Ημερήσια Εκδρομή στην αρχαία Κόρινθο, τον Ακροκόρινθο, την αρχαία Σικυώνα και το Ναύπλιο την Κυριακή 4/11

Ημερήσια Εκδρομή στην αρχαία Κόρινθο, τον Ακροκόρινθο, την αρχαία Σικυώνα και το Ναύπλιο την Κυριακή 4/11

Η προγραμματισμένη μας εκδρομή στην Αρχαία Κόρινθο, τον Ακροκόρινθο και το Ναύπλιο για τις 30/9 δυστυχώς αναβλήθηκε, καθόσον αναγκαστήκαμε να… χορέψουμε στους ρυθμούς του “Ζορμπά” Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκείνου του Σ/Κ μας ανάγκασαν για πρώτη φορά να μην πραγματοποιήσουμε μία προγραμματισμένη εκδρομή μας.

Ωστόσο η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν πτοείται!

Η εκδρομή επαναπρογραμματίζεται για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του Συλλόγου μας οργανώνει μονοήμερη απόδραση, αρχικά μέχρι τα μέρη της αρχαίας Κορίνθου, με σκοπό να θαυμάσουμε τα σπουδαία ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου, αλλά και το φοβερό κάστρο της, τον Ακροκόρινθο, το μεγαλύτερο, παλαιότερο και καλύτερα διατηρημένο κάστρο της Πελοποννήσου, που υψώνεται σε ύψος 575 μ.. Το πρόγραμμα στη συνέχεια θα έχει ένα… bonus, καθώς θα γνωρίσουμε τη σχετικά άγνωστη αρχαία Σικυώνα, πριν κατευθυνθούμε στο όμορφο και ιστορικό Ναύπλιο που εξακολουθεί να κοσμείται με όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία ανέγγιχτα από το χρόνο. 

.

Η συνάντησή μας θα γίνει στις 7:30 π.μ. κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας. Θα πάρουμε το δρόμο προς την Κόρινθο, κάνοντας μία στάση στον Ισθμό πριν φτάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο.

Θα ξεκινήσουμε μαζί με τον έμπειρο ξεναγό μας από τον ιδιαιτέρως όμορφο και καλοσυντηρημένο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίου Κορίνθου. Θα συναντήσουμε αρχικά την κρήνη Πειρήνη και την κρήνη Γλαύκη, καθώς και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο γύρω από το δωρικό ναό του Απόλλωνα που δεσπόζει στο κέντρο και θα αναζητήσουμε τα ίχνη από τη Ρωμαϊκή αγορά, τα λουτρά και τις στοές.

Φυσικά θα επισκεφθούμε και το αρχαιολογικό Μουσείο για να θαυμάσουμε τα ευρήματα των ανασκαφών (ψηφιδωτά, κεραμικά κλπ.) με σημαντικά και αξιόλογα γλυπτά.

Σίγουρα όλοι έχετε θαυμάσει τον Ακροκόρινθο όπως στέκει επιβλητικός πάνω στο βράχο ξεκινώντας τις διαδρομές σας ανά την Πελοπόννησο, πόσοι όμως έχετε επισκεφτεί αυτόν τον υπέροχο χώρο; Ξεκινώντας την ανάβασή μας η θέα θα γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακή, καθώς το βλέμμα μας θα αγκαλιάζει τον Κορινθιακό και το Σαρωνικό, τον Ελικώνα και τον Παρνασσό. Έχοντας γνωρίσει την κατοχή Μακεδόνων, Ρωμαίων, Βυζαντινών, Φράγκων, Φλωρεντινών, Ιωαννιτών Ιπποτών της Ρόδου, Τούρκων και Ενετών, το πέρασμά τους έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο χώρο του κάστρου. Περπατώντας θα θαυμάσουμε τις εντυπωσιακές πύλες, τους θολοσκέπαστους διαδρόμους, τα βυζαντινά αψιδώματα, τους ογκώδεις προμαχώνες, τις βενετσιάνικες επάλξεις αλλά και τις στενές πολεμίστρες.

Το τοπίο προσφέρεται για εντυπωσιακές φωτογραφίες και εν συνεχεία, καθώς η ανάβαση είναι δύσβατη και σχετικά ολισθηρή όσοι… έχουν τα κουράγια μπορούν να προχωρήσουν στο εσωτερικό του κάστρου (χωρίς τη συνοδεία του ξεναγού), όπου σώζονται ερείπια ναών, κρήνες, ναός της Αφροδίτης 5ου -4ου π.Χ. αι. κ.ά.

Όσοι αποφασίσουν να μην εισέλθουν στο εσωτερικό, θα μάθουν λεπτομέρειες από τον έμπειρο οδηγό μας.

Η συνέχεια αυτής της εκπαιδευτικής εμπειρίας, θα περιλαμβάνει τη μετάβασή μας στη σχετικά άγνωστη στους περισσότερους αρχαία πόλη της Σικυώνας, 5 χλμ. από το Κιάτο. Εκεί θα επισκεφθούμε το Μουσείο της αρχαίας Σικυώνας, αλλά θα περιηγηθούμε και στην αρχαία πόλη, στο Γυμναστήριο, την Παλαίστρα, τον αρχαίο Ναό της Δήμητρας, το Βουλευτήριο, θα δούμε τα κτερίσματα ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής, το θέατρο και το στάδιο. Την περιήγησή μας στην αρχαία πόλη θα ακολουθήσει η επίσκεψή μας στην κεντρική εκκλησία του χωριού, την Αγία Τριάδα και το εκκλησάκι της Παναγίας που είναι κτισμένο μέσα σε βράχο, όπου θα μας περιμένουν τα δροσιστικά και γευστικά σταφύλια και μανταρίνια παραγωγής του εξαίρετου συναδέλφου μας Τάσου Γεώργα!

Η εκδρομή μας βέβαια θα συνεχιστεί στο υπέροχο Ναύπλιο, όπου κάθε επισκέπτης οφείλει να ανέβει στο θρυλικό Παλαμήδι, το φημισμένο κάστρο που στεφανώνει την πόλη του Ναυπλίου χτισμένο σε υψόμετρο 216μ. με θέα την Αργολική πεδιάδα και τον Αργολικό κόλπο. Και επειδή από τις πολλές… ανηφόρες τα στομάχια μας μάλλον θα διαμαρτύρονται εντόνως πλέον, στη συνέχεια θα γευματίσουμε σε επιλεγμένη ταβέρνα και όπως πάντα θα προσπαθήσουμε να υπάρχει συνοδεία τραγουδιού και χορού με το μοναδικό τρόπο των Ιονικάριων!

Τελειώνοντας αυτήν την υπέροχη απόδραση, θα γυρίσουμε στα υπέροχα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου για καφέ, πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 15 ευρώ 

(περιλαμβάνεται η μετακίνηση με πούλμαν, η ξενάγηση, ενώ και η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους τη συγκεκριμένη μέρα είναι δωρεάν)

 .

Πλέον όλοι γνωρίζετε ότι κάθε φορά που ανακοινώνουμε τις εκδρομές μας επικρατεί ένας μικρός… πανικός ανάμεσα στους συναδέλφους για να προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή! Επομένως, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, όσοι θέλετε να περάσετε μία όμορφη Ιονική Κυριακή με μία σύντομη απόδραση από την καθημερινότητα…

 ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ! ! ! 

.


Υ.Γ. Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πάει θέατρο και τη φετινή σεζόν! Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες για τις παραστάσεις “Master Class” του Terrence McNally στο Θέατρο “Μικρό Χορν” και “Τζάσμιν” του Woody Allen στο Θέατρο “ΔΙΑΝΑ”

Υ.Γ. 2. Και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, προκειμένου να είστε προετοιμασμένοι, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζουμε για τις 2 Δεκεμβρίου επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθετε από την ιστοσελίδα και την εφημερίδα μας το επόμενο διάστημα.