Πρωτοφανής και αδιανόητη η άρνηση του κου Κολλάτου να εγγράψει στο Σύλλογο Συνταξιούχων τους συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους που θεωρεί συνδικαλιστικούς του αντιπάλους!

Συνάδελφοι,

Η έννοια της ακρότητας με την ταυτόχρονη κατάλυση της νόμιμης συνδικαλιστικής λειτουργίας έχει δυστυχώς καταστεί συνώνυμο με τη διοίκηση του κου Κολλάτου και των συνεργατών του κκ Βέργου, Καραδελή, Γκλαβοπούλου, Προκόπη και Αναγνωστάκη στο Σύλλογο Συνταξιούχων, οι οποίοι καταστρατηγούν ακόμα και το ύψιστο δικαίωμα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, αποκλείοντας “ετσιθελικά” τους συναδέλφους από το σύλλογο, επειδή διαφωνούν και αντιτάσσονται στις επιλογές τους!

Ενώ αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και θεσμικά κατοχυρωμένη πρακτική η αυτοδίκαιη εγγραφή των συνταξιούχων όλων των χώρων στα σωματεία τους, αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή τους, όπως βεβαίως συνέβαινε καθ’όλη τη διάρκεια της πολυετούς πορείας του Συλλόγου Συνταξιούχων, ο κος Κολλάτος ανακαλύπτει “νέα ήθη” και αρνείται να εγγράψει τους προσφάτως συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους με την πρωτοφανή, προσχηματική δικαιολογία ότι είναι γραμμένοι σε ανταγωνιστικό σύλλογο, την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ωστόσο, ήδη αυτήν τη στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη έχει κρίνει επί του ζητήματος, αφού υφίσταται απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει τους ισχυρισμούς του κου Κολλάτου ότι η λειτουργία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι ανταγωνιστική προς το Σύλλογο Συνταξιούχων!

Πού ακούστηκε σε μία περίοδο έντονης αμφισβήτησης και κρίσης του συνδικαλιστικού κινήματος, αντί ο πρόεδρος ενός σωματείου να επιθυμεί τη διεύρυνσή του με την εγγραφή νέων μελών, να λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του, αρνούμενος την εγγραφή νέων μελών;;;;;

Αυτή η πρωτοφανής αντίληψη λειτουργίας ενός σωματείου με όρους κλειστού κλαμπ δεν έχει προηγούμενο και αναδεικνύει την περίοδο της διοίκησης του κου Κολλάτου ως τη χείριστη και πλέον επώδυνη για τα συνδικαλιστικά πράγματα του χώρου μας!

Ο απαράδεκτος και παράνομος αποκλεισμός των συναδέλφων από το Σύλλογο Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας, ώθησε τον άμεσα θιγόμενο συνταξιούχο συνάδελφό μας Χαράλαμπο Ξύδη να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της πρακτικής του κου Κολλάτου με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής. Η διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων φρόντισε και σε αυτήν την περίπτωση να επιβεβαιώσει την επονείδιστη στάση της. Δε φτάνει που παράνομα αρνείται εδώ και 16 μήνες στο συνάδελφο την εγγραφή του στο σωματείο των συνταξιούχων της Ιονικής, οι κκ Κολλάτος, Βέργος και Προκόπης παρευρέθησαν στη διαδικασία, προσπαθώντας με ακατάληπτη μανία να παρεμποδίσουν την εγγραφή ενός συναδέλφου τους στο Σύλλογο Συνταξιούχων!

Παρά το γεγονός ότι υφίσταται η προαναφερθείσα απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών περί της μη ανταγωνιστικής δράσης της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, δυστυχώς η προσφυγή του συναδέλφου απορρίφθηκε – εσφαλμένα κατά την άποψή μας – αφού η δικαστής έκρινε ότι δεν υφίσταται το στοιχείο του κατεπείγοντος για τη συμμετοχή του στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων.

>

Αφετηρία ανατροπής της καταστροφικής διοίκησης με μαζική και δυναμική συμμετοχή στη Γ.Σ. στις 11/5 ώρα 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”

Συνάδελφοι,

Οι ανεύθυνοι, ανίκανοι και ξεδιάντροποι ουρανοκατέβατοι, δήθεν συνδικαλιστές που απαξίωσαν πλήρως το Σύλλογο Συνταξιούχων, ζημιώνοντας τα συμφέροντά μας, λίγο πριν τη λυτρωτική απομάκρυνσή τους από τα συνδικαλιστικά τεκταινόμενα του χώρου μας, συνεχίζουν να προσβάλλουν τους θεσμούς και να θέτουν εμπόδια στην εξυγίανση του συλλόγου!

Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε με αυτόν τον κύριο ΤΙΠΟΤΑ που ενεπλάκη στη συνδικαλιστική διαδικασία να αγωνιζόμαστε ακόμα και για τα αυτονόητα!

  • Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας ανήκει σε όλους τους συνταξιούχους και όχι στην ισχνή μειοψηφία που κατάφερε να αναρριχηθεί στη διοίκηση με μηχανορραφίες, υπολειπόμενη στις τελευταίες αρχαιρεσίες του συλλόγου κατά εκατοντάδες ψήφους των στελεχών της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ συναδέλφων Γιάννη Χρυσικού και Μαρίας Φιλιπποπούλου!

  • Όσοι επιδιώκουν να μετατρέψουν τους συλλόγους σε ιδιωτικά κλαμπ βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και θα αποτύχουν!

  • Η αρχή της πλειοψηφίας δεν ανατρέπεται, αλλά ανατρέπει τους επιζήμιους για τα συμφέροντά μας!

    >

Την απάντηση θα δώσουμε με μαζική συμμετοχή και συντριπτική πλειοψηφία στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων στις 11-5-2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στην Αθήνα στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ” (Πανεπιστημίου 52).

>

Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου να δώσουν δυναμικό παρών για να αναδείξουν τη δεδομένη δυσαρέσκειά τους προς την τωρινή διοίκηση και να συμβάλουν στην απελευθέρωσή του από τα δεσμά που του έχουν περάσει οι ανεύθυνοι καρεκλοκένταυροι που βρίσκονται επικεφαλής του.