Ο Τύπος έγραψε… – Του Γ.Δ.Χ. Νώντα

Ο συνάδελφος Γ.Δ.Χ. Νώντας (γνωστός στην ιονική οικογένεια με άλλο ονοματεπώνυμο που όμως δεν επιθυμεί και ούτε είναι απαραίτητο να μαθευτεί…) σχολιάζει την επικαιρότητα της εβδομάδας που πέρασε (που πολλές φορές από μόνη της αποτελεί σχόλιο!), όπως παρουσιάστηκε μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου επί παντός επιστητού, και ιδιαίτερα την ειδησεογραφία που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αναμιγνύοντας στη συνταγή χιουμοριστική και σκωπτική διάθεση με τις απαραίτητες δόσεις κριτικής, για ένα άκρως “νόστιμο” αποτέλεσμα:

.

O TYΠOΣ ΕΓΡΑΨΕ ….

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ 1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». 

(Έβελιν Μπίατρις Χολ, βρετανίδα συγγραφέας και βιογράφος του Βολταίρου)

«Λαϊκά δολώματα που δε με συγκινούν».

(Ν. Καζαντζάκης: «Toda Raba», σελ. 113)

,

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

.

♫♫♫

30/01/2017

Ο TΥΠOΣ Ελλάδα

Πρόκληση στα Ίμια: Το βίντεο που τράβηξαν οι Τούρκοι μέσα από την πυραυλάκατο.

Ένα νέο βίντεο γυρισμένο μέσα από την τουρκική πυραυλάκατο (έχει διάρκεια συνολικά 2:20 λεπτά και αποτυπώνει το μέγεθος της τουρκικής πρόκλησης) στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα με την προσέγγιση στις βρχονησίδες Ίμια δίνουν στη δημοσιότητα τα τουρκικά ΜΜΕ.

(Η Κωνσταντινούπολη γαληνεύει στην καρδιά μου και εσύ μια ζωή παραμένεις κακός γείτονας!)

.

==

Ο TΥΠOΣ Κόσμος

Τραμπ: Για το χάος στα αεροδρόμια φταίνε οι διαδηλωτές και η Delta, όχι εγώ. Νέο παραλήρημα μέσω Twitter.

«Eάν η απαγόρευση είχε ανακοινωθεί με προειδοποίηση μιας εβδομάδας, όλοι οι «κακοί» θα έσπευδαν να μπουν στη χώρα» έγραψε σε tweet του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ συνέχισε να υπεραμύνεται του επίμαχου διατάγματός του για τη μετανάστευση και έγραψε: «Η αναζήτηση τρομοκρατών προτού εισέλθουν στη χώρα μας δεν είναι τίποτα το ευχάριστο. Ήταν μεγάλο κομμάτι της προεκλογικής μου εκστρατείας… Εάν η απαγόρευση είχε ανακοινωθεί με προειδοποίηση μιας εβδομάδας, όλοι οι «κακοί» θα έσπευδαν να μπουν στη χώρα μέσα σε αυτό το διάστημα… Υπάρχουν πολλοί κακοί άνθρωποι εκεί έξω».

(Όντως γράφει….. Ουαί όμως, εάν ο τραμπαρίφας σεναριοϋφαίνει ταινία, παγκόσμιο θρίλερ «Ο καλός, ο κακός και ο…. επικίνδυνος»! Ουαί, αν απεργάζεται ώστε η ανθρωπότητα να ξαναβιώσει τον εφιάλτη του αδολφοκτόνου δειλού μυστακίδιου, τώρα σε απόχρωση κομοδινί!).

.

==

♫♫♫

31/01/2017

O TΥΠOΣ Πρόσωπα

Σώρρας σε Σρόιτερ: «Χαστούκια και κλωτσιές θα σου δώσω».

Απόψε, η εκπομπή «Αυτοψία» φιλοξενεί μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Ο Alpha TV έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο teaser με τα σημαντικότερα από όσα θα παρακολουθήσουμε απόψε στην Αυτοψία.«Αυτοψία», με τον Αντ. Σρόιτερ: Απόψε στις 23:30. 

ατάντια TV; Μήπως πρόκειται για εκπομπή τύπου κανιβαλοαννίτας, με τους επ’ αμοιβή προθύμως αυτοεξευτελιζόμενους, δυστυχείς συνεντευξιαζόμενους, ή μήπως η εκ μέρους του οικοδεσπότη επίδειξη τάχα πολιτισμού οφείλεται στην αγωνία εξασφάλισης τηλεθέασης, γι’ αυτό και προδημοσιεύεται με κωδωνοκρουσίες το αναβλύζον από τη συνέντευξη πνεύμα και ηθική ….).

.

♫♫♫

01/02/2017

O TΥΠOΣ Ελλάδα

Στην Κρήτη το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS George H.W. Bush”. Πρόκειται για μια πλωτή πόλη με μόνιμο πλήρωμα 3.500 άτομα. Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως.

Την άφιξη του πλοίου έκανε γνωστή ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, ο οποίος επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, ότι το πλοίο θα βρίσκεται στα Χανιά, με σκοπό την ξεκούραση και την αναψυχή του πληρώματος, το οποίο αριθμεί 6.000 άτομα. Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την επίσκεψη αυτή, η οποία θα αποτελέσει τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, ειδικά αυτήν την περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής. 

(Κάθε ιμπρεσάριος έχει λόγο να μετρά το Χαρμόσυνο γεγονός ότι …. “θα βρίσκεται στα Χανιά, με σκοπό την ξεκούραση και την αναψυχή του πληρώματος”!! Δηλαδή θα επισκεφθούν και τον … Λευκό τον Πύργο; Κορίτσια, στις θέσεις σας, έρχεται ο στόλος).

==

O TΥΠOΣ Κόσμος

Σουλτς: Αντιαμερικανική η πολιτική του Τραμπ.

Η Ε.Ε. απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα αναζητήσει νέους εμπορικούς εταίρους.

Λεκτικός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ να «ρίχνει λάδι στη φωτιά», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Δώδεκα ημέρες έχουν περάσει από τότε που ανέλαβε στην εξουσία και η διεθνής κοινότητα ασχολείται με τα προκλητικά διατάγματα που ήδη προωθεί ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ με την γηραιά ήπειρο να ενώνει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την απειλή Τραμπ.
Αρχικά ο «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ Ουάσινγκτον και Ευρώπης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και στη συνέχεια σύμβουλός του δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το ευρώ «
μεταμφιεσμένο υποτιμημένο μάρκο μέσω του οποίου η Γερμανία εκμεταλλεύεται την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

«Αυτό που κάνει ο Τραμπ είναι αντιαμερικανικό», είπε ο Σουλτς, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, συμβολίζουν τον διαφωτισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία».

(Με τον Ομπάμα αντάμα… Ατυχώς, δεν παρήλθε ικανός καιρός και ο Κύριος Μπ. Ομπάμα αρχίζει να μας λείπει δραματικά!!! Τόσο, που η εξελισσόμενη επίθεση εναντίον της Ευρώπης μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνον από μία ασυζητητί ενωμένη Ευρώπη.).

.

==

♫♫♫

02/02/2017

O TΥΠOΣ Πολιτική


Συζητούν να αρθεί η ασυλία της: Η Αυλωνίτου έγδαρε με τα νύχια της διευθυντή του ΟΑΚΑ.

Το απίστευτο επεισόδιο έγινε το 2012 στο ΟΑΚΑ, με εμπλεκόμενους την τότε ερευνήτρια Ελ. Αυλωνίτου και τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών Στ. Χάντζο.
Προκειμένου να «πείσει» τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, η βουλευτίνα επικαλέστηκε πολιτική δίωξη και ζήτησε να μην εισηγηθούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας της, για υπόθεση που συνέβη πριν από πέντε χρόνια, όταν η ίδια δεν ήταν μέλος του κοινοβουλίου!


(Μπορείς να υπερασπισθείς κάποιες ελάχιστες κυρίες οι οποίες, αφού πρώτα σιγουρευτούν ότι ο άνδρας με τον οποίο αντιδικούν θα τηρήσει τον άγραφο ανδρικό κανόνα και δεν θα εκτραπεί σε σωματική βία αγανακτήσεως εις βάρος τους, μαίνονται σε αναξιοπρέπειες και ασκούν ακόμη και σωματική βία εναντίον του; Μη γνωρίζοντας τα καθέκαστα του 2012 αλλά κρίνοντας με βάση την από τηλοψίας δημόσια εικόνα της, η εν λόγω μητέρα του έθνους τινών νεοελλήνων θα μπορούσε να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Ακούς εκεί, αναδρομική ασυλία, για εγκλήσεις που αφορούν σε αδικήματα προ της βουλευτικής ιδιότητας!!!!)

♫♫♫

.

3/2/2017

O TΥΠOΣ Πολιτική

Ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Μόρια: Πολύ μεγάλη η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Κατά την επίσκεψή του στην Μόρια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό.
Έκανε λόγο για ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Χαρακτήρισε αποκαρδιωτική την εικόνα του καταυλισμού των μεταναστών λέγοντας ότι
«είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε διαλυμένες σκηνές, μέσα στις λάσπες».

(Να ένα θέμα εξόχως Εθνικό και όχι λαϊκό. Ολούθε δυστυχία…. Παραλλήλως και ταυτοχρόνως, μη διαλάθει της προσοχής ότι και το Κέντρο της Αθήνας, η καρδιά τής Ελληνικής Πολιτείας, πλημμύρισε από εγκαταλελειμμένους, εγχώριους άκληρους και άστεγους, οι οποίοι αργοσβήνουν, χαμαί στα πεζοδρόμια, πάνω σε χαρτόκουτα, πλήρως ασκεπείς, σε μία χαμοζωή κατώτερη και από σκυλίσια).

.

O TΥΠOΣ Ελλάδα

Δύο κουκουλοφόροι με προτεταμένα όπλα εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Τρόμος για τους υπαλλήλους λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, την ώρα της καταμέτρησης των χρημάτων από τα ταμεία – Πήραν άγνωστο ποσό και εξαφανίστηκαν.

(Θύλακας, ελέω εγκληματικότητας, με ιδεολογικό περιτύλιγμα).

.

O TΥΠOΣ Σπορ

Παναθηναϊκός: Θέλει πάρτι γενεθλίων κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.

Ανήμερα των 109 χρόνων «ζωής» του Παναθηναϊκού, το «τριφύλλι» επιθυμεί να το γιορτάσει με νίκη επί της Γαλατάσαραϊ, ως δώρο γενεθλίων για τα 109 κεράκια που «σβήνει» σήμερα ο σύλλογος, στην τρίτη του επίσκεψη τη φετινή σεζόν της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη. 

(Παρά τους χαλεπούς καιρούς και τις “ασθένειες” από τις οποίες εσχάτως πάσχει η Παναθηναϊκή οικογένεια, το τριφύλλι παραμένει για πάντα ανθισμένο στις καρδιές μας). 

.

Ο ΤΥΠΟΣ Οικονομία

Υπουργός Εργασίας: Παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά δεν χωρούν κωλυσιεργίες.

Η 31χρονη υπουργός, με παρέμβασή της, στη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, επισήμανε ότι «οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι παράλογες» και εξέφρασε την «κάθετη αντίθεσή» της για το λοκ-άουτ, αν και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση και κριτική για όσα μας κληρονόμησαν»

(Μάλλον, χαβαλέ σε όλες τις πτώσεις μας…. κληροδότησαν (sic)! Και μία απορία παρεπιδημούσης κυρίας: Από πότε στα μέρη σας το νεαρόν της ηλικίας συνιστά πολιτική ιδιότητα; Φευ, πας μη κατανοών την απορία, στολίζεται με την προτροπή: «εσύ μάλλον δεν το έχεις, οπότε άφτο και πιάκε κάτι πιό εύκολο, τραγούδα το κουκουρουκού σουπίτσα, κουκουρουκουκού γιαχνί).
.

O TΥΠOΣ Πρόσωπα

Η «απάντηση» του Αντ. Σρόιτερ για την επίμαχη συνέντευξη με τον Αρτ. Σώρρα.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο καλός δημοσιογράφος δίνει μια «αποστομωτική» απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν για το γεγονός ότι φιλοξένησε, στην εκπομπή του, τον Σώρρα. 

(Χμ, αλλέως πως, η θεωρητικοποίηση της αδυναμίας, εμπεδομένου ευρέως του κυνικού αξιώματος, ότι τα….. νούμερα φέρνουν νούμερα. Αντώνιο, μην ορρωδείς προ ουδενός, ρίξε κι άλλο σανό στο παχνί).

.

.

♫♫♫