1

Καλό ταξίδι Γιώργο

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 66 ετών ο συνάδελφός μας Γεώργιος Λαζάρου, ο οποίος είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στην Πλατεία Βάθης. Τον Γιώργο διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα. Όσοι συνάδελφοι είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του, γνωρίζουν ότι στάθηκε ιδιαιτέρως άτυχος στη ζωή του γιατί από νεαρή ηλικία ταλαιπωρείτο από σοβαρή ασθένεια. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπιζε επί σειρά ετών, ο Γιώργος δεν έχασε ποτέ την καλοσύνη και το χαμόγελό του και ήταν πραγματικά ένας ξεχωριστός συνάδελφος που έχαιρε της αγάπης και της εκτίμησης όλων και θα μείνει για πάντα αξέχαστος στις καρδιές μας.  

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στα αδέρφια του Μάγδα, Αναστάσιο και Κωνσταντίνο, καθώς και στους οικείους του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία και ταφή του συναδέλφου έγιναν στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.

Καλό ταξίδι Γιώργο!

 
Οι τιμές για τη θέρμανση σκαρφαλώνουν στα ύψη… Ο Συνεταιρισμός μας έχει τις λύσεις! Μοναδικές προσφορές για πετρέλαιο θέρμανσης στο νομό Αττικής σε συνεργασία με την TERRA PETROL!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μπορεί η άνοιξη να αρχίσει να… αχνοφαίνεται, αλλά το κρύο ακόμα δε μας έχει εγκαταλείψει για φέτος…

Δυστυχώς, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για όλους, με τις συνέπειες της πανδημίας και ενώ οι πολεμικές σειρές ηχούν ξανά στην Ευρώπη, οι τιμές στην ενέργεια έχουν φτάσει στα ύψη, πιέζοντας αφόρητα τον οικιακό προϋπολογισμό… Όλοι όμως έχουμε ανάγκη να νιώσουμε τη ζεστασιά. και τη θαλπωρή στα σπίτια μας.

Όπως γνωρίζετε, πλέον έχετε ένα σημαντικό σύμμαχο στην αντιμετώπιση της αλματώδους ακρίβειας… ο Συνεταιρισμός μας που παρέχει λύσεις και για τα αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως η θέρμανση.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού μας στο νομό Αττικής μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους μοναδικούς προσφορές για θέρμανση πετρελαίου!

.

Ο Συνεταιρισμός μας έχει ξεκινήσει από πέρυσι τη συνεργασία του με την TERRA PETROL , μία εκ των κορυφαίων πωλήσεων πετρελαιοειδών στην Αττική. Η μηχανή μας συνεργασία ανανεώθηκε φέτος για μία ακόμη χρονιά μοναδικές προσφορές για πετρέλαιο θέρμανσης:


Η TERRA PETROL ιδρύθηκε το 1989 στην Αθήνα και σταδιακά κατέλαβε μια από τις πρώτες θέσεις στον τομέα της χονδρικής και λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών στον νομό Αττικής. Βασιζόμενη σε ίδιες δυνάμεις και στέρεες βάσεις η νέα χιλιετηρίδα την βρήκε να δραστηριοποιηθεί ενεργά και συνολικά πλέον στον τομέα της εξυπηρέτησης των κτιρίων.

Με προσεκτικές και στοχευμένες επιλογές κατάφερε να εδραιωθεί στον κλάδο της εξυπηρέτησης κτιρίων αποκτώντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο η  TERRA  PETROL  φροντίζει να μεταφέρει σε όλους τους συνεργάτες της.

Σκοπός της εταιρείας η όσο το δυνατόν ταχύτερη, οικονομική και πιο αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που μπορεί να ανακύψει με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η TERRA PETROL πλέον απολαμβάνει την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης μερίδας κτιρίων στο λεκανοπέδιο Αττικής, εμπιστοσύνη που φροντίζει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες για να επιτύχει την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συνεργατών και των πελατών της.


Πετρέλαιο ΒΡ

Ισχύουν ειδικές τιμές για το Συνεταιρισμό μας και επιπλέον έκπτωση 10 ανά χίλια λίτρα

12  Άτοκες Δόσεις Με ​​όλες τις Κάρτες

Δώρο ένα Βελτιωτικό πετρελαίου για τα μέλη μας


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Συνεταιρισμό μας:

Τηλ. : 210 3250692-3-4

e – mail : synergasya@ ​gmail . ​com
Καλό ταξίδι Γιώργο – Συλλυπητήρια Άννα

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 82 ετών ο συνάδελφός μας Γεώργιος Βλάχος, ο οποίος είχε υπηρετήσει στη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας. Τον Γιώργο διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα. Δυστυχώς, ο Γιώργος πέρασε δύσκολες στιγμές στη ζωή του, αφού είχε χάσει πρόωρα τόσο το γιο του σε ηλικία μόλις 33 ετών, όσο και τη σύζυγό του σε ατύχημα. Οι συνάδελφοι του συμπαραστάθηκαν σε αυτές τις μεγάλες απώλειες, αλλά δυστυχώς ο Γιώργος δεν μπόρεσε ποτέ να τις ξεπεράσει. Όλοι οι συνάδελφοι που είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Η απώλειά του αφήνει βεβαίως δυσαναπλήρωτο κενό στην κόρη του και επίσης συναδέλφισσά μας Άννα Βλάχου, η οποία έχει χάσει πλέον τους πιο στενούς της και αγαπημένους ανθρώπους. Η Ιονική Οικογένεια θα σταθεί δίπλα της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθεί στα πόδια της μετά από αυτήν τη νέα απώλεια και θα συνεχίσει τη ζωή της.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην Άννα και τους οικείους του εκλιπόντος.

Κατόπιν επιθυμίας του Γιώργου, η σορός του αποτεφρώθηκε στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Καλό ταξίδι Γιώργο!
Επανήλθαν σε λειτουργία οι τηλεφωνικές γραμμές του Συλλόγου Συνταξιούχων μετά από το τεχνικό πρόβλημα με αποκλειστική ευθύνη του τηλεπικοινωνιακού παρόχου – E-mail διαμαρτυρίας προς τον πάροχο για την τεράστια καθυστέρηση επιδιόρθωσης του προβλήματος και τα συνεχή προβλήματα που ανακύπτουν

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως πολλοί από εσάς καταλάβατε, χθες τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι τηλεφωνικές γραμμές του Συλλόγου Συνταξιούχων. Η βλάβη αυτή οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε με αποκλειστική ευθύνη του παρόχου τηλεπικοινωνιών του Συλλόγου.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Συνταξιούχων να μένει χωρίς τηλεφωνικές γραμμές για αρκετές ώρες (η καθυστέρηση επιδιόρθωσης της βλάβης έχει φτάσει ακόμα και τα δύο 24ωρα!).

Ζητάμε βεβαίως συγγνώμη για τη διακοπή λειτουργίας των τηλεφωνικών γραμμών, αλλά βεβαίως η διοίκηση του Συλλόγου δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Επειδή μάλιστα, είμαστε άκρως δυσαρεστημένοι από τις συνεχιζόμενες βλάβες στο δίκτυο του παρόχου, που δυσχεραίνουν τρομερά τη λειτουργία του Συλλόγου Συνταξιούχων και την επικοινωνία με τους συναδέλφους μας, η διοίκηση του Συλλόγου απέστειλε το κάτωθι email στον πάροχο, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει μέριμνα για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα είναι αναγκασμένη να καταγγείλει τη σύμβαση :


Θέμα : Συνεχιζόμενα τεχνικά προβλήματα στην τηλεφωνική μας σύνδεση

 .

Κυρίες-Κύριοι,

Είμαστε ο Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Σύλλογός μας μόλις πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την εταιρεία σας για την παροχή τηλεπικοινωνιών και internet.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε παλαιοί πελάτες σας, έχουμε διαπιστώσει ότι με απολύτως δική σας ευθύνη ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για αρκετές ώρες (φτάνουν το ένα ή δύο 24ωρα!) δε λειτουργούν οι τηλεφωνικές μας γραμμές.

Πιστεύαμε ότι μετά από την ανανέωση του συμβολαίου μας θα σταματούσαν αυτά τα προβλήματα, αλλά μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι συνεχίζονται, αφού μάλιστα δε λειτουργούσαν οι τηλεφωνικές μας γραμμές όλη την προηγούμενη του παρόντος ημέρα.

Επειδή μάλιστα είμαστε Σωματείο Συνταξιούχων, οι οποίοι στη μεγάλη πλειονότητά τους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με άλλο τρόπο, παρά μόνο τηλεφωνικά, αυτές οι συνεχείς διακοπές προκαλούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Συλλόγου μας και στην επικοινωνία με τα μέλη μας, που συχνά μας χρειάζονται και δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας!

Όπως γίνεται αντιληπτό, είμαστε πλέον άκρως δυσαρεστημένοι από τα συνεχιζόμενα προβλήματα που παρουσιάζονται στις τηλεπικοινωνίες μας με απολύτως δική σας ευθύνη. Σας εφιστούμε την προσοχή να ελέγξετε το δίκτυό σας και να διορθώσετε το όποιο τεχνικό θέμα υφίσταται άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν αυτά τα προβλήματα δε διευθετηθούν και συνεχιστούν, θα είμαστε πλέον αναγκασμένοι να καταγγείλουμε τη σύμβασή μας και να αναζητήσουμε το δίκιο μας σε αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αλλάξουμε πάροχο.

Αναμένουμε άμεσα ενημέρωση και τις ενέργειές σας για τη διόρθωση των τεχνικών προβλημάτων.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας

Σαράντος Φιλιππόπουλος                 Παναγιώτης Χαλικιάς
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με τις ομαδικές αγωγές που έχουν κατατεθεί μέσω του Συλλόγου Συνταξιούχων από το γραφείο του κ. Μπούρλου (μετά από συμφωνία με προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Αμέσως μετά την εκλογή του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων, ξεκίνησε να συγκεντρώνει πληροφορίες και να ασχολείται ενεργά με όλες τις ανοιχτές υποθέσεις που αφορούν τα μέλη του.

Σχετικά λοιπόν με τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων που έχουν προκύψει μετά από τις μνημονιακές περικοπές και για τις οποίες αρκετά μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων έχουν συμμετάσχει σε ομαδικές αγωγές μέσω του γραφείου του κ. Δημητρίου Μπούρλου, το νέο Δ.Σ. θέλησε να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη αυτών των αγωγών, καθόσον μάλιστα η συμφωνία αυτή είχε συναφθεί με το προεδρείο που βρισκόταν στη διοίκηση του Συλλόγου μέχρι το 2020.

Δυστυχώς, παρά τις επίμονες και πολυήμερες προσπάθειες να υπάρξει επικοινωνία με το γραφείο του κ. Μπούρλου, είτε τηλεφωνική είτε δια ζώσης, αυτό στάθηκε αδύνατο. Καθόσον μάλιστα αρκετοί συνάδελφοι βλέπουν τη θετική εξέλιξη των ομαδικών αγωγών που έχουν κατατεθεί μέσω της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, επικοινωνούν με το Σύλλογο Συνταξιούχων για την εξέλιξη των ομαδικών αγωγών κατατέθηκαν από τον κ. Μπούρλο. Η δυσκολία επικοινωνίας με το γραφείο του κ. Μπούρλου οδήγησε τη διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων να αποστείλει το κάτωθι email προκειμένου να ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτές τις διεκδικήσεις:Subject: ΣΣΙΛΤΕ – Ενημέρωση ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012

 

Προς Δικηγορικό Γραφείο κ. Δημητρίου Μπούρλου

 

Κύριε Μπούρλο,

Είμαστε το νέο αιρετό Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας που εξελέγη από τις πρόσφατες εκλογές. Επειδή δεχόμαστε καθημερινά ερωτήματα από τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετέχουν στις ομαδικές αγωγές που έχετε αναλάβει σε συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου μας προκειμένου να διεκδικήσετε τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012, αλλά και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας και καθώς μάλιστα οι συμμετέχοντες συνάδελφου μας εκφράζουν τα παράπονά τους ότι δεν μπορούν να σας βρουν σε επανειλημμένες προσπάθειές τους στο τηλέφωνο, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εκδικάσεις αυτών των ομαδικών αγωγών:

Α. Αν έχουν δικαστεί κάποιες από αυτές τις αγωγές

Β. Εάν έχει βγει κάποια απόφαση για τις αγωγές αυτές

Γ. Τι μέλλει γενέσθαι για όσες δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί (πότε έχει οριστεί η εκδίκασή τους και αν χρειάζεστε κάτι από τα μέλη μας για αυτές τις εκδικάσεις)

Δ. Όλες τις ημερομηνίες των δικασίμων που έχουν ήδη γίνει και όσων έχουν οριστεί προκειμένου να έχουμε μία εικόνα και να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Ε. Συνολικά, αν μπορείτε να φέρετε εις γνώση μας οτιδήποτε θεωρείτε χρήσιμο για τις εν λόγω ομαδικές αγωγές ώστε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους.

Αναμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατόν.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Σαράντος Φιλιππόπουλος             Παναγιώτης Χαλικιάς


.

Μετά το email από το Σύλλογο Συνταξιούχων, ο κ. Μπούρλος απέστειλε το κάτωθι απαντητικό email:

.


Από: ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Date: Πέμ, 24 Φεβ 2022, 09:17
Subject: RE: ΣΣΙΛΤΕ – Ενημέρωση ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012
To: ΣΣΙΛΤΕ <
info@syntaxilte.gr>

Καλημέρα.

 

Εύχομαι να έχετε καλή θητεία. 

Οι αγωγές είναι πολλές και δικάσιμοι δεν έχουν ορισθεί ακόμη.  Ούτως ή άλλως ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι όταν πρόκειται να δικασθούν, γιατί χρειαζόμεθα εξουσιοδοτήσεις. 

Είμαστε στην διάθεσή σας.

 

Με εκτίμηση,

Δημ. Μπούρλος


 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μπούρλου, όπως αντιλαμβάνεστε ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί δικάσιμες για όλες τις ομαδικές αγωγές.

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι σύμφωνα με όσα έχουν έρθει σε γνώση της νέας διοίκησης του Συλλόγου Συνταξιούχων, το δικηγορικό γραφείο το κ. Μπούρλου έχει επιλέξει να εντάξει σε μία αγωγή τις διεκδικήσεις για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051/2012 και Ν4093/2012 και για τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας (σε αντίθεση με το δικηγορικό γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου που θεώρησε ότι οι δύο αυτές διεκδικήσεις δεν έχουν την ίδια νομική βάση και κατέθεσε δύο ξεχωριστές αγωγές – στη μία μάλιστα σχετικά με τις μνημονιακές περικοπές βλέπουμε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες συναδέλφους μέσω της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ). Συνεπώς, όταν θα προσδιοριστούν οι ομαδικές αγωγές από το γραφείο του κ. Μπούρλου, αυτές θα αφορούν και τις δύο αυτές διεκδικήσεις (μνημονιακές περικοπές Ν4051/2012 και Ν4093/2012 & δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας).

Επιπλέον, να σας υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση που συνεργάστηκε στις διεκδικήσεις αυτές με το γραφείο του κ. Μπούρλου, αποφάσισε να μη διεκδικήσει την εισφορά αλληλεγγύης, σε αντίθεση με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που σε συνεργασία με το γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου έχουν ήδη κατατεθεί οι ομαδικές αγωγές και για αυτό το θέμα.

Συνεπώς, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μπούρλου, όσοι έχετε συμμετάσχει στις ομαδικές αγωγές μέσω του γραφείου του, θα ενημερωθείτε απ’ευθείας για να του παρέχετε τα απαραίτητα για την εκπροσώπηση έγγραφα.

.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τέλος, επειδή κάποιοι συνάδελφοι πιθανόν να έχετε συμμετάσχει σε ομαδικές αγωγές και των δύο γραφείων (του δρ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Μπούρλου), θα πρέπει να προσέξετε ότι αν έχετε δώσει εξουσιοδότηση να σας εκπροσωπήσει το γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου (μιας και αυτές οι ομαδικές αγωγές κινήθηκαν πολύ πιο γρήγορα και έχουν ήδη φτάσει στα δικαστήρια), όπως μπορείτε να αντιληφθείτε δεν μπορείτε για το ίδιο θέμα και αντικείμενο να συμμετάσχετε σε δύο διαφορετικές ομαδικές αγωγές. Θα πρέπει, λοιπόν, να  επιλέξετε ποιο από τα δύο γραφεία θα εξουσιοδοτήσετε να σας εκπροσωπήσει.

 
Επιστολή στο ΤΑΠΙΛΤ για το συνυπολογισμό στις συντάξεις επιπλέον ετών ασφάλισης μετά την απόφαση αναστολής καταβολής της σύνταξης

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση των ασφαλιστικών θεμάτων των συναδέλφων μας, αφού τα στελέχη του Συλλόγου μας και οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι βρίσκονται διαρκώς στις επάλξεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν όποιο πρόβλημα ανακύπτει, αλλά και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο είναι εφικτό για τους συναδέλφους.

Άλλωστε η αποτελεσματικότητά μας σε αυτόν τον τομέα είναι πλέον αδιαμφισβήτητη από… εχθρούς και φίλους, αφού έχει κριθεί μέσα από τις πολυάριθμες επιτυχίες που έχουν ωφελήσει τους συναδέλφους.

Βέβαια, μία επιτυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις κι έτσι εμείς συνεχίζουμε με την ίδια διάθεση και το ίδιο μεράκι να ενεργούμαστε προς κάθε κατεύθυνση για λύσουμε τα ασφαλιστικά ζητήματα που ανακύπτουν (και που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλά λόγω της συνεχούς μεταρρύθμισης των ασφαλιστικών νόμων και της ανεπάρκειας του e-ΕΦΚΑ να ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές).

Ένα ακόμα ασφαλιστικό θέμα στο οποίο ενεργοποιείται η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αφορά τους συναδέλφους μας που πριν από χρόνια έλαβαν απόφαση συνταξιοδότησης με αναστολή καταβολής της σύνταξής τους.

Συγκεκριμένα, αρκετοί συνάδελφοί μας, αποχωρώντας από την τράπεζα πριν από χρόνια, αιτήθηκαν και έλαβαν απόφαση συνταξιοδότησης από τα ταμείο μας, με αναστολή καταβολής της σύνταξής τους. Αρκετοί από αυτούς στη συνέχεια εργάστηκαν και ασφαλίστηκαν σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς (κυρίως στο ΙΚΑ).

Σε πολλούς από αυτούς τους συναδέλφους που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία το πλήρωμα του χρόνου για την έναρξη καταβολής της σύνταξής τους έχει έρθει μετά την 12.5.16 (έναρξη ισχύος Νόμου 4387/2016 «Κατρούγκαλου»), με αποτέλεσμα να επανυπολογιστεί η σύνταξή τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου αυτού. Ωστόσο, η συνταξιοδοτική τους απόφαση μετά τον επανυπολογισμό παρέμεινε με τα ασφαλιστικά έτη που είχαν διανύσει πριν την έκδοση της απόφασης με αναστολή (χωρίς δηλαδή να συνυπολογιστεί ο επιπλέον ασφαλιστικός χρόνος που διάνυσαν έκτοτε).

Παρά το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν προσκομίσει στα Συγχωνευμένα Ταμεία ΤΑΠΙΛΤ τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν τη μετέπειτα ασφάλισή τους σε άλλο φορέα, αυτός ο ασφαλιστικός χρόνος μέχρι σήμερα δεν έχει συνυπολογιστεί, όπως θα έπρεπε, στην τελική απόφαση συνταξιοδότησής τους. Κατά συνέπεια, υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι συνταξιούχοι που αναμένουν αυτή την τακτοποίηση ακόμα και πλέον των 5 ετών, χωρίς να φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για αυτήν την καθυστέρηση! Αντίθετα, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον e-ΕΦΚΑ.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν έχουν υλοποιηθεί τα καθ’όλα δίκαια και νόμιμα σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο αιτήματά τους, αλλά επιπλέον δεν υπάρχει και καμία ενημέρωση για το πότε θα συνυπολογιστεί αυτός ο ασφαλιστικός χρόνος στην απόφαση συνταξιοδότησής τους και δε γνωρίζουμε ποιος είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί οι ασφαλιστικές διατάξεις και δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των μελών μας.

Ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε επικοινωνία και ασκεί πιέσεις προς τους αρμοδίους για αυτό το θέμα εδώ και καιρό, αλλά επειδή βλέπουμε ότι εν προκειμένω δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη – αντίθετα με άλλα θέματα που οι παρεμβάσεις μας έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα – , αποφασίσαμε από κοινού με το Σύλλογο Συνταξιούχων να αποστείλουμε την κάτωθι κοινή επιστολή για να επιστήσουμε την προσοχή στη Διευθύντρια των Συγχωνευμένων Ταμείων κ. Π. Αλεβίζου ώστε από τη θέση ευθύνης της να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση αυτής της υπόθεσης που για ορισμένους συναδέλφους βρίσκεται σε εκκρεμότητα πάνω από μία πενταετία!

Επιστολή Νο 6-163 Συλλόγων προς ΤΑΠΙΛΤ (πατήστε εδώ)

Επειδή κατανοούμε την απόλυτα δικαιολογημένη σύγχιση και αναταραχή που έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους συναδέλφους αυτής της κατηγορίας η απαράδεκτη καθυστέρηση, ελπίζουμε ότι μετά από την επιστολή μας, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κινητοποιηθούν αφενός μεν για να μας ενημερώσουν για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και αφετέρου δε για να προβούν στην τακτοποίησή της και να δοθεί μία λύση σε αυτό το πρόβλημα που πλέον χρονίζει αδικαιολόγητα.

Παραμείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη επί του θέματος αυτού, αλλά και για οτιδήποτε αφορά το χώρο της Ιονικής.
Μετά από την πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051/2012 και 4093/2012, συνεχίζονται οι διεκδικήσεις από το δικηγορικό γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου μέσω του Συλλόγου μας – Τη Δευτέρα 28.2 εκδικάζονται δύο ακόμα ομαδικές αγωγές

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σε πρόσφατο δημοσίευμά μας σας ενημερώσαμε για την πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη του Συλλόγου και των συναδέλφων μας για τα αναδρομικά των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων των Νόμων 4051/2012 και 4093/2012 και τους τόκους τους (πατήστε εδώ).

Μετά από αυτήν την πρώτη σημαντική νίκη των συναδέλφων, του Συλλόγου και του νομικού μας συνεργάτη δικαιώνονται όλοι οι συνάδελφοι τους οποίους εκπροσώπησε στην εκδίκαση τον Οκτώβριο του 2020 ενώπιον του 8ου Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της πρώτης από τη σειρά ομαδικών που είχε καταθέσει ο νομικός μας συνεργάτης. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τους συμμετέχοντες, αφού επιδίκασε ποσά αναδρομικών σαφώς μεγαλύτερα από αυτά που καταβλήθηκαν από την Κυβέρνηση τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2020 για το ενδεκάμηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, ενώ επιπλέον επιδικάσθηκαν και τόκοι τουλάχιστον μίας πενταετίας που κατά μέσο όρο ανέρχονται στο 25% του επιδικασθέντος ποσού αναδρομικών που δικαιούται ο κάθε συνάδελφος.

Δυστυχώς, όπως σας αναφέραμε στο εν λόγω δημοσίευμά μας, όποιοι συνάδελφοι δεν ανταποκρίθηκαν στα έγγραφα που αναζητούσε το δικηγορικό γραφείο για τη συνέχιση της διεκδίκησης, δυστυχώς εξαιρέθηκαν από το δικόγραφο και δεν θα μπορέσουν να επωφεληθούν της θετικής δικαστικής απόφασης, αφού απώλεσαν οριστικά το δικαίωμα διεκδίκησης.

 .

Τη Δευτέρα 28.2 εκδικάζονται δύο ακόμα ομαδικές αγωγές

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου εκδικάζονται δύο ακόμα ομαδικών αγωγών των συναδέλφων μας (50 συμμετέχοντες ανά αγωγή). Επειδή από τους συμμετέχοντες στις εν λόγω ομαδικές αγωγές κάποιοι από εσάς έχετε αμελήσει να καταθέσετε τα απαραίτητα έγγραφα συνέχισης της διεκδίκησης, θα ενημερωθείτε σήμερα κιόλας με email ή τηλεφωνικά από τη γραμματεία του Συλλόγου που θα σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνετε, αφού το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το πρωί θα πρέπει να έχετε καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορέσετε να εκπροσωπηθείτε στις δύο εκδικάσεις της Δευτέρας.

Επειδή, όπως βλέπετε, έχουν ήδη ξεκινήσει να αποδίδουν καρπούς οι νομικές ενέργειές μας σε αυτή τη διεκδίκηση και είναι κρίμα να μην μπορέστε να επωφεληθείτε από αυτές, όλοι όσοι ειδοποιηθείτε δώστε την απαραίτητη προσοχή! Εφόσον επιθυμείτε να συνεχίσει ο δρ. Παπακωνσταντίνου να σας εκπροσωπεί στις διεκδικήσεις των μνημονιακών περικοπών των Νόμων 4051/2012 και 4093/2012, μην το αμελήσετε και αποστείλετε ΑΜΕΣΑ τα απαραίτητα έγγραφα!

 .

Διευκρινίσεις για τους συμμετέχοντες

Για όσους συναδέλφους συμμετείχατε στην ως άνω πρώτη ομαδική αγωγή που είχε θετική έκβαση, στην απόφαση (την οποία και δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας στο σχετικό από 18.2.22 δημοσίευμά μας) αναφέρονται τα ποσά που πρέπει να καταβάλει ο e-ΕΦΚΑ σε κάθε δικαιούχο συνταξιούχο.

Συγκεκριμένα :

Α. Για τους συναδέλφους που τα επιδικασθέντα ποσά δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ, θα ενημερωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν προκειμένου το δικηγορικό γραφείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τον e-ΕΦΚΑ για να καταβληθούν οι διαφορές σε σχέση με τα αναδρομικά που τους είχαν καταβληθεί τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2020.

Β. Για τους συναδέλφους που τους επιδικάστηκε ποσό μεγαλύτερο των 3.000 ευρώ, θα πρέπει να κάνετε υπομονή προκειμένου να περάσει διάστημα 60 ημερών από την επίδοση της απόφασης, ώστε να εξαντληθεί το δικαίωμα του e-ΕΦΚΑ να ασκήσει έφεση. Όπως σας αναφέραμε στο προηγούμενο δημοσίευμά μας, είναι κάτι που δεν το συνηθίζει ο e-ΕΦΚΑ για ποσά κάτω των 10.000 ευρώ (όλα τα επιδικασθέντα ποσά δεν ξεπερνούν αυτό το όριο), αλλά σαφώς θα πρέπει να περιμένουμε για την τυπική λήξη της προθεσμίας. Μετά την παρέλευση του εν λόγω διαστήματος και εφόσον ο e-ΕΦΚΑ δεν έχει ασκήσει έφεση, θα ενημερωθούν και αυτοί οι συνάδελφοι αναλυτικά για τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν προκειμένου να γίνει η ίδια διαδικασία από το δικηγορικό γραφείο προς τον e-ΕΦΚΑ για την πίστωση των ποσών. Όπως γίνεται κατανοητό, οι συμμετέχοντες συνάδελφοι αυτής της κατηγορίας θα πρέπει ουσιαστικά να περιμένουν αυτήν την εξέλιξη περίπου στα τέλη Απριλίου.

Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά ότι για αυτονόητους λόγους προσωπικών δεδομένων, δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων. Συνεπώς, να είστε σε ετοιμότητα για αυτήν την υπόθεση, ενώ βεβαίως η γραμματεία του Συλλόγου μας έχει ενημερωθεί και θα σας λύσει οποιαδήποτε τυχόν απορία προκύψει, ενώ βέβαια θα σας καθοδηγήσει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, είτε ανήκετε σε αυτούς που τους επιδικάσθηκαν τα ποσά, είτε σε αυτούς που η ομαδική αγωγή τους πρόκειται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.

 

 
Οι έρευνες της συναδέλφισσας Χρηστίνας Σωτήρχου συνεχίζουν να έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζετε τις σπουδαίες, ιστορικές έρευνες της συναδέλφισσας Χρηστίνας Σωτήρχου που έχουμε την τιμή να παρουσιάζουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας. Μέσα από αυτές τις έρευνες, που σκοπό έχουν την καταπολέμηση της λήθης και τη δικαίωση των ηρώων ώστε να μπει ένα ακόμα λιθαράκι στον αδιάκοπο αγώνα για την εδραίωση της δημοκρατίας μας, έχουν αναδειχθεί οι ιστορίες δεκάδων αγωνιστών της ελευθερίας.

Τα δημοσιεύματά μας και οι έρευνες της συναδέλφισσας μάλιστα έχουν προκαλέσει επανειλημμένα ευρύ ενδιαφέρον, ξεπερνώντας τα όρια του χώρου της Ιονικής και έχουν γίνει αναδημοσιεύσεις και αναφορές σε δεκάδες ιστοσελίδες και εφημερίδες της χώρας.

Μία ακόμα τέτοια αναφορά έγινε στην ιστοσελίδα www.karpathiakanea.gr (πατήστε εδώ), σε ένα δημοσίευμα για έναν αγωνιστή από το Σπόα Καρπάθου, τον Νικόλαο Τριπολίτη, ο οποίος εκτελέστηκε στη θέση Μαύρη Ώρα Ασπροπύργου, σύμφωνα με την έρευνα της συναδέλφισσας στο δημοσίευμα σχετικά με τη μετονομασία της σήραγγας της Αττικής Οδού που έφερε μέχρι το 2019 το όνομα «Μαύρη Ώρα» (πατήστε εδώ).

Στη συγκεκριμένη έρευνα η συναδέλφισσα παρουσίαζε την ιστορία της θέσης αυτής, που αποτελούσε σημείο εκτέλεσης των αγωνιστών κατά την Κατοχή και βεβαίως βροντοφώναζε ότι η ιστορική μνήμη δε διαγράφεται, παρά την ντροπιαστική απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να μετονομάσει τη σήραγγα προς τιμήν του Γενικού Διευθυντή της Κ/Ξ «ΑΕΓΕΚ-ΑΚΤΩΡ-SELI-J&P-ΑΒΑΞ» Γεωργίου Σημαντήρα…

Μάλιστα, στην αναφορά στην ιστοσελίδα karpathiakanea.gr γίνεται λόγος ότι μέχρι να πέσει στην αντίληψη του επίσης ερευνητή Ηλία Βασιλαρά η έρευνα της συναδέλφισσας, δε γνώριζαν εδώ και δεκαετίες πώς και πότε είχε σκοτωθεί ο συντοπίτης τους αγωνιστής και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τη συναδέλφισσα που έλυσε αυτό το μυστήριο και έφερε στο φως το τραγικό τέλος του Καρπάθιου αγωνιστή.

Όπως προαναφέραμε, δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που οι έρευνες της Χρηστίνας και τα δημοσιεύματά μας αναπαράγονται από άλλα ΜΜΕ και πιστεύουμε ότι δε θα είναι και η τελευταία. Εμείς είμαστε χαρούμενοι κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός αυτών των ερευνών και των δημοσιευμάτων, δηλαδή η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξάπλωση της ιστορικής γνώσης ώστε να αποτελέσει οδηγό για το παρόν και το μέλλον της δημοκρατίας μας.
Καλό ταξίδι Λέττα

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 65 ετών ύστερα από μακρά μάχη να κρατηθεί στη ζωή η Λέττα Σπηλιοπούλου Ντόβα, σύζυγος του αείμνηστου συναδέλφου μας Γιάννη Ντόβα ο οποίος είχε υπηρετήσει στην Αγίου Ανδρέα Πατρών, τη Σπάρτη και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Τη Λέττα διέκριναν το ήθος και η συνέπεια και είχε καταστεί ένα αναπόσπαστο μέλος της Ιονικής Οικογένειας μέσα από την ενεργή παρουσία της στις εκδρομικές δραστηριότητες του Συλλόγου μας, στις οποίες πάντα μετέδιδε την ευχάριστη διάθεσή της και όλοι όσοι είχαμε την τιμή να τη γνωρίσουμε από κοντά θα τη θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη. Δυστυχώς η Λέττα έφυγε νωρίς και θα συναντήσει τον αγαπητό μας συνάδελφο Γιάννη που επίσης είχε φύγει πρόωρα από κοντά μας.

Η Λέττα ήταν και μία υπέροχη μητέρα και βεβαίως η απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα τρία της παιδιά, την Ισμήνη, την Αγάθη και τον Βασίλη, οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι θα τιμήσουν τη μνήμη της αγαπημένης τους μητέρας, όπως κάνουν βεβαίως και για τον αείμνηστο συνάδελφό μας Γιάννη.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσης.

Η εξόδιος ακολουθία της εκλιπούσης θα γίνει αύριο, Τρίτη 22/2, ώρα 15:00 μ.μ. στο Λόγγο Αιγίου.

Καλό ταξίδι Λέττα!
ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ για την ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ μέσω του Συνεταιρισμού μας


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της συνεργασίας του  Συνεταιρισμού  μας με το  HRS mobile σας παρουσιάζουμε τα νέα, μοναδικά, προνομιακά πακέτα κινητής τηλεφωνίας :


Μεταφορά από τον ανταγωνισμό( Cosmote , Wind )

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!

12μην ο συμβόλαιο

Σε όλα τα μηνιαία πάγια συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24% και τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.

Απεριόριστες κλήσεις στα οικογενειακά πακέτα

Περίοδος λογαριασμού κάθε 1 με 30 του μήνα

Extra SIM κάρτα για να μοιράζεσαι τα δεδομένα σου με όλες τις συσκευές σου (επιπλέον χρέωση 1,24€/μήνα)

 .

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

· Για νέα σύνδεση (νέος αριθμός): φωτοτυπία ταυτότητας 2 όψεων, εκκαθαριστική εφορίας, χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή Πάγια εντολή.

Για μετατροπή από καρτοκινητό (Vodafone, Wind, Cosmote): φωτοτυπία ταυτότητας 2 όψεων, εκκαθαριστική εφορία, Υπεύθυνη δήλωση καρτοκινητής, χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή Πάγια εντολή.

· Για φορητότητα (διατήρηση υπάρχοντος αριθμού από Wind και Cosmote): φωτοτυπία ταυτότητας 2 όψεων και τελευταίος λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας.

 .

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ.  


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Συνεταιρισμό μας:

Τηλ. 210 3250692 – 3 – 4 (κα. Δώρα)

e  –  mail  :  synergasya@gmail.com

ή

με την υπεύθυνη επικοινωνίας της HRS κ. Τουλκαρίδη Στέλλα

Κινητό τηλ: 6936092183

e-mail : stoulkaridi @ hrsmobile . gr