Μετά από τη «Γενική Συνέλευση – φάντασμα» οι «σωτήρες» του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δε διστάζουν να προχωρήσουν σε ανυπόστατες εκλογές ! ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !

Συνάδελφοι,

Όσοι δώσατε το παρών στη Γενική Συνέλευση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 5/8 στο Κλειστό του Πανελληνίου βιώσατε από κοντά τις πραξικοπηματικές ενέργειες της διοίκησής του που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή της, ενώ και οι υπόλοιποι είμαστε βέβαιοι ότι ενημερωθήκατε είτε από τους συναδέλφους σας είτε από το Σύλλογό μας.  

Δυστυχώς, οι καταστροφείς του επικουρικού μας φορέα έχουν επιλέξει έναν ιδιαιτέρως ολισθηρό δρόμο διακινδυνεύοντας να συμπαρασύρουν μαζί τους περίπου 11.000 ασφαλισμένους του ταμείου, έχοντας  την αυταπάτη ότι θα καταφέρουν να διασωθούν από τις ευθύνες που τους βαραίνουν λόγω των ολέθριων αποφάσεών τους που οδηγούν το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στη διάλυση.

Παρά το γεγονός ότι η Γ.Σ. δε διεξήχθη, έχουν το θράσος να κινούν διαδικασίες για εκλογές, καλώντας τους συναδέλφους να θέσουν υποψηφιότητα και να συμμετέχουν σε ανυπόστατες αρχαιρεσίες.

Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε για αυτήν την ακατανόητη συμπεριφορά, ειδικά μετά την ανύπαρκτη Γ.Σ. που επιχείρησαν να παρουσιάσουν και τώρα τη διεξαγωγή εκλογών χωρίς να έχει ληφθεί νόμιμα καμία τέτοια απόφαση, είναι ότι έχουν κυριευθεί από πανικό και προχωρούν σε κινήσεις απόγνωσης που δε συνάδουν με τη λογική…

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τα «παθολογικά αίτια» που έχουν προκαλέσει αυτήν τη νοσηρή κατάσταση στο ταμείο, κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να συμμετάσχει και να παρέχει ψήγμα νομιμοποίησης σε αυτήν την παρωδία εκλογών που διοργανώνει η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, τις οποίες αφενός μεν υποτίθεται ότι αποφάσισε μία Γ.Σ. που δεν διεξήχθη και αφετέρου δε, όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αλλά αντίθετα θα επιτείνουν τα αδιέξοδα του επικουρικού μας ταμείου !

Εξ άλλου, ένας από τους σταθερούς και διακηρυγμένους στόχους των διοικούντων το ταμείο παραμένει η επαναφορά των καταστατικών τροποποιήσεων του 2015 που απέρριψε το Εφετείο, προκειμένου να ανασυστήσουν τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του με το θεσμό των Γ.Σ. δια αντιπροσώπων, ώστε να λαμβάνουν «μεταξύ συγγενών και φίλων» τις αποφάσεις που εξυπηρετούν τους σκοπούς τους (που δε συμβαδίζουν με αυτόν του ταμείου), όπως ακριβώς έπραξαν και σε όλες τις ολέθριες επιλογές τους από το 2015 και μετά… (συνεχίζοντας βέβαια το επιζήμιο «έργο» των διοικήσεων της περιόδου 2006-2015)

 .

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να σας τονίσουμε για μία ακόμα φορά ότι  η υπόθεση αυτή δεν αφορά μία συνδικαλιστική διένεξη. Αφορά την ασφάλισή μας, τη ζωή μας, τις οικογένειές μας!

Επομένως, κανένας εφεξής δεν πρέπει να αδιαφορήσει, όλοι πρέπει να εγκαταλείψουμε τη στάση αδιαφορίας και να μπούμε μπροστά δυναμικά για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, συντασσόμενοι και στηρίζοντας έμπρακτα τη στρατηγική και τις ενέργειες των Συλλόγων μας :

  • α) Άμεση υπαγωγή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη νομοθετική διαδικασία που επιμελήθηκαν οι ασφαλιστικοί και νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου μας (το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε τη διαδικασία ένταξης, καθώς και τυπικά παραδείγματα που θα αναδεικνύουν τα ποσά επικουρικής σύνταξης που θα αποδίδονται στους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους και τα οφέλη που θα αποκομίσουν όλοι οι ασφαλισμένοι από μία τέτοια εξέλιξη)
  •  β) Επειδή η ατιμωρησία είναι… μήτηρ πάσης κακίας, θα προχωρήσουμε άμεσα σε διεύρυνση με συμπληρωματικό υπόμνημα της από 29/6/18 κατατεθείσας μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος των μελών της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση στην ΑΜΚ της ATTICA BANK, προκειμένου όσοι έχουν συνεργήσει με τις επιλογές τους στην καταβύθιση του επικουρικού μας ταμείου, να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη

 

Σίγουρα ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ένας δύσκολος μήνας καθόσον σηματοδοτεί την επιστροφή από τις διακοπές για τους περισσότερους Έλληνες, αλλά ειδικά για ορισμένους στο επικουρικό μας ταμείο, η επιστροφή στην καθημερινότητα θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως απότομη και μελαγχολική…

 

· ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !

.

· ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ !

.