Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στηρίζουμε τους υποψηφίους που προέρχονται από την Ιονική Οικογένεια – Ο συνάδελφος Κώστας Σπυρέλης, υποψήφιος Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγίου Βλασίου Παρακαμπυλίων Αιτωλοακαρνανίας

Είναι γνωστό σε όλους σας ότι ο Σύλλογός μας πάντοτε προβάλλει τις δραστηριότητες των ανθρώπων του, ξεφεύγοντας από τα στενά συνδικαλιστικά πλαίσια.

Αυτήν την περίοδο που επίκεινται οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πιστεύουμε πραγματικά ότι αξίζει να προβάλουμε και να στηρίξουμε τους υποψηφίους που συνδέονται με την Ιονική Οικογένεια. Ιδιαίτερα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η γνώση και η εκτίμηση για τα άτομα που είναι υποψήφια, είναι το πιο κατάλληλο κριτήριο για την κατεύθυνση της ψήφου. Σας προτείνουμε, λοιπόν, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και ιδεολογικής προέλευσης να στηρίξετε με την ψήφο σας τους αξιόλογους υποψηφίους που πιστεύουμε ότι μπορούν να εκφράσουν και να προωθήσουν με τη συμμετοχή τους στα κοινά τις αξίες και τα ιδανικά που είναι απαραίτητα για την εξέλιξη και την πρόοδο των αυτοδιοικητικών ζητημάτων.


Ο συνάδελφος Κώστας Σπυρέλης είναι γνωστός σε πολλούς από εσάς από την επί σειρά ετών υπηρεσία του στο Κεντρικό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασιακής του πορείας διακρίθηκε για το ήθος και την εργατικότητά του. Το στοιχείο όμως που τον έκανε να ξεχωρίζει και σίγουρα αποτυπώθηκε στο μυαλό όλων, είναι η αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους και η συμπαράστασή του προς τους συνανθρώπους του που είναι η μία απαράβατη αρχή που δεν απαρνήθηκε ποτέ στη ζωή του.

Μετά από την αποχώρησή του από την τράπεζα επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Άγιο Βλάσιο Παρακαμπυλίων Αιτωλοακαρνανίας, όπου πλέον διαμένει μόνιμα και αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της κοινότητάς του.

Ο ίδιος μας αναφέρει για το πρόγραμμά του:

“Προτεραιότητά μου θα είναι οι εγκαταλελειμμένοι οικισμοί της Αγίας Παρασκευής, Καραμανείκων Λάπατου,Σκαλτίνας  και κάτω Αγίου Βλασίου.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτών των οικισμών είναι το οδικό δίκτυο,  οι αγροτικοί δρόμοι καθώς και ο κεντρικός φωτισμός.

‘Όπως όλοι γνωρίζουν οι οικισμοί αυτοί αποτελούν τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής  σε κτηνοτροφία και γεωργία και κανείς έως τώρα δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την διευθέτηση των προβλημάτων τους και που χρόνια απαιτούν οι κάτοικοι.
Στον Άγιο Βλάση ο οποίος έχει αναδειχτεί ως τουριστική ζώνη από το 1982 -επί προεδρίας Αντώνη Κούρου -κανείς δεν ασχολήθηκε και ενώ πέρασαν και τρέχουν “χιλιάδες” Ευρωπαϊκά προγράμματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, σε επίπεδο υποδομών, όπως δρόμοι μονοπάτια κλπ,έτσι ώστε να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη στο πανέμορφο χωριό μας.
Οι ορεινές διαδρομές προς τον  προφήτη Ηλία και τον Κούτουπα  καθώς και παραλίμνιες,ιδίως προς τη λίμνη Προύλπου  παραμένουν εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτες!
Η ενασχόλησή μου με το τραπεζικό σύστημα κατά  την 32χρονη εργασία μου, μού  εξασφάλισαν γνωριμίες και διασυνδέσεις πού θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων!

Ευνόητο είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν θα είμαι και δεν γίνεται να είμαι μόνος!

Επιζητώ ουσιαστική συνεργασία με όλους τους παλαιούς δημάρχους, προέδρους, συμβούλους και μεγάλους ανθρώπους του χωριού, αλλά και όλους όσους θέλουν το καλό του τόπου μας.

Ζητώ επίσης την αρωγή και την συνεργασία των οικονομικών παραγόντων και επαγγελματιών της περιοχής μας.

Θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η συνεργασία μου και η διεκδίκηση των προαναφερθέντων με οποιαδήποτε δημοτική αρχή εκλεγεί καθώς και με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Ένα σημαντικό θέμα που προέκυψε τον τελευταίο καιρό είναι η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον τόπο μας που πρόκειται να τοποθετούν στα όμορφα βουνά μας και που θα  φαίνονται σαν σκίαστρα πάνω από τον Άγιο Βλάση!

Προτεραιότητά για μένα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού κάλλους της περιοχής μας!

 Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους αλλά και αυτούς που με διάβασαν αλλά δεν αποφάσισαν ακόμα!

Σας ευχαριστώ 

Κωνσταντίνος Σπυρέλης 

Υποψήφιος Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγίου Βλασίου”


Η πολυετής υπηρεσία του στην τράπεζα και ο σεβασμός και η αγάπη όσων είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του, έδωσαν την ευκαιρία στον Κώστα να αναπτύξει σχέσεις με συναδέλφους που μπορούν να τον βοηθήσουν στον οικονομικό σχεδιασμό προκειμένου να υλοποιήσει το όραμά του για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η ανάπτυξη των εγκατελελειμμένων περιοχών, η εκμετάλλευση των προοπτικών που παρουσιάζουν με σεβασμό πάντοτε στο όμορφο φυσικό τοπίο και το περιβάλλον και η σύγχρονη πνοή στην κοινότητά του, αποτελούν τα μεγάλα στοιχήματα του Κώστα και είμαστε σίγουροι ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος αποτελεί τον κατάλληλο άνθρωπο για να ξεφύγει η κοινότητά του από την κλασική διαχείριση και να εισέλθει σε μία νέα εποχή.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Κώστας θα σταθεί δίπλα στους συμπολίτες του που θα έχουν ανάγκη, καθώς αποτελεί την αρχή ζωής που τον χαρακτηρίζει.

Με τρόπο μεθοδικό και συγκεκριμένο αποφάσισε να διεκδικήσει δυναμικά την προεδρία του χωριού έχοντας ένα οργανωμένο πλάνο στο μυαλό του. Μοναδική του επιθυμία και επιδίωξη να εξυπηρετήσει στους συμπατριώτες και τον τόπο του και είμαστε διατεθειμένοι μέσα από το Σύλλογό μας να του συμπαρασταθούμε.

Αν και ανακοίνωσε με σχετική καθυστέρηση την υποψηφιότητά του είμαστε βέβαιοι ότι ο συνδυασμός της γνώσης του για τα ιδιαίτερα προβλήματα του χωριού του και συνολικά της περιοχής, με την εμπειρία και τις σημαντικές γνωριμίες που έκανε στη σταδιοδρομία του στην τράπεζα τον καθιστούν τον κατάλληλο υποψήφιο για την προεδρία του Αγίου Βλάσιου.