1

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Υγείας «ΕΛΠΙΔΑ» από το Συνεταιρισμό μας

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Υγείας «ΕΛΠΙΔΑ»

από το Συνεταιρισμό μας

σε συνεργασία με

Είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίησή μας που μετά από σημαντικές προσπάθειες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2022 ενεργοποιείται το Νέο Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης «ΕΛΠΙΔΑ», το οποίο επεξεργάστηκαν, σχεδίασαν και διαπραγματεύτηκαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του Συλλόγου μας συνάδελφοι Νίκος Αλεξόπουλος και Μαρία Φιλιπποπούλου. Το νέο πρόγραμμα προσφέρει στα μέλη του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ πρόσβαση σε σημαντικές παροχές υγείας, υψηλών προδιαγραφών, με άκρως προνομιακή τιμή και με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους.

 

Κατόπιν της νέας μας συνεργασίας με τη HealthNet καταφέραμε να εξασφαλίσουμε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Ασφαλιστική κάλυψη σε 39 Νοσηλευτικά Ιδρύματα (όπως Όμιλος Ιατρικού – Ιασώ – ΥΓΕΙΑ – Μητέρα – Ευρωκλινική – Metropolitan – Βιοκλινική – ΑσκληπιείοΕρρίκος Ντινάν κ.λπ. ) και σε 393 Συμβεβλημένα Δίκτυα Ιατρικών-Διαγνωστικών Παροχών (EUROMEDICA, AFFIDEA, ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, ΙΑΣΙΣ, Α – ΠΡΟΛΗΨΙΣ κ.λπ.).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΛΠΙΔΑ»

1. ΚΑΡΤΑ «ΕΛΠΙΔΑ»ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (πρωτοβάθμια περίθαλψη)

Με την Κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ» καλύπτονται απεριόριστες Διαγνωστικές εξετάσεις σε Πανελλαδικό δίκτυο Πολυϊατρείων και Διαγνωστικών κέντρων.

 

(α) Με χρήση έγκυρου παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ                                       Δωρεάν

(δηλαδή καλύπτεται η ισχύουσα σήμερα συμμετοχή του ασφαλισμένου 15% )            

(β) Με χρήση απλού ιατρικού παραπεμπτικού (χωρίς ΕΟΠΥΥ δηλαδή, μη ασφαλισμένος)            Συμμετοχή (τιμολόγιο ΦΕΚ μείον 20%)

(γ) Επεμβατικές και ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις      Προνομιακός τιμοκατάλογος

 

Ουσιαστικά με την κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ» καλύπτεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια :

·         Η απόκτηση της κάρτας «ΕΛΠΙΔΑ» για το εν λόγω πρόγραμμα είναι ετήσια

·         Ενεργοποιείται την 1η κάθε μήνα

1 μέλος

25

1 μέλος + 1 οποιοδήποτε ενήλικο μέλος οικογένειας

40

Δύο ενήλικες + 1 τέκνο μέχρι 25 ετών

45

Οικογενειακή (δύο ενήλικες και δύο ή και περισσότερα τέκνα μέχρι 25 ετών)

50

 

·        Ουσιαστικά, με περίπου 2 ευρώ το μήνα κάνετε δωρεάν τις διαγνωστικές σας (κάθε είδους) εξετάσεις (χωρίς όριο ηλικίας και δαπάνης, όσες φορές και αν προσέλθετε στα κατά τόπους συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα)

·        Με περίπου 3 ευρώ το μήνα καλύπτεται ένα ακόμα ενήλικο μέλος της οικογένειάς σας

·        Με περίπου 4 ευρώ το μήνα έχετε την οικογενειακή κάρτα για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας!

 ————————————————

2.  ΚΑΡΤΑ «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» – ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ «ΕΛΠΙΔΑ» ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ

Περιγραφή Συνδρομητικής παροχής «ΕΛΠΙΔΑ PLUS».

Πέραν των παροχών της απλής κάρτας «ΕΛΠΙΔΑ» (καλύπτεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη, δηλαδή δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις), σε περίπτωση νοσηλείας ή έλεγχο προβλήματος υγείας που ενδέχεται να οδηγήσει τον ασφαλισμένο σε νοσηλεία,  η κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» καλύπτει επιπλέον:

Α. Απορρόφηση από 10%-20% της οικονομικής συμμετοχής του ασφαλισμένου (εξαιρουμένων των αμοιβών ιατρών, ειδικών υλικών και φαρμάκων) , έως του ποσού των 1.000 ευρώ ανά νοσηλεία, στα συνεργαζόμενα με την Κάρτα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα (βλ. πίνακα στο τέλος) σε όλη την επικράτεια:

Το ποσοστό κάλυψης εξαρτάται από το Νοσηλευτικό ίδρυμα που θα πραγματοποιηθεί η νοσηλεία, καθώς και την έγκαιρη αναγγελία αυτής.

 

Β. Δεύτερη ή περισσότερες ιατρικές εκτιμήσεις Νοσοκομειακών περιστατικών

Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις εντός Νοσηλευτικών ιδρυμάτων για δεύτερη ή περισσότερες ιατρικές εκτιμήσεις σε Παθολογικές και χειρουργικές ειδικότητες για περιστατικά υγείας που χρήζουν Νοσοκομειακής περίθαλψης

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις εντός Νοσηλευτικών ιδρυμάτων που τυχόν απαιτηθούν για τη διαμόρφωση της επιπλέον ιατρικής εκτίμησης (ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ)

Σε νοσηλείες όπου ο ασφαλισμένος επιλέξει τον θεράποντα ιατρό κάνοντας χρήση του προνομίου της δεύτερης ή περισσότερων Δωρεάν ιατρικών εκτιμήσεων,  το παραπάνω ποσοστό απορρόφησης μπορεί να εφαρμοστεί και στην αμοιβή του θεράποντα ιατρού, με την προϋπόθεση της έγκαιρης ενημέρωσης του Συντονιστικού κέντρου της HealthNet με τα στοιχεία αυτού, το νοσηλευτικό ίδρυμα και την προγραμματισμένη ημερομηνία νοσηλείας.

 

Γ. Διαχείριση έκτακτων περιστατικών υγείας στα συμβεβλημένα με την Κάρτα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα

α) Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις στις εφημερεύουσες ειδικότητες

β) Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις έως του ποσού των 300 ευρώ ανά περιστατικό

 

Δ. Εκπτωτικά χειρουργικά/Παθολογικά πακέτα νοσηλειών

Σε περίπτωση ιδιωτικής νοσηλείας ή χρήσης μόνο του κύριου ασφαλιστικού φορέα ΕΟΠΥΥ και σε συνδυασμό με την παροχή Β (Δωρεάν ιατρική εκτίμηση Νοσοκομειακών περιστατικών) παρέχονται οικονομικά πακέτα νοσηλείας καθώς και ευέλικτοι οικονομικοί όροι αποπληρωμής του Νοσηλευτικού ιδρύματος και των ιατρών με την προϋπόθεση της έγκαιρης ενημέρωσης της HealthNet πριν την νοσηλεία.

 

ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

1. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ (DENTAL CARE)

  α) Οδοντιατρικός έλεγχος-καθαρισμός στα συμβεβλημένα Οδοντιατρικά κέντρα με συμμετοχή 15 ευρώ

  β) Οδοντιατρικές πράξεις-επεμβάσεις με προνομιακή συμμετοχή (ενιαία στο Πανελλαδικό δίκτυο των Οδοντιατρικών κέντρων)        

2. ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ (EYE CARE)

 α) Δωρεάν ετήσιος Οφθαλμολογικός έλεγχος στα συμβεβλημένα Οφθαλμολογικά κέντρα (Μέτρηση οπτικής οξύτητας-Εξέταση στη Σχισμοειδή λυχνία-Τονομέτρηση με Goldman)

 β) Οφθαλμολογικές επεμβάσεις διόρθωσης διαθλαστικών ανωμαλιών (Laser) με προνομιακή συμμετοχή (ενιαία στο δίκτυο των Οφθαλμολογικών κέντρων)

 γ) Δωρεάν αγορά γυαλιών οράσεως έως του ποσού των 250 ευρώ,με χρήση έγκυρου παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ. Αγορά γυαλιών οράσεως με έκπτωση 60%,  χωρίς χρήση παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ.

Η κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» σας παρέχει :

· Τον Πίνακα Παροχών της κάρτας «ΕΛΠΙΔΑ» (1) + τον Πίνακα Παροχών της κάρτας «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» (2)

· Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε όλα τα συμβεβλημένα κέντρα με τις προϋποθέσεις που περιγράφουμε στην πρώτη κάρτα

· Οι υπόλοιπες παροχές που αναφέρονται και για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη (δηλαδή την απορρόφηση συμμετοχής σε νοσηλευτικά ιδρύματα που θα κληθούμε να καλύψουμε μετά την αφαίρεση του ποσοστού που καλύπτει το ομαδικό ασφαλιστήριο της τράπεζας, του συνεταιρισμού κ.λπ. και τις οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές παροχές).

 

1 μέλος

38

1 μέλος + 1 οποιοδήποτε ενήλικο μέλος οικογένειας

60

ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (πατήστε εδώ)


  • Η μοναδική προϋπόθεση είναι η επικοινωνία σας με το τηλεφωνικό κέντρο πριν από κάθε πράξη – νοσηλεία (τηλ. 2111002101), το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.
  • Επομένως, αγοράζοντας την κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ» ή «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» (σύμφωνα με τις ανάγκες μας), έχουμε τη δυνατότητα με πολύ μικρό κόστος να μηδενίσουμε τη συμμετοχή μας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη όλης της οικογένειάς μας.

Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Υγείας παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε με το Συνεταιρισμό μας και την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (τηλ. 2103250692-3-4) ή με το Σύλλογο Συνταξιούχων (τηλ. 2103615765 – 2103640541). 

* Εννοείται ότι έχει εξασφαλιστεί η εχεμύθεια των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τους κανόνες του GDPR.
Καλό ταξίδι Δήμητρα

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 76 ετών η συναδέλφισσά μας Δήμητρα Γρανίτσα που είχε υπηρετήσει στη Διεύθυνση Προσωπικού και το κατάστημα Αγίου Σώστη. Τη Δήμητρα διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα και όλοι οι συνάδελφοι που είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί της θα τη θυμούνται πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Η απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά της, τα αδέρφια της Χρήστο, Ευαγγελία, Αντώνη, Μαρία και στην ανιψιά της, επίσης συναδέλφισσά μας, Μαρία Αθηνά Αγγελοπούλου, οι οποίοι θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσης.

Η εξόδιος ακολουθία της συναδέλφισσας έγινε χθες, Δευτέρα 28.11, στον ιερό κοιμητηριακό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο κοιμητήριο Νέας Σμύρνης και ακολούθησε η ταφή της στο κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.

Καλό ταξίδι Δήμητρα!
Ο Συνεταιρισμός μας σας ζεσταίνει για έναν ακόμα χειμώνα! Τώρα που οι τιμές σκαρφαλώνουν στα ύψη, σας παρέχουμε μοναδικές προσφορές για πετρέλαιο θέρμανσης στο νομό Αττικής σε συνεργασία με την TERRA PETROL!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο χειμώνας μας χτύπησε την πόρτα και στο εξής θα χρειαστούμε όλοι τις πηγές θέρμανσης για να νιώσουμε τη θαλπωρή των εσωτερικών χώρων…

Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για όλους, ενώ οι πολεμικές σειρές ηχούν ξανά στην Ευρώπη, οι τιμές στην ενέργεια έχουν φτάσει στα ύψη, πιέζοντας αφόρητα τον οικιακό προϋπολογισμό…

Όπως γνωρίζετε, πλέον έχετε ένα σημαντικό σύμμαχο στην αντιμετώπιση της αλματώδους ακρίβειας… Το Συνεταιρισμό μας που παρέχει λύσεις και για τα αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως η θέρμανση.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού μας στο νομό Αττικής μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα για τις μοναδικές προσφορές για θέρμανση πετρελαίου!

Ο Συνεταιρισμός μας συνεχίζει τη συνεργασία του με την TERRA PETROL , μία εκ των κορυφαίων πωλήσεων πετρελαιοειδών στην Αττική. Η συνεργασία μας ανανεώθηκε φέτος για μία ακόμη χρονιά με μοναδικές προσφορές για πετρέλαιο θέρμανσης:


Η TERRA PETROL ιδρύθηκε το 1989 στην Αθήνα και σταδιακά κατέλαβε μια από τις πρώτες θέσεις στον τομέα της χονδρικής και λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών στον νομό Αττικής. Βασιζόμενη σε ίδιες δυνάμεις και στέρεες βάσεις η νέα χιλιετηρίδα την βρήκε να δραστηριοποιηθεί ενεργά και συνολικά πλέον στον τομέα της εξυπηρέτησης των κτιρίων.

Με προσεκτικές και στοχευμένες επιλογές κατάφερε να εδραιωθεί στον κλάδο της εξυπηρέτησης κτιρίων αποκτώντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο η  TERRA  PETROL  φροντίζει να μεταφέρει σε όλους τους συνεργάτες της.

Σκοπός της εταιρείας η όσο το δυνατόν ταχύτερη, οικονομική και πιο αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που μπορεί να ανακύψει με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η TERRA PETROL πλέον απολαμβάνει την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης μερίδας κτιρίων στο λεκανοπέδιο Αττικής, εμπιστοσύνη που φροντίζει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες για να επιτύχει την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συνεργατών και των πελατών της.


– Πετρέλαιο ΒΡ

– Ισχύουν ειδικές τιμές για το Συνεταιρισμό μας και επιπλέον έκπτωση 10 € ανά χίλια λίτρα

– 12  Άτοκες Δόσεις Με ​​όλες τις Πιστωτικές Κάρτες

– Δώρο ένα Βελτιωτικό πετρελαίου για τα μέλη μας


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Συνεταιρισμό μας:

Τηλ. : 210 3250692-3-4

e – mail : synergasya@gmail.​com
Τα τοπωνύμια έχουν τη δική τους ιστορία… Από πού πήραν τα ονόματά τους οι νομοί της Πελοποννήσου;

Δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς σκέφτεστε από πού έχουν πάρει τα ονόματά τους οι πόλεις, οι περιοχές, οι οδοί κ.λπ. που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Σε κάθε περίπτωση η μελέτη της καταγωγής των ονομάτων αυτών είναι μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ενασχόληση, γιατί τα τοπωνύμια έχουν τη δική τους ιστορία…

Σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια ένα εμπεριστατωμένο άρθρο (όπως μας φάνηκε τουλάχιστον…) για την προέλευση των ονομάτων των νομών της Πελοποννήσου, που βεβαίως σε μία χώρα με τη μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας, δε θα μπορούσαν παρά να προέρχονται από την αρχαιότητα…


ΑΧΑΪΑ

Το όνομά της το πήρε από τη φυλή των Αχαιών που αποτέλεσαν μία από τις τέσσερις φυλές του Αρχαίου Ελλαδικού χώρου. Κατάγονταν από την Κεντρική Μακεδονία, ενώ με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να κατηφορίζουν προς την Θεσσαλία και στην συνέχεια στην Πελοπόννησο.

 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Προέρχεται από το «Κόρη» και «Άνθος» που χαρακτηρίζει μία κοπέλα που έμοιαζε με άνθος. Το όνομα χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

 

ΗΛΕΙΑ

Προέρχεται από τη φυλή των Ηλείων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή από την Αιτωλία. Συμμάχησαν με τους Δωριείς και υπέταξαν παλαιές φυλές στην περιοχή. Πρώτος βασιλιάς τους ήταν ο Όξυλος, ο οποίος ίδρυσε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες !

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

Το όνομά της προέρχεται από τους Αρκάδες, ένα φύλο πελασγικής καταγωγής. Σύμφωνα με τον Παυσανία, η Αρκαδία προέρχεται από τη λέξη άρκτος ή αρκούδα τη λέξη που παρουσιάζει τη μητέρα του Αρκάδου που μεταμορφώθηκε σε αρκούδα. Η δεύτερη εκδοχή προέρχεται από τις λέξεις «Αρκ» ή «Αργώ» και «Δίας» που σημαίνει σκάφος του Διός. Μία τρίτη εκδοχή υποστηρίζει πως το όνομα προέρχεται από τη λέξη «αρκάς» που σημαίνει αυτόχθων. Και τέλος μία τέταρτη εκδοχή υποστηρίζει πως το όνομα προέρχεται από τη ρίζα «αρκ» και «αλκ» από όπου παράγονται τα ρήματα αραρίσκω: αρμόζω, αρήγω: βοηθώ, αλκέω: απομακρύνω.

 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή του Άργους. Το όνομά της οφείλεται στις λέξεις «Αγρός» και «Άργος» όπου σύμφωνα με τον Παυσανία σημαίνει Κάμπος.

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Το όνομα προέρχεται από την πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης που κατοικήθηκε από Θηβαίους τον 3ο αιώνα π.Χ. Στην ουσία το όνομα του νομού χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης. Στην ελληνική μυθολογία η Μεσσήνη ήταν κόρη του Τρίοπα, γιου του Φόρβαντα από το Άργος.

 

ΛΑΚΩΝΙΑ

Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις «λας» που σημαίνει λίθος και «δαίμων» που σημαίνει θεός, σεβαστός. Το όνομα σημαίνει για κάποιο θείο κωνικό λίθο και η αναφορά γίνεται για την κορυφή του Ταϋγέτου που λατρεύτηκε από τους αρχαίους. Επομένως το όνομα του νομού χαρακτηρίζει την κορυφή του Ταϋγέτου που ακόμη και σήμερα είναι σε σχήμα κώνου.

Πηγή : Μαθαίνοντας την Πελοπόννησο
Πληρωμένο εξ ολοκλήρου με ένα ποτήρι γάλα : μία συγκινητική ιστορία

Η ιστορία που ακολουθεί αφορά τον δρ. Χάουαρντ Κέλι, φημισμένο Αμερικανό γυναικολόγο του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. Τη βρήκαμε να αναπαράγεται σε πολλές ιστοσελίδες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο και είναι σίγουρα μία συγκινητική, διδακτική και κυρίως ανθρώπινη ιστορία. Αν και στη βάση της είναι αληθινή, σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, σε κάποια σημεία της έχει «ενέσεις δραματικότητας», για να καταστεί ακόμα πιο ενδιαφέρουσα (π.χ. ο δρ. Κέλι δεν υπήρξε ποτέ φτωχός, πιθανώς βρέθηκε να περιπλανάται διψασμένος στην περιοχή που αναφέρεται στην ιστορία λόγω του ανήσυχου πνεύματός του και της αγάπης του για τη φύση). Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, αυτές οι «τεχνικές» λεπτομέρειες, μικρή σημασία έχουν. Σημασία έχει η ουσία και το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας, που άλλωστε βασίζεται πράγματι σε αληθινά γεγονότα (μάλιστα, την ίδια εξυπηρέτηση ο δρ. Κέλι φέρεται να έκανε και σε άλλους ασθενείς του κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του):


Φτωχό αγόρι: Η ιστορία που συγκινεί

Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε όταν ένα φτωχό αγόρι χτύπησε την πόρτα για να ζητήσει φαγητό. Πιο συγκεκριμένα, μια μέρα, ένα φτωχό μικρό αγόρι που πουλούσε αγαθά από πόρτα σε πόρτα για να πληρώσει τα δίδακτρα για το σχολείο του, πείνασε.

Έψαξε τις τσέπες του, αλλά ανακάλυψε ότι τα χρήματα που είχε μαζέψει, δεν έφταναν για να αγοράσει κάτι για να φάει.

Έτσι αποφάσισε ότι στο επόμενο σπίτι που θα χτυπήσει την πόρτα θα ζητήσει από αυτόν που θα την ανοίξει λίγο φαγητό.

Περπάτησε λίγο ακόμη μέχρι που βρέθηκε μπροστά σε ένα μικρό σπιτάκι. Χτύπησε διστακτικά την πόρτα και περίμενε μέχρι που την άνοιξε μια όμορφη νεαρή γυναίκα. Ο μικρός τα έχασε. Αντί για φαγητό ντράπηκε και της ζήτησε ένα ποτήρι νερό.

Η κοπέλα τον είδε και κατάλαβε ότι θα ήταν πεινασμένος. Πήγε μέσα και όταν επέστρεψε του έφερε ένα μεγάλο ποτήρι γάλα.

Το αγόρι το ήπιε αργά και στη συνέχεια τη ρώτησε: «Πόσο σας χρωστάω;».

«Δεν μου χρωστάς τίποτα», του απάντησε εκείνη: «Η μητέρα μου, μου έχει διδάξει να μην αποδέχομαι ποτέ πληρωμή για μια πράξη καλοσύνης».

 

Η συγκίνηση του μικρού παιδιού

Ο μικρός συγκινημένος την ευχαρίστησε και συνέχισε το δρόμο του.

Όταν ο μικρός Χάουαρντ Κέλι έφυγε από εκείνο το σπίτι, όχι μόνο αισθάνονταν ισχυρότερος σωματικά, αλλά ένιωθε και πολύ μεγαλύτερη πίστη στον άνθρωπο.

Λίγο πριν χτυπήσει την πόρτα της άγνωστης γυναίκας ένιωθε έτοιμος να παρατήσει την προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για το σχολείο του. Είχε συναντήσει τόσους και τόσους ανθρώπους, χτυπώντας πόρτες, αλλά ελάχιστοι αγόραζαν αυτά που πουλούσε και κανείς τους δεν σκέφτηκε να του προσφέρει έστω ένα ποτήρι νερό.

Η ευγενική πράξη όμως εκείνης της άγνωστης γυναίκας τον βοήθησε να βρει το κουράγιο και να συνεχίσει την προσπάθεια.

Χρόνια αργότερα, η ίδια γυναίκα, είχε ένα πολύ σπάνιο πρόβλημα υγείας και βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί της μικρής πόλης, αδυνατούσαν να βρουν τη λύση, για αυτό και την έστειλαν με το ασθενοφόρο στο σύγχρονο νοσοκομείο της κοντινής μεγάλης πόλης.

Στο νοσοκομείο κλήθηκε να την εξετάσει ο γιατρός Χάουαρντ Κέλι.

Όταν άκουσε το όνομα της πόλης από την οποία είχε έρθει η ασθενής με την σπάνια πάθηση, ένα περίεργο φως γέμισε τα μάτια του. Αμέσως σηκώθηκε και κατευθύνθηκε, φορώντας την ιατρική στολή προς το δωμάτιό της, για να την δει.

Την αναγνώρισε αμέσως. Την εξέτασε και επέστρεψε στο γραφείο του αποφασισμένος να κάνει ό,τι καλύτερό μπορεί για να σώσει τη ζωή της.

Από εκείνη την ημέρα και για πολλές μέρες ακόμη, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην υπόθεσή της. Μετά από ένα μακρύ και δύσκολο αγώνα, η μάχη κερδήθηκε.

Ώσπου ήρθε η ώρα φεύγοντας η φτωχή γυναίκα να πληρώσει τα έξοδα του νοσοκομείου.

 

Τα έξοδα του νοσοκομείου και οι συμβουλές των γιατρών

Ο Δρ. Κέλι πριν σταλθεί το χαρτί στο δωμάτιο της γυναίκας ζήτησε πρώτα να το φέρουν σε αυτόν για να το εγκρίνει. Το κοίταξε και στη συνέχεια έγραψε κάτι πάνω του. Έπειτα το έβαλε σε ένα φάκελο και το έδωσε στο προσωπικό για να μεταφερθεί στο δωμάτιο της γυναίκας.

Η γυναίκα πήρε τον φάκελο στα χέρια της φοβισμένη. Ήξερε ότι το ποσό που θα έβλεπε ανοίγοντας τον φάκελο θα την ανάγκαζε να δουλεύει για όλη της τη ζωή για να μπορέσει να το αποπληρώσει.

Το άνοιξε, έβγαλε το χαρτί, το κοίταξε αλλά εκεί που θα έπρεπε να γράφει το πόσο με τα χρήματα που χρωστούσε, έγραφε κάτι άλλο.

«Πληρωμένο εξ ολοκλήρου με ένα ποτήρι γάλα». Από κάτω υπήρχε η υπογραφή του Δρ. Χάουαρντ Κέλι.

Δάκρυα χαράς πλημμύρισαν τα μάτια της, τη στιγμή που θυμήθηκε εκείνο το μικρό, πεινασμένο αγόρι που της είχε χτυπήσει την πόρτα.

Μοιραστείτε αυτή την ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από την ζωή του Δρ. Χάουαρντ Κέλι (1858-1943). Μπορεί έτσι να διαδοθεί ένα όμορφο, θετικό μήνυμα. Ακόμη και μια ασήμαντη πράξη καλοσύνης μπορεί να γίνει αφορμή για κάτι πολύ μεγαλύτερο…

Πηγή : i-diakopes.gr
Καλό ταξίδι Έφη! Οι Ιονικάριοι θα σε θυμόμαστε πάντα!

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 56 ετών η έγκριτη νομικός Ευσταθία (Έφη) Καλαντζή που συνέδραμε την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ επί σειρά ετών στο θέμα της διεκδίκησης των ασφαλιστικών εισφορών από την τράπεζα. Πολλοί από εσάς μπορεί να μη γνωρίζετε το όνομά της, η Έφη όμως συνδέθηκε άμεσα μέσα από τη θέση ευθύνης της ως νομικός σύμβουλος του ΤΑΥΤΕΚΩ, του ΕΤΕΑΕΠ και του e-ΕΦΚΑ με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας!

Η Έφη λοιπόν, δεν είναι πια μαζί μας. Η Έφη με το ξεχωριστό χαμόγελο, η δραστήρια, η καλοσυνάτη Έφη, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι και σίγουρα θα λείψει σε όσους είχαμε την τιμή να τη γνωρίζουμε.

Η Έφη ήταν ξεχωριστή για πολύ κόσμο. Αλλά εμείς συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που προερχόμαστε από την Ιονική Τράπεζα, τη γνωρίσαμε μέσα από την επαγγελματική της ιδιότητα, λόγω της συνεργασίας της με ασφαλιστικούς φορείς. Και πραγματικά, αυτή η γνωριμία ήταν τύχη και επιτυχία ταυτόχρονα για όλους εμάς τους προερχόμενους από την Ιονική, γιατί η Έφη από τη θέση ευθύνης της συνέβαλε αποφασιστικά σε σημαντικές επιτυχίες του χώρου μας.

Επειδή η Έφη λόγω της ιδιότητάς της ως νομική σύμβουλος ασφαλιστικών φορέων δραστηριοποιείτο, ανάμεσα σε άλλες υποθέσεις, στη διεκδίκηση διαφυγόντων ασφαλιστικών εισφορών, ασχολήθηκε και με τη δική μας υπόθεση που αφορούσε το ασφαλιστικό μας ταμείο. Η συνεργασία μας ήταν από την πρώτη μέρα αψεγάδιαστη, αφού η Έφη είχε πάντα ψηλά τη σημαία της εντιμότητας, της ανιδιοτέλειας και του διαρκούς αγώνα.

Αλλά και της επαγγελματικής ευσυνειδησίας, συνέπειας και αποτελεσματικότητας. Γιατί η συνεργασία μας είχε σαν αποτέλεσμα να διεκδικηθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που χάρη στην κοινή προσπάθεια της Έφης και των νομικών μας συμβούλων, τα χρήματα αυτά περιέρχονται πλέον στον ασφαλιστικό φορέα, αφού δικαιωθήκαμε πανηγυρικά.

Ο αγώνας μας αυτός δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Αντίθετα, πολλοί προσπάθησαν να μας βάλουν τρικλοποδιές. Αλλά και όταν στην πορεία εμφανίζονταν απρόοπτα εμπόδια και παράπλευρες ενέργειες για να μειώσουν το μέγεθος της επιτυχίας της απόφασης, η Έφη ήταν πάντα εκεί δίπλα μας και με σθένος, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα μας καθοδηγούσε για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και να αποφύγουμε τους σκοπέλους. Πλέον η τράπεζα, τελεσίδικα, εδώ και καιρό έχει υποχρεωθεί να καταβάλλει αδιαλείπτως τα χρήματα που επιδικάστηκαν σε βάρος της και αυτό σε μεγάλο βαθμό είναι έργο και της Έφης.

Η Έφη υπήρξε ιδιαίτερη προσωπικότητα στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης ως έμμισθη δικηγόρος φορέων αυτής, αλλά και ως μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών του Υπουργείου. Υπηρέτησε την κοινωνική ασφάλιση με συνέπεια και όραμα επί σειρά ετών.

Από το 2008 διετέλεσε δικηγόρος με έμμισθη εντολή στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω., από το 2017 έως το 2020 διετέλεσε δικηγόρος με έμμισθη εντολή του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. και από τον Μάρτιο του 2020 διετέλεσε δικηγόρος με έμμισθη εντολή του e-EΦΚΑ. Υπήρξε νομικός υψηλού κύρους και απαράμιλλου ήθους και βεβαίως έχαιρε ευρύτερης εκτίμησης και αναγνώρισης από τους συναδέλφους της.

Όλα αυτά βέβαια μοιάζουν λεπτομέρειες τελικά μπροστά στην οδύνη που προκαλεί η απώλειά της, αλλά καταδεικνύουν έστω και ενδεικτικά το μεγαλείο της τόσο ως άνθρωπος όσο και ως δικηγόρος.

Εκείνο όμως που σίγουρα μας κάνει περήφανους είναι ότι είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και ανιδιοτέλεια το λειτούργημά της και ειλικρινά πιστεύουμε ότι αν στη δημόσια ζωή υπήρχαν κι άλλοι σαν την Έφη, η κοινωνία μας θα ήταν πολύ καλύτερη.

Βέβαια, η απώλειά της είναι τεράστια για την οικογένειά της. Η Έφη είχε δημιουργήσει μία πολύ όμορφη και ευτυχισμένη οικογένεια με το σύζυγό της Φώτη, έχοντας αποκτήσει δύο γιους, τον Νίκο και τον Σταύρο και είναι σίγουρο ότι η απώλειά της ανατρέπει της ζωή τους. Πιστεύουμε όμως, με οποιαδήποτε μορφή ή τρόπο, η Έφη θα τους προσέχει και θα τους φροντίζει πάντα από εκεί ψηλά.

Η Έφη πάλεψε με σθένος την ασθένειά της μέχρι την τελευταία στιγμή, παρέμεινε δυνατή και αισιόδοξη. Επέδειξε μοναδική γενναιότητα και είναι χαρακτηριστικό ότι όταν μιλούσαμε μαζί  της, καταλήγαμε εν τέλει να μας δίνει η ίδια θάρρος… Ήταν μαχήτρια, παρούσα και συνεπής μέχρι τέλους.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσης.

Η εξόδιος ακολουθία της Έφης θα γίνει αύριο, Σάββατο, 26.11.22, ώρα 11:30 π.μ. στο παρεκκλήσι Αγίου Λαζάρου στο Α’ κοιμητήριο Αθηνών.

Καλό ταξίδι Έφη! ΟΙ Ιονικάριοι θα σε θυμόμαστε πάντα!
ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ – Η Επιτροπή Πολιτισμού της Ιονικής στο μεγάλο συναυλιακό αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου στον Νίκο Ξυλούρη (7.12.22 – Christmas Theater) – Κλείστε άμεσα θέσεις μέχρι Δευτέρα 28.11!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι Σύλλογοί μας θα δώσουν το παρών σε ένα πραγματικά «άχαστο» συναυλιακό αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου στον αείμνηστο αρχάγγελο της Κρήτης, Νίκο Ξυλούρη.

Στην πραγματικότητα, το συναυλιακό αυτό αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο πριν από ένα μήνα περίπου και η επιτυχία του ήταν τεράστια (sold out και υπέροχες κριτικές), με αποτέλεσμα, κατ’ απαίτηση του κοινού, η μεγάλη αυτή συναυλία αφιερωμένη στον  Νίκο Ξυλούρη, υπό τη διεύθυνση και την επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου, να επαναληφθεί στο Christmas Theater, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022.

Καθόσον η μοναδική αυτή συναυλία πλησιάζει και το ενδιαφέρον των συναδέλφων είναι μεγάλο, οι ενδιαφερόμενοι έχετε προθεσμία να κλείσετε θέσεις μέχρι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

Η Επιτροπή Πολιτισμού της Ιονικής εξασφάλισε εισιτήρια στην κερκίδα ΒΔ – Δ’ Ζώνη : 18 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε θέση, επικοινωνήστε με τον Έφορο Πολιτιστικών των Συλλόγων μας, συνάδελφο Γιάννη Σοφιανόπουλο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θέσεις κλείνονται αποκλειστικά μετά την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου!


«ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ»

«Ήτανε μια φορά μια αρχέγονη φωνή που χαράχτηκε ανεξίτηλα μέσα μας

Ήτανε μια φορά η δυνατή φιλία μας

Ήτανε μια φορά μια μικροπαντρεμένη, η Ουρανία

Ήτανε μια φορά ο Αρχάγγελος της Κρήτης

Ήτανε μια φορά, είναι και θα είναι πάντα η ανεπανάληπτη φωνή του

Στις καρδιές μας και σε όλες τις στιγμές που θέλουμε να νιώσουμε

Ήτανε και θα είναι πάντα

Ο ένας και μοναδικός Νίκος Ξυλούρης»

Σταύρος Ξαρχάκος

 

Σ’ αυτό το αφιέρωμα στην εμβληματική, ρωμαλέα και καθάρια φωνή της Κρήτης, θα ακούσουμε -υπό τη διεύθυνση και την επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου- αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από διάφορες φάσεις της πορείας του μεγάλου τραγουδιστή.
Καλό ταξίδι Νίκο

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 60 ετών ο συνάδελφός μας Νίκος Καραγιάννης, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Μενίδι, ως διευθυντής στη Χίο και ως υποδιευθυντής στη Μεταμόρφωση, τη Συγγρού, την Κηφισιά και τη Νέα Κηφισιά. Τον Νίκο διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα και είναι θλιβερό το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα είχε συνταξιοδοτηθεί. Καταγόταν από τη Χίο και ήταν ιδιαιτέρως ζωόφιλος, με μεγάλη αγάπη στους σκύλους, έχοντας μάλιστα αναπτύξει και σχετική δράση, αφού πρόσφερε τη βοήθειά του σε πολλούς κυνοφιλικούς ομίλους και μάλιστα, μέσα από την πολύχρονη παρουσία του στο χώρο είχε εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος. Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι συνάδελφοι είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του θα κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την κοινή εργασιακή τους πορεία.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην κόρη του Κυριακή και τη συνονόματη μητέρα του, οι οποίες θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του αγαπημένου τους πατέρα και γιου.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία του συναδέλφου θα γίνει αύριο, Παρασκευή 25.11, ώρα 14:00 μ.μ. στον ιερό ναό Παμεγγίστων Ταξιαρχών στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου Νέας Φιλαδελφείας και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Κόκκινου Μύλου.

Καλό ταξίδι Νίκο!
Στις 26/04/23 ξεκινά η δίκη των υπεύθυνων της καταστροφής του επικουρικού μας ταμείου – Σε αγωνία και εγρήγορση για την απονομή δικαιοσύνης και την προοπτική της επικουρικής μας σύνταξης

· Στις 26/04/23 ξεκινά η δίκη των υπεύθυνων της καταστροφής του επικουρικού μας ταμείου

· Σε αγωνία και εγρήγορση για την απονομή δικαιοσύνης και την προοπτική της επικουρικής μας σύνταξης

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σε πρόσφατο δημοσίευμά μας σας ενημερώσαμε ότι μετά και από το υπ’ αριθμ. 769/2022 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο επικυρώθηκε η παραπομπή στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών των μελών της Διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση των 55.500.000 € στην Τράπεζα Αττικής, οι υπαίτιοι για την απώλεια των διαθεσίμων του Ταμείου παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου και των ασφαλισμένων μελών του.

Πλέον έχει γίνει γνωστή και η ημερομηνία έναρξης της δίκης, την οποία περιμένουμε τα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, που τόσο έχουμε ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να απονεμηθεί δικαιοσύνη σχετικά με τη ζημιογόνο επένδυση ενός τεραστίου χρηματικού ποσού από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, της εκμηδένισης του κεφαλαίου αυτού και της πρόκλησης ζημίας ύψους περί τα 52 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο από την τότε διοίκησή του.

Στις 26/04/2023 θα ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη στο αρμόδιο ποινικό δικαστήριο, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στην τότε διοίκηση του Ταμείου μας που έλαβε την καταστροφική αυτή απόφαση ενάντια σε κάθε λογική και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σφοδρές αντιρρήσεις και προειδοποιήσεις από την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και τον ΣΥΙΛΤΕ.

 

Οι συνταξιούχοι «πληρώνουν τα σπασμένα» της καταστροφικής απόφασης

Η καταστροφική αυτή επένδυση, η οποία εξανέμισε περίπου το 1/2 των ταμειακών διαθεσίμων και το 1/4 του συνολικού ενεργητικού του Ταμείου, αποτέλεσε δυστυχώς καθοριστικό ανασταλτικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα του Ταμείου μας, με αποτέλεσμα – μετά από νέα σκανδαλώδη απόφαση της τότε διοίκηση του Ταμείου – οι συντάξεις για χιλιάδες συνταξιούχους συναδέλφους μας να έχουν κατατρακυλήσει σε επίπεδο… φιλοδωρήματος των 50 ευρώ!

Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας άλλωστε, σας είχαμε αναλύσει διεξοδικά τη σκανδαλώδη πορεία της επένδυσης αυτής και τι επακολούθησε, ζητώντας να κρίνετε από μόνοι σας τα αποκαλυπτικά γεγονότα που σας παρουσιάζαμε :

– Στις 16-12-2015 τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου (πλην των κ.κ. Ακριτίδη και Μαντζαβά) αποφάσισαν τη συμμετοχή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank με τη διάθεση συνολικών κεφαλαίων ύψους 55,5 εκατ. ευρώ.

– Κι όλα αυτά ενώ όλη η οικονομική κοινότητα της χώρας γνώριζε ότι η Attica Bank δεν αποτελούσε ούτως ή άλλως επενδυτική ευκαιρία, αφού την τελευταία πενταετία πριν από την επένδυση (έτη 2010-2014) παρουσίαζε συνολικά ζημίες ύψους 568 εκατομμυρίων ευρώ, δεν υπήρχε κανένα εγκεκριμένο πλάνο αναδιάρθρωσης, ενώ είχαν προηγηθεί αποτυχημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου!

– Οι Σύλλογοί μας απέστειλαν άμεσα εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση και πρόσκληση για την απόφαση αυτή που έβαζε στον ντορβά τις εισφορές των μελών του επικουρικού μας Ταμείου, στην οποία ουδεμία απάντηση λάβαμε!

– Παρά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που καταθέσαμε για την επίδειξη των εγγράφων που δικαιολογούσαν την απόφαση του Δ.Σ., το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα, αφού αρνήθηκε την υποχρέωση σύνταξης και επίδειξής τους.

– Οι Σύλλογοί μας, δια των εκπροσώπων τους, Σαράντο Φιλιππόπουλο πρόεδρο της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και Νίκο Αλεξόπουλο, τότε πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, μόνοι από τόσους συνδικαλιστικούς κοινωνούς, ζήτησαν την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά.

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα θα πληρώσουμε όλοι εμείς, τα μέλη του Ταμείου, αφού από τα 115,6 εκατομμύρια ευρώ διαθεσίμων κεφαλαίων του (σε τραπεζικές καταθέσεις και αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων), ήδη έχουν εξανεμιστεί περίπου τα 52,3 εκατ. ευρώ.

 

Παραμένουν «γαντζωμένοι» στο Ταμείο

Βεβαίως, πέραν της καταστροφικής απόφασης που έλαβαν το 2015 και αποτέλεσε τροχοπέδη για τη βιωσιμότητα του Ταμείου μας, το ίδιο προβληματική ήταν και η συμπεριφορά των υπευθύνων έκτοτε, αφού τα μέλη της διοίκησης που έλαβαν την απόφαση αυτή, ζημιώνοντας υπέρογκα το επικουρικό μας ασφαλιστικό ταμείο, δεν είχαν την ευθιξία έστω να παραιτηθούν από τις θέσεις τους μετά την κατηγορία που τους αποδόθηκε για κακουργηματική απιστία.

Όλα αυτά τα χρόνια με τις αποφάσεις τους έχουν μετατρέψει ένα αυτοδιαχειριζόμενο φορέα επικουρικής ασφάλισης σε μία κλειστή εταιρεία με διαδικασίες που προσβάλλουν το συνδικαλισμό και την έννοια της συλλογικότητας, στην οποία στηρίχτηκε το Ταμείο κατά την ίδρυσή του. Πρόκειται για μία πρωτοφανή εξέλιξη και πιστεύουμε πως είναι ντροπιαστικό το γεγονός ότι παρά τις συνεχείς καταγγελίες μας δεν έχει παρέμβει η Πολιτεία για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να προστατεύσει τα ασφαλισμένα μέλη του Ταμείου.

Και όταν πλέον μετά από νέες ενέργειες των Συλλόγων μας οι επικίνδυνοι και πλέον κατηγορούμενοι διοικούντες κινδύνευαν να απομακρυνθούν με αποφάσεις της δικαιοσύνης, συνεχίζοντας τα τεχνάσματα στα οποία πραγματικά έχουν… εντρυφήσει, τοποθέτησαν στις θέσεις τους ανθρώπους της απόλυτης επιρροής τους και μέσω της… «πριβέ» Γενικής Συνέλευσης που έχουν εμπνευστεί προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αποφάσισαν σκανδαλωδώς να στηρίξει το Ταμείο δικαστικά τους κατηγορούμενους (δηλαδή αυτούς που κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου!), αλλά και να μη διεκδικήσει αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη από τους υπαιτίους!

Ουσιαστικά, οι ίδιοι άνθρωποι που έλαβαν την καταστροφική απόφαση της επένδυσης, χωρίς να έχουν ακολουθηθεί οι υποχρεωτικές, νόμιμες διαδικασίες, εξακολουθούν με διάφορες μεθοδεύσεις και τεχνάσματα να παραμένουν γαντζωμένοι στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ! Έχουν συνδέσει την προσωπική τους διάσωση με την παραμονή τους στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αφού με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να μην παρίσταται το Ταμείο ως Πολιτική Αγωγή, σε μία υπόθεση που ουσιαστικά αφορά την κακουργηματική απιστία σε βάρος του ίδιου του Ταμείου και των ασφαλισμένων μελών του!

 

·        Ζωτικής σημασίας να αλλάξει η διοίκηση του Ταμείου

·        Στηρίξτε την προσπάθειά μας – Υπογράψτε τη Δήλωση

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο «Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας “Ιονική Ενότητα”» και ο «Σύλλογος Εργαζομένων στην “Alpha Bank” Προερχομένων εκ της Ιονικής “ΣΥΙΛΤΕ”» ανέδειξαν από την πρώτη στιγμή τη σημασία που είχε για την επικουρική μας ασφάλιση  η καταστροφική απόφαση της επένδυσης στην Τράπεζα Αττικής. Για αυτό άλλωστε κυνηγήσαμε εξ αρχής την υπόθεση, καταθέσαμε τη μηνυτήρια αναφορά και δεν πτοηθήκαμε παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που διάφοροι επιτήδειοι έβαζαν στο δρόμο μας.

Τώρα, που έχουμε δικαιωθεί με την παραπομπή σε δίκη των υπεύθυνων καταστροφής του επικουρικού μας ταμείου και αναμένουμε την κρίση από τη δικαιοσύνη για αυτή τη σοβαρή ποινική υπόθεση, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες και να λάμψει η αλήθεια – αφού πιστεύουμε ότι θα ξεγυμνωθούν οι κατηγορούμενοι, τα τεχνάσματα και οι μεθοδεύσεις τους – , ζητάμε και από εσάς στο εξής να αφήσετε πίσω την αδράνεια που τους παρείχε τόσα χρόνια άλλοθι σιωπηρής συναίνεσης, να σταθείτε στο πλευρό μας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την προοπτική και το μέλλον της επικουρικής μας ασφάλισης!

Εν όψει και της έναρξης της δίκης στις 26/04/2023, οφείλουμε από τώρα να προετοιμάσουμε τις κινήσεις μας για τη διάσωση και την καλύτερη δυνατή προοπτική της επικουρικής μας σύνταξης!

Παρόλο που  έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την απόδοση ευθυνών με την ποινική δίκη να είναι προ των πυλών, δυστυχώς ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος να απουσιάζει το ίδιο το Ταμείο από τη δίκη για την καταστροφική επένδυση που εξαΰλωσε τα διαθέσιμά του και εκμηδένισε τις συντάξεις μας, αλλά και να εμφανιστεί ότι συμπορεύεται με τους κατηγορούμενους, εγκρίνει τις καταστροφικές αποφάσεις τους και τους δίνει «συγχωροχάρτι»!

Πρέπει να κάνουμε ο καθένας από εμάς, ό,τι περνά από το χέρι του ώστε αυτές οι πρωτοφανείς και παράνομες ενέργειες που στρέφονται σε βάρος ενός αυτοδιαχειριζόμενου φορέα και των ασφαλισμένων μελών του, να μη μείνουν χωρίς συνέπειες! 

· Για να μη δοθεί άλλοθι σε αυτούς που μετέτρεψαν ένα αναδιανεμητικό επικουρικό ταμείο σε μία κλειστή εταιρεία, που οδήγησαν τις συντάξεις για την πλειονότητα των συνταξιούχων στα 50 ευρώ, που αντιτάχθηκαν σθεναρά στη μοναδική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής μας σύνταξης, δηλαδή την ένταξη στον e-ΕΦΚΑ, σκεπτόμενοι τα προσωπικά τους συμφέροντα και όχι των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ…

· Ουσιαστικά για να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους της καταστροφής του επικουρικού μας Ταμείου, αλλά και για να δημιουργηθεί ξανά προοπτική για τη διάσωση και εξασφάλιση αξιοπρεπούς επικουρικής σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, είναι ζωτικής σημασίας να απομακρυνθούν από τη διοίκησή του οι κατηγορούμενοι και οι συνοδοιπόροι τους! Ώστε να προκύψει μία διοίκηση που θα προχωρήσει στην εξυγίανση του Ταμείου και θα στηρίξει την κατηγορία με την παράστασή της ως Πολιτική Αγωγή.

Είναι ΧΡΕΟΣ κάθε συναδέλφου ασφαλισμένου στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να υπογράψει επικυρωμένη τη σχετική δήλωση (βλ. εδώ) ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αιτήσεων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην απομάκρυνση από τη διοίκηση του Ταμείου μας των καταστροφέων της επικουρικής μας ασφάλισης και κατηγορούμενων από την ελληνική δικαιοσύνη!

Μόνο τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εξυγίανση του Ταμείου και στη συντεταγμένη προσπάθεια διάσωσης της επικουρικής σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, μέσω της ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον e-ΕΦΚΑ.
Αντίο Σταύρο

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 102 ετών ο συνάδελφός μας Σταύρος Συκιώτης, ο οποίος είχε υπηρετήσει στη Ρούσβελτ Θεσσαλονίκης, στα Γιάννενα, στη Λευκάδα ως διευθυντής, στο κατάστημα Διοικητηρίου, στην Πύλη Αξιού ως διευθυντής και στη Διεύθυνση Μεγάλων Επιχειρήσεων. Τον Σταύρο διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα. Ήταν ένας από τους παλαιότερους συναδέλφους και βεβαίως στην επιτυχημένη σταδιοδρομία του στην τράπεζα πρόλαβε τις ένδοξες εποχές της. Όσοι συνάδελφοι είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του, θα κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την κοινή εργασιακή τους πορεία.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο γιο του Αριστείδη, ο οποίος θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του αγαπημένου του πατέρα.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία του συναδέλφου θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Αρίστη Ζαγορίου, αύριο, Τετάρτη 23.11.22, ώρα 12 το μεσημέρι.

Καλό ταξίδι Σταύρο!