Μετά από επεισοδιακή εκδίκαση αναβλήθηκαν για τις 8.4.2019 οι δύο εφέσεις του ΤΑΠΙΛΤ σε βάρος της Alpha Bank για την απόδοση μη καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών

Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει τη Δευτέρα 10/12 εκδικάζονταν σε επίπεδο Διοικητικού Εφετείου οι δύο από τις έξι εφέσεις του ΤΑΠΙΛΤ σε βάρος της Alpha Bank για την υπόθεση μη καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών παρελθόντων ετών. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι άλλες τέσσερις εφέσεις με πανομοιότυπο περιεχόμενο έχουν ήδη εκδικαστεί και έχει επιδικαστεί σε βάρος της τράπεζας ποσό 19.182.182 ευρώ με τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου.

Στη διαδικασία της 10/12 επρόκειτο να εκδικαστούν εφέσεις καταλογιστικών πράξεων συνολικού ποσού 2.504.275 ευρώ. Δυστυχώς, ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας συνεχίζοντας την παρελκυστική στρατηγική που έχει χαράξει από την αρχή της συγκεκριμένης υπόθεσης, ζήτησε για πολλοστή φορά αναβολή, αίτημα που έγινε άμεσα δεκτό από το Δικαστήριο, ορίζοντας αρχικά την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 19.12.2019.

Η άμεση αντίδραση τόσο της νομικής μας συμβούλου κ. Αθηνάς Πετρόγλου όσο και της συνηγόρου του Ταμείου κ. Έφης Καλαντζή, σε συνδυασμό με τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και έδωσαν το παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης, είχαν ως αποτέλεσμα να επανεξεταστεί το αίτημα αναβολής του νομικού συμβούλου της τράπεζας, ορίζοντας τελικά τη δικάσιμο για τις 8.4.2019.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι διοικήσεις των Συλλόγων μας κατέθεσαν την κάτωθι διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με βασική επιδίωξη τη θεμελίωση του δικαιώματός μας σε δίκαιη δίκη και τη μέριμνα προκειμένου να μην αναβληθούν εκ νέου οι ως άνω εφέσεις μας κατά την προσδιορισθείσα μετ αναβολή δικάσιμο της 8.4.2019.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕφΑθ

 .

Συνάδελφοι,

Η υπόθεση του εφάπαξ αφορά ουσιαστικά όλους τους συναδέλφους που έχουν αποχωρήσει από 1.1.2013 μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο που είχε προσληφθεί στην Ιονική Τράπεζα. Οι ενέργειες του Συλλόγου μας έχουν ήδη αποτυπωθεί στο σημαντικά προσαυξημένο εφάπαξ που έλαβαν οι συνάδελφοί μας μετά το υπόμνημα Αλεξόπουλου-Κουτρουμάνη που έγινε δεκτό από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

·        Η επιδίωξη και μεγάλος μας στόχος είναι η απόδοση πλήρους εφάπαξ σε όλους τους ασφαλισμένους της Ιονικής που όμως προϋποθέτει την ενεργοποίηση όλων μας!

·        Ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται σε όλα τα θέματα που σας αφορούν και ζητάμε την ανταπόκριση και συμπαράστασή σας, προκειμένου να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας!

·        Οι αγώνες μας αυτοί είναι κοινοί και απαιτούν τη μαζική συμπαράστασή σας! Όλοι μαζί είμαστε Δυνατοί και Ισχυροί!

·        Και να μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι κανένας αγώνας δεν πάει ποτέ χαμένος…