Δεύτερη… επιδρομή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο Προεδρικό Μέγαρο! (φωτογραφίες)

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ επισκέφθηκε για δεύτερη φορά ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια της Αθήνας, το Προεδρικό Μέγαρο, όπου έχει γραφτεί μέρος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη μας επίσκεψη είχε γίνει τον Ιούνιο, αλλά λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος των συναδέλφων και του περιορισμού που είχαμε από τους υπεύθυνους του Μεγάρου, ανανεώσαμε το ραντεβού μας ώστε να μπορέσουν να δώσουν το παρών και οι συνάδελφοι που δεν κατάφεραν να έρθουν την προηγούμενη φορά.

Η αλήθεια είναι ότι ήδη από την πρώτη μας επίσκεψη είχαμε ενθουσιαστεί και η δεύτερη… επιδρομή μας στο Προεδρικό Μέγαρο ανταποκρίθηκε ξανά στις υψηλές μας προσδοκίες αφού μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από όσα μάθαμε και θαυμάσαμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στους χώρους του Μεγάρου.

Το Προεδρικό Μέγαρο αποτέλεσε το ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας από το 1913 έως και το 1967 (με τις παρενθέσεις της περιόδου 1924-1935 με την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και της περιόδου της Κατοχής). Από το 1974 στεγάζει την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και αποτελεί την επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, ενώ φιλοξενεί και τα γραφεία πολλών υπηρεσιών της Προεδρίας. Όπως μας πληροφόρησαν οι υπεύθυνοι του Μεγάρου, ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος περνά όλη την ημέρα του στους χώρους του για την επιτέλεση των εργασιών του θεσμικού του ρόλου, αλλά το βράδυ αποχωρεί για την προσωπική του κατοικία.

Η επίσκεψή μας που διήρκησε περίπου 1 ώρα περιλάμβανε την ιστορία του κτιρίου και την περιήγησή μας στις πιο σημαντικές αίθουσές του, όπως η αίθουσα των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών, το βυζαντινό σαλόνι, η αίθουσα διαπιστευτηρίων, η αίθουσα δεξιώσεων κ.ά. με τα εντυπωσιακά κειμήλια που μας μετέφεραν σε μία άλλη εποχή.

.