Για την καλύτερη δυνατή οργάνωσή τους η έναρξη των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων ορίστηκε για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα 9:00 π.μ. Με τη ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μας έξω από το Κεντρικό και την ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΤΑΣΗ μας απαντάμε στην προκλητική αδιαφορία και αδιαλλαξία της τράπεζας! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!


Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ο ΣΥΙΛΤΕ, συνεδρίασαν εκτάκτως τα Δ.Σ. των συλλόγων μας για να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα και τις προοπτικές των ενεργειών μας. Αφού αναπτύχθηκαν όλες οι απόψεις, οι προβληματισμοί και εξετάστηκαν οι δυνατότητες, οι περιορισμοί και οι ιδιαιτερότητες της σκληρής μάχης που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, αποφασίσαμε την έναρξη των κινητοποιήσεών μας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 9:00 π.μ., ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και οργάνωσή τους:

1. Η μετωπική σύγκρουση με την τράπεζα και το περιεχόμενο των αιτημάτων μας νοηματοδοτούνται μονάχα μέχρι την τελική δικαίωσή μας και επομένως ο σχεδιασμός μας αποσκοπεί σε αγώνα διαρκείας και όχι μία αποσπασματική κινητοποίηση. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, σε καμία περίπτωση δε θα αποχωρήσουμε από το πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της τράπεζας, αν δεν ικανοποιηθούν τα δύο κεντρικά ζητήματα των διεκδικήσεών μας:

  • Άμεση έναρξη διαλόγου για την πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της Ιονικής, όπως έγινε και με τους συναδέλφους της Πίστεως

  • Άμεση στελέχωση του κλάδου κύριας σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ (ΙΚΑ) με προσωπικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του

2. Θα εξετάσουμε τη δυνατότητα ώστε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Λάρισα έξω από τα κεντρικά καταστήματα της Alpha Bank.

3. Τις αμέσως επόμενες μέρες εκτός από τη λεπτομερή ανάλυση του σχεδιασμού και την ενημέρωση που θα λάβετε τόσο από την ιστοσελίδα μας όσο και στο νέο τεύχος της εφημερίδας μας “Συλλογική Ενημέρωση”, θα ενημερωθείτε και με σειρά μηνυμάτων για τον ορισμό των ομάδων των συναδέλφων που θα πλαισιώνουν περιοδικά τον αγώνα μας, ώστε σε καθημερινό επίπεδο να δίνουμε βροντερό παρών στην κινητοποίηση έξω από το Κεντρικό για την αποτελεσματική προβολή των δίκαιων αιτημάτων μας.

4. Τα πανό που θα συνοδεύσουν τον αγώνα μας, η εγκατάσταση των απαραίτητων μηχανημάτων για τη λειτουργία μικροφωνικής και η ηλεκτροδότηση του συστήματος θα είναι σύντομα έτοιμα.

5. Ανάπτυξη, ενσωμάτωση και προβολή του πολιτικού πλαισίου των κινητοποιήσεών μας στα αιτήματά μας ως αναπόσπαστο μέρος του αγώνα μας.

Σε μία περίοδο που τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δέχονται ανηλεείς επιθέσεις και ο ελληνικός λαός και οι συνάδελφοί μας υποφέρουν από τα συνεχιζόμενα, αντιλαϊκά, δυσβάστακτα μέτρα που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μας ωθούν ακόμα πιο βαθιά στο σκοτεινό τούνελ της λιτότητας, της ανεργίας και της αποσάθρωσης του κοινωνικού ιστού, η τράπεζα και η Πολιτεία οφείλουν να δώσουν απαντήσεις:

  • Πώς είναι δυνατόν μία τράπεζα που ανακεφαλαιοποιήθηκε με τα χρήματα και τις θυσίες του ελληνικού λαού, να συνεχίζει την πολιτική των προσλήψεων των “ημετέρων συγγενών και λοιπών φίλων” με αδιαφανείς και αναξιοκρατικές διαδικασίες;
  • Με ποιες διαδικασίες συνήφθησαν τα δάνεια ΑΜΚ της τράπεζας στο παρελθόν και πού στηρίζεται η νομιμότητα τους και αν σήμερα υφίσταται ενημερότητα και αποτελεσματική εξόφληση των δανείων.
  • Ποιος ευθύνεται για τα “θαλασσοδάνεια” και αν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε αυτούς που τα χορήγησαν και κατά προέκταση τι έχει κάνει η συντεταγμένη Πολιτεία και οι αρμόδιοι θεσμοί της για αυτό το τεράστιο θέμα.
  • Σχετικά με το μείζον θέμα των “κόκκινων” δανείων που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού, αλλά και του πλέον υπερδανειοδοτημένου κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, μέσα από μία διαδικασία ανοιχτού διαλόγου να υιοθετηθεί μία ριζοσπαστική πρόταση, που να μπορεί να δώσει ρεαλιστική και ορθολογική λύση και διέξοδο, μέσα από μία κατεύθυνση που θα ανακουφίσει όσους χρωστούν και ταυτόχρονα θα προστατεύσει την αξία των ακινήτων και τους ισολογισμούς των τραπεζών.

.

Συνάδελφοι,

Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η προκλητική αδιαφορία της τράπεζας απέναντι στα αιτήματά μας, πρέπει να βρει τη δυναμική και μαζική απάντηση που της αξίζει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ικανοποίηση των καθολικών και δίκαιων αιτημάτων της ιονικής οικογένειας θα αρχίσει να ξεθωριάζει!

  • Αναφορικά με τη διεκδίκηση της πλήρους αποκατάστασης του εφάπαξ, αν σε αυτήν την κρίσιμη φάση η διοίκηση της τράπεζας συνεχίσει τις παρελκυστικές διαδικασίες, έχοντας ήδη σε βάρος της τις καταδικαστικές αποφάσεις των καταλογισμών για εισφορές παρελθόντων ετών ύψους 21,7 εκατ. ευρώ, οφείλουμε με το αγωνιστικό μας πνεύμα να αναδείξουμε στην κοινή γνώμη, μέσω των ΜΜΕ και της Βουλής των Ελλήνων, τα δίκαια αιτήματά μας και τις παράνομες υπεκφυγές της τράπεζας από την ανάληψη των συμβατικών της υποχρεώσεων!
  • Παράλληλα, πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι με τις ισχύουσες προϋποθέσεις και εφόσον δε δοθούν άμεσα λειτουργικές και αποτελεσματικές λύσεις, ο κλάδος κύριας ασφάλισής μας ΤΑΠΙΛΤ (ΙΚΑ) σύντομα θα αδυνατεί όχι μόνο να εκδώσει τις εκατοντάδες εκκρεμούσες συνταξιοδοτικές αποφάσεις, αλλά και να ικανοποιήσει τις απλές λειτουργικές και υπηρεσιακές ανάγκες που απαιτούν οι συνταξιοδοτικοί μας φάκελοι!

.

Επομένως:

  • Σε αυτήν την αναμέτρηση δε δικαιολογείται η απουσία κανενός! 

  • Οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΜΑΖΙΚΑ να εγκατασταθούμε σε μόνιμη βάση έξω από το Κεντρικό Κατάστημα, εκεί όπου θα χτυπά τις επόμενες μέρες η καρδιά της ιονικής οικογένειας!

.

Εν κατακλείδι, σας ενημερώνουμε ότι τα Δ.Σ. της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του ΣΥΙΛΤΕ αποφάσισαν στα πλαίσια της κοινής τους δράσης ότι αυτή η σύγκρουση και αναμέτρηση με την τράπεζα πρόκειται για το “νυν υπέρ πάντων αγώνα” μας και μοναδική διέξοδος θα είναι η τελική μας νίκη με τη δικαίωση των αιτημάτων μας!

.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

.

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ (ΙΚΑ) ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ

.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και τεκμηριωμένα και είναι βέβαιο ότι δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω μέχρι να νικήσουμε!

.

<.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα 9:00 π.μ.

>

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΛΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

.

Επικοινωνήστε άμεσα με το σύλλογό μας για να δηλώσετε τη διαθεσιμότητά σας ώστε να διαμορφώσουμε το σχεδιασμό των κινητοποιήσεών μας!

>

.

Ο Λ Ο Ι      Μ Α Ζ Ι     Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε !

.

Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι     Θ Α      Δ Ι Κ Α Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε !

.

 

Nα μη λείψει κανείς!

.

.

.

     Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

.

Για το Δ.Σ. της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

>

       Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

>

   Σ. Φιλιππόπουλος       Ν. Αλεξόπουλος

.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΙΛΤΕ

.

   Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

>

Ν. Αλεξόπουλος             Γ. Ανδριώτης

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial