1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 5 Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας : Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Ιουνίου ψηφίζουμε στα γραφεία του Συλλόγου μας για την προτεινόμενη τροποποίηση του καταστατικού μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 5

Αθήνα, 31 Μαΐου 2022

 

Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Ιουνίου ψηφίζουμε

στα γραφεία του Συλλόγου μας για την

προτεινόμενη τροποποίηση του καταστατικού μας

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ψηφοφορίας για την προτεινόμενη τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου μας. Λόγω της πανδημίας και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας να αποφασίσουν για την προτεινόμενη τροποποίηση του καταστατικού ώστε να εναρμονιστεί με την ισχύουσα νομοθεσία για τις συνταξιουχικές οργανώσεις και να εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες, η Γενική Συνέλευση της 28ης Απριλίου 2022 αποφάσισε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας στο σύνολο της επικράτειας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Ωστόσο, εάν για οποιοδήποτε λόγο κάποιο μέλος του Συλλόγου μας επιθυμεί να ψηφίσει με φυσική παρουσία, θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει στα γραφεία του Συλλόγου μας (οδός Πανεπιστημίου 38, 5ος όροφος), αύριο Τετάρτη 1 & την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ώρες 09:00 π.μ. – 17:00 μ.μ..

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει βεβαίως να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό.

Τονίζουμε στους συναδέλφους που τους έχει αποσταλεί φάκελος ψηφοφορίας και επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο για την προτεινόμενη τροποποίηση, ότι θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα το φάκελο με την ψήφο τους προκειμένου να τον παραλάβει έγκαιρα η Εφορευτική Επιτροπή του Συλλόγου μας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στα γραφεία του Συλλόγου μας, στο σταθερό τηλέφωνο 2103615765.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

 

Σαράντος Φιλιππόπουλος                         Παναγιώτης Χαλικιάς
Σε εξέλιξη η ανοιχτή αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής – Ελάτε κι εσείς μέχρι τις 14:00 στην πλατεία Κοτζιά! ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά από ενέργειες της Επιτροπής Αιμοδοσίας και σχετική συνεννόηση με το Δήμο Αθηναίων, σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα πρωτοβουλία που αφορά την ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής από την κινητή μονάδα του Γ.Ν.Α. Λαϊκού, κάτω από τα γραφεία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, στην πλατεία Κοτζιά.

Η ανοιχτή αιμοδοσία μας βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη πολλοί συνάδελφοι, αλλά και συγγενείς και φίλοι έχουν στηρίξει έμπρακτα την προσπάθειά μας, δίνοντας το αίμα τους για την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής.

Σας καλούμε και όλους τους υπόλοιπους να προσέλθετε μέχρι τις 14:00 στην Πλατεία Κοτζιά γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Να είμαστε όλοι και σε αυτήν την πλευρά της ζωής μας

μία γροθιά… μία Ιονική Οικογένεια!
Όσο η τράπεζα θα συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά για το ΤΑΠΙΛΤ, εμείς θα αγωνιζόμαστε για τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ αιτήματά μας! Από τη Δευτέρα 6/6 ώρα 07:30 π.μ. ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ έξω από το Κεντρικό!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε για πολλοστή φορά στο κατεπείγον θέμα που αφορά την υπολειτουργία του ασφαλιστικού μας Ταμείου ΤΑΠΙΛΤ (νυν Συγχωνευμένα Ταμεία e-ΕΦΚΑ) που ταλαιπωρεί τους χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους συναδέλφους μας. Άλλωστε, όλοι γνωρίζετε το θέμα καλύτερα από τον καθένα αφού εσείς οι ίδιοι βιώνετε αυτήν την ταλαιπωρία κάθε φορά που επιχειρείτε να διεκπεραιώσετε τις ασφαλιστικές σας υποθέσεις…

Έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για επικοινωνία και συνεννόηση, έχοντας προβεί σε κάθε μορφή ενεργειών και πιέσεων προς την τράπεζα και αφού βεβαίως έχουμε επιδείξει… ιώβεια υπομονή και ανοχή στην υπόθεση αυτή, συνήλθαν τα Δ.Σ. των Συλλόγων του χώρου μας και έλαβαν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας, μέχρι η τράπεζα να κάνει το αυτονόητο και να στελεχώσει το Ταμείο μας με ικανό προσωπικό, ώστε να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί με αποκλειστική ευθύνη της και να μπει στην τροχιά κανονικότητας ενός ασφαλιστικού ταμείου!

Είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι εδώ και περίπου 5 χρόνια το Ταμείο μας υπολειτουργεί, αφού ουσιαστικά στελεχώνεται από ένα μόνο αποσπασμένο υπάλληλο, αφού ο έτερος αποσπασμένος από την τράπεζα υπάλληλος όχι μόνο δε συμβάλλει στην ικανοποιητική λειτουργία του, αλλά αντίθετα προκαλεί απανωτά προβλήματα με τη συμπεριφορά του και την απαράδεκτη αντιμετώπισή του προς τους ασφαλισμένους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουμε στη διάθεσή μας δεκάδες καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω υπαλλήλου που εν τέλει αποτελεί τροχοπέδη για τη λειτουργία του Ταμείου μας.

Οι σύλλογοι της Ιονικής απευθυνθήκαμε τους τελευταίους μήνες προς κάθε κατεύθυνση και βεβαίως με επανειλημμένες «κραυγές αγωνίας» προς την τράπεζα προκειμένου να αποδεχτεί τις απόλυτα λογικές προτάσεις μας για αντικατάσταση του εν λόγω υπαλλήλου με άλλον αποσπασμένο υπάλληλο και τη στελέχωση του ΤΑΠΙΛΤ με 2 επιπλέον υπαλλήλους για να δοθεί οριστική λύση στο τραγικό αδιέξοδο του Ταμείου μας και να λειτουργήσει υπό φυσιολογικές συνθήκες, ανακουφίζοντας τους χιλιάδες ασφαλισμένους συναδέλφους από αυτήν την πρωτοφανή ταλαιπωρία των τελευταίων ετών.

Δυστυχώς, η τράπεζα κωφεύει επιδεικτικά στα αιτήματά μας και πλέον έχει ξεπεράσει με την αναλγησία της κάθε λογική και όριο!

Να τονίσουμε για μία ακόμα φορά ότι η ανήκουστη αυτή συμπεριφορά της τράπεζας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές των άλλων τραπεζών. Όπως έχουμε σημειώσει ξανά στο παρελθόν, τα υπόλοιπα συγχωνευμένα ταμεία των τραπεζών στελεχώνονται από τις τράπεζες με το κατάλληλο προσωπικό για τη λειτουργία τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Αγροτική Τράπεζα με 6.500 συνταξιούχους ενισχύει το Ταμείο της με 5 εργαζόμενους, η Εθνική Τράπεζα με 12.500 συνταξιούχους ενισχύει το Ταμείο της με 9 εργαζόμενους, ενώ η ΤΑΠΑΕ Εθνική με 1.400 συνταξιούχους το ενισχύει με 2 εργαζόμενους. Το ΤΑΠΙΛΤ βέβαια με τους 3.600 συνταξιούχους, πλέον των περίπου 1.500 ασφαλισμένων, δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ικανοποιητικά με μόλις 1 εργαζόμενο.

Η τράπεζα δυστυχώς είναι προφανές ότι λειτουργεί – για μία ακόμα φορά – εκδικητικά σε βάρος των Ιονικάριων και αρνείται ακόμα και τα στοιχειώδη για τη λειτουργία του Ταμείου μας. Θεωρούμε αδιανόητο μία τράπεζα που είχε αναλάβει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ μετά την εξαγορά της Ιονικής για τη στελέχωση και κάλυψη του Ταμείου μας, με προκλητικό πλέον τρόπο να μην ανταποκρίνεται ακόμα και στα στοιχειώδη.

· Η τράπεζα που από την πρώτη μέρα της εξαγοράς της Ιονικής μέχρι σήμερα συμπεριφέρεται με το χείριστο τρόπο προς τους προερχόμενους από την Ιονική Τράπεζα συναδέλφους οι οποίοι πέρασαν δια πυρός και σιδήρου αυτά τα 22 πέτρινα χρόνια.

· Είναι η μοναδική τράπεζα στην Ελλάδα που έχει εις βάρος της 2.000 πρωτόδικες και εφετειακές αποφάσεις από αγωγές συναδέλφων εναντίον της, είτε για βλαπτικές μεταβολές, είτε για παράλειψη προαγωγών, είτε για καταγγελίες συμβάσεων είτε γιατί είναι η μοναδική τράπεζα που δεν δίνει τη νόμιμη αποζημίωση του Ν2112 ταλαιπωρώντας τους αποχωρούντες συναδέλφους μας 3 έως 8 χρόνια μέχρι να πάρουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους!

· Η τράπεζα που επωφελήθηκε εκατοντάδες εκατομμύρια από την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ γιατί διαφορετικά θα ήταν υποχρεωμένη να επωμιστεί το ιλιγγιώδες αναλογιστικό έλλειμμα που υφίστατο, σήμερα σφυρίζει αδιάφορα.

· Είναι η ίδια τράπεζα που έδινε αεροδάνεια και θαλασσοδάνεια και δυστυχώς αυτοί που τα χορήγησαν έχουν μείνει ατιμώρητοι σε μία ακραία πρόκληση για τους θεσμούς και την κοινωνία μας.

· Η τράπεζα που ανακεφαλαιοποιήθηκε τρεις φορές από τα χρήματα του ελληνικού λαού και σήμερα αποφεύγει να καλύψει τον ασφαλιστικό μας φορέα με τρεις επιπλέον υπαλλήλους!

 .

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι Σύλλογοί μας πραγματικά κινητοποιήθηκαν προς πάσα κατεύθυνση και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα, είχαμε συναντήσεις με τους αρμοδίους του e-ΕΦΚΑ και ειδικά η Γενική Διευθύντρια Συντάξεων κ. Ελένη Νιαρχάκου, η οποία έχει αντιληφθεί και κατανοήσει το πρόβλημα, μας είχε υποσχεθεί ότι θα συνέβαλε στην επίλυσή του, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Ενώπιον του τραγικού αδιεξόδου του ΤΑΠΙΛΤ – που πραγματικά δεν υπάρχει όμοιό του σε άλλο ασφαλιστικό φορέα – και της αδιαλλαξίας και αναλγησίας της τράπεζας, καλούμε πλέον μαζικά όλους τους συναδέλφους μας σε αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική δικαίωσή μας!

.

Από τη Δευτέρα 6/6 ώρα 07:30 π.μ.

θα είμαστε όλοι μία γροθιά, έξω από το Κεντρικό!

· Όσο διάστημα και να απαιτηθεί, ακόμα και υπό τις ομολογουμένως δύσκολες καιρικές συνθήκες  της εποχής, δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση από τον αγώνα διαρκείας έξω από το Κεντρικό!

· Θα αναρτήσουμε πανό, θα μοιράσουμε φυλλάδια και με τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις θα διατρανώσουμε το δίκαιο αίτημά μας και θα ενημερώσουμε τον αθηναϊκό λαό!

· Τον αγώνα μας στηρίζουν όλες οι δυνάμεις της Ιονικής από όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές παρατάξεις του χώρου της Ιονικής.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει!

 

 
Ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία των Συλλόγων μας στην πλατεία Κοτζιά, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, ώρες 09:00 έως 14:00 – ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!
Για μια κούπα μούρα ! – Του κ. Στάμου Γαλούνη

Τα διηγήματα του κ. Στάμου Γαλούνη αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της ιστοσελίδας μας και νιώθουμε τιμή που τα παρουσιάζουμε. Άλλωστε, ο κ. Γαλούνης, εκλεκτός φίλος πλέον της Ιονικής Οικογένειας, αποδεικνύεται πολυγραφότατος, αλλά η ποιότητα των διηγημάτων του παραμένει σταθερά στα ύψη!

Μετά από αρκετό καιρό επανερχόμαστε στον κ. Γαλούνη για ένα συγκινητικό «διήγημα ζωής». Γιατί περιγράφει ουσιαστικά τη ζωή του κύρ Ηλία, ενός επιτυχημένου μουσικού, που όμως η σπουδαία σταδιοδρομία του περνούσε πάντα σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την παιδική ανάμνηση της Μάνας του να τον φιλεύει μούρα στην κατοικία της στην παραλιακή Ναυπακτία. Η νοσταλγία της παιδικής ηλικίας, της πιο όμορφης περιόδου της ζωής μας και του αγίου προσώπου της μητέρας, συμπυκνώνονται για μία ακόμα φορά με ένα γαλήνιο τρόπο στις ταξιδιάρικες (για το νου) διηγήσεις του κ. Γαλούνη…


ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΜΟΥΡΑ!!

Κάθε Μάη, σαν προσκυνητής έφτανε ,σε κείνο το όμορφο περιποιημένο κτήμα , στην παραλιακή Ναυπακτία, ένας αρχοντάνθρωπος, ο κύρ Ηλίας.

Το κτήμα – κληρονομιά απ’ την μάνα του- είχε μέσα, ελιές, μια λεμονιά, , δυό αμυγδαλιές, κορομηλιά, ροδιά, κυδωνια, συκιά και στις πεζούλες του σπαρμένα κουκιά , φακές, φασόλια, φυτεμένα κρεμμύδια, σκόρδα,ντομάτες, μελιτζάνες, φασολάκια, πεπόνια κι’αλλα κηπευτικά.

Ενα πέτρινο όμορφο αναπαλαιωμένο σπιτάκι με γκριζωπά κεραμίδια, μες τις τριανταφυλλιές,τους βασιλικούς, τις μπουκαμβίλιες,τα γιασεμιά και τα γεράνια – λες και βγήκε απ’ τον μεσοπόλεμο-με απεριόριστη θέα,το γαλάζιο τού Κορινθιακού και την νύχτα την πανέμορφη φωτισμένη γέφυρα του Ρίου, —βρισκόταν στο κέντρο του κτήματος και λίγο πιο κει, μια κουκλίτσα αληθινή, μια περιποιημένη συκαμνιά (μουριά) με μεγάλα βαθυκόκκινα νόστιμα ζουμερά σκάμνα ( μούρα).

Για το κτήμα φρόντιζε με ζήλο ο μπάρμπα Σταύρος, ένας καλοκάγαθος ντόπιος, που τον καλοπλήρωνε ο κυρ Ηλίας, για να το περιποιείται, να προσέχει σαν τα μάτια του την μουριά και να του στέλνει στην Αθήνα λίγα κηπευτικά, ελιές και όσπρια, που τόσο λάτρευε και απολαυστικά απολάμβανε.

Όλα τα υπόλοιπα, τα κρατούσε εκείνος για την οικογένεια του.

Ο κυρ Ηλίας με την περήφανη θωριά, τό κύρος,τον πλούτο και την καταξίωση, ορφάνεψε από Μάνα ο δόλιος στά οκτώ του χρόνια.

Πέρασε κατατρεγμένα παιδικά χρόνια, με μητριά, ανείπωτη φτώχεια, πόλεμο, κατοχή, εμφύλιο καί βάσανα …που νά μη στα χρωστάει ο θεός να τ΄ αντέξεις.

Ήταν τό παιδί με την πρησμένη κοιλιά από πείνα, με τα τρομαγμένα,απεγνωσμένα, ικετευτικά μάτια, βαθειά στίς κόγχες καί τά ποδαράκια σάν καλάμια έτοιμα να σπάσουν ακόμα κι΄απ τόν αγέρα.

Επέζησε μόνος του το ορφανό…… δουλευταράς όμως , έξυπνος, καί προκομμένος έφτιαξε και με λίγη τύχη,μιά πλούσια σε αγαθά ζωή, απέκτησε κοινωνική αναγνώριση, είχε μια όμορφη καλοσυνάτη σύντροφο, με δυό καλά παιδιά καί όλα τά υλικά ελέη τού θεού, ήταν στό χέρι του.

Πετυχημένος αστός πλέον καί άριστος μουσικός- έπαιζε καταπληκτικό βιολί- είχε γυρίσει με διάφορες ορχήστρες όλο τό κόσμο , φαινόταν κι ήταν τό παράδειγμα μιάς γεμάτης, πλούσιας, ζηλευτής, ουσιαστικής ζωής.

Γιά την ορφάνια του καί τά χρόνια τής οδύνης .. δεν μίλαγε ποτέ. Χαμογελούσε ευγενικά, όταν το΄φερνε η κουβέντα καί άλλαζε συζήτηση.

Κάθε Μάη λοιπόν έδινε άδεια στον μπάρμπα Σταύρο κι έμενε ολομόναχος στο κτήμα.

Κάθε μέρα σαν σε ιεροτελεστία , πήγαινε στην μουριά, γέμιζε μια κούπα με μούρα, έριχνε λίγη ψιλή ζάχαρη, καθόταν σε μια ψαθινη καρέκλα και σχεδόν μυσταγωγικά, τα έτρωγε αργά, απολαυστικά καί σεβαστικά.

Λες και κοινωνούσε των αχράντων μυστηρίων

Ποτέ τον Μάη μήνα δεν έφερνε την οικογένεια του στο κτήμα. Αποζητούσε την απόλυτη μοναξιά , προτιμούσε την καλογερική.

Τα παιδιά του, – επιτυχημένοι επιχειρηματίες- επειδή το κτήμα είχε πολλά έξοδα, ακριβές αναπαλαιώσεις σπιτιού και επίπλων, τον μισθό του μπάρμπα Σταύρου και τόσα άλλα , χωρίς να αποφέρει κανένα απολύτως κέρδος,– παρά μόνο λίγα λεμόνια, φακές και ντομάτες- παρακαλούσαν τον πατέρα τους, να το αξιοποιήσουν, να χτίσουν εκεί ένα καλό μεγάλο ξενοδοχείο και φυσικά να γκρεμιστεί το σπιτάκι, να κοπεί η μουριά και αρκετά άλλα δένδρα.

Εκείνος ανένδοτος,τους το ξέκοψε οριστικά, λέγοντας τους, ότι εκεί ήταν το σπίτι της μάνα του, εκεί είναι ριζωμένες οι λίγες παιδικές του αναμνήσεις, εκεί είναι η ιερή μουριά που έκοβε τα μούρα και τον τάιζε σε μια κούπα η μάνα του και ποτέ δεν θα επιτρέψει την παραμικρή αλλαγή.

Θα μένει το κτήμα και το σπίτι με τα ίδια έπιπλα, όπως τα θυμάται με την μάνα του, πριν εκείνη περάσει την χαρακιά και γίνει άυλο πνεύμα .

Οταν έβρεχε η είχε ολόγιομο φεγγάρι, έβγαινε ο ερημίτης του Μαγιού, στου σπιτιού το υπόστεγο η στο λιακωτό, φορούσε τα καλά του ρούχα, έπαιρνε το βιολί το ακουμπούσε στο σαγόνι του, έπιανε το δοξάρι και χανόταν στις παιδικές του εικόνες και στα συναισθήματα του και πλημμύριζε ο τόπος με μελαγχολικούς ήχους και ευωδιαστές αγγελικές μελωδίες.

Κάθε χρόνο η ίδια παράξενη ιστορία, η μοναξιά του ερημίτη βιολιστή κι’ η τελετουργία με τα μούρα, την κούπα και την ψιλή άσπρη ζάχαρη.

Τον Ιούνιο του 2015 όμως.που ο κυρ Ηλίας επέστρεψε στην Αθήνα, απ’ το κτήμα της Ναυπάκτου κι’ ήταν άλλος άνθρωπος, σε μια απόκοσμη κατάσταση νιρβάνας, σαν να ζούσε σε άλλη διάσταση,σε απόλυτη ευχαρίστηση, νηνεμία και ευδαιμονία.

Επειδή δεν πολυμιλουσε, μόνο χαμογελούσε και δεν ήθελε φαγητό, τα παιδιά του ανησύχησαν και τον πήγαν – χωρίς να φέρει αντίρρηση- σε μια ακριβή κλινική, μήπως και τον βοηθήσουν.

Οι γιατροί δεν τού εύρισκαν καμία οργανική πάθηση, παρά μόνο μιά άγνωστης προέλευσης σταδιακή έκπτωση τών ζωτικών του οργάνων,λες καί ηθελημένα ο ίδιος επιθυμούσε το βιολογικό του τελειωμό.

Καί νάτος τώρα , ήρεμος καί γαλήνιος, μες την πολυτέλεια, ξαπλωμένος στό λευκό πεντακάθαρο κρεβάτι, νά βλέπει τον Υμηττό , να’χει το ύφος ευχάριστης προσμονής..νά μήν εκφράζει καμιά επιθυμία, να μήν θέλει φαγητό, λες καί προκαλούσε ο ίδιος τό σβησιμό του από τόν γήινο χάρτη.

<<Θείε τί κάνεις; πώς είσαι; >> τόν ρώτησε με αμηχανία ο ανηψιός του, πού’ρθε να τον επισκεφτεί και του’χε πραγματική έγνοια, σεβασμό καί απεριόριστη ευγνωμοσύνη γιά την ακερδή γεναιοδωρία του.

<<Τό ψάρι που σού εφεραν πρέπει να είναι πολύ νόστιμο..ούτε κάν τό δοκίμασες>>

Χαμογέλασε -σάν παιδί φάνηκε-καί με διαπεραστικό βλέμμα αλήθειας λέει…

<<Άκουσέ με παιδί μου..γέρασα, κουράστηκα, αλλά δέν είμαι άρρωστος καί τάχω τετρακόσια…

Τώρα όμως αρκετά περίμενα….θέλω να πάω στη Μάνα μου.>>.

<Θά την αγκαλιάσω καί δεν θα την αφήσω ποτέ ..νά μου ξαναφύγει.>>!!!!!!!

<<Κι’ εκείνη θα μού δώσει όπως τότε ,μιά κούπα με μούρα κι’από πάνω λίγη ψιλή άσπρη ζάχαρη>>.

Συγκλονισμός, .. ο καυμός μιας ζωής, η ανθρώπινη ψυχή με την άβυσσο της, η πληγή της ορφάνιας που πάντα ήταν ανοικτή…

Αλλαξε εντός τού άνδρα, ο μηχανισμός ερμηνείας τού αντιληπτού κόσμου,

Ο προβλέψιμος, στιβαρός, ευκατάστατος θείος, .. περίμενε, με πλήρη διαύγεια καί επίγνωση, πως και πως, εβδομήντα πέντε 75 ολόκληρα χρόνια, για νά δεί -μετά τά σύνορα -την μάνα του.

Τήν μεθεπόμενη μέρα, μες την ομίχλη, ο βαρκάρης της Αχερουσίας, μέ τήν άσπρη μπέρτα όρθιος κωπηλατούσε καί ο ευτυχισμένος επιβάτης , μαγικά χαϊδευε με το δοξάρι τις χορδές του βιολιού, σκορπούσε παραδεισένια μελωδία και σιγοτραγουδούσε.!

<Τι ομορφιά και τι χαρά, που πάω να δώ στην μάνα μου, που απόψε με προσμένει..>>

Επιτέλους για Εκείνον… μιά κούπα με μούρα, από τό χέρι της ιέρειας μάνας, ήταν η ουσία ολάκερου του κόσμου του.. καί άξιζε να πληρώσει με μερικά γήινα άνοστα χρόνια ζωής, για να βρεθεί μια ώρα αρχύτερα στην αγκαλιά Της.
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ – Του συνάδελφου Γιάννη Μπακαλέξη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, η ιστοσελίδα και γενικά τα Μέσα Ενημέρωσης των Συλλόγων μας θέλουμε να βρίσκονται στον πυρήνα της καθημερινότητας όλων των Ιονικάριων και να αποτελούν μέσα έκφρασης, διατύπωσης, ανταλλαγής απόψεων και διασύνδεσης των συναδέλφων.

Για αυτό και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι όταν μας αποστέλλετε δικά σας άρθρα προς δημοσίευση. Και ακόμα περισσότερο όταν αναφέρονται σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους Ιονικάριους, αλλά όλους τους πολίτες της χώρας.

Ο εκλεκτός συνταξιούχος συνάδελφός μας Γιάννης Μπακαλέξης (που μας έχει τιμήσει ξανά με τις απόψεις του – βλ. εδώ), ορμώμενος από ένα πρόσφατο εκδοτικό σημείωμα του Προέδρου των Συλλόγων μας, συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου (βλ. Φύλλο 82), καταπιάνεται με το μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που στην ουσία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εξαπάτηση σε βάρος του ελληνικού λαού εδώ και δεκαετίες.

Πρόκειται για ένα θέμα που επηρεάζει – και θα συνεχίζει να επηρεάζει εκτός αν υπάρξουν δραματικές αλλαγές – τις ζωές τις δικές μας και το μέλλον της χώρας μας, αλλά δυστυχώς τα διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ το έχουν εντελώς θαμμένο :


ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Στο φύλλο της εφημερίδας των Συλλόγων μας Νο 82, ο πρόεδρος των Συλλόγων μας Σαράντος Φιλιππόπουλος, δημοσίευσε στο «Σημείωμα του εκδότη» άρθρο με τίτλο «Το μεγαλύτερο εν εξελίξει  Έγκλημα του Αιώνα» που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών  και τα «κόκκινα δάνεια».

Αισθάνομαι πραγματικά την ανάγκη σαν συνταξιούχος συνάδελφος, αλλά και σαν Έλληνας πολίτης, να συγχαρώ εκ βάθους καρδίας τον Σαράντο Φιλιππόπουλο,  που είχε τη θέληση, τη δύναμη και το κουράγιο να αναφερθεί σ’ αυτό το μέγα θέμα. Ο Πρόεδρος έκανε κάτι που δεν έκανε κανένα από τα συστημικά ΜΜΕ, ούτε κανένας «Βαρόνος» της έντυπης δημοσιογραφίας, όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν. Τεκμηριωμένα και αναλυτικά,  αναφέρει πολύ μεγάλες αλήθειες της «ΑΡΠΑΧΤΗΣ», χωρίς όπως λέει να κουνιέται φύλλο!!!!

Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράφει και τον συγχαίρω ακόμα μια φορά. Προς επιβεβαίωση της αλήθειας των αναγραφομένων στο άρθρο του, θα ήθελα να παραθέσω παρακάτω, τους νόμους και τα ΦΕΚ μέσα από τα οποία οι επίορκοι Έλληνες πολιτικοί προχώρησαν σ’ αυτό το  τεράστιο οικονομικό έγκλημα. Πολιτικοί μαριονέτες, οι οποίοι μετά τη στημένη παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, υπέγραψαν συμβάσεις και μνημόνια, που όπως είπε και ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, δεν θα έπρεπε να έχει υπογράψει πατριώτης Πρωθυπουργός, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Μνημόνια με τα οποία, στην κυριολεξία, εκχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές μας και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, σε αποικία επαχθούς, δυσβάσταχτου  και μη βιώσιμου χρέους. Εξόντωσαν οικονομικά τις επιχειρήσεις και τους Έλληνες πολίτες,  οι οποίοι ευρισκόμενοι σε πλήρη απόγνωση, έφτασαν στο σημείο να αυτοκτονούν.

Το κράτος, για την ανακεφαλαιοποίηση, παρέδωσε συνολικά στις Τράπεζες εγγυημένα ομόλογα του Δημοσίου ύψους 233 δις ευρώ,  χωρίς καμία δέσμευση περιουσιακού στοιχείου των Τραπεζών, ή όποια άλλη εξασφάλιση.

Οι νόμοι και τα ΦΕΚ με τα οποία οι  Τράπεζες  έλαβαν τα παραπάνω ομόλογα, τα οποία ρευστοποίησαν μέσω ΕΚΤ είναι τα εξής:

Ν. 3723/ ΦΕΚ Α250/9-12-2008 άρθρ. ,3,4,5……      23 δις ευρώ

Ν.3845/ ΦΕΚ Α65/6-5-2010 άρθρ. 4 παρ.8              15 δις ευρώ

Ν.3864/ ΦΕΚ 119/21-7-2010 άρθρ.3 παρ.1-Τ.Χ.Σ.   10 δις ευρώ

Ν.3872/ ΦΕΚ 148 /3-9-2010 άρθρ. 7                       25 δις ευρώ

Ν.3965/ ΦΕΚ 113/18-5-2011 άρθρ. 19 παράγρ.1     30 δις ευρώ

Ν.4031/ ΦΕΚ 256/9-12-2011 άρθρ. 1 και 2              60 δις ευρώ

Ν.4056/ ΦΕΚ 52/12-3-2012 άρθρ. 21                      30 δις ευρώ

Ν.4079? ΦΕΚ Α181/20-9-2012 άρθρ.1 παρ.1 Τ.Χ.Σ. 40 δις ευρώ

                                                                                     ——————-

                                                          ΣΥΝΟΛΟ                   233 δις ευρώ

Το άκρως εγκληματικό είναι πως στα ΦΕΚ αναφέρεται ότι αν οι Τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν τα δανεισμένα, τότε αυτά θα περάσουν στο δημόσιο έλλειμμα, δηλαδή στο δημόσιο χρέος, όπως ήδη έχουν περάσει τα 23 δις του Κ. Καραμανλή. Αλίμονο!!!!!!!

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ-ΒΟΛΟΣ


Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Γιάννη για τα καλά του λόγια, αλλά κυρίως για την άποψη και τα στοιχεία που κατέθεσε. Και βεβαίως προσθέτουμε ότι συμφωνούμε απολύτως μαζί του.

Αναμένουμε και άλλους συναδέλφους να μας αποστείλουν τις σκέψεις τους ώστε να τις δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : Μέχρι 31.5 η δήλωση συνέχισης εργασίας συνταξιούχων για την αποφυγή βαρύτατου προστίμου – Όσοι δεν έλαβαν επικουρική σύνταξη, πρέπει να αποστείλουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση συνέχισης της σύνταξης

Πρέπει να δηλώσετε άμεσα (μέχρι 31 Μαΐου) τη συνέχιση της εργασίας σας για να αποφύγετε βαρύ πρόστιμο!

Τονίζουμε επίσης σε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, ότι έχει δοθεί περιθώριο έως τις 31 Μαΐου, ώστε να υποβάλλουν σχετική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για να δηλώσουν την συνέχιση της εργασίας τους, προκειμένου να αποφύγουν το βαρύ πρόστιμο που ορίζει ο νόμος και ανέρχεται σε συντάξεις 12 μηνών! Επομένως, μην αμελείτε αυτήν την υπόθεση και σπεύσατε να υποβάλετε τη σχετική αίτηση.

Σε περίπτωση βεβαίως που συναντήσετε δυσκολίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογό μας προκειμένου να σας καθοδηγήσουν οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι.

 .

Όσοι συνάδελφοι δεν έλαβαν επικουρική σύνταξη, πιθανώς δεν έχουν αποστείλει την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση συνέχισης της σύνταξης

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι εάν κάποιοι, ελάχιστοι, από εσάς δε λάβατε την επικουρική σας σύνταξη του Μαΐου (πιστώθηκε αρχές Μαΐου), αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι δεν έχετε αποστείλει στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση για τη συνέχιση καταβολής της σύνταξης. Αυτοί οι λίγοι συνάδελφοι, πρέπει να διευθετήσουν άμεσα το θέμα ώστε να συνεχιστεί η καταβολή της επικουρικής τους σύνταξης (όταν διευθετηθεί η εκκρεμότητα, αυτοί οι συνάδελφοι θα λάβουν και αναδρομικά τις επικουρικές συντάξεις που δεν τους πιστώθηκαν).

Και σε αυτήν την περίπτωση βεβαίως, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογό μας για να σας βοηθήσουμε.
Ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία των Συλλόγων μας στην πλατεία Κοτζιά, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, ώρες 09:00 έως 14:00 – ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!
Επικοινωνία με τον υπεύθυνο των ΟΠΣ για την ανάρτηση των ετήσιων βεβαιώσεων εισοδήματος σύνταξης – Η ανάδοχος εταιρεία ευθύνεται για την καθυστέρηση – Επίκειται η άμεση λύση του προβλήματος

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας έχουμε ενημερώσει για το πρόβλημα που υπήρχε με τις ετήσιες βεβαιώσεις εισοδήματος σύνταξης για τους παλαιούς συνταξιούχους (συνταξιοδοτηθέντες προ 13.5.16), που δεν έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά.

Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι κινητοποιήθηκαν και το Τμήμα Μηχανογράφησης του e-ΕΦΚΑ μας ενημέρωσε πριν από λίγες μέρες ότι το πρόβλημα λύθηκε και ότι οι βεβαιώσεις θα είναι κανονικές διαθέσιμες στους συναδέλφους μας.

Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις, ακόμα οι βεβαιώσεις δεν είναι διαθέσιμες στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ.

Μετά από νέες ενέργειες των Συλλόγων μας και επικοινωνία με τους αρμοδίους, ο υπεύθυνος των ΟΠΣ μας ενημέρωσε ότι οι βεβαιώσεις έχουν αποσταλεί από το Τμήμα Μηχανογράφησης του e-ΕΦΚΑ στην ανάδοχο εταιρεία, η οποία όμως έχει καθυστερήσει να διεκπεραιώσει τη διαδικασία και μας διαβεβαίωσε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα αποστέλλοντας σήμερα κιόλας σχετικό email στην ανάδοχο (η οποία ευθύνεται για την καθυστέρηση – άλλωστε έχουμε τονίσει επανειλημμένα τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η ανάθεση εργασιών του e-ΕΦΚΑ σε αναδόχους που δεν έχουν το κατάλληλο προσωπικό και την απαραίτητη τεχνογνωσία), ζητώντας να αναρτηθούν διαδικτυακά οι βεβαιώσεις του Ταμείου μας ΤΑΠΙΛΤ κατά προτεραιότητα το συντομότερο δυνατόν (πιθανώς ακόμα και από αύριο).

Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά δε θα υπάρξει πρόβλημα και πράγματι θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ανάρτηση των ετήσιων βεβαιώσεων εισοδήματος σύνταξης των παλαιών συνταξιούχων (συνταξιοδοτηθέντες προ 13.5.16). Σε κάθε περίπτωση, αναμένοντας να δούμε τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, σας καλούμε να ελέγχετε από αύριο αν είναι στη διάθεσή σας ηλεκτρονικά η ετήσια βεβαίωση και να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για οποιαδήποτε εξέλιξη.

 
Ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία των Συλλόγων μας στην πλατεία Κοτζιά, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, ώρες 09:00 έως 14:00 – ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!