Οι “άγνωστες” πτυχές της εθελουσίας

Καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΚΕ για τις απαράδεκτες πιέσεις κατά τη διάρκεια της εθελουσίας εξόδου

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς, κατά την εξέλιξη της εθελουσίας εξόδου γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω ζώντας ένα πρωτοφανές κλίμα απειλών και εκβιασμών από διάφορα στελέχη της Τράπεζας προς τους εργαζόμενους για να αποχωρήσουν. Οι συνθήκες που επικράτησαν αυτές τις μέρες δεν τιμούν την Τράπεζα και τους διοικούντες της.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, κρίνοντας αντικειμενικά την πρόταση της Τράπεζας, το πρόγραμμα εθελουσίας που εξήγγειλε περιείχε ευνοϊκούς οικονομικούς όρους και ήταν λογικό να προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, κάποια στελέχη της Τράπεζας, προφανώς ακολουθώντας άνωθεν εντολές, αποφάσισαν ότι οι ευνοϊκοί όροι του προγράμματος δεν ήταν αρκετοί και προσπάθησαν να μετατρέψουν την εθελούσια έξοδο σε… υποχρεωτική, ασκώντας πιέσεις και εκβιασμούς σε συναδέλφους μας.

Οι πρακτικές αυτές ήταν αδύνατον να συγκαλυφθούν και φυσικά μόνο αρνητικά λειτούργησαν σε επίπεδο κοινής γνώμης για τη φήμη και την παράδοση της Τράπεζας. Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε αν όσοι έδωσαν τις εντολές για αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις θεώρησαν ότι η υπόληψη της Τράπεζας αξίζει λιγότερο από το κόστος της παραμονής κάποιων συναδέλφων. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η αξιοπρέπεια και η καλή φήμη δεν εξαγοράζονται καθώς η αξία τους είναι ανεκτίμητη…

Το θέμα, μάλιστα, αναδείχτηκε και πολιτικά από την επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εργασίας, την οποία και σας παραθέτουμε όπως την παρουσίασε η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ, ενώ υπήρξε και σχετική ανακοίνωση-καταγγελία από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ KKE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ