Συνεχίζεται απρόσκοπτα η διαδικασία καταβολής των εφάπαξ. Στόχος μας για το νέο έτος η απόδοση πλήρους εφάπαξ σε όλους τους ασφαλισμένους του ταμείου μας

Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε γνωστοποιήσει σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, το τελευταίο διάστημα υπήρξε επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής των εφάπαξ, μετά από την κινητοποίηση του Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ κου. Αθανάσιου Καποτά και της Διευθύντριας Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ κας. Ελένης Μελάνη και των αρμόδιων υπηρεσιών για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασφαλισμένων, στους οποίους μάλιστα η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απέστειλε και ευχαριστήρια επιστολή για τις προσπάθειες, τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν.

Η διαδικασία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και πλέον έχει καταβληθεί το εφάπαξ σε όσους συναδέλφους είχαν καταθέσει συνταξιοδοτικές αποφάσεις μέχρι 31/10/2016. Ήδη οι υπηρεσίες του ταμείου, αμέσως μετά την έγκριση του νέου προϋπολογισμού, θα προχωρήσουν στις πληρωμές των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που κατατέθηκαν το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016. Όσοι λοιπόν συμπεριλαμβάνεστε σε αυτό το διάστημα, θα κληθείτε αμέσως μετά τις γιορτές να υποβάλετε φορολογικές ενημερότητες προκειμένου να σας πιστωθεί το ποσό εφάπαξ που δικαιούστε.

Ελπίζουμε ότι, εφόσον η επεξεργασία των αποφάσεων προχωρήσει με παρόμοιους ρυθμούς, μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους θα έχουν ικανοποιηθεί πλήρως οι συνάδελφοι που αναμένουν τη λήψη του εφάπαξ τους.

.

Συνάδελφοι,

Μετά από την κατάθεση και αποδοχή από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπομνήματος Αλεξόπουλου – Κουτρουμάνη, το εφάπαξ που έλαβαν οι συνάδελφοι αυξήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και στο 100%, ενώ η μεγάλη πλειονότητα των συναδέλφων μας έλαβε αυξημένο εφάπαξ σε ποσοστό 60%-90% του δικαιούμενου εφάπαξ (αντί για 40%-45% που προέβλεπε αρχικά ο ασφαλιστικός νόμος για την περικοπή του εφάπαξ), διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο ορισμένους “καλοθελητές” που αμφισβήτησαν τις ενέργειές μας.

Μετά από τις προσπάθειες του συλλόγου μας και την αδιάκοπη ενασχόλησή μας με το θέμα, οι στόχοι της αύξησης του εφάπαξ και της επιτάχυνσης της διαδικασίας καταβολής του έχουν ήδη επιτευχθεί.

Τη νέα χρονιά θα συνεχιστεί η προσπάθειά μας για τον πλέον φιλόδοξο στόχο της απόδοσης πλήρους εφάπαξ στους ασφαλισμένους του ταμείου μας, μέσα από το συντονισμό σειράς νομικών ενεργειών που έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα καταλήξουν στη δικαίωσή μας σχετικά με την :

α) Ανάληψη από την τράπεζα της εγγυητικής της ευθύνης για την κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας μέχρι την αποχώρηση του τελευταίου ασφαλισμένου της Ιονικής που θα εκδικαστεί σύντομα στο ΣτΕ

β) Υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων για τους καταλογισμούς ασφαλιστικών εισφορών παρελθόντων ετών

.

Αν επιτύχουμε και αυτόν το στόχο που βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, θα είμαστε η μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα που θα έχει κατορθώσει την απόδοση του συνόλου του εφάπαξ, μετά τις νομοθετικές περικοπές, σε όλους τους ασφαλισμένους του ταμείου μας.

Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση του εφάπαξ και επομένως να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να έχετε πάντοτε την πλέον άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση για όλα τα σχετικά ζητήματα.

Σε όσους συναδέλφους λάβουν το επόμενο διάστημα το εφάπαξ, τους ευχόμαστε σε καλή μεριά!