Η Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Ιονικής προσφέρει ξανά ζωή! ΝΕΟΣ τρόπος συγκέντρωσης μονάδων αίματος σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ επίπεδο

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας έχει προχωρήσει στην επανενεργοποίηση του θεσμού της Υπηρεσίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που είχε προσφέρει σημαντικό έργο την περίοδο λειτουργίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Παρά τις δυσκολίες που συνοδεύουν αυτό το εγχείρημα λόγω της ηλικίας των περισσότερων μελών μας, προχωρήσαμε στην επανασύσταση της Υπηρεσίας και νιώθουμε δικαιωμένοι αφού η νέα μας προσπάθεια έχει ήδη βοηθήσει δεκάδες συναδέλφους μας, παρέχοντάς τους τις τόσο πολύτιμες μονάδες αίματος, ανεξαρτήτως εάν οι ίδιοι είναι εθελοντές αιμοδότες ή όχι.

· Όμως για το νέο έτος έχουμε θέσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Για να καλυφθούν όμως οι ανάγκες των μελών του Συλλόγου μας και των οικείων τους, απαιτείται η ενεργοποίηση του συνολικού δυναμικού της Ιονικής Οικογένειας και κυρίως της νέας γενιάς της Ιονικής. Ο σχεδιασμός είναι να πραγματοποιηθούν δύο αιμοληψίες κατά τη διάρκεια του έτους στα γραφεία μας που θα καλυφθούν από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με την οποία συνεργαζόμαστε και ελπίζουμε να στηριχτούν από τα παιδιά και τα εγγόνια μας! Για να συμβεί αυτό, πρέπει να καταστεί συνείδηση στους συναδέλφους μας ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να συνδράμουμε σε αυτήν την προσπάθεια για τους συναδέλφους μας, εμάς τους ίδιους και για να ξανακάνουμε πρωτοπόρα την Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Ιονικής!

.

· Ωστόσο, στο πλαίσιο της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας μας, καταβάλλαμε προσπάθειες και κατορθώσαμε προκειμένου να θεσπιστεί ένας επιπλέον τρόπος συγκέντρωσης μονάδων αίματος σε πανελλαδικό επίπεδο:

Παροτρύνουμε στο εξής τους εθελοντές μας και όσους έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας οποιουδήποτε Κρατικού Νοσοκομείου της χώρας. Ο αιμοδότης θα δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

.

· Επίσης, κάθε μήνα θα γνωστοποιούμε τη δραστηριότητα της Υπηρεσίας και όσους ενεργοποιηθήκαν και αιμοδότησαν για λογαριασμό του Συλλόγου μας, ενώ στο επόμενο Δ.Σ. θα πάρουμε απόφαση ώστε στο τέλος κάθε χρονιάς σε μία ξεχωριστή εκδήλωση να τιμούμε τους αιμοδότες του Συλλόγου μας.

 .

Είμαστε σίγουροι ότι οι επόμενες δράσεις της Υπηρεσίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των συναδέλφων. Ευελπιστούμε ότι σταδιακά θα καταστεί ένας θεσμός που θα έχει άκρως ικανοποιητική και αποτελεσματική λειτουργία.

Σε αυτή την προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών του συλλόγου μας καλούμε εσάς  αλλά και κάθε μέλος της οικογένειάς σας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του συλλόγου μας ώστε να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε περισσότερους συναδέλφους και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

 

 

Να είμαστε όλοι και σε αυτή τη πλευρά της ζωής μας,

μία γροθιά… μία Ιονική Οικογένεια