Και τα Κούλουμα είναι Καλύτερα με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ! Τα πλήρη ντοκουμέντα από την εκδρομή του συλλόγου μας το τριήμερο των Απόκρεων και της Καθαράς Δευτέρας (25-27/2)


Έχει καταστεί πλέον συνήθειο οι εκδρομές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία και η εξόρμησή μας το τριήμερο των Αποκρεών και της Καθαράς Δευτέρας (25-27/2) δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση! Μπορεί να μην… πετάξαμε χαρταετό, αλλά καταφέραμε σίγουρα να κάψουμε τον “καρνάβαλο” της καθημερινότητας και της ρουτίνας και το ταξίδι μας στη λίμνη Τριχωνίδα, τη Ναύπακτο, την Ορεινή Ναυπακτία, το Γαλαξίδι, την Ιτέα και την Αράχωβα άφησε υπέροχες εντυπώσεις και αναμνήσεις σε όσους τυχερούς συμμετείχαν, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου μας.

η μέρα (Σάββατο 25/2):

Με πλήρες… ρόστερ και χωρίς έκτακτα προβλήματα ξεκινήσαμε το πρωί του Σαββάτου από τα γραφεία του συλλόγου μας για μία ακόμα εξόρμηση, με στόχο αυτήν τη φορά στην επιστροφή να έχουμε κάψει για τα καλά τον καρνάβαλο. Το αρχικό μούδιασμα λόγω της πρωινής ώρας, έδωσε γρήγορα τη θέση του στο κέφι και τον ενθουσιασμό που συνοδεύουν πάντα τις εκδρομές μας. Η απόσταση μέχρι τη Γέφυρα του Ρίου διανύθηκε εν μέσω αστεϊσμών, ανεκδότων και χαλαρής διάθεσης. Εκεί ενσωματώθηκαν οι συνάδελφοί μας από την περιφέρεια της Νότιας Ελλάδας, ενώ στο Αντίρριο ακολούθησαν αυτοί που προέρχονταν από τη Βόρειο Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη της Ελλάδας, στην οποία περιηγηθήκαμε και γνωρίσαμε από κοντά τα όμορφα χωριά που βρίσκονται περιμετρικά της. Ακολούθησε η πανέμορφη Ναύπακτος, με το θαυμάσιο λιμάνι-φρούριό της, όπου βρισκόταν και το ξενοδοχείο μας. Αφού τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας, φορτώσαμε τις μπαταρίες μας για τη βραδινή διασκέδαση, πολλοί δε στον ελεύθερο χρόνο πήγαν βόλτα στην πόλη της Ναυπάκτου.

Το βράδυ πλέον είχε φτάσει η ώρα για το καθιερωμένο ιονικό γλέντι που τολμούμε να πούμε ότι αποτελεί πάντα από τα… χάιλαϊτ των εκδρομών μας. Οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στο κέντρο στο οποίο διασκεδάσαμε για το εξαιρετικό φαγητό, το εξυπηρετικότατο σέρβις και την εκπληκτική ορχήστρα και τους τραγουδιστές, που μαζί με την έκτακτη συμμετοχή του μεγάλου “σταρ” της Ιονικής, συναδέλφου Ιπποκράτη Ξυλά, μας προσέφεραν μία υπέροχη βραδιά. Το αποκορύφωμα δε, ήταν όταν ο Ιπποκράτης στις πρώτες πρωινές ώρες εκτελούσε “παραγγελιές”, χωρίς να χαλάει χατίρι σε κανέναν, οδηγώντας μας σε ατελείωτο χορό και ξεσάλωμα!

 Λίμνη Τριχωνίδα

Αποκριάτικο Γλέντι

2η μέρα (Κυριακή 26/2):

Η Κυριακή ξεκίνησε με… ράθυμους ρυθμούς λόγω του ξενυχτιού και του ξεφαντώματος που είχε προηγηθεί. Ωστόσο, το πλούσιο πρωινό που μας παρείχε το ξενοδοχείο, μας βοήθησε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις για τη δραστήρια και “γεμάτη” μέρα που θα ακολουθούσε με την περιήγησή μας στην ξακουστή για τη φυσική της ομορφιά Ορεινή Ναυπακτία.

Ξεκινήσαμε από την Ιερά Μονή Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδας, γνωστό και ως Μοναστήρι των παπαροκάδων. Επιμείναμε στο… πλάνο της σωτηρίας της ψυχής και συνεχίσαμε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, επίσης γνωστή και ως Αγία Λαύρα της Ρούμελης, που είναι χτισμένη στις παρυφές των Βαρδουσίων Όρων, μέσα σε ένα πυκνό δάσος από δρύες και αγριοκαστανιές. Η επίσκεψη στη Μονή ήταν ένα σοκ, αφού προ μόλις δύο εβδομάδων υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από πυρκαγιά και οι σκηνές που αντικρίσαμε προξένησαν μεγάλη λύπη σε όλους μας.

Οι θλιβερές εικόνες έπρεπε άμεσα να αντικατασταθούν με μία ευχάριστη δραστηριότητα και επόμενος και τελευταίος σταθμός της περιήγησής μας στην Ορεινή Ναυπακτία ήταν η ξακουστή για τη γραφική ομορφιά της Άνω Χώρα, όπου και γευματίσαμε πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς τη Ναύπακτο, όπου πλέον είχαν κορυφωθεί οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μετά από σύντομη ξεκούραση ξεχυθήκαμε κι εμείς στους δρόμους και αποκρέψαμε όλοι μαζί, μετα αστεία και τα πειράγματα να έχουν περίοπτη θέση. Χωρίς μάλιστα να υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση, οι περισσότεροι συνάδελφοι μασκαρεύτηκαν και είχαμε πολλές εκπλήξεις και σπαρταριστά επεισόδια! 

Στο διαγωνισμό για την καλύτερη μεταμφίεση, το άτυπο βραβείο κέρδισε το ζεύγος Γεώργα -που μάλιστα είχε φροντίσει να εμφανιστεί με διπλή αμφίεση, με το συνάδελφο Τάσο να ντύνεται Καρδινάλιος και τη σύζυγό του Κική… Καρδιναλία, αλλά και με  την εμφάνισή του ως Κατρούγκαλος και της συζύγου του ως Λαγκάρντ- έπειτα όμως από “σκληρή” μάχη με τη “χαβανέζα” συναδέλφισσα Αναστασία Αναστασίου και την “κοκέτα” συναδέλφισσσα Λένα Νεράντζη που… έκαψε καρδιές με την πληθωρική της παρουσία! Η δεύτερη συνεχόμενη βραδιά ξεφαντώματος και ξενυχτιού ήταν γεγονός και ο καρνάβαλος έγινε “στάχτη και μπούρμπερη”…

Ορεινή Ναυπακτία – Μονή Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ – Μονή Βαρνάκοβας – Άνω Χώρα

3η μέρα (Καθαρά Δευτέρα 27/2):

Ήδη από τα… έσχατα της προηγούμενης νύχτας, πολλοί είχαν στο μυαλό τους το χορταστικό πρωινό του ξενοδοχείου… Έτσι, αφού το τιμήσαμε για μία ακόμα φορά δεόντως, ξεκινήσαμε “γεμάτοι” για την τελευταία μέρα της εκδρομής μας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αρχικά την ενδεδειγμένη για κάθε ταξιδιώτη στη Ναύπακτο επίσκεψη στο κάστρο της, που απλώνεται επιβλητικά πάνω από την πόλη, με την καταπληκτική θέα από όλα τα σημεία.

Στη συνέχεια είχε έρθει η ώρα να πάρουμε σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής, αλλά η εκδρομή μας είχε πολλά ακόμα να μας δώσει… Στο ειδυλλιακό Γαλαξίδι παρακολουθήσαμε τις παραδοσιακές, αποκριάτικες εκδηλώσεις γνωστές και ως “Αλευρομουτζουρώματα”. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η ονομασία του εθίμου είναι απόλυτα περιγραφική των όσων διαδραματίζονται και εκτός από τις πάντα τολμηρές αφές Μητρογώγου, το συνάδελφό μας Αρίστο και την όμορφη Γιάννα που “εφόρμησαν” με… ηρωισμό στη μάχη, οι υπόλοιποι βάψαμε τα πρόσωπά μας για να τιμήσουμε την παράδοση, αλλά προτιμήσαμε να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις από “ασφαλή” απόσταση από την απέναντι πλευρά του καναλιού. Μάλιστα, μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι στα κεντρικά σημεία του Γαλαξιδίου δεν υπήρχε ούτε… εκατοστό από τα κτίρια που να μην έχει καλυφθεί με πανιά για να γλυτώσουν τις φθορές από το αλεύρι και τις μπογιές.

Μετά τον “πόλεμο του Γαλαξιδίου” κατευθυνθήκαμε στην Ιτέα, όπου γευτήκαμε ένα ιδιαιτέρως εύγευστο σαρακοστιανό γεύμα σε μία εξαίρετη ταβέρνα της πόλης. Έπειτα συνεχίσαμε για την Αράχωβα από όπου αποσπάστηκαν οι συναδέλφισσες από τη Βόρειο Ελλάδα, που μάλιστα παρέμειναν εκεί, για να επισκεφθούν την επόμενη μέρα τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το χιονοδρομικό κέντρο. Και η αλήθεια είναι ότι πολύ τις “ζηλέψαμε” και ελπίζουμε να πέρασαν πολύ όμορφα…

Πλέον, ο στόχος είχε επιτευχθεί, αφού ο “καρνάβαλος” δε μας… γλύτωσε και αποδείχθηκε ότι και τα Κούλουμα είναι Καλύτερα με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ! Η επιστροφή κύλησε ευχάριστα και το θέμα συζήτησης και κοινή απαίτηση όλων ήταν να ανακοινωθούν άμεσα και οι επόμενες εκδρομές του συλλόγου μας για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά!

Ναύπακτος

Γαλαξίδι “Αλευρομουτζουρώματα”

Πιστεύουμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας που κατόρθωσε μέσα σε μία διετία να έχει μόνο επιτυχίες στο ενεργητικό της, με εκδρομές που χαρίζουν αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις στους συμμετέχοντες και σφυρηλατούν ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της ιονικής οικογένειας!

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των επόμενων εκδρομών από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας που προχωρά πυρετωδώς σε νέες προετοιμασίες και με τη σκέψη πάντοτε προσηλωμένη στο όραμα της πραγματοποίησης του μεγάλου Υπερσιβηρικού Ταξιδιού, καλούμε τους λίγους συναδέλφους που δε μας έχουν τιμήσει με την παρουσία τους να… δοκιμάσουν και δε θα χάσουν!

.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial