ΠΑΝΙΟΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ! Ενωμένοι σαν μία γροθιά απαντάμε με ανυποχώρητο αγώνα στην αδιαλλαξία της τράπεζας μέχρι την τελική ΝΙΚΗ!


 Π Α Ν Ι Ο Ν Ι Κ Ο   Κ Α Λ Ε Σ Μ Α ! 

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ

.

ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ

.

ΝΙΚΗ!

 

Εν όψει της έναρξης των κινητοποιήσεων του συλλόγου μας τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 9:00 π.μ. στην οδό Σταδίου 40, έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της Alpha Bank, ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

 

Ο σύλλογός μας, που εκπροσωπεί τους προερχόμενους από την Ιονική Τράπεζα συνταξιούχους και εργαζόμενους στην Alpha Bank, ξεκινά αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην προκλητική αδιαφορία και αδιαλλαξία της τράπεζας ενώπιον των αιτημάτων μας. Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στην έναρξη των κινητοποιήσεων, τη Δευτέρα 20/3 μπροστά από το Κεντρικό Κατάστημα της Alpha Bank, τα ΜΜΕ να προβάλουν τις θέσεις μας και τα δίκαια αιτήματά μας και τον ελληνικό λαό να στηρίξει τον αγώνα μας. 

Αφού επί 8μήνου καταβάλαμε επανειλημμένως προσπάθειες και εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη διοίκηση της Alpha Bank, βρίσκοντας συνεχώς κλειστές πόρτες, εξωθούμαστε πλέον σε αγωνιστική αναμέτρηση διαρκείας με την τράπεζα μέχρι την τελική νίκη και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, καθώς:

1.Η τράπεζα ακολουθεί παρελκυστική τακτική αναφορικά με την υλοποίηση της συμβατικής της υποχρέωσης για την κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας μέχρι την αποχώρηση και του τελευταίου εργαζόμενου της Alpha Bank προερχόμενου από την Ιονική Τράπεζα. Η τράπεζα αδιαφορεί για την πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ των εργαζομένων της Ιονικής με βάση την εγγυητική ευθύνη που έχει αναλάβει από 6.05.2003 και μάλιστα αρνείται να καταβάλει στον Κλάδο Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ στο ΤΑΥΕΤΚΩ (ήδη ΕΤΕΑΕΠ) ποσό 21,7 εκατ. ευρώ που έχει επιδικάσει τελεσίδικα εις βάρος της το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, από καταλογισμούς ασφαλιστικών εισφορών παρελθόντων ετών. Επίσης, παρά την εγγυητική ευθύνη που έχει αναλάβει, αρνείται να καταβάλει ποσό 27 εκατ. ευρώ από ελλείμματα του Κλάδου Πρόνοιας που της έχει καταλογίσει το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Αντίθετα, όταν πρόκειται για τους εργαζόμενους στην Alpha Bank που προέρχονται από την πρώην Πίστεως, η τράπεζα είναι… γαλαντόμος και χορηγεί παχυλό εφάπαξ βοήθημα από τον προϋπολογισμό της ακόμα και στους εν ενεργεία υπαλλήλους! Αυτό συνέβη το καλοκαίρι του 2016 όταν οι εν ενεργεία υπάλληλοι της πρώην Πίστεως έλαβαν παχυλό εφάπαξ που κυμαινόταν από 70 – 80.000 ευρώ για το βοηθητικό προσωπικό, για το κύριο προσωπικό μέχρι 150.000 ευρώ και για τους υψηλόβαθμους μέχρι 197.400 ευρώ (210 μισθούς Χ 940€)! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ δεν είχαν πληρώσει καθόλου ατομική εισφορά, τα ποσά του εφάπαξ που έλαβαν ονομάστηκαν από την τράπεζα, για ευνόητους λόγους, «ως επιστροφή εισφορών εντόκως».

Αντίστοιχα, η άνιση μεταχείριση των εργαζόμενων λόγω προέλευσης έχει εφαρμοστεί από την τράπεζα και στην αποζημίωση του ν. 2112. Ενώ οι εργαζόμενοι της πρώην Πίστεως λάμβαναν και λαμβάνουν την αποζημίωση του ν. 2112 αμέσως μετά την αποχώρησή τους, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της πρώην Ιονικής που αποχώρησαν από την τράπεζα πριν από την εθελούσια έξοδο του 2014, οδηγήθηκαν και αναμένουν να εισπράξουν την νόμιμη αποζημίωσή τους με εφετειακή απόφαση, διότι η τράπεζα έχει επιλέξει να ετεροχρονίσει τις υποχρεώσεις της καταβάλλοντας μάλιστα και υψηλούς τόκους, αφού όλες οι αποφάσεις εκδίδονται εις βάρος της.

.

2.Μετά την τελευταία συντεταγμένη διαδικασία εθελουσίας εξόδου του 2014 που είχε ως αποτέλεσμα τον αυξημένο όγκο αιτήσεων συνταξιοδότησης, η τράπεζα δεν ενίσχυσε με προσωπικό, ως όφειλε, τον Κλάδο Κύριας Σύνταξής μας (Συγχωνευμένα Ταμεία ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ). Σημειωτέων δε, ότι η ίδια η τράπεζα είχε αποδυναμώσει από το 2006 το ταμείο με την απομάκρυνση ικανών και έμπειρων στελεχών (για συνδικαλιστικούς λόγους) χωρίς την αναπλήρωσή τους, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του Κλάδου.

Απόρροια όλων αυτών είναι να μην έχουν πάρει οριστική απόφαση συνταξιοδότησης οι εκατοντάδες συνάδελφοί μας που αποχώρησαν στα τέλη του 2014 και κατά συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος. Παρά το γεγονός ότι η τράπεζα συνεχίζει “στοχευμένη εθελούσια έξοδο” και μετά το 2014, αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημά μας για στελέχωση του Κλάδου Συντάξεων των εργαζομένων και συνταξιούχων της Ιονικής.

.

Παράλληλα, σε μία περίοδο που τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δέχονται ανηλεείς επιθέσεις, ο ελληνικός λαός και οι συνάδελφοί μας πληρώνουν με δυσβάστακτους όρους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για…

  • Να συνεχίζονται οι αναξιοκρατικές προσλήψεις “ημετέρων” ; ; 

  • Να κλείσουν οι “τρύπες” που δημιούργησαν τα «θαλασσοδάνεια» και τα μετοχοδάνεια ; ; 

  • Να συνάπτονται και να αμείβονται με προκλητικές συμβάσεις τα GOLDEN BOYS ; ; 

Απαιτούμε άμεσα:

  •  Πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ 

  •  Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ 

  • Επαγγελματικό management για την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος με λογοδοσία και ανάληψη ευθύνης 

.

.

.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΦΤΑΣΕ!

.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα 9:00 π.μ.

 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ

.

ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ

.

ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ

.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ!

.

.

.

Ο Λ Ο Ι    Μ Α Ζ Ι    Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε !

.

Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι  Θ Α  Δ Ι Κ Α Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε !

.

.

Nα μη λείψει κανείς!

.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

Σαράντος Φιλιππόπουλος         Νίκος Αλεξόπουλος

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial