ΔΩΡΕΑΝ επίσκεψη και ξενάγηση στο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ και την ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ την ΠΕΜΠΤΗ 18/5 με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Συνεχίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου μας που είχε σαν αφετηρία την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στέφθηκε από πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού η ανταπόκριση των συναδέλφων που αγκάλιασαν το νέο εγχείρημα της Επιτροπής Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας ήταν μαζική, σειρά παίρνει ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων (Πέμπτη 18/5) η χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες επίσκεψη και ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά Αθηνών και στο Μουσείο της Ακρόπολης, που αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα θαυμαστό δείγμα σύνδεσης του αρχαιολογικού χώρου με τις σύγχρονες ανάγκες του αστικού περιβάλλοντος και των εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως.

Καλούμε τους συναδέλφους, τις οικογένειες και τους φίλους τους να… γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να προσέλθουν σε αυτήν τη σημαντική δραστηριότητα που διοργανώνει ο σύλλογός μας, για να θαυμάσουν τα παγκόσμιας πολιτισμικής σημασίας και ακτινοβολίας εκθέματα του Μουσείου και τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην Αρχαία Αγορά που αποτελούσε το διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως οικονομικό κέντρο της κλασικής Αθήνας, με τη συνοδεία έμπειρων ξεναγών που θα προσπαθήσουν να μας μεταδώσουν τις γνώσεις τους και να μας προσφέρουν μία αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία.

  • Συνάντηση 8.30 π.μ. έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης. Η περιήγηση και η ξενάγηση θα διαρκέσουν συνολικά περίπου 4 ώρες και θα ξεκινήσουν στις 8.50 π.μ. Λόγω της ιδιαιτερότητας της ημέρας (Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων) και της μεγάλης προσέλευσης, αναμένεται η ξενάγηση να ξεκινήσει αυστηρά την προκαθορισμένη ώρα, οπότε καλούμε όσους προσέλθουν να είναι συνεπείς με την ώρα συνάντησης, ώστε να μην κινδυνεύσουν να χάσουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μαζί με το γκρουπ μας.

  • Μπορεί να προσέλθει κάθε ενδιαφερόμενος συνάδελφος με συγγενικά ή φιλικά του πρόσωπα, αλλά και κάθε λάτρης της ιστορίας!

  • Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, είναι ευπρόσδεκτοι βεβαίως και οι συνάδελφοι της περιφέρειας, οι οποίοι μπορούν να απευθυνθούν στο σύλλογό μας για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής τους και την κράτηση σε ξενοδοχείο των Αθηνών έναντι μικρού τιμήματος.

  • Η συμμετοχή όσων προσέλθουν θα είναι δωρεάν, αφού πιστεύουμε και κάνουμε πράξη ότι ο συνδικαλισμός οφείλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, συμβάλλοντας στην ψυχαγωγική και εκπαιδευτική διάπλαση των πολιτών. Εξ άλλου, λαός που αγνοεί την ιστορία του, σύντομα θα δει και το μέλλον του να ξεθωριάζει…

  • Στο τέλος της ξενάγησης και αφού θα έχουμε φέρει εις πέρας αυτό το άκρως ενδιαφέρον, αλλά και συνάμα δύσκολο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχει διάθεση μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον αθηναϊκό ήλιο στις γραφικές καφετέριες της περιοχής του Ζαππείου.

Και βέβαια η περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και την Αρχαία Αγορά αποτελεί κομμάτι της αλυσίδας των οργανωμένων περιηγήσεων και ξεναγήσεων που προγραμματίζουμε σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για να γνωρίσουμε τους αρχαιολογικούς -και όχι μόνο- θησαυρούς της πατρίδας μας, θα συνεχιστεί με την επίσκεψή μας σε σπουδαίους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, όπως στο Μαντείο των Δελφών, τα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βεργίνα, τα Ανάκτορα της Κνωσού κ.ά.