Αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας θα λάβει για δεύτερη συνεχή χρονιά μέρος σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σ/Κ (2-3/2) στα Τρίκαλα για την επέτειο του Τρικαλινού Κιλελέρ της 2/2/1925, μετά από πρόσκληση της οργάνωσης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925»

Συνάδελφοι,

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας σίγουρα γνωρίζετε την προσπάθεια που καταβάλλει η συναδέλφισσά μας Χρηστίνα Σωτήρχου, με τη συνδρομή του Συλλόγου μας, να κοινοποιήσει τη δράση του δολοφόνου των εργατών, του συνεργάτη των κατακτητών επί Κατοχής, του προδότη της πατρίδας μας που συνέβαλε στην προσπάθεια γενοκτονίας του ελληνικού λαού, του Χρήστου Καβράκου και το διαρκές σκάνδαλο που εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες με την ονομασία του στρατοπέδου Τρικάλων προς τιμήν του!!!!

Ο Σύλλογός μας έχει σταθεί αλληλέγγυος στις προσπάθειες τόσο της συναδέλφισσας, όσο και άλλων πολιτών με δημοκρατικό φρόνημα για τη διόρθωση αυτής της κατάφωρης ιστορικής αδικίας, ζητώντας τη μετονομασία του στρατοπέδου “Χρήστου Καβράκου”. Στα Τρίκαλα έχει συσταθεί η οργάνωση “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925” με σκοπό την ιστορική αποκατάσταση της αιματοβαμμένης αγροτικής εξέγερσης των Τρικάλων, αλλά και το “ξήλωμα” του δολοφόνου Χρήστου Καβράκου από την περίοπτη θέση που του έχουν επιφυλάξει μέχρι στιγμής οι επίσημες ιστορικές αναφορές.

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει θεσπίσει την ετήσια διοργάνωση εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγροτικής και Λαϊκής Εξέγερσης των Τρικάλων και μας τιμά ιδιαιτέρως η πρόσκληση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925» :

Α. Να παρευρεθούμε στην ημερίδα που διοργανώνεται το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, με θέμα «Οι αγώνες της αγροτιάς απ’ το Κιλελέρ ως την Αντίσταση» και να προλογίσουμε τη συναδέλφισσα Χρηστίνα Σωτήρχου που θα μιλήσει για τις διώξεις των γυναικών μετά την Εξέγερση του 1925».

.

Β. Την επομένη, Κυριακή 3/2, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που στήθηκε στην ομώνυμη πλατεία, για να τιμηθεί η Αγροτική και Λαϊκή Εξέγερση των Τρικάλων της 2ας Φεβρουαρίου 1925. Η “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” μέσα από τις έρευνες της συναδέλφισσας Χρηστίνας Σωτήρχου, επιθυμεί να συμβάλει ώστε σταδιακά να λάβει τη θέση και την πανελλήνια αναγνώριση που του αξίζει στο πάνθεον των ιστορικών αγώνων της εργατοαγροτιάς του περασμένου αιώνα.

.

Στα Τρίκαλα θα βρεθεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο συνάδελφο Σαράντο Φιλιππόπουλο που θα είναι ομιλητής και στις δύο ως άνω εκδηλώσεις, τον έφορο συνάδελφο Παναγιώτη Χαλικιά και τη συναδέλφισσα Χρηστίνα Σωτήρχου.

Ευχαριστούμε την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925» για την τιμητική πρόσκλησή της. Θα συμμετάσχουμε με χαρά στις εκδηλώσεις και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και μνήμης.