No 3. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, η ύστατη στιγμή

ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ, ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο επικουρικός μας φορέας βυθίζεται πλέον στη δίνη τραγικών εξελίξεων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυσή του. Η Ιονική Ενότητα προσπαθεί εδώ και καιρό να σας αφυπνίσει για την επικινδυνότητα και την ανεπάρκεια της τωρινής διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στην οποία, δυστυχώς, προστέθηκε η απαράδεκτη συμπεριφορά της ομάδας των υποτιθέμενων συνδικαλιστών Βέργου και Ντίνου χάρη στους οποίους εξελέγη στη θέση του προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων και ο κος Κολλάτος, ο οποίος εν μία νυκτί από ανένδοτος πολέμιός τους μετατράπηκε στο νέο προστατευόμενό τους… Όλη αυτή η «αφρόκρεμα» του συνδικαλισμού αποφάσισε να προσφύγει στη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων στην οποία άσκησε πρόσθετη παρέμβαση ο Σύλλογος Συνταξιούχων, δημιουργώντας τετελεσμένα που οδηγούν το σύνολο των ασφαλισμένων σε ασφυξία.

Απόρροια αυτής της ενέργειας ήταν η έκδοση της δικαστικής απόφασης που επέβαλε μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων την αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ της μείωσης επίπεδα. Αυτή η εξέλιξη, όπως είχαμε προειδοποιήσει στο παρελθόν, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που σφίγγουν τη θηλιά στον ήδη απαξιωμένο επικουρικό μας φορέα, καθώς οι εν ενεργεία συνάδελφοι, αλλά και μία σοβαρή μερίδα των συνταξιούχων, κινούνται πλέον ώστε με άμεσα εφαρμόσιμες διαδικασίες να τους αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στον καθένα, τόσο αυτές που προέρχονται από τον εργοδότη, όσο και αυτές που προέρχονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Όπως μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό από όλους, η προαναφερθείσα δικαστική απόφαση και οι απαιτήσεις που προβάλλουν οι εν ενεργεία σύλλογοι οδηγούν το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε διάλυση.

Βέβαια, η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι ενέργειες που προεξοφλούν την εκκίνηση της διαδικασίας επιστροφής των ασφαλιστικών εισφορών στερούνται νομιμότητας και δε δημιουργούν ουδεμία προοπτική λύσης του θέματος. Αποτελεί, λοιπόν, υποχρέωση της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ή να καταθέσει άμεσα αίτηση ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης ή να ζητήσει την ανάκληση της εφαρμογής της στην εκδίκαση της κύριας αγωγής που θα λάβει χώρα στις 13/11.

Και εύλογα εμείς αναρωτιόμαστε τι απαντά τώρα ο κος Κολλάτος που βρισκόμαστε ενώπιον ανεξέλεγκτων εξελίξεων αναφορικά με τον επικουρικό μας φορέα, όταν πρόσφατα διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους της Ιονικής ότι επίκειται η καταβολή αναδρομικών στις μειωμένες συντάξεις!

Φτάνει πια!

Βρισκόμαστε πλέον στο χείλος τους γκρεμού έχοντας να αντιμετωπίσουμε τις παντελώς ανεύθυνες και απερίσκεπτες κινήσεις της επικίνδυνης ομάδας των συνδικαλιστών που ενδέχεται να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμα γεγονότα με ολέθριες συνέπειες για το επικουρικό μας ταμείο. Ενώπιον αυτού του τραγικού αδιεξόδου η Ιονική Ενότητα αποφάσισε να βροντοφωνάξει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ήδη οι συνάδελφοί μας Γιάννης Χρυσικός και Μαρία Φιλιπποπούλου, πρώην (πλέον) πρόεδρος και ταμίας του Συλλόγου Συνταξιούχων, αντίστοιχα, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για μία σειρά αιτιών, με κυριότερη βέβαια την αδιέξοδη πολιτική της ομάδας του Ντίνου και του Βέργου που απέκτησε και νέα “εκλεκτά” μέλη, τον Κολλάτο, την Καραδελή, τον Αναγνωστάκη και την Γκλαβοπούλου!

Όλοι εμείς στην Ιονική Ενότητα, έχοντας κριθεί από το αλάθητο κριτήριο του χρόνου και της συναδελφικής αποδοχής, για την υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα που έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα σημαντικά ζητήματα που σας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς, θεωρούμε ότι η δράση των αυτόκλητων ψευδομεσσίων ξεπέρασε τα όρια και αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Η ανοχή τέλος, λοιπόν, στο εξής παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και δρομολογούμε τις εξελίξεις για τη διαμόρφωση-υλοποίηση πρότασης σωτηρίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και για τον πλήρη έλεγχο των εξελίξεων ώστε να διασφαλίσουμε ότι η επικουρική σύνταξη θα συνεχίσει να καταβάλλεται στους νυν, αλλά και τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Για το σκοπό αυτό απευθυνθήκαμε στους έμπειρους συνεργάτες μας, τον κο Γιώργο Κουτρουμάνη, πρώην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του οποίου η γνώση στα ασφαλιστικά θέματα είναι αδιαμφισβήτητη, την κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου Νομικής Αθηνών και τον κο Βασίλη Μαργιό, αναγνωρισμένης αξίας αναλογιστή και τους αναθέσαμε την επεξεργασία γνωμοδότησης για τη διασφάλιση της επικουρικής μας σύνταξης. Και επειδή το ζήτημα δεν επιδέχεται περαιτέρω καθυστερήσεων, σας γνωρίζουμε ότι η διαμόρφωση της πρότασης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και απομένουν οι τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των έγκριτων συμβούλων μας και της διοίκησης της Ιονικής Ενότητας πριν την ολοκλήρωσή της.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Επειδή η συνδικαλιστική λειτουργία απαιτεί πάνω και πρώτα από όλα την αλληλεγγύη και τη συμμετοχική διαδικασία και επειδή η συναπόφαση αποτελεί θεμελιώδη αρχή της παράταξής μας, καλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ιονικής Ενότητας την Τρίτη, 18/11, στις 18.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ». Παρουσία των εκπροσώπων της Ιονικής Ενότητας και των έγκριτων, επιστημονικών συνεργατών του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων «Ιονική Ενότητα» και του Συλλόγου Εν Ενεργεία της Ιονικής, θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πλήρες σχέδιο της πρότασής μας για τη σωτηρία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Στη διαδικασία θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν οι συνάδελφοι, να εκφράσουν τις απορίες τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αλλά και να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους ώστε εν συνεχεία να προχωρήσουμε στη λήψη απόφασης που θα εγγυάται την καταβολή επικουρικής σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Η Ιονική Ενότητα έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι πάντα πράττει με γνώμονα το συμφέρον σας και αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που ανακύπτουν. Η ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ, οι καταλογισμοί 39,8 εκατ. ευρώ σε βάρος της τράπεζας υπέρ του κλάδου πρόνοιας, οι μέχρι στιγμής επιτυχημένοι χειρισμοί μας στην υπόθεση του εφάπαξ, είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που οι επιλογές μας τελεσφόρησαν. Στο νέο, λοιπόν, μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με το υπό κατάρρευση ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, σας ζητάμε να μας παράσχετε για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη σας, όπως τόσες φορές κάνατε στο παρελθόν προς δικό σας όφελος, ώστε με τη στήριξή σας να προχωρήσουμε στο σχέδιο σωτηρίας του επικουρικού μας φορέα. Επειδή χωρίς την πολύτιμη αρωγή σας δε θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, ας αποφασίσουμε και ας ενεργήσουμε όλοι μαζί ώστε τελικά να κατοχυρώσουμε την επικουρική μας σύνταξη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο