Ενημέρωση για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων εισφορών υπέρ υγείας

Όλα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επιστρέψει στους συνταξιούχους τα ποσά των εισφορών υπέρ υγείας που κρατήθηκαν παράνομα από τις συντάξεις.

Οι ενέργειες του ΕΦΚΑ (έγγραφό του υπ’αριθμ. 1368091/17-10-2017) δείχνουν αυτή τη διάθεση, βάσει της οποίας προτίθεται να επιστρέψει τα αναλογούντα ποσά με τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου 2017.

Για το θέμα αυτό επισκεφθήκαμε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους λειτουργούς. Μας διαβεβαίωσαν ότι απόφαση του υπουργείου είναι να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό – όχι με δόσεις – στο τέλος του Νοεμβρίου δηλαδή με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου.

Να σας ενημερώσουμε ότι από τα περίπου 2,8 εκατ. συνταξιούχους, περίπου 100 χιλ. υψηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν ένα ικανό ποσό ως επιστροφή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για ποσά ακκαθάριστων συντάξεων μέχρι 1.200 ευρώ οι διαφορές θα είναι ελάχιστες έως καθόλου, ενώ για τις ακκαθάριστες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ θα καταβληθούν κλιμακωτά τα ανάλογα ποσά.

Για οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να έχετε άμεση ενημέρωση.