Εκδρομή με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Σάββατο & Κυριακή 18-19 Μαΐου ΜΥΚΗΝΕΣ – ΝΕΜΕΑ – ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΟΡΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΜΕΘΩΝΗ – ΠΥΛΟΣ – ΓΙΑΛΟΒΑ

Η πασχαλινή μας εξόρμηση στην Κέρκυρα αποδείχτηκε μία από τις καλύτερες… εμπνεύσεις του Συλλόγου μας και είναι βέβαιο ότι όσοι συνάδελφοι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη εκδρομή θα κρατήσουν τις πλέον ευχάριστες αναμνήσεις. Ωστόσο, αν κάποιος θεώρησε ότι λόγω του επερχόμενου καλοκαιριού θα μπούμε σε… αγρανάπαυση, έκανε μεγάλο λάθος! Η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας συνεχίζει απτόητη και έχει να προσφέρει πολλές συγκινήσεις ακόμα στους συναδέλφους που την ακολουθούν, σε μία σεζόν που τολμούμε να πούμε ότι είναι η πλέον επιτυχημένη για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου μας!

Η επόμενη εκδρομή μας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου και θα περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων και ενδιαφέροντων προορισμών! Ξεκινώντας το Σάββατο από την επίσκεψή μας στο οινοποιείο του κτήματος Σεμέλη και στους αρχαιολογικούς χώρους της Νεμέας και των Μυκηνών και καταλήγοντας για διανυκτέρευση στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας. Την Κυριακή θα ακολουθήσουμε τη μεσσηνιακή ακτογραμμή για να πάρουμε μία γεύση από θάλασσα, ήλιο, καλοκαίρι και τις όμορφες Κορώνη, Μεθώνη, Φοινικούντα και Πύλο. Εννοείται ότι, όπως κάθε φορά, δε θα παραλείψουμε να… στήσουμε το γλέντι μας και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας!


18 – 19 Μαΐου

ΜΥΚΗΝΕΣ – ΝΕΜΕΑ – ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΚΟΡΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΜΕΘΩΝΗ – ΠΥΛΟΣ – ΓΙΑΛΟΒΑ

Σάββατο 18/5

Η συγκέντρωσή μας θα γίνει παραδοσιακά κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας στην Πλατεία Κοτζιά για να ξεκινήσουμε για τη διήμερη εκδρομή μας. Πρώτος μας σταθμός θα είναι το Κτήμα Σεμέλη στο Κούτσι στη Νεμέα, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος αμπελώνας των Βαλκανίων, με αμπελοκαλλιέργεια 25.000 στρεμμάτων. Θα επισκεφθούμε μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες της χώρας για να γνωρίσουμε τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού σε μία διαδρομή που περνά μέσα από το χώρο παραγωγής, όπου περιγράφεται η διαδικασία συλλογής των σταφυλιών και οινοποίησης, το χώρο εμφιάλωσης και το κελάρι, όπου γίνεται αναφορά στη διαδικασία ωρίμανσης του κρασιού. Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας ή στο κελάρι από το κρασί του οινοποιείου.

Μετά από αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, για να θαυμάσουμε το Ναό και το Ιερό του Νεμείου Διός, αλλά και ό,τι σώζεται από στάδιο της Νεμέας που είχε χωρητικότητα 40.000 θεατών, όπου διεξάγονταν πανελλήνιοι αγώνες κάθε δύο χρόνια, ενώ θα επισκεφθούμε και το Μουσείο του αρχαιολογικού χώρου.

Η περιήγησή μας στο σπουδαίο αρχαιοελληνικό πολιτισμό θα συνεχιστεί στις Μυκήνες, όπου συνοδεία έμπειρης ξεναγού θα περιπλανηθούμε στους χώρους του παγκόσμιας φήμης αρχαιολογικού χώρου και του σπουδαίου Αρχαιολογικού Μουσείου. Το βασίλειο Αγαμέμνονα ήταν το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Η πιο λαμπρή εποχή του ήταν από 1.600 π.Χ. μέχρι το 1.110 π.Χ. περίπου και στην περίοδο αυτή αντιστοιχούν τα περισσότερα ορατά μέχρι σήμερα ευρήματα. Από τα σωζόμενα ερείπια τα σπουδαιότερα είναι οι δύο ταφικοί βασιλικοί περίβολοι, όπου βρίσκονται και περίφημος θησαυρός του Ατρέα (θολωτός τάφος του Αγαμέμνονα), ο θολωτός τάφος της Κλυταιμνήστρας, η Πύλη των Λεόντων, το Βασιλικό ανάκτορο, ο ναός, η Βόρεια Πύλη καθώς και η Υπόγεια δεξαμενή κ.ά. Πολλά από τα ευρήματα που προκαλούν θαυμασμό σε εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις γωνιές της γης, εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, αλλά και στο νέο, σύγχρονο, Μουσείο Μυκηνών το οποίο και θα επισκεφθούμε.

Μετά το πέρας της περιήγησής μας στο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, θα κατευθυνθούμε για την όμορφη πόλη της Καλαμάτας. Στο τετράστερο ξενοδοχείο μας μετά από μία γεμάτη, ενδιαφέρουσα, αλλά σίγουρα κουραστική μέρα θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε μπουφέ, ενώ θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική και διασκέδαση με το μοναδικό τρόπο της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, με τους καλλιτέχνες της Ιονικής Οικογένειας συναδέλφους Πλούταρχο Κούσουλα και Ιπποκράτη Ξυλά (με αλφαβητική σειρά αποφασίστηκε η… μαρκίζα) να δίνουν τον πανηγυρικό τόνο!

 .

.

Κυριακή 19/5

Ελπίζοντας ότι το βραδινό γλέντι δε θα μας έχει… εξουθενώσει, θα πάρουμε το πρωινό μας σε μπουφέ και θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας. Αν και μάλλον κανείς μας δεν έχει… μπάρμπα στην Κορώνη, εμείς δε θα διστάσουμε να επισκεφθούμε μία από τις ομορφότερες πολιτείες της παραλιακής Μεσσηνίας που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές λόγου όπου δεσπόζει το βενετσιάνικο κάστρο με τα επιβλητικά τείχη, τους πύργους και τη μεγάλη πύλη, αλλά και για να περιπλανηθούμε στη γραφική κωμόπολη με τα παραδοσιακά σπίτια με τις κεραμιδωτές σκεπές.

Συνεχίζοντας στην παραλιακή γραμμή της Μεσσηνίας, θα περάσουμε από το πανέμορφο παραθαλάσσσιο θέρετρο της Φοινικούντας, όπου απλώνεται η τεράστια αμμουδιά με τα γαλαζοπράσινα νερά! Σειρά θα πάρει το… έτερο ήμισυ της Κορώνης, η Μεθώνη. Οι δύο μικρές κωμοπόλεις της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου απέχουν μόλις μισή ώρα μεταξύ τους και πάντα είχαν κοινή πορεία. Το Κάστρο της Μεθώνης, ένα από τα πιο σημαντικά οχυρωματικά συμπλέγματα στην Ελλάδα, είναι σήμερα ένας πολύ όμορφος αρχαιολογικός χώρος που εκτείνεται σε περίπου 93 στρέμματα και καταλήγει στο Μπούρτζι, τον οκτάπλευρο πύργο που βρέχεται ολόγυρα από τη θάλασσα. Το Κάστρο της εμπνέει. Δεν θα συναντήσουμε ιππότες, θα νιώσουμε να κυκλοφορούν αναάμεσά μας…

Τελειώνοντας την περιήγησή μας στη Μεσσηνία, θα επισκεφθούμε την όμορφη Πύλο, την κωμόπολη που είναι ταυτισμένη με την ιστορική Ναυμαχία του Ναβαρίνου, αλλά πλέον αναπαύεται ήρεμη, κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο, θυμίζοντας νησιωτικό οικισμό και θα καταλήξουμε στη Γιάλοβα για να απολαύσουμε τον καφέ μας δίπλα στη θάλασσα.

.

Τιμή κατ’ άτομο

Τρίκλινο               65

  _____________________________

Δίκλινο                 75

  _____________________________

Μονόκλινο           85

 

Περιλαμβάνονται :

· Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν

· Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας

· Φόρος διανυκτέρευσης

· Πρωινό σε μπουφέ

· Βραδινό σε μπουφέ  (κρασί και αναψυκτικά) με ζωντανή μουσική

· Η είσοδος και η ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία (στις 18/5 η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν καθόσον είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων)


.

Η σύντομη αυτή εξόρμησή μας περιλαμβάνει ένα γεμάτο πρόγραμμα με διαφορετικές δραστηριότητες που είμαστε βέβαιοι ότι θα αφήσουν όλους τους συμμετέχοντες απολύτως ικανοποιημένους. Επειδή όλες οι εκδρομές μας είναι πλήρεις με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι κάθε φορά να μην προλαβαίνουν να κλείσουν θέση, είμαστε σίγουροι ότι πλέον γνωρίζετε ότι πρέπει να είστε «πιο γρήγοροι και από τη σκιά σας» προκειμένου να ζήσετε ένα πολύ όμορφο Σ/Κ με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Επομένως καλούμε τους ενδιαφερόμενους να κλείσουν άμεσα θέση!