Απανωτά δικαστικά «ραπίσματα» στον κ. Κολλάτο!

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως για την «ταραχώδη» σχέση του κ. Κολλάτου με την ελληνική δικαιοσύνη, αφού ο κύριος αυτός κατέχει… απλησίαστα ρεκόρ χαμένων δικών, ενώ έχει εξοβελιστεί και από δικαστήρια για την απαράδεκτη συμπεριφορά του εντός της αίθουσας…

Το πρόβλημα είναι ότι η δικομανία του δεν εξαντλείται σε προσωπικό επίπεδο, αλλά δυστυχώς για να ικανοποιήσει τις παράλογες εμμονές του χρησιμοποιεί το Σύλλογο Συνταξιούχων, προκαλώντας του μεγάλη οικονομική ζημία!

Παρά τις αλλεπάλληλες δικαστικές του ήττες, ο κ. Κολλάτος συνεχίζει ακάθεκτος να χρησιμοποιεί το Σύλλογο Συνταξιούχων για να πλήξει το κύρος του συνδικαλισμού στο χώρο της Ιονικής και να εξυπηρετήσει τις φαντασμένες του επιδιώξεις.

Με την απόφαση 1597/2019 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, δικαιώθηκε απόλυτα ο συνάδελφος Θωμάς Γεωργίου, πρώην λογιστής του Συλλόγου Συνταξιούχων, στον οποίο είχε αρνηθεί ο κ. Κολλάτος να καταβάλει την αμοιβή του για τις λογιστικές υπηρεσίες που είχε προσφέρει στο Σύλλογο. Μάλιστα, το δικαστήριο επιδίκασε στο συνάδελφο Γεωργίου 1.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω του ψευδούς περιεχομένου σχετικής ανακοίνωσης που είχε δημοσιεύσει ο κ. Κολλάτος! Σε αυτήν την ανακοίνωση ο κ. Κολλάτος καταφερόταν με ψευδείς ισχυρισμούς – όπως παραδέχθηκε το δικαστήριο – εναντίον των συναδέλφων Θωμά Γεωργίου, Ιωάννη Χρυσικού, Μαρίας Φιλιπποπούλου και Σαράντου Φιλιππόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό της αμετροέπειας του κ. Κολλάτου ότι παραδέχθηκε ρητά στο δικαστήριο – και έχει καταγραφεί στην απόφαση – ότι σκοπός της εν λόγω ανακοίνωσης δεν ήταν η ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, αλλά η διάθεση να προσβληθούν οι συνάδελφου Μαρία Φιλιπποπούλου και Σαράντος Φιλιππόπουλος!

 .

Συγκεκριμένα :

Δημοσιεύθηκε η απόφαση 1597/2019 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε τον συνάδελφο Θωμά Γεωργίου, καταδικάζοντας τον ΣΣΙΛΤΕ να του καταβάλει την αμοιβή του για τη λογιστική υποστήριξη του Συλλόγου, αμοιβή που ο κ. Κολλάτος είχε αρνηθεί να του καταβάλει. Η απόφαση έκρινε ότι ο συνάδελφος Θωμάς Γεωργίου τακτοποίησε όλες τις λογιστικές εκκρεμότητες του ΣΣΙΛΤΕ των ετών 2013 και 2014 και δικαιούταν για τις υπηρεσίες του το ποσό των 200,00 € πλέον ΦΠΑ για κάθε μήνα που τακτοποίησε λογιστικά, ποσό το οποίο έκρινε απολύτως εύλογο. Μάλιστα, επειδή ο συνάδελφος Θωμάς Γεωργίου είχε υποσχεθεί στον τότε πρόεδρο του ΣΣΙΛΤΕ Γιάννη Χρυσικό και στην τότε ταμία, Μαρία Φιλιπποπούλου να κάνει επιπλέον έκπτωση στην παραπάνω ήδη χαμηλή αμοιβή των 200,00 €, με την αγωγή του ζήτησε εν τέλει το ποσό των 156,00 € το μήνα περίπου, το οποίο και του επιδίκασε το Δικαστήριο. Επειδή όμως, όπως θα θυμάστε, ο κ. Κολλάτος δεν περιορίστηκε στο να αρνηθεί την εύλογη και δίκαιη αμοιβή του Θωμά Γεωργίου για την κοπιώδη και υψηλής ποιότητας λογιστική εργασία του, αλλά επιπλέον εξέδωσε και προσβλητική ανακοίνωση με την οποία τον κατηγορούσε ότι, σε συνεννόηση με την τότε ταμία του συλλόγου, Μαρία Φιλιπποπούλου και τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Χρυσικό, εκμετάλλευτηκαν τον σύλλογο υπερχρεώνοντάς τον για τις υπηρεσίες του Θωμά Γεωργίου, η δικαστική απόφαση δικαίωσε και στο σημείο αυτό τον συνάδελφο Θωμά Γεωργίου και του επιδίκασε αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, ποσού 1.000,00€. 

Η απόφαση έκρινε ότι η ανακοίνωση του κ. Κολλάτου ήταν ψευδής, καθώς ανέφερε ότι η αμοιβή του Θωμά Γεωργίου είχε συμφωνηθεί στα 575,00€ το μήνα ενώ το αληθές ήταν ότι συμφωνήθηκε σε λιγότερο από 200,00€ το μήνα. Έκρινε επίσης ότι σκοπός της ανακοίνωσης δεν ήταν η ενημέρωση των μελών του συλλόγου, αλλά η διάθεση να προσβληθεί η τότε ταμίας του ΣΣΙΛΤΕ, Μαρία Φιλιπποπούλου και ο σύζυγός της, Σαράντος Φλιππόπουλος και ότι η ανακοίνωσή αυτή προσέβαλε την τιμή και την υπόληψη του Θωμά Γεωργίου, τον οποίο εμφάνιζε να προσπαθεί σε σύμπνοια με την Μαρία Φιλιπποπούλου και τον Γιάννη Χρυσικό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί οικονομικά τον Σύλλογο αιτούμενος υπέρογκες αμοιβές, υπερδιπλάσιες αυτών που επικρατούν στα συναλλακτικά ήθη, ενώ το αληθές ήταν ότι η αμοιβή του Θωμά Γεωργίου για τις υπηρεσίες που παρείχε ήταν χαμηλότερες αυτών που επικρατούν στην αγορά.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται λοιπόν πως ο μόνος που ζημιώνει τον Σύλλογο είναι ο ίδιος ο κ. Κολλάτος που επιμένει να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να παρανομεί. 

 .

Ο κ. Κολλάτος και η μικρή ομάδα του είναι εκτεθειμένοι στα μάτια των συναδέλφων και το χειρότερο από όλα εκθέτουν και προξενούν μεγάλη οικονομική ζημία στο Σύλλογο Συνταξιούχων με τις αλλεπάλληλες, ανούσιες δικαστικές τους ενέργειες.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν την επαναλαμβανόμενη δυσφήμιση του Συλλόγου και κατ΄επέκταση των συναδέλφων της Ιονικής και να είναι σίγουροι ότι μετά τις εξελίξεις που θα τους εξοστρακίσουν από το Σύλλογο, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις αδικαιολόγητες και παράνομες πράξεις τους.

Έχει φτάσει επιτέλους η ώρα να απαλλαγούμε από αυτούς που απαξιώνουν το συνδικαλισμό στο χώρο μας, υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Συλλόγου Συνταξιούχων και προκαλούν συνεχώς ζημία στην Ιονική Οικογένεια.