 7:30 π.μ. για να αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας. Θα κατευθυνθούμε προς τη λακωνική γη, κάνοντας βέβαια και τις απαραίτητες στάσεις, με πρώτο σταθμό το θρυλικό Καιάδα. Καθώς θα προσεγγίζουμε το επιβλητικό σημείο με τη μεγάλη χαράδρα της Λαγκάδας να απλώνεται από κάτω, θα νιώσουμε κι εμείς να μας κατακλύζει το δέος ώσπου να συναντήσουμε το σπηλαιοβάραθρο Καιάδας, όπου κατά την παράδοση οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έριχναν τα ανάπηρα νεογέννητα.

Μετά από αυτήν τη δυνατή εμπειρία, το ταξίδι στο χρόνο θα συνεχιστεί με την επίσκεψή μας στην Καστροπολιτεία του Μυστρά που παραμένει ερημωμένη, προσφέροντας απλόχερα μία πρωτόγνωρη πολιτιστική εμπειρία (και όχι μόνο) σε ένα τοπίο που καθηλώνει το βλέμμα και ξυπνάει τις αισθήσεις. Η καλύτερη εποχή να επισκεφτεί κανείς τον Μυστρά είναι σίγουρα η Άνοιξη, καθώς τα άγρια άνθη και φυτά που γεννάει η φύση συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο που θα ομορφύνει την περιήγησή μας ανάμεσα στα τείχη, σε εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες, σε παλάτια, σπίτια και γεφυράκια, ακολουθώντας τα βήματα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου ο οποίος ξεκίνησε από εδώ το ταξίδι του για την Κωνσταντινούπολη, το 1449.

Αφού απολαύσουμε τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η καστροπολιτεία του Μυστρά θα πάρουμε το δρόμο μας για τη Νεάπολη, όπου και θα καταλύσουμε στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο 4* «Gea Elaia Hotel» που μάλιστα θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του σε γκρουπ και βρίσκεται μπροστά στην παραλία. Όσοι θέλουν θα έχουν την ευκαιρία για έναν παραθαλάσσιο περίπατο ή ακόμα και για μια γρήγορη βουτιά, μέχρι το βραδινό σερβιριζόμενο δείπνο μας στο ξενοδοχείο.

.

Κυριακή 16 Ιουνίου

Προτρέπουμε τους συναδέλφους που θα έρθουν μαζί μας στην εκδρομή να απολαύσουν χωρίς… αναστολές το πρωινό μας σε μπουφέ για να πάρουν δυνάμεις για ό,τι ακολουθήσει! Βλέπετε θα πάρουμε το δρόμο για να επισκεφθούμε ένα από τα πιο σαγηνευτικά μέρη της Ελλάδας, το «Νησί καρτ-ποστάλ», τη μαγευτική Ελαφόνησο! Θα πάρουμε το φέριμποτ για να περάσουμε στο μοναδικής ομορφιάς νησί της Λακωνίας που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από την απέναντι ακτή και θα συνεχίσουμε προς τη νότια πλευρά του, για τις φημισμένες στα πέρατα του κόσμου «δίδυμες» παραλίες του Σίμου και του Σαρακήνικου. Αντικρίζοντας την ψιλή άμμο, τις αμμοθίνες, τα γαλαζοπράσινα νερά τους, είναι βέβαιο ότι δε θα μπορέσουμε να αντισταθούμε και να νιώσουμε πάλι σαν μικρά παιδιά! Θα βυθιστούμε στα σμαραγδένια νερά και θα πλαγιάσουμε στη σκιά των κέδρων χαλαρώνοντας κάτω από τον καταγάλανο, φωτεινό ουρανό. Ένας τόπος βγαλμένος από όνειρο, στον οποίο θα θέλουμε να μείνουμε για πάντα!

Αυτό βέβαια δε θα συμβεί, αλλά να είστε σίγουροι ότι και η συνέχεια θα είναι εξίσου ευχάριστη και ενδιαφέρουσα! Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στο γραφικό λιμανάκι της Χώρας του Νησιού και εν συνεχεία θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Η Νεάπολη βάζει τα καλά της, καθώς γιορτάζει η Αγία Τριάδα και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην κεντρική πλατεία, με παραδοσιακούς χορούς και ατελείωτο γλέντι και χορό!

.

Δευτέρα 17 Ιουνίου Αγίου Πνεύματος

Επειδή σε αυτήν την εκδρομή θα έχουν την τιμητική τους οι… μεσαιωνικές ιστορίες, μετά το πλούσιο σε μπουφέ πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξακουστή Μονεμβασιά που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια καστροπολιτεία με τη δική της, μοναδική ατμόσφαιρα, δεν είναι τυχαίο ότι έλκει ακατάπαυστα επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, για να γνωρίσουν τη διαφορετικότητά της και τα πολλαπλά και ετερόκλητα στοιχεία της σε ένα ρομαντικό σκηνικό.

Ένα μικρό νησί που ενώνεται με την ενδοχώρα από μια στενή λωρίδα γης, μια γέφυρα που συνυπάρχει με το θαλασσινό στοιχείο του Μυρτώου Πελάγους. Μπαίνοντας στο βράχο από τη μοναδική είσοδο  αρχίζει το ταξίδι στο παρελθόν, από τον 6ο αιώνα που κατοικήθηκε μέχρι και σήμερα.

Ο βράχος στον οποίο βρίσκεται και θυμίζει κάτι από… Γιβραλτάρ, αποκολλήθηκε από τη στεριά το 375 μ.Χ. εξαιτίας ενός δυνατού σεισμού και της έδωσε τη σημερινή, ιδιαίτερη μορφή της.

Η παλιά πόλη της Μονεμβασιάς είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, διατηρημένος με άψογο τρόπο. Γεμάτη πέτρινα σκαλιά, σοκάκια, παραμυθένια σπίτια, καμάρες και εκκλησίες, η Μονεμβασιά ή Μονεμβάσια εικόνες δίνει την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου.

Αφήνοντας πίσω τη μοναδική αυτή Καστροπολιτεία, θα συνεχίσουμε για ένα ακόμα ιδιαίτερο προορισμό, το γραφικό χωριό Κυπαρίσσι. Στα πόδια του Πάρνωνα απλώνεται ένας από τους ελάχιστους ανεπιτήδευτους παραδοσιακούς οικισμούς των ακτών του Μοριά που διατηρεί το χρώμα και τη γραφικότητά του. Βρίσκεται 100 μέτρα ψηλότερα από τη θάλασσα και καλύπτεται από πυκνή μεσογειακή βλάστηση που αποτελείται πεύκα, χαρουπιές και κυπαρίσσια. Χτίστηκε έτσι για προστασία από τους πειρατές και παρέμεινε απομονωμένο μέχρι τη δεκαετία του ’70 καθώς δεν υπήρχε οδικό δίκτυο! Αργότερα, όταν πέρασε ο κίνδυνος, δημιουργήθηκαν οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Παραλία και Μητρόπολη, τα επίνεια του Κυπαρισσιού. Τα βοτσαλωτά του ακρογιάλια έγιναν ελκυστικός διεθνής τουριστικός προορισμός και ο μοναχικός οικισμός μετατρέπεται σε τουριστικό κέντρο κατά τους θερινούς μήνες. Αφού περιπλανηθούμε στα σοκάκια του και απολαύσουμε μερικά από τα ομορφότερα παλιά παραδοσιακά σπίτια της περιοχής που ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα και αποπνέουν έντονα την ατμόσφαιρα αιγαιοπελαγίτικου νησιού, η εκδρομή μας θα φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της και μετά από ένα όμορφο Ιονικό τριήμερο, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

 .

                     Τιμή κατ’ άτομο

 

Τετράκλινο          115

_____________________________

Τρίκλινο               125

  _____________________________

Δίκλινο                 135

  _____________________________

Μονόκλινο           195

 

– Κλείνοντας θέση, οφείλετε να καταβάλετε αμέσως το 50% του αντιτίμου συμμετοχής σας.

 .

Περιλαμβάνονται :

· Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν & φέριμποτ

· Διαμονή στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο 4* Gea Elaia

· Φόρος διανυκτέρευσης 3€ + ΦΠΑ

· 2 πρωινά σε μπουφέ

· 1 βραδινό σερβιριζόμενο δείπνο

 .

Δεν περιλαμβάνονται :

· Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ό,τι δεν αναφέρεται

Ø Η ΑΝΩΤΕΡΩ  ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 


 .

Το καλοκαίρι είναι εδώ και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το καλωσορίσουμε από μία εκδρομή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ! Επειδή όλες οι εκδρομές μας είναι πλήρεις με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι κάθε φορά να μην προλαβαίνουν να κλείσουν θέση, γνωρίζετε ότι πρέπει να κλείσετε θέση ΑΜΕΣΩΣ, αν θέλετε κι εσείς να περάσετε ένα πολύ όμορφο τριήμερο με την καλύτερη Ιονική Παρέα! 

* Οι συνάδελφοι της Αθήνας έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν συναδέλφους από την Περιφέρεια την Παρασκευή και τη Δευτέρα το βράδυ, προκειμένου να τους διευκολύνουν να συμμετάσχουν στην εκδρομή.