Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

>

– Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται από τις αντιλαϊκές και αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Βρίσκει τον λαό ουσιαστικά δούλο του 21ου αιώνα.

– Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά όμως βρίσκει και το σύλλογό μας εν μέσω του αγώνα διαρκείας σε βάρος της ανάλγητης στάσης της τράπεζας απέναντι στα καθ’όλα δίκαια αιτήματά μας!

Τόσο ο σύλλογός μας όσο και σύσσωμο το εργατικό κίνημα, αντλούμε δύναμη από την ιστορική πείρα, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες ενάντια στη μανιασμένη επίθεση του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.

>

Εννιά χρόνια από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, η δριμύτατη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας σε παγκόσμια κλίμακα συνεχίζεται.

Στην Ελλάδα, κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ και εργοδοσίας έχουν βάλει στη μέγγενη τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.

Ο λαός σήμερα ζει μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, οι νέοι εργάζονται και ζουν σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενεών.

Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή μας.

Η ένταση της εκμετάλλευσης και η λιτότητα όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά θα κλιμακωθούν. Η πολυπόθητη ανάπτυξη θα στηριχθεί στη νέα επίθεση σε εργατικά δικαιώματα, νέα φοροληστεία, νέες περικοπές στις συντάξεις, σε ό,τι έχει απομείνει από κοινωνικές υπηρεσίες, μέσω νέων «προγραμμάτων» και μνημονίων, με την ανεργία στα ύψη και την επέκταση της δουλειάς – «λάστιχο».

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Σ΄ αυτό το ζοφερό τοπίο δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Οι πολιτικές αυτές δεν βελτιώνονται – οι πολιτικές αυτές ανατρέπονται !

>

– Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά έρχεται επίσης σε μια περίοδο που τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στην ευρύτερη περιοχή Να παλέψουμε μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους!

>

Η 1η ΜΑΗ είναι ημέρα πάλης για την εργατική τάξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Με συγκεντρώσεις και πορείες, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα προβάλλουν τα κοινωνικά και οικονομικά τους αιτήματα και καθορίζουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο. Η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει και μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την αγωνιστική ανασυγκρότηση.

  • Για να βγούμε από την κινούμενη άμμο των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχειας, για να σωθούμε από τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν

  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα.

  • Για να προστατεύσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά

  • Για να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία

  • Για να βγούμε νικητές από την αναμέτρησή μας με την τράπεζα

>

Χρειάζονται αγώνες ενωτικοί, μαζικοί, αποφασισμένοι για σύγκρουση μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη 

>

Το μήνυμα των γεγονότων του Σικάγο 131 χρόνια μετά συνεχίζει να εμπνέει τις καλύτερες και πιο δυναμικές εκφάνσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι λαοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Εμείς της Ιονικής έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Κρατάμε άσβεστη την ελπίδα για την τελική νίκη. Ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να απαλλαγούμε από τη σημερινή βαρβαρότητα.

  • Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – εργοδοσίας

  • Μπορούμε χωρίς μνημόνια και λιτότητα

  • Πατριωτικό καθήκον είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης που θα έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων. Για να ευημερούν οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι εκμεταλλευτές τους.

  • Όχι στα πολεμοκάπηλα σχέδια

  • Να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες  – θύματα πολέμου

>

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγροτιά, νέοι και νέες τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

>

ΟΛΟΙ στις κατά τόπους εκδηλώσεις

για την Εργατική Πρωτομαγιά

<

 Ζήτω η εργατική 1η Μάη – Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας ! 

>