Επιστολή προς το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την άρση της ουσιαστικής αδρανοποίησης των υπηρεσιών του

Μετά από την πρόσφατη δικαστική απόφαση που έκρινε άκυρη την τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ο σύλλογός μας σε καθημερινό επίπεδο δέχεται καταγγελίες από συνταξιούχους συναδέλφους μας σχετικά με τη λειτουργία του ταμείου και την κωλυσιεργία που παρατηρείται στις υπηρεσίες του.

Ουσιαστικά, μετά την ακυρωτική για την τροποποίηση του καταστατικού δικαστική απόφαση, το ταμείο έχει τεθεί σε αδράνεια, αφού οι συνάδελφοί μας και ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ καταγγέλλουν ότι οι αιτήσεις τους για χορήγηση σύνταξης παραμένουν σε διαρκή εκκρεμότητα.

Μάλιστα, όταν επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους λειτουργούς του ταμείου ενημερώνονται ότι το αδιέξοδο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο του αιτήματος ανάκλησης της απόφασης!

Ενώπιον της ουσιαστικής αδρανοποίησης των υπηρεσιών του ταμείου με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησής του, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απέστειλε την κάτωθι επιστολή στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ώστε να ενημερωθούν επισήμως και εγγράφως τα ασφαλισμένα μέλη του ποια είναι τα δεδομένα που ισχύουν επί του συγκεκριμένου θέματος και σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η διοίκησή του για την επίλυση του ζητήματος, πριν την έκδοση της εφετειακής απόφασης.

Θεωρούμε ότι για λόγους χρηστής διοίκησης θα έπρεπε να είχε δοθεί μία προσωρινή λύση στο ζήτημα αυτό ώστε να εξυπηρετείται τουλάχιστον ο κύριος σκοπός του ταμείου που είναι η χορήγηση των συντάξεων των ασφαλισμένων μελών του.

Επιστολή προς ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ