ΣΥΙΛΤΕ Νο 117. Εθελούσια έξοδος – απόφαση ζωής

Συνάδελφοι,

Το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου της Τράπεζας έχει τεθεί από το σύλλογό μας στην κορυφή των προτεραιοτήτων του από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του. Όπως έχουμε ήδη τονίσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, η ενδεχόμενη απόφαση πρόωρης αποχώρησης από την Τράπεζα αποτελεί κομβικό σημείο στη ζωή κάθε συναδέλφου. Γι’ αυτό και κανένας δεν πρέπει να συμμετάσχει στη εθελούσια έξοδο εάν δεν έχει πλήρη γνώση όλων των παραμέτρων του προγράμματος και δεν έχει εξετάσει εξονυχιστικά όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί, εν προκειμένω την ασφαλιστική του ικανότητα, για να διασφαλίσει απόλυτα τις συνταξιοδοτικές του παροχές πριν καταλήξει στην κατάθεση ή όχι του αιτήματος αποχώρησης.

Γι’ αυτό σας προτρέπουμε να παρακολουθείτε στενά όλες τις εξελίξεις, τις οποίες πρώτοι εμείς θα σας αποκαλύπτουμε μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου μας και σας καλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας για να σας λύνουμε τις όποιες απορίες μας διατυπώνετε. Σημειώστε ότι, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει και σας είναι γνωστό, από τη Δευτέρα 22/9 και κάθε μέρα μέχρι τις 30/9 που ισχύει η εθελουσία, από τις 14.00 μ.μ. έως τις 20.00 μ.μ. μπορείτε όλοι οι συνάδελφοι να συνδέεστε μέσω skype στο λογαριασμό μας (ionikienotita.syilte.asf) για να ενημερώνεστε από τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους, Νίκο Αλεξόπουλο και Μαρία Φιλιπποπούλου, για τα ασφαλιστικά σας θέματα και αντίστοιχα μέσω του λογαριασμού (ionikienotita.syilte.erg) για να ενημερώνεστε από τους εργασιακούς συμβούλους μας για τα λοιπά θέματα του Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου.

Επιπλέον, για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά μαζί μας ή να μας επισκεφθείτε στην έδρα του συλλόγου μας, Ευπόλιδος 8, Αθήνα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να σας βοηθήσουμε να λάβετε τη σωστή απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η απόφαση που θα λάβετε, ο σύλλογός μας θα συνεχίζει να σας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ

ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις, απευθύνουμε μία πρώτη και τελευταία προειδοποίηση προς όλους αυτούς τους «προθύμους» που από υπερβάλλοντα ζήλο και για να εξασφαλίσουν την εύνοια της διοίκησης έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε πιέσεις, απειλές, ακόμα και ωμό εκβιασμό προς συναδέλφους για να τους «πείσουν» να αποχωρήσουν, ανεξαρτήτως των προσωπικών τους επιθυμιών και συμφερόντων. Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές ορισμένων μεγαλοστελεχών και διευθυντών που πρέπει να αντιληφθούν ότι αν συνεχίσουν αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσουμε και τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν. Δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξακολούθηση παρόμοιων φαινομένων. Έχουν γνώση οι φύλακες…  

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ                     Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ