Ο Τύπος έγραψε… – Του Γ.Δ.Χ. Νώντα


Ο συνάδελφος Γ.Δ.Χ. Νώντας (γνωστός στην ιονική οικογένεια με άλλο ονοματεπώνυμο που όμως δεν επιθυμεί και ούτε είναι απαραίτητο να μαθευτεί…) σχολιάζει την επικαιρότητα της εβδομάδας που πέρασε (που πολλές φορές από μόνη της αποτελεί σχόλιο!), όπως παρουσιάστηκε μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου επί παντός επιστητού, και ιδιαίτερα την ειδησεογραφία που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αναμιγνύοντας στη συνταγή χιουμοριστική και σκωπτική διάθεση με τις απαραίτητες δόσεις κριτικής, για ένα άκρως “νόστιμο” αποτέλεσμα:

O TYΠOΣ ΕΓΡΑΨΕ ….

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ 2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». 

(Έβελιν Μπίατρις Χολ, βρετανίδα συγγραφέας και βιογράφος του Βολταίρου)

«Λαϊκά δολώματα που δε με συγκινούν».

(Ν. Καζαντζάκης: «Toda Raba», σελ. 113)

,

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

.

♫♫♫

 

04/02/2017

O TΥΠOΣ Ελλάδα

Ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο από κλιμάκιο ελεγκτών της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων, ενώ παρότρυνε τους θαμώνες να… σπεύσουν να τον βοηθήσουν και να λιντσάρουν τους ελεγκτές!

Το κατάστημα ήταν γεμάτο πελάτες, αλλά δεν είχε κόψει ούτε μία απόδειξη.

Επί τόπου και η αστυνομία, καθώς η άρνηση ελέγχου επισύρει άμεσο «λουκέτο» στο μαγαζί.

Το νεοελληνικής κοπής “εγώ έτσι γουστάρω, ρε!” αγέρωχο και αμετανόητα αυτιστικό επιμένει να διάγει λάθρα, συμπαρασύροντας και δικαίους στο γκρεμό! Πώς ο μαγαζάτορας να δεχθεί φορολογικό έλεγχο, ενώ διαπράττει διττή αγαθοεργία!! Στους μεν πελάτες χρεώνει τα εδέσματα φθηνότερα, “χωρίς” ΦΠΑ, στη δε εφορία ο συνεπής αυτός φορολογούμενος δηλώνει τον πραγματικό του τζίρο (και ενισχύοντας τα έσοδα του Κράτους, εμμέσως ενισχύει και πάλι τους πελάτες του)! Γι’ αυτό και κάθε «συνειδητός» πελάτης, επιβάλλεται να του συμπαρασταθεί! «Καλοί μου πελάτες!», που θα αναφωνούσε και ο Βέγγος ή «Βοηθάτε με φτωχοί να μη σας μοιάσω» που λέει ο θυμόσοφος λαός.

♫♫♫

 

05/02/2017

O TΥΠOΣ Κόσμος

Απίστευτη καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του δέρματος

Οι Δανοί «κάνουν έκκληση βοήθειας» προς τους Έλληνες

Καμπάνια των Δανών, με τίτλο «Βόηθα έναν Δανό», διατυπωμένη στις γλώσσες των 5 των κορυφαίων προορισμών που επιλέγουν οι Δανοί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Στο ελληνόγλωσσο βίντεο, ένας κύριος, καθισμένος πίσω από ένα μεγαλοπρεπές γραφείο, απευθύνεται προς τους Έλληνες με σπαστά ελληνικά:

«Αξιότιμοι πολίτες της Ελλάδας. Η Δανία χρειάζεται τη βοήθειά σας. Εμείς οι Δανοί, αγαπάμε τη χώρα σας. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, ο δυνατός ήλιος είναι επιβλαβής για το ευαίσθητο δέρμα μας. Κάθε μέρα ένας Δανός πεθαίνει από καρκίνο του δέρματος. Γνωρίζουμε ότι έχετε πολλά να αντιμετωπίσετε, αλλά σας ζητάμε ταπεινά την υποστήριξή σας. Βοηθήστε έναν Δανό στον ήλιο. Δεκάδες χιλιάδες από εμάς ταξιδεύουμε από τον κρύο, σκοτεινό Βορρά στα φανταστικά νησιά και τις παραλίες σας. Όταν βλέπουμε μία αχτίδα ήλιου ξεχνάμε τις προφυλάξεις και ψηνόμαστε με τις ώρες. Δείξτε μας πώς να γίνουμε περισσότερο σαν και εσάς. Υπενθυμίστε μας ότι κάθε λεπτό στον ελληνικό ήλιο μετράει, είτε είμαστε στην παραλία, στην Ακρόπολη ή σε μία ταβέρνα.

Υπενθυμίστε μας τη σκιά, το καπέλο και το αντηλιακό. Προστεθείτε εθελοντικά τώρα και βοηθήστε έναν Δανό. Εκ μέρους του έθνους της Δανίας, με τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας. Τα λέμε».

Συγκλονιστικός Πολιτισμός! Συμπαθείς Δανοί, Κατανοούμε, Συμπάσχουμε αλλά και Διδασκόμαστε. Σημ: 1. Καπέλα και λοιπά σκιάδια, που πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν στους πελάτες τους, προφανώς αυτό το σκοπό υπηρετούν και ουδόλως είναι ένοχο όταν φέρουν το λογότυπό τους. 2. Δεν περιποιεί τιμή ο ωχαδερφισμός. Ο καθένας μπορεί να συνδράμει στην ασφαλή διαμονή και χαρούμενη επιστροφή των επισκεπτών μας στην πατρίδα τους. Π.χ. αλλοδαπός περιοδεύων αμέριμνος σε ιδιαίτερα μέρη του Κέντρου της Αθήνας, με την ατομική τσάντα αφημένη αμελώς στο πλάι ή στην πλάτη, αξίζει να του επισημανθεί διακριτικά ο πιθανός κίνδυνος που διατρέχει. 3. Η αλόγιστη έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο αποβαίνει πλέον βλαπτική για όλους.

♫♫♫

 

06/02/2017

O TΥΠOΣ Μεταναστευτικό-προσφυγικό

Απαξιωτικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στον καταυλισμό μεταναστών & προσφύγων του Ελληνικού

Εμπόδισαν την είσοδο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής
15χρονος Αφγανός μετανάστης σε έργω απείθεια προς αξιωματικό της αστυνομίας

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μετέβη εκεί προκειμένου να συνομιλήσει με μερίδα μεταναστών και προσφύγων που πραγματοποιούν κατάληψη. Ολιγάριθμοι αλλοδαποί, συνεπικουρούμενοι από παρατυχόντες αλληλέγγυους και εθελοντές, αντέδρασαν στην παρουσία του υπουργού, κλείδωσαν την πόρτα και δεν του επέτρεπαν την είσοδο.

Ενας 15χρονος Αφγανός, με έκφραση μίσους, κινούμενος απειλητικά προς τον υπουργό, απωθούσε αξιωματικό της αστυνομίας που τον παρεμπόδιζε, δημιουργήθηκε ένταση, με τον αστυνομικό και τον πρόσφυγα να ανταλλάσσουν γροθιές.  

Επ’ αφορμή, ο αρμόδιος υπουργός Μ.Π. είπε:

«Κάποιοι στο Ελληνικό έχουν πράγματα που δεν είχαν ούτε στα σπίτια τους… Ήταν έξω (από τον καταυλισμό) τα σχολικά για να πάρουν τα παιδιά (στο σχολείο). Τα δικά σας τα παιδιά (τα Ελληνάκια) δεν έρχονται τα σχολικά για να τα πάρουν»…..

«Η πολιτεία έχει νόμους, θα εφαρμόζονται …., να σέβονται την νομοθεσία μας και να την τηρούν, δεν θέλουμε βία, αλλά δεν θα υποστούμε και βία».

Πάντως, εν δυνάμει άβατο έναντι επισήμων έχει υψωθεί και στον καταυλισμό (hot spot) στη Μόρια της Λέσβου, όταν οι εκεί υπεύθυνοι, για λόγους προσωπικής ασφαλείας, απέτρεψαν να εισέλθουν και να περιηγηθούν τον καταυλισμό: στις 18.01.2017, τον επίτροπο Μετανάστευσης της Ε.Ε. και τον Έλληνα υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής που τον συνόδευε και στις 03.2.2017, τον πρόεδρο της ΝΔ!

(Εθνικό πλέον το θέμα και αμείλικτα τα ερωτήματα: Άβατοι θύλακες έναντι των Αρχών; Ανήλικος Αφγανός μετανάστης βιαιοπραγεί εξακολουθητικώς κατά αξιωματικού της αστυνομίας; Σε κοινή μοίρα λαθρομετανάστης και πρόσφυγας; Αλλοδαποί εκδηλώνουν βία χρησιμοποιώντας για ασπίδα τα παιδιά τους; Δίβουλες λεκτικές διατυπώσεις του είδους «δικαιώματα στους μετανάστες και ασφαλείς πόλεις» στέλνουν πελάτες σε ακραίους λαϊκιστές που καιροφυλαχτούν τάχα για να τους εκφράσουν; Διασπαθίζονται ενισχύσεις από ΜΚΟ, «αλληλέγγυους φατριαστές» και «υψηλόμισθους εθελοντές»;)

 

♫♫♫

 

07/02/2017

O TΥΠOΣ Οικονομία

Επιμένει σε μεταρρυθμίσεις η Λαγκάρντ: Λέμε τη σκληρή αλήθεια και δεν αρέσει

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα – Μείωση αφορολόγητου και συντάξεων η σταθερή συμβουλή του Ταμείου – Μεταρρυθμίσεις το κλειδί για την έξοδο από την κρίση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εμμένει στις απόψεις του και με νέα ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του επαναλαμβάνει τις θέσεις της πρόσφατης έκθεσής του, για: διεύρυνση της φορολογικής βάσης (με μοναδικό εργαλείο προς αυτόν το σκοπό τη μείωση του αφορολόγητου) και μείωση των κρατικών δαπανών για τις συντάξεις (εκ νέου μοναδικό εργαλείο, το οποίο δεν αναφέρεται, βέβαια, ευθαρσώς, νέες περικοπές).

Ταυτοχρόνως, η πρόεδρος του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ δηλώνει ότι «Δεχόμαστε κριτική αλλά πρέπει να λέμε την σκληρή αλήθεια στην περίπτωση της Ελλάδος».

Εάν οι λέξεις δεν έχουν χάσει το νόημά τους ούτε είναι υποκριτικές ή προσχηματικές, βεβαίως ωφελούν οι σκληρές αλήθειες αντί τα γλυκά ψέματα. Όμωςη ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ είναι άδικη (εφόσον θεμελιώνονται από ανταποδοτικό δικαίωμα), αντικοινωνική (προβληματικοί όροι διαβίωσης, αδυναμία στηρίξεως ενδοοικογενειακής ανεργίας) και οδηγεί σε περαιτέρω λιτότητα (μείωση εισοδήματος και κατανάλωσης) και συρρίκνωση του ΑΕΠ (αρνητική παραγωγή, αποεπένδυση, φτωχοποίηση). Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ επιβαρύνει περαιτέρω τα δεδομένα φορολογικά υποζύγια, γενικεύει την αρνητική αποταμίευση και επισύρει την επέλευση όλων των παραπάνω αρνητικών συνεπειών.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι ενώ ο ξένος παράγοντας διορίζει μεταρρυθμίσεις (άλλες αναγκαίες και άλλες αποσυνθετικές, ήγουν απορρυθμίσεις), εντούτοις απουσιάζουν προτάσεις με απτά μέτρα εθνικής προοπτικής, π.χ. αναπροσαρμογή του ισοζύγιου εξωτερικών συναλλαγών (σταδιακή αντιστροφή της σχέσης εισαγωγών / εξαγωγών). Η ανάρτηση του ΔΝΤ θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν πέτασμα καπνού ενώ επωάζεται γενικευμένη κρίση σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ

==

O TΥΠOΣ Ελλάδα

Χειμώνας στο φουλ

Ερχεται δριμύ ψύχος από το Σάββατο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Ψυχρές αέριες μάζες από Ρωσία που θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο

Νέο κύμα ψύχους αναμένεται να σαρώσει τη χώρα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Πρόκειται για «ψυχρές αέριες μάζες από τη Ρωσία που θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο». Αντί Αλκυονίδων έρχεται «ψυχρολουσία».

Πααάλιιιι, χαλάει ο καιρός; Και πότε “έφτιαξε”! Τούτος ο επελαύνων χειμώνας, τόσο δριμύς και παρατεταμένος που δοκιμάζει τις αντοχές μας, σωματικές, ψυχολογικές και οικονομικές. Και φευ, βρισκόμαστε ακόμη στην καρδιά του, Γενάρης γαρ “με το παληό”, και ήδη έχουμε κάψει «ακόμα και τα παλούκια» αλλά και τα …. πρεβάζια! Α, και ένας Θεός ξέρει φέτος πώς θα τα φέρει βόλτα και η αλκυόνα!

♫♫♫

 

08/02/2017

O TΥΠOΣ Ελλάδα

Έληξε η επεισοδιακή κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Οι πυροσβέστες αποχώρησαν το βράδυ αφού έλαβαν υποσχέσεις παραμονής στο Σώμα

Είχαν εισβάλει από το μεσημέρι στο κτήριο, αφού έσπασαν την κεντρική γυάλινη είσοδο

«Γυαλιά-καρφιά» τα έκαναν οι πυροσβέστες  στο υπουργείο… Φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο…….

Ένστολοι καταστρέφουν δημόσια περιουσία, οποία αντίφασις εν τοις όροις!! Φωτιά στα μπατζάκια όλων όσοι απεργάζονται, δια της εργασιακής ομηρίας, να αποσπάσουν εκλογική πελατεία. Κατά τα λοιπά, ναι, επαρκές προσωπικό πυρόσβεσης και είθε πάντοτε αχρείαστο.

==

O TΥΠOΣ Πολιτισμός

Ο μουσικός δημιουργός Λουκιανός Κηλαηδόνης, έφυγε από τη ζωή

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία 

Το τελευταίο διάστημα ο τραγουδοποιός νοσηλευόταν με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Σε μια εποχή άκρατης πολιτικοποίησης και αφόρητης κομματικοποίησης των πάντων (Ιουλιανά, χούντα κολονέλων και εξορίες γαρ, στη Χώρα της υπερβολής φυσικά), ο Λουκιανός παρότρυνε διακριτικά με την τέχνη του, να τραγουδάμε, να επικοινωνούμε και να χαιρόμαστε τη ζωή. Η Βουλιαγμένη του νοηματοδότησε τη χαρά της ζωής και επιβεβαίωσε την αρχαία ρήση “Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόχευτος“.. Αντίο Αθηναίε Κύριε.

Υ.Γ.: Κάποια μετά θάνατον που ίσως να ξενίζουν, τιμώντας τη μνήμη του παραβλέπονται, άλλωστε δεν είναι βέβαιον ότι μπορούν να αποφασίζουν οι νεκροί. (Επ΄ευκαιρία, Κυρία Ουρανία Ξυλούρη, σιδερένια και γρήγορα στο δισκάδικό σου, που φαντάζει μικρός μοναχικός Φάρος Πολιτισμού στο Κέντρο της Αθήνας).

==

O TΥΠOΣ Ελλάδα

Υπό κατάληψη τα γραφεία του ΕΦΚΑ από τους ίδιους τους εργαζόμενούς του

Αντιτίθενται στην λειτουργία της υπηρεσίας – Ισοδυναμεί με ουσιαστική κατάργηση του εναπομείναντος  θεσμικού πλαισίου  κατοχύρωσης και προστασίας του Δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, υποστηρίζουν.

Η κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οργανώνεται από τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες, Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ)…….. 

Παλαιόθεν η άποψη ότι το ίδρυμα αυτό συνιστούσε αποκρουστική έκφανση του νεοελληνικού κράτους: Πελατειακές σχέσεις, παροχή υπηρεσιών χειρίστης ποιότητας και δεσμοί δουλοπαροικίας με τους ασφαλισμένους (ενώ, τυχούσες φωτεινές εξαιρέσεις, απλώς επιβεβαιώνουν την κρατούσα άποψη). Κάθε σύννους ασφαλισμένος ταράζεται και μόνο με την πιθανολόγηση ότι οι υπάλληλοί του κινητοποιούνται για τη διαιώνιση της παρούσας διαβόητης κατάστασης….

♫♫♫

 

09/02/2017

O TΥΠOΣ Διεθνή

Στον ορθόδοξο ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου ο Πρωθυπουργός

Ακολουθεί η συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο

Η διήμερη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κίεβο αποσκοπεί στο τρίπτυχο «εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ, προστασία της ελληνικής κοινότητας και στενότερη οικονομική συνεργασία». 

Ουκρανοί, ένας αξιοπρεπής, καλλιεργημένος, καλόγνωμος αλλά και βασανισμένος Λαός. Με ριζωμένη χριστιανική πίστη, ανέκαθεν η δεύτερη σε πλήθος, μετά τους Έλληνες, μονάζουσα εθνότητα στο Άγιον Όρος Άθω. Ξενοδουλεύουν στην Ελλάδα σαν άτια εργασίας, οτρηροί γαρ και διαβιούν σε άκρα ησυχία. Παραδοσιακά μητριαρχικοί, με τον ιδρώτα της ξενιτεμένης χελιδόνας μάνας να φτεροκοπάει ως δημιουργική πνοή στη γενέθλια γη της. Ίσως σε τούτα να συνέβαλαν και οι δικοί μας, ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης, που κατά τον 18ο αιώνα έσπειραν και αυτοί πολιτισμό στη γόνιμη γη της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

==

O TΥΠOΣ Πολιτική

Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Περπατάω στο δρόμο, με βλέπουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και βγαίνουν από τα καταστήματά τους και μου λένε “Σωθήκαμε! Επιτέλους θα πληρώνουμε και εισφορές!!»

Υποστήριξε ότι τα περί υπέρογκων επιβαρύνσεων αποτελούν “παραπληροφόρηση” της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ.

Γέμισε ο τόπος σωτήρες! Εντιμότατοι σωτήρες μόχθησαν (νομότυπα και διακριτικά, πάντα οι αγαθοεργίες γίνονται μυστικά) να τοποθετηθούν ζεστά 55,5 εκατ. ευρώ, από τα αποθεματικά του επικουρικού ταμείου των υπαλλήλων της τ. Ιονικής. Με δεδομένη ανιδιοτέλεια πάσχισαν να ενισχύσουν το αποθεματικό και το έβαλαν στην αύξηση ΜΚ κολοσσαίας τράπεζας της Αττικής (δεν το έβαλαν δα στο στόμα κανενός λύκου ή σε προβληματικό μικρομάγαζο). Κανείς δεν ήλπιζε ότι μια τόσο εμπνευσμένη τοποθέτηση θα εξαϋλωθεί αμέσως, ούτε ήθελε η ανασφάλεια να ζώνει τους δικαιούχους του ταμείου (συνταξιούχους, νυν και μέλλοντες)! Ηλίου φαεινότερον, δεν στήθηκε λοταρία τύπου οδού Αθηνάς, ούτε εξυφάνθηκε συνωμοσία, απλά πρόκειται για ένα τυχαίο ατύχημα, άλλωστε ισχύει και το τεκμήριο αθωότητας. Είσαι ο σωτήρας μου, σε μερσό!, λέει ο Χατζηχρήστος.

==

O TΥΠOΣ Ελλάδα

Λόγω έλλειψης χαρτιού δεν θα κυκλοφορήσουν «ΤΑ ΝΕΑ»

Με αυτοθυσία οι εκεί εργαζόμενοι αγωνίζονται να μείνουν ανοικτά “Το Βήμα”, “Τα Νέα”, τα περιοδικά, ο ραδιοσταθμός και τα διαδικτυακά Μέσα του Οργανισμού.

«Τα Νέα» κυκλοφόρησαν με ένα πρωτοσέλιδο που πιθανόν να αποβεί ιστορικό.

Ελλείψει ικανής πελατείας (εδώ παραδοσιακών αναγνωστών και διαφημίσεων), τραγική αλλά αναπόφευκτη η μοίρα, όπως και για χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα όταν τα δανεικά μετατρέπονται σε οξυγόνο και γίνονται αγύριστα, τότε αναπόδραστα επέρχεται το τέλος και κλείνει η επιχείρηση. Άτεγκτος ο οικονομικός νόμος, αλλά είναι και μεγάλη απώλεια σε μια δημοκρατική πολιτεία όταν κλείνει μία ιστορική εφημερίδα γνώμης.

==

O TΥΠOΣ Κοινωνία

Καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στις 5:40 τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Γαλατσίου
Τέσσερα άτομα με κουκούλες επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές στο όχημα

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια της πόρτας του λεωφορείου και εξαφανίστηκαν.  

Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες.

Τζαμπατζής με άποψη και ο μήνας έχει εννιά! Σαφές το μήνυμα. Να πηγαίνουν στο μεροκάματο με ΙΧ ή με ταξί ή με τα πόδια, άσε που δεν θεωρούνται συνειδητοί πολίτες όσοι επιμένουν να καταβάλλουν το ανταποδοτικό κόμιστρο αντί να είναι λαθρεπιβάτες!

Η «πειθώ» της κουκούλας και της βαριοπούλας υπαγορεύει την υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών, με αναπόφευκτη κατάργηση και αραίωση δρομολογίων. Οι φτωχοί ευγνωμονούν τους συνεργούς!.

 

♫♫♫

 

10/02/2017

O TΥΠOΣ Διεθνή

Οι μετεωρολόγοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για την «ισχυρότερη για φέτος χιονοθύελλα» – Δύο νεκροί

Θαμμένες στο χιόνι περιοχές στο βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ – Το ύψος του χιονιού προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά στη Νέα Υόρκη – Ακυρώσεις πτήσεων, άδειοι δρόμοι 

Θαμμένες στο χιόνι είναι οι περιοχές στο βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ ενώ η σφοδρή χιονοθύελλα έχει προκαλέσει το θάνατο δύο ατόμων, αλλά και σοβαρά προβλήματα στο οδικό, σιδηροδρομικό και εναέριο δίκτυο.  

Εγώ ο Έλληνας: Με τέτοιο χάος που επικρατεί στις ΗΠΑ (έγιναν άθυρμα στα χέρια ενός τυχάρπαστου χιονιά!), ευθύνονται όλοι και θα έπρεπε ήδη να είχαν παραιτηθεί, ο Πρόεδρος (αυτό το σπάνιο κομοδίνο), ο Κυβερνήτης, ο Δήμαρχος…. Τριτοκοσμική χώρα καταντήσατε τις ΗΠΑ και χάθηκε η τσίπα;

==

O TΥΠOΣ Ελλάδα

Χαλκίδα: Γιατρός φύλασσε στο σπίτι του 3.500 χρυσές λίρες και 400.000 ευρώ μετρητά!

Οι λίρες και τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε τράπεζα

Ο 78χρονος αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό του πριν λίγες μέρες κατά την νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όταν έμαθε πως θα μεταβεί στο διαμέρισμά του ένας επαγγελματίας ιατρικών ειδών για να παραλάβει φιάλη οξυγόνου.

Είθε ο πλούτος να αφορά σε ανταπόδοση δίκαιης και εύλογης ευγνωμοσύνης ένεκα σωστικών υπηρεσιών που προσέφερε στους συνάνθρωπους και να μην προέρχεται από στυγνή εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Ο παππούς, τώρα θα χαίρεται την ασφάλεια της τραπεζικής καταθέσεως και θα πλημμυρίζει από αισιοδοξία. Υπό τις παρούσες συνθήκες, για να αναλάβει ολοσχερώς το ποσόν αυτό από την τράπεζα θα πρέπει να ζήσει άλλα 64 χρόνια, εκτός εάν μεσολαβήσει κανένα κουρεματάκι ή αποδειχθεί φιλάσθενο το πόθεν έσχες του, οπότε το προσδόκιμο ζωής του από τα 142 έτη θα μειωθεί αναλόγως. Για τυχόν συγγενείς του συμφέροντος που αναπέμπουν αρές ή συμπολίτες που διακινούν τη μεταφυσική απόφανση για το ποια ρούχα δεν έχουν τσέπες, γιατρέ κινίνο…

♫♫♫

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial