Ο νυν υπέρ πάντων Αγώνας μας Ξεκίνησε! Η δυναμική φωνή της Ιονικής αντήχησε ξανά στους δρόμους! Συνεχίζουμε την κινητοποίηση διαρκείας, αύριο Τρίτη και κάθε μέρα από τις 9 π.μ. έξω από το Κεντρικό, για την ολομέτωπη σύγκρουση με την τράπεζα μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας!

Συνάδελφοι,

Η σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή για την ιονική οικογένεια. Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου μας και έδωσαν δυναμικό παρών έξω από το Κεντρικό της Alpha Bank στην οδό Σταδίου 40, επαναφέροντας μνήμες από τη μεγαλειώδη απεργία ενάντια στο ξεπούλημα της Ιονικής!

Οι παλαιότεροι συγκινημένοι μετέδωσαν τον αγωνιστικό του παλμό στους νεότερους που συνένωσαν τις φωνές τους για να δονήσουν αυτήν τη φορά το Κεντρικό Κατάστημα, διεκδικώντας τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματά μας στην έναρξη αυτής της μεγάλης προσπάθειας:

  • Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ

  • Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ

  • Επαγγελματικό management για την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος με λογοδοσία και ανάληψη ευθύνης

Συνάδελφοι,

Πλέον που από τα λόγια περάσαμε στην πράξη, υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο νυν υπέρ πάντων αγώνας μας δεν έχει χρονικό ορίζοντα, αλλά μοναδική διέξοδο την τελική νίκη με την απόλυτη δικαίωση των αιτημάτων μας!

Τώρα που κάποιοι είδαν ότι δεν… αστειευόμαστε, οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε καθημερινά με ορμή και αποφασιστικότητα στον αγώνα διαρκείας και τιμής της ιονικής οικογένειας!

Εμείς της Ιονικής που τα τελευταία 17 πέτρινα χρόνια είδαμε να ποδοπατούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα, που βιώσαμε την άνιση και άδικη μεταχείριση, που κυνηγηθήκαμε ανηλεώς από την τράπεζα, παραμείναμε όρθιοι με αξιοπρέπεια και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να περάσουμε το μήνυμά μας και να βγούμε για μία ακόμα φορά ΝΙΚΗΤΕΣ!

Μπορεί δυστυχώς ο συνδικαλισμός με τον τρόπο που ασκήθηκε στη χώρα μας να έχει περιέλθει σε απαξίωση, αλλά πιστεύουμε ότι οι σύλλογοί μας, τόσο ο ΣΥΙΛΤΕ όσο και η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, αυτά τα δύσκολα χρόνια στάθηκαν επάξια δίπλα σε κάθε Ιονικάριο, προασπίζοντας με επιτυχία τα δικαιώματά μας.

Ήρθε πλέον η στιγμή και οφείλετε να ανταποκριθείτε ΟΛΟΙ στο κάλεσμά μας, που είναι το κάλεσμα σύσσωμης της ιονικής οικογένειας, να στηρίξετε μαζικά την προσπάθειά μας και να παλέψουμε ΜΑΖΙ για τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματά μας απέναντι στην προκλητική αδιαλλαξία της τράπεζας!

Καταγγέλλουμε την αναλγησία της ανεύθυνης διοίκησης της Alpha Bank στον ελληνικό λαό που ενώ έχει συμβάλει με τις θυσίες του για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, βλέπει ότι:

  • Στην Alpha Bank βασιλεύει η αναξιοκρατία με το διορισμό “συγγενών και φίλων”

  • Οι ανακεφαλαιοποιήσεις δε συνοδεύτηκαν από διαφάνεια λειτουργίας και καταλογισμό ευθυνών σε όσους… πλημμύρισαν τις τράπεζες με τα “θαλασσοδάνεια”

  • Οι ανακεφαλαιοποιήσεις δε συνδέθηκαν στο ελάχιστο με τη διαδικασία ελέγχου των μετοχοδανείων

  • Τα Golden Boys εξακολουθούν να αμείβονται με χρυσές συμβάσεις

Σήμερα είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που ξετυλίξαμε το κουβάρι αυτής της διαδικασίας που ίσως αποτελέσει την έναρξη ενός διαλόγου για τη συνολική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Επειδή οι συνάδελφοι και η κοινωνία έχουμε φτάσει στα όριά μας, ο σύλλογός μας κάνει ό,τι υπαγορεύει το καθήκον και η συνείδησή του και σας καλεί να συμμετέχετε σε αυτόν τον όμορφο αγώνα.

Δυστυχώς καμία κυβέρνηση δεν είχε το σθένος να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στη διοίκηση της Alpha Bank… ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! Ίσως να ακούγεται ουτοπικός ο στόχος μας, αλλά, όπως λέει και το τραγούδι, τίποτα δεν πάει χαμένο!

.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΦΤΑΣΕ!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ

.

ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα 9:00 π.μ.

>

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ!

.

Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι   Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε !

Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι   Θ Α   Δ Ι Κ Α Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε !

>Με>

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

  Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Σ.Φιλιππόπουλος              Ν. Αλεξόπουλος

.

.

Υ.Γ: Απευθύνουμε κάλεσμα στα ΜΜΕ να προβάλουν τα αιτήματα και το δίκαιο αγώνα μας στον ελληνικό λαό! Δυστυχώς, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα θα προσπαθήσουν να “πνίξουν” τη δυναμική φωνή μας, αλλά είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν ακόμα αδέσμευτες δημοσιογραφικές πηγές που θα επιτελέσουν το καθήκον τους για αμερόληπτη και κοινωνικά ευαίσθητη ενημέρωση:

http://www.athina984.gr/2017/03/20/sygkentrosi-diamartyrias-ergazomenon-ke-syntaxiouchon-tis-ionikis-trapezas/

>

.

Έναρξη Αγωνιστικών Κινητοποιήσεων διαρκείας Δευτέρα 20/3: