ΣΥΙΛΤΕ Νο 122. Προς τους συναδέλφους που αποχωρούν με εθελουσία

Συνάδελφοι,

Όπως καθόλη τη διάρκεια της εθελουσίας εξόδου σταθήκαμε στο πλευρό σας, έτσι και τώρα επεξεργαζόμαστε, από κοινού με τους νομικούς και ασφαλιστικούς μας συμβούλους, όλα τα σχετικά θέματα που έχουν προκύψει, επιλύοντας άμεσα όσα είναι δυνατόν και δρομολογώντας τα υπόλοιπα για τη συνεπή εξυπηρέτησή σας.

Η λήξη της κατάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής στην εθελούσια έξοδο δε σήμανε, σε καμία περίπτωση, ότι η στήριξη που σας παρείχαμε τερματίστηκε. Αντίθετα, ως θέμα πρώτης προτεραιότητας αναδείξαμε τη συνδρομή μας στη συμπλήρωση και κατάθεση των απαραίτητων αιτήσεων και εντύπων στο ΤΑΠΙΛΤ και στο επικουρικό, τα οποία έχουμε ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας  από όπου μπορείτε να τα εκτυπώσετε ή να τα παραλάβετε προσερχόμενοι στα γραφεία μας (Ευπόλιδος 8, 7ος όροφος). Τα έμπειρα στελέχη του συλλόγου μας και οι εγνωσμένης αξίας συνεργάτες μας είναι καθημερινά στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν στην επίλυση όλων των ιδιαίτερων ζητημάτων που τυχόν προκύψουν με τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

ΕΦΑΠΑΞ: Το νέο, μεγάλο στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα του συλλόγου μας αφορά, πλέον, την ευόδωση της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για την απόδοση του πλήρους εφάπαξ μέχρι και στον τελευταίο αποχωρούντα συνάδελφο της Ιονικής, όπως δηλαδή έχει υποχρέωση η τράπεζα να πράξει. Έχουμε ήδη δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διοικητικές και νομικές διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του ζωτικής σημασίας εγχειρήματος που αφορά πάνω από 2.000 συναδέλφους που έχουν αποχωρήσει από την 1/7/2012 μέχρι και τον τελευταίο σήμερα εργαζόμενο που είχε προσληφθεί στην Ιονική Τράπεζα.

Η τράπεζα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει, πάγια, να τηρεί τη θεμελιώδη αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων της. Ενώ, όμως, η διοίκησή της ικανοποίησε το αίτημα του κου Γκιάτη για τους συναδέλφους της Πίστεως, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη καταβολή του εφάπαξ μέσω της Επιχειρησιακής Σύμβασης, αρνείται, μέχρι σήμερα, να πράξει το ίδιο για τους προερχομένους από την Ιονική. Υποχρέωση που είχε αναλάβει εγγράφως με τη συγχώνευση του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ και την οποία είχε αποδεχτεί εμφανίζοντάς τη στους ισολογισμούς των ετών 2004-2007. Εμείς, επειδή είμαστε σίγουροι για το δίκαιο του αιτήματός μας, αλλά και την από νομικής πλευράς πληρότητά του, είμαστε αισιόδοξοι ότι η τράπεζα αργά ή γρήγορα θα σταματήσει τις υπεκφυγές και θα υποχρεωθεί να καλύψει, όπως επιβάλλεται, το σύνολο του εφάπαξ που αντιστοιχεί στους συναδέλφους της Ιονικής.

Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους της Ιονικής: πρέπει να συμπληρώσετε και να υπογράψετε τη σχετική δήλωση για τη συμμετοχή σας στη διαδικασία διεκδίκησης του συνόλου του εφάπαξ, την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα και να μας την αποστείλετε. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στο σύλλογό μας για να σας αποσταλεί είτε με φαξ είτε ηλεκτρονικά ή και να προσέλθετε στα γραφεία μας για να τη συμπληρώσετε αυτοπροσώπως. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον σας!

Ο σύλλογός μας, από την πλευρά του, δεσμεύεται ότι θα διαχειριστεί τις εξουσιοδοτήσεις σας με την υπευθυνότητα που τον διακρίνει πάντα, για την ασφαλέστερη προάσπιση των συμφερόντων σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας
Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ           Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ