Ενημέρωση προς τους συνταξιούχους συναδέλφους μας σχετικά με τα ενημερωτικά εκκαθαριστικά των συντάξεών μας

Συνάδελφοι,
Εδώ και περίπου ένα χρόνο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αποστολή των ενημερωτικών (εκκαθαριστικών) των συντάξεών μας. Από την πρώτη στιγμή επισκεφτήκαμε τον υποδιευθυντή του ΙΚΑ και μας υποσχέθηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου και οι συνταξιούχοι του ΤΑΠΙΛΤ να μπορούμε να εκτυπώνουμε τα εκκαθαριστικά μας σημειώματα ηλεκτρονικά.
Όπως γνωρίζετε, η μηχανογραφική αυτοτέλεια του ΤΑΠΙΛΤ έχει σταματήσει προ επταετίας, όταν οι συντάξεις μας εντάχθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ με αποτέλεσμα να μας αποστέλλει τα εκκαθαριστικά μας το ΙΚΑ ανά τρίμηνο.
Το ΙΚΑ, όμως, για λόγους οικονομίας και εξυπηρέτησης, όπως μας πληροφόρησε, σταμάτησε την ταχυδρομική αποστολή. Το ισχύον ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης εφαρμόζεται για όλα τα συγχωνευμένα ταμεία, όμως το ΤΑΠΙΛΤ μέχρι σήμερα παραμένει εκτός ηλεκτρονικού συστήματος. Επισκεφτήκαμε λοιπόν τα γραφεία του ΙΚΑ στη Δραγατσανίου προ εξαμήνου και αφού τους κάναμε γνωστό το πρόβλημα, μας υποσχέθηκαν ότι θα μεριμνήσουν αμέσως για τη λύση του. Πράγματι έγινε υπηρεσιακή επιστολή προ τριμήνου προς τα Ο.Π.Σ. (Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα του ΙΚΑ στην Πατησίων) προκειμένου να “φορτωθούν” και τα δικά μας αρχεία.
Στη σημερινή μας λοιπόν επίσκεψη και πάλι για το ίδιο θέμα στο ΙΚΑ στη Δραγατσανίου, πληροφορηθήκαμε από την καθ’ ύλην αρμόδια κα. Χαιρέτη ότι έχει δοθεί η εντολή από τα Ο.Π.Σ. στον πάροχο του ΙΚΑ όπου και έχει εντοπισθεί το πρόβλημα για να “φορτωθούν” άμεσα στο σύστημα και τα δικά μας αρχεία. Σύμφωνα λοιπόν με τη πληροφόρηση που μας παρέχουν από το ΙΚΑ, το πιθανότερο είναι στο τέλος του τριμήνου που διανύουμε, δηλαδή τέλος Σεπτέμβρη, να υπάρχει η δυνατότητα της ηλεκτρονικής εκτύπωσης και για το ΤΑΠΙΛΤ.
Σε αντίθετη περίπτωση τους έχουμε διαμηνύσει ότι η ανοχή μας τελείωσε και θα κινηθούμε νομικά, αφού μάλιστα τα εκκαθαριστικά μάς είναι απαραίτητα για δικαστική χρήση (αγωγές αναδρομικών μνημονιακών περικοπών, νόμος Κατσέλη κ.λπ), τα οποία μέχρι σήμερα ζητάμε με αίτηση και λαμβάνουμε καθυστερημένα, με δυσμενείς συνέπειες στις δικαστικές μας υποθέσεις. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την όποια εξέλιξη.