1

Καλό ταξίδι Δημήτρη

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 98 ετών ο συνάδελφός μας Δημήτριος Τζαννέτος, ο οποίος είχε προσληφθεί στην Ιονική Τράπεζα όταν ακόμα ήταν υπό αγγλική διοίκηση, πριν τη συγχώνευση με τη Λαϊκή Τράπεζα και είχε υπηρετήσει στο Κεντρικό, την Ομόνοια, τη Σόλωνος, τη Διεύθυνση Επιθεώρησης και ως διευθυντής στη Λευκάδα, την Πάτρα και την Ιπποκράτους. Τον Δημήτρη διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα και είμαστε βέβαιοι ότι όσοι συνάδελφοι είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του, θα κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την κοινή εργασιακή τους πορεία.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ειρήνη, το γιο του Μηνά, καθώς και στους οικείους του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία και ταφή του συναδέλφου έγιναν στη Νέα Σμύρνη.

Καλό ταξίδι Δημήτρη!
Προχωράμε άμεσα σε κατάθεση ομαδικών αγωγών για τη διεκδίκηση του συνυπολογισμού ως συντάξιμων αποδοχών των πάσης φύσεως αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβάλει εισφορές οι παλαιοί συνταξιούχοι (προ 13/5/16) – Σπεύσατε να συμμετάσχετε – Προθεσμία μέχρι 30/7!

Συνάδελφοι,

Με το από 17/2/21 δημοσίευμά μας (βλ. εδώ) σας είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με το Ν 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου – διατάξεις των άρθρων 8, 19, 28 και 30), για όσους υποβάλλουν αίτηση από 13/5/16 και μετά, στις συντάξεις ως προς το ανταποδοτικό μέρος υπολογίζονται ως συντάξιμες αποδοχές οι πάσης φύσεως αποδοχές επί των οποίων έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές για την περίοδο από 1/1/2002 μέχρι την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης, συνυπολογιζόμενων των δώρων εορτών και των επιδομάτων αδείας.

Ωστόσο, κατά τον επανυπολογισμό των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων (δηλαδή όσων αποχώρησαν πριν τις 13/5/16), στις αποδοχές επί των οποίων επανυπολογίστηκαν οι συντάξεις μας δεν περιλαμβάνεται το σύνολο των αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές.

Ουσιαστικά, στην περίπτωση του επανυπολογισμού των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων, αυτός έγινε με βάση τις συντάξιμες αποδοχές, όπως αυτές εμφανίζονται στην αρχική απόφαση συνταξιοδότησής τους (δηλαδή βασικός μισθός, πολυετία, βαθμός, επίδομα πτυχίου). Επομένως, δεν έχουν συνυπολογιστεί όλες οι αποδοχές επί των οποίων έχουν καταβληθεί εισφορές, ούτε έχουν συνυπολογιστεί τα δώρα εορτών και τα επιδόματα αδείας (επί των οποίων επίσης έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές), όπως δηλαδή προβλέπει ο νόμος και έχει γίνει στους νέους συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13/5/16.

Αυτό το μείζον θέμα μας είχε απασχολήσει από την πρώτη στιγμή που ήρθαν εις γνώση μας τα ενημερωτικά σημειώματα των επανυπολογισμένων συντάξεων του Ιανουαρίου 2019 και βεβαίως το αποτυπώσαμε λεπτομερώς στις ενστάσεις που υποβάλαμε (μαζί και με άλλα θέματα που προέκυπταν από τον επανυπολογισμό), αλλά παρ’όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση των αρμόδιων φορέων και ασφαλώς ούτε κίνηση για τροποποίηση του επανυπολογισμού.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η διαφορά αυτή του επανυπολογισμού για τις συντάξεις του χώρου της Ιονικής, δημιουργεί μεγάλες διαφορές στο κομμάτι της ανταποδοτικής σύνταξης, γιατί γνωρίζετε ότι πέραν των βασικών στοιχείων του μισθού, ασφαλώς όλοι λαμβάναμε και κάποια άλλα επιδόματα (π.χ. επίδομα υπογραφής, επίδομα βαθμού, υπερωρίες κ.ά.), επί των οποίων επίσης γινόταν παρακράτηση εισφορών.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, όπως γνωρίζετε, αντίστοιχα είχε αναλύσει και είχε διαβλέψει ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς θα μπορούσαμε να λάβουμε επιπλέον ποσοστά αναπλήρωσης μετά την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου. Πράγματι, με το υπόμνημα Κουτρουμάνη-Αλεξόπουλου που κατατέθηκε από το Σύλλογό μας και έγινε αποδεκτό από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες, εν τέλει όχι μόνο δεν μειώθηκαν οι συντάξεις μας, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων έλαβαν και αυξήσεις.

Έτσι και τώρα, σας ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση που επιτύχουμε ο επανυπολογισμός των παλαιών συνταξιούχων (που αποχώρησαν προ 13/5/16) να λάβει υπ’ όψη ως συντάξιμες αποδοχές τις πάσης φύσεως αποδοχές, αυτό θα σημάνει νέες αυξήσεις για τους συνταξιούχους συναδέλφους της Ιονικής!

Η αδράνεια ή απροθυμία των αρμοδίων να ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημά μας και να συμμορφωθούν με τα όσα αναφέρει ο Νόμος Κατρούγκαλου και καθώς έχει παρέλθει ένα ικανό χρονικό διάστημα που περιμέναμε τη διόρθωση αυτής της αδικίας, μας αναγκάζει πλέον να στραφούμε στη νομική οδό.

Αφού λοιπόν μετά από τις ενέργειές μας (επιστολές και ενστάσεις), δεν αναγνωρίστηκε αυτό το δίκαιο αίτημά μας, αποφασίσαμε σε συνεργασία με τους νομικούς μας συμβούλους να προχωρήσουμε πλέον στη διεκδίκησή του μέσω της κατάθεσης ομαδικών αγωγών

Εδώ και καιρό βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το γραφείο του δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου, τον οποίο γνωρίζετε βεβαίως και από παλαιότερες υποθέσεις και στον οποίο έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη, αφού η πολυετής συνεργασία μας έχει φέρει θετικά αποτελέσματα για τις διεκδικήσεις μας.

Προχωράμε επομένως άμεσα σε κατάθεση ομαδικών αγωγών για τη διεκδίκηση του συνυπολογισμού ως συντάξιμων αποδοχών των πάσης φύσεως αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβάλει εισφορές από 1/1/2002 και μετά οι παλαιοί συνταξιούχοι (αποχωρήσαντες προ 13/5/16), συνυπολογιζόμενων των δώρων εορτών και των επιδομάτων αδείας. Για όσους έχουν αποχωρήσει πριν το 2002, θα διεκδικήσουμε το συνυπολογισμό ως συντάξιμων αποδοχών των αποδοχών επί των οποίων είχαν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές την περίοδο της τελευταίας πενταετίας μέχρι τη διακοπή της ασφάλισής τους, συνυπολογιζόμενων των δώρων εορτών και των επιδομάτων αδείας.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας σάς παραθέτουμε και το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που μας απέστειλε ο δρ. Παπακωνσταντίνου επί του θέματος:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σημειώστε ότι η διαδικασία η οποία απαιτείται είναι άκρως απαιτητική και για αυτό στο γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου υπάρχει εξειδικευμένη ομάδα που θα υπολογίζει επακριβώς τη σύνταξη που θα έπρεπε να λάβετε σε περίπτωση που συνυπολογίζονταν οι πάσης φύσεως αποδοχές σας και θα γίνεται σύγκριση με τη σύνταξη που λαμβάνετε σήμερα.  

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πιλοτική δίκη που θα επισπεύσει τη διαδικασία, θα πρέπει να υποβάλουν ή να αποστείλουν στο Σύλλογό μας τα ζητούμενα έγγραφα μέχρι 30 Ιουλίου 2021 (η αρχική προθεσμία ήταν μέχρι 30.4, ωστόσο μετά από αίτημα του Συλλόγου μας που έγινε αποδεκτό από τον δρ. Παπακωνσταντίνου, παρατάθηκε μέχρι 28.6 και τέλος μέχρι 30.7, με τη σημείωση όμως να αποσταλούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά το συντομότερο δυνατόν).

Για το σκοπό αυτό απαιτούνται:

Α. Αντίγραφο απόφασης συνταξιοδότησης (ακόμα και αν μας την έχετε προσκομίσει παλαιότερα)

Β. Όσοι έχετε αποχωρήσει μετά το 2002, θα πρέπει να εκτυπώσετε το λογαριασμό ασφάλισής σας – από το 2004 μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής σας από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (βλ. εδώ) – θα χρειαστείτε τους προσωπικούς κωδικούς σας taxisnet – και θα μας προσκομίσετε μόνο τα συγκεντρωτικά ανά έτος που βρίσκονται στην τελευταία σελίδα.

Για το 2002 και το 2003 θα πρέπει να μας προσκομίσετε τις ετήσιες βεβαιώσεις τις Alpha Bank για τις αποδοχές σας (που καταθέτατε στην εφορία) ή κάποιο μηνιαίο εκκαθαριστικό ανά έτος, εφόσον βέβαια τα έχετε κρατήσει.

– Όσοι έχετε αποχωρήσει πριν το 2002 θα πρέπει να μας προσκομίσετε τις ετήσιες βεβαιώσεις της Alpha Bank για τις αποδοχές σας της τελευταίας πενταετίας πριν τη συνταξιοδότησή σας.

Γ. Το ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης του Ιανουαρίου 2019, το οποίο απεικονίζει και τη σύνταξη του Δεκεμβρίου 2018 και το οποίο θα εκτυπώσετε με τους κωδικούς taxisnet μέσα από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (βλ. εδώ)

Δ. Υπογεγραμμένο το σχέδιο εξουσιοδότησης εργολαβικού δίκης (βλ. εδώ) εις τριπλούν με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη αρμόδια δημόσια αρχή ή ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του gov.gr (βλ. εδώ)

Ε. Το κόστος συμμετοχής στις παραπάνω αγωγές ανέρχεται σε 120 ευρώ, ενώ ορίζεται αμοιβή εκ του αποτελέσματος το ποσοστό του 2% επί των τυχόν επιδικασθέντων ποσών. Με αυτά καλύπτονται ο υπολογισμός της σύνταξης από το εξειδικευμένο επιτελείο του δρ. Παπακωνσταντίνου, η κατάθεση των αγωγών και η πιλοτική δίκη την οποία θα επιδιώξει ο δρ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία. *

* Ο δρ. Παπακωνσταντίνου μας προτρέπει να συγκεντρωθούν τα ως άνω μέχρι 30/7 προκειμένου να υπάρχει το δικαίωμα συμμετοχής στην πρότυπη πιλοτική δίκη.

* * Όλα τα ως άνω απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να τα αποστείλετε στο Σύλλογό μας είτε με συστημένη αλληλογραφία είτε με courier, είτε να τα προσκομίσετε στο Σύλλογό μας αυτοπροσώπως. Επιπλέον μπορείτε να τα αποστέλλετε άμεσα ή να τα προσκομίσετε αυτοπροσώπως στο γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου στην Αθήνα (οδός Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32,  10675, Κολωνάκι) ή στη Θεσσαλονίκη (οδός   Τσιμισκή 54, 54623).
ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ εν εξελίξει στην Τράπεζα Πειραιώς!

·       Ξεπούλημα των μετοχών του Δημοσίου σε ξένους ιδιώτες και απαξίωση των μικρομετόχων!

·       Ο χρηματιστηριακός κόσμος βοά – Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ σιωπούν!

·       Εμείς της Ιονικής το «έργο το έχουμε ξαναδεί»…

 .

Τις τελευταίες ημέρες εκτυλίσσεται, χωρίς υπερβολή, ένα σκάνδαλο μεγατόνων – που εφόσον ολοκληρωθεί, δε θα ξεχαστεί και θα μνημονεύεται για δεκαετίες – και αφορά τη διαδικασία επανιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς.

 .

Συνοπτικά, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και το ΤΧΣ, ουσιαστικά έχουν δρομολογήσει μία διαδικασία πλιάτσικου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των μικρομετόχων της τράπεζας, εξαϋλώνοντας με λογιστικές αλχημείες τις επενδύσεις του Δημοσίου και την αξία των μετοχών, με σκοπό να ξεπουλήσουν αντί πινακίου φακής την τράπεζα σε ιδιώτες του εξωτερικού.

Μάλιστα, η Κυβέρνηση, έχοντας… προνοήσει να περάσει το νόμο περί ακαταδίωκτου των μελών του ΤΧΣ που θα ελέγξει τη διαδικασία, έχει νομιμοποιήσει τη διαδικασία ώστε να μην μπορεί να παρέμβει εισαγγελέας, ενώ το οικονομικό-πολιτικό-μιντιακό σύμπλεγμα της διαπλοκής έχει φροντίσει να περάσει το σκάνδαλο στα «ψιλά» μέσω του εναγκαλισμού της τράπεζας με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ!

 .

Χάρισμα σε ξένους ιδιώτες – Το Ελληνικό Δημόσιο και οι μικρομέτοχοι οι μεγάλοι χαμένοι!

Οι όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο απαξιώνουν τις μετοχές του Δημοσίου και των μικρομετόχων, ενώ δίνουν τη δυνατότητα σε μεγαλοεπενδυτές και funds να αποκτήσουν μεγάλα ποσοστά συμμετοχής – και τελικά τον έλεγχο της τράπεζας, καταβάλλοντας συγκριτικά πολύ χαμηλό τίμημα!

Για τους γνώστες, η διαδικασία που έχει προκρίνει η τράπεζα:

Πριν από την ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί reverse split (μία διαδικασία με γνωστές επιζήμιες συνέπειες) και 16,5 σημερινές μετοχές (με ονομαστική αξία 6 ευρώ έκαστη) θα συνενωθούν σε μία με ονομαστική τιμή 99 ευρώ, μειώνοντας δραματικά τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές – οι οποίες θα διατεθούν με διαδικασία δημόσιας εγγραφής και book building – και αυξάνοντας το κόστος απόκτησής τους.

Θα ακολουθήσει όμως διαδικασία μείωσης μετοχικού κεφαλαίου για τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού 4,9 δις ευρώ κι έτσι η αξία των νέων μετοχών θα μειωθεί από 99 σε 1 ευρώ!

Η ΑΜΚ 1 δις ευρώ με μοναδικό περιορισμό στην τιμή διάθεσης το 1 ευρώ που θα θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, θα οδηγήσει σε τιμή διάθεσης λίγο πάνω από 1 ευρώ και με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το dilution (αραίωση) του 94% για τους σημερινούς μετόχους, δηλαδή το ΤΧΣ (Ελληνικό Δημόσιο) και τους μικρομετόχους!

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία τα περίπου 3 δις ευρώ που έχει εισφέρει το Δημόσιο από το 2015 θα κάνουν φτερά για να καλυφθούν ουσιαστικά οι… αμαρτίες των θαλασσοδανείων και των κόκκινων δανείων και να παραδοθεί «καθαρή» η τράπεζα στα επελαύνοντα funds!

Εξίσου καταστροφικό θα είναι το αποτέλεσμα και για τους μικρομετόχους, αφού αν κάποιος έχει σήμερα μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ή αγοράζει στην τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή, για να μη χάσει, θα πρέπει η μετοχή να βρεθεί στα… 12,90(!) ευρώ μετά το reverse split και την ΑΜΚ (που όπως εξηγήσαμε δεν περιλαμβάνεται ούτε στα σενάρια… επιστημονικής φαντασίας)!

Εν τέλει, τα μεγάλα funds (του εξωτερικού ως επί το πλείστον) που θα καλύψουν την ΑΜΚ – κι όποιος άλλος έχει την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει – θα αποκτήσουν τις νέες μετοχές σε τιμή όχι πολύ υψηλότερη από 1 ευρώ και καταβάλλοντας περίπου μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν μία τράπεζα!!!

 .

ΤΧΣ κερνάει, μεγαλοσυμφέροντα πίνουν!

Η περιγραφείσα διαδικασία θα πρέπει να εγκριθεί από το ΤΧΣ, το οποίο όμως έχει δείξει τις προθέσεις του και την αδιαφορία του για τα συμφέροντα του Δημοσίου, μπροστά στην ακόρεστη διάθεσή του να προσφέρει φιλέτα σε ξένους επενδυτές με συμβολικό τίμημα!

Και αν αναρωτιέστε γιατί δεν παρεμβαίνει κάποιος ώστε να αποφευχθεί ένα ακόμα ληστρικό πλιάτσικο σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος στο όνομα των ιδιωτικοποιήσεων, σας υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση έχει ψηφίσει το Νόμο για το ακαταδίωκτο των στελεχών του ΤΧΣ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινήσει κανένας εισαγγελέας αυτή τη διαδικασία! Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο, αφού είχαν φροντίσει καιρό τώρα να προετοιμάσουν το έδαφος…

Πρόκειται βεβαίως για μία ακόμα προκλητική διαδικασία που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα και προστίθεται σε σειρά προσπαθειών ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής και εμπαιγμού των Ελλήνων μικρομετόχων!

 .

Ξεπούλημα και του Έλληνα Αγρότη!

Στις προκλητικές αυτές μεθοδεύσεις για μία ακόμα εκποίηση δημόσιας περιουσίας και φέσωμα του ελληνικού λαού, πρέπει να προσθέσουμε ότι αποτελεί και παράδοση του αγροτικού κόσμου στα χέρια των ξένων επενδυτών!

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει απορροφήσει, ως γνωστόν, την Αγροτική Τράπεζα, η οποία είχε όλα τα στεγαστικά δάνεια των αγροτών και τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών και των συνεταιρισμών.

Ο Έλληνας αγρότης και η αγροτική παραγωγή, που τόσο έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια, θα δεχτούν ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα αφού, εν τέλει, το ξεπούλημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι έμμεσο ξεπούλημα της αγροτικής ιδιοκτησίας με τεράστιες συνέπειες για τον αγροτικό παραγωγικό ιστό και την αγροτική οικονομία!

 .

Θύελλα αντιδράσεων στο χρηματιστηριακό κόσμο – Σιγή ιχθύος από τα μεγάλα ΜΜΕ

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται… ακαταλαβίστικα ή ακόμα και κάπως «περίεργα», καλά το σκέφτεστε, γιατί πρόκειται για λογιστικές αλχημείες προκειμένου να «ξεφορτωθούν» την Τράπεζα Πειραιώς σε ξένα ιδιωτικά κεφάλαια, καταληστεύοντας όμως το Ελληνικό Δημόσιο και τους μικρομετόχους!

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι όλοι οι σχεδιασμοί έχουν γίνει «διακριτικά» και με σχεδόν ανύπαρκτη ενημέρωση των μετόχων (τους οποίους το περασμένο φθινόπωρο καθησύχαζε η διοίκηση της τράπεζας ότι δε θα προέβαινε σε αυτές τις πρακτικές…), ενώ αντίθετα έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από όλα τα μήκη και πλάτη του χρηματιστηριακού κόσμου, ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής ταυτότητας. Γι’ αυτό μάλιστα η μετοχή καταποντίζεται, υποχωρώντας δραματικά από την Πέμπτη και μετά!

Μάλιστα, μέρος του σχεδιασμού ήταν το κουκούλωμα της υπόθεσης από τα ΜΜΕ διατηρώντας τον «τρυφερό» εναγκαλισμό τους με τις διοικήσεις των τραπεζών! Σε ένα ακόμα μεγάλο επεισόδιο του σεναρίου της διαπλοκής που εξυφαίνεται σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού, τα ΜΜΕ διατηρούν τη γνωστή και δυστυχώς αναμενόμενη στάση : ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!

Παρά το γεγονός ότι σε μερικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, σε προσωπικές αναφορές ορισμένων που έχουν γνώση για αυτά τα ζητήματα, ακόμα και σε forums αναγνωστών μεγάλων ιστοσελίδων που δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα με το θέμα, έχει επικρατήσει χαμός για αυτό το σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, τα μεγάλα ΜΜΕ παραμένουν αφοσιωμένα στο αφήγημα του επίγειου παραδείσου, της συστηματικής απόκρυψης σημαντικών ειδήσεων, της παραπληροφόρησης και της αποχαύνωσης του λαού…

Και δυστυχώς βεβαίως, δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο!

 .

Το έργο το έχουμε ξαναδεί… Παρέμβαση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ !

Εμείς που προερχόμαστε από τον τραπεζικό χώρο, είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να φωνάξουμε δυνατά και να αντιδράσουμε σε αυτές τις μεθοδεύσεις!

Ιδιαίτερα εμείς της Ιονικής, το έργο το έχουμε ξαναδεί και τις συνέπειες τις έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι, όταν ξεπουλήθηκε με παρόμοιες «αλχημείες» η ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ! Το σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς επαναφέρει ανατριχιαστικές μνήμες από τότε που η δημόσια Ιονική Τράπεζα που είχε απόδοση αμοιβαίων κεφαλαίων περίπου 3 δις δραχμές, ξεπουλήθηκε στην Πίστεως έναντι 800 εκ. δραχμών… Όπως σήμερα με ακατανόητες λογιστικές αλχημείες, παραδίδουν δημόσια περιουσία σε ιδιωτικά κεφάλαια, έτσι και τότε η Πίστεως εν τέλει όχι μόνο δεν έδωσε τίποτα, αλλά έβγαλε και κέρδος από εκείνη τη σκανδαλώδη συμφωνία! Τότε εμείς φωνάζαμε για το παρόν, αλλά και το μέλλον, αφού παρά τον αγώνα μας, μία ακόμα εκποίηση δημόσιας περιουσίας συντελέστηκε και πολλές ακόμα ήταν προ των πυλών…

Το Ελληνικό Δημόσιο εδώ και χρόνια έχει δανειστεί και εισφέρει στα κεφάλαια των Τραπεζών δεκάδες δις ευρώ, στην ουσία χωρίς αντίκρισμα, εκμηδενίζοντας και την αξία των μετοχών που κατέχει… Και τα βάρη αυτά βεβαίως έχουν μεταφερθεί έτσι στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου, εκτινάσσοντας το δημόσιο χρέος στα 370 δις!

Άλλωστε, τα 3 δις που θα χάσει το Ελληνικό Δημόσιο από αυτό το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, είναι μόνο το ένα από τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας της διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος υπέρ μεγαλοσυμφερόντων και σε βάρος του λαού!

Στην εποχή της πανδημίας που γίνεται τόσο λόγος για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, που ακόμα και σήμερα δεν παρέχονται πόροι για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, το οποίο ασφυκτιά, με τη δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων, είναι τουλάχιστον προκλητικό δισεκατομμύρια ευρώ που έχει πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο να κάνουν φτερά προς όφελος ιδιωτικών μεγαλοσυμφερόντων!

Είναι υποχρέωσή μας να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα συγκαλέσει άμεσα διαδικτυακό Δ.Σ. προκειμένου να λάβει αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες σε αυτήν την υπόθεση απαλλοτρίωσης του ποσοστού του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Σύλλογός μας θα συμπαραταχθεί με την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, η οποία έχει  προαναγγείλει την κατάθεση επίσημης καταγγελίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και προσφυγές στη Δικαιοσύνη, για καταστρατήγηση δικαιωμάτων των μετόχων, με παράλληλη βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.

Καλούμε μάλιστα όσους συναδέλφους κινδυνεύουν να υποστούν ζημία από αυτήν την εξέλιξη, να επικοινωνήσουν με το Σύλλογό μας προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας.

Επίσης, επειδή μέχρι στιγμής το θέμα έχει κουκουλωθεί από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και έχει αναδειχθεί μόνο από ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου, θα αποφασίσουμε για την αποστολή επιστολής σε όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής προκειμένου να δημοσιεύσουν επίσημα τις θέσεις τους για αυτό το πλιάτσικο που βρίσκεται σε εξέλιξη!

 

 
Επανυπολογισμός των συντάξεων στις οποίες δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα και διευκρινίσεις για τις αυξομειώσεις που παρατηρήθηκαν στις ήδη επανυπολογισμένες κύριες συντάξεις συναδέλφων (αυξομείωση προσωπικής διαφοράς) – Οι αυξομειώσεις έγιναν επί της αύξησης της επανυπολογισμένης σύνταξης και επ’ ουδενί δεν μειώθηκε η καταβαλλόμενη σύνταξη προ επανυπολογισμού 

Συνάδελφοι,

Μετά από την πίστωση των συντάξεων Απριλίου την Τετάρτη 24/3 και σήμερα Παρασκευή 26/3, πολλοί συνάδελφοι παρατήρησαν αυξομειώσεις στις συντάξεις τους.

Ήδη με το προχθεσινό (24/3) δημοσίευμά μας (βλ. εδώ) σας είχαμε ενημερώσει ότι αυτές οφείλονται στον επανυπολογισμό των συντάξεων στις οποίες δεν είχε γίνει αρχικά, αλλά και στις διορθώσεις των ήδη επανυπολογισμένων συντάξεων, καθόσον τα ηλεκτρονικά συστήματα του e-ΕΦΚΑ τροφοδοτήθηκαν με τα σωστά στοιχεία, μετά από μία χρονοβόρα διαδικασίας ανάλυσης των φακέλων κάθε συνταξιούχου ξεχωριστά.

Επειδή αυτή η διαδικασία, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε πολλές απορίες στους συναδέλφους οι οποίοι επικοινώνησαν μαζικά με το Σύλλογό μας, σας παραθέτουμε διευκρινίσεις και απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που μας τέθηκαν:

· Όπως σας αναφέραμε και στο ως άνω δημοσίευμά μας, επανυπολογίστηκαν οι συντάξεις των περίπου 500 συναδέλφων μας που δεν τους είχε γίνει ο επανυπολογισμός, λόγω έλλειψης στοιχείων, τον Ιανουάριο του 2019.

· Σε όσες συντάξεις έγινε ο επανυπολογισμός και μάλιστα με σωστά στοιχεία για πρώτη φορά, ασφαλώς οι συνάδελφοι είδαν αυξήσεις. Μένει να διευκρινίσουμε αν αυτή η αύξηση αντιστοιχεί στα 3/5 της συνολικής αύξησης, αρχής γενομένης από 1/1/19, καθόσον και τι θα γίνει και πότε θα αποδοθούν τα αναδρομικά.

· Ο επανυπολογισμός των συντάξεων των 500 συναδέλφων στις οποίες δεν είχε γίνει και οι διορθώσεις στις ήδη επανυπολογισμένες συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019, ήταν μία διαδικασία απαραίτητη εν όψει του επικείμενου επανυπολογισμού των συντάξεων για όσους έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, αφού σε διαφορετική περίπτωση τα ηλεκτρονικά συστήματα του e– ΕΦΚΑ δε θα είχαν ακριβή εικόνα για τους παλαιούς συνταξιούχους (προ Νόμου 4387/2016, δηλαδή πριν το Μάιο του 2016).

Σας παραθέτουμε μερικές περιπτώσεις οι οποίες μετά από την εξακρίβωση των στοιχείων, οδήγησαν σε αυξομειώσεις της αρνητικής προσωπικής διαφοράς που τους είχε υπολογιστεί με τον επανυπολογισμό του Ιανουαρίου 2019:

· Όπως γνωρίζετε, προ Νόμου 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου), το ταμείο μας εξέδιδε συνταξιοδοτικές αποφάσεις με στρογγυλοποιημένα – ανάλογα με τους μήνες – είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω τα συντάξιμα έτη. Ο Νόμος Κατρούγκαλου όμως, λαμβάνει υπ’όψη του τους μήνες, ακόμα και τις μέρες, με αποτέλεσμα μετά από την ανάλυση των ασφαλιστικών στοιχείων του καθενός συνταξιούχου από τον e-ΕΦΚΑ και την εισαγωγή αυτών των στοιχείων στα ηλεκτρονικά του συστήματα, να γίνουν αρκετές διορθώσεις σε ασφαλιστικό χρόνο, στις οποίες οφείλονται κάποιες μικρές αυξήσεις ή μειώσεις που διαπίστωσαν πολλοί συνάδελφοι.

· Ο παλαιός νόμος (προ Νόμου Κατρούγκαλου) απέδιδε σύνταξη μέχρι τα 35 έτη (εφόσον αυτά είχαν διανυθεί μέχρι το 2010) και δε λάμβανε υπ’όψη τον επιπλέον ασφαλιστικό χρόνο που είχε διανυθεί μετά το 2010 για πάνω από 35 ασφαλιστικά έτη στον υπολογισμό της σύνταξης. Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είχε επισημάνει επανειλημμένα αυτή την αδικία και είχε προβεί σε πολλαπλές ενέργειες (επιστολές, ενστάσεις, αιτήσεις κ.λπ) προς το ΤΑΠΙΛΤ. Αυτή η μεγάλη αδικία διορθώθηκε επιτέλους και αυτή η κατηγορία των συναδέλφων είδαν αύξηση στις συντάξεις τους.  

Όσον αφορά τις μειώσεις που παρατήρησαν ορισμένοι συνάδελφοι, τονίζουμε ότι αυτές αφορούν ουσιαστικά μείωση επί των αυξήσεων που έλαβαν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων του Ιανουαρίου του 2019.

Συγκεκριμένα :

· Όπως σας ενημερώσαμε και στο σχετικό, προχθεσινό δημοσίευμά μας, όταν έγινε ο αρχικός επανυπολογισμός των συντάξεων (Ιανουάριος 2019), τα ηλεκτρονικά συστήματα του e-ΕΦΚΑ δεν είχαν αναλυτική εικόνα των δεδομένων των συνταξιούχων του πρώην ΤΑΠΙΛΤ. Μετά από ενδελεχή έλεγχο των φακέλων του καθενός συνταξιούχου ξεχωριστά (για αυτό και η εκτεταμένη καθυστέρηση του επανυπολογισμού των περίπου 500 συναδέλφων, αλλά και των διορθώσεων) και αφού τα ηλεκτρονικά συστήματα του e-ΕΦΚΑ τροφοδοτήθηκαν με τα αναλυτικά σωστά στοιχεία, έτρεξε ξανά το πρόγραμμα με αποτέλεσμα διορθώσεις στον αρχικό επανυπολογισμό.

Όπως γνωρίζετε όμως, μετά το υπόμνημα Κουτρουμάνη – Αλεξόπουλου για τα χρόνια που είχαμε διανύσει στην τράπεζα, μας δόθηκε με τον επανυπολογισμό του Ιανουαρίου 2019 επιπλέον ποσοστό αναπλήρωσης λόγω αυξημένων εισφορών, γεγονός που οδήγησε στις αυξήσεις των συντάξεών μας (αντί για μειώσεις, όπως στη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων των άλλων φορέων).

Ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που έχουν διαδοχική ασφάλιση και εκτός από τα χρόνια στην τράπεζα είχαν διανύσει ασφαλιστικό χρόνο σε άλλο ασφαλιστικό φορέα, αρχικά το σύστημα δεν είχε τη δυνατότητα να διαβάσει πού είχε διανυθεί αυτός ο χρόνος και είχε υπολογίσει το σύνολο του χρόνου σαν να είχε διανυθεί στην τράπεζα.

Ενώ λοιπόν αρχικά το σύστημα είχε διαβάσει το σύνολο των ασφαλιστικών ετών σαν να είχαν διανυθεί στην τράπεζα (υπολογίζοντας και για αυτά αυξημένο ποσοστό αναπλήρωσης), μετά από τις διορθώσεις με τα σωστά στοιχεία, τα ασφαλιστικά έτη που είχαν διανυθεί εκτός τράπεζας δεν έλαβαν βεβαίως το αυξημένο ποσοστό αναπλήρωσης κι έτσι μειώθηκε αντίστοιχα το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης και κατά συνέπεια υπέστη μείωση η αύξηση που είχε λάβει αρχικά η σύνταξη μετά τον πρώτο επανυπολογισμό (δηλαδή μειώθηκε η αρνητική προσωπική διαφορά).

· Η ως άνω περίπτωση αφορά και όσους συναδέλφους προέρχονται από τη μηχανογράφηση, αφού ο ασφαλιστικός τους χρόνος εκεί ήταν χρόνος ΙΚΑ και όχι ΤΑΠΙΛΤ.

· Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και οι όποιες εξαγορές είχαν γίνει, ανάλογα με το έτος που είχε γίνει εξαγορά και με το ποσοστό παρακράτησης ασφαλιστικών εισφορών που ίσχυε για εκείνη την περίοδο (π.χ. έτη στρατού, σπουδών κ.λπ.).

· Στους συναδέλφους που είχαν αποχωρήσει κάποια στιγμή από την τράπεζα και είχαν πάρει απόφαση συνταξιοδότησης με αναστολή καταβολής της σύνταξής τους, το σύστημα λανθασμένα διάβαζε σαν ημερομηνία αποχώρησης την ημερομηνία στην οποία ξεκινούσε η καταβολή της σύνταξης, με αποτέλεσμα αρχικά να δώσει λανθασμένα ποσοστά αναπλήρωσης. Αυτό το λάθος επίσης διορθώθηκε, οδηγώντας σε μείωση της αρχικής αύξησης (δηλαδή της προσωπικής αρνητικής διαφοράς).  

· Βεβαίως υπάρχουν και κάποιες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν η καθεμία και τις οποίες σας καλούμε να μας φέρετε εις γνώση μας προκειμένου να σας δώσουμε απαντήσεις.

· Όσοι έλαβαν μειωμένη σύνταξη στην τελευταία πίστωση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρότερη από τη σύνταξη που ελάμβαναν μέχρι και το Δεκέμβριο 2018. Ουσιαστικά πρόκειται για μείωση της αύξησης που έλαβαν τον Ιανουάριο 2019 (δηλαδή μικρότερη αύξηση). Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος έλαβε μικρότερη σύνταξη από το ποσό που ελάμβανε μέχρι και το Δεκέμβριο του 2018, δηλαδή πριν την αύξηση που επέφερε ο επανυπολογισμός τον Ιανουάριο του 2019 (ακόμα δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας καμία τέτοια περίπτωση), να μας  ενημερώσει άμεσα, γιατί ασφαλώς θα πρόκειται περί λάθους.

· Όσοι είδαν αυξομειώσεις οι οποίες δε δικαιολογούνται από τις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει να μας ενημερώσουν προκειμένου να ερευνήσουμε τυχόν λάθη.

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς, δε λειτουργεί η εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, από τα οποία πιστεύουμε ότι θα λύναμε αρκετές από τις απορίες μας.

Ο Σύλλογός μας και οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε στις απορίες σας. Όταν θα έχουμε νέα για ορισμένα θέματα που ακόμα απομένει να διευκρινιστούν, θα σας ενημερώσουμε άμεσα, όπως πάντα, μέσα από την ιστοσελίδα μας.


Για καλύτερη κατανόηση του θέματος, σας παραθέτουμε δύο τυχαία παραδείγματα σχετικά με τη διόρθωση των σφαλμάτων επί των επανυπολογισμένων συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019:  

Παράδειγμα 1: Αν κάποιος μετά τον αρχικό επανυπολογισμό είχε αρνητική διαφορά που οδηγούσε σε συνολική, καθαρή αύξηση 250 ευρώ και καθόσον αυτή έχει διαμοιραστεί σε 5 αυξήσεις κάθε χρόνο των 50 ευρώ, μέχρι σήμερα (επειδή βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο) θα είχε λάβει 150 ευρώ αύξηση στη σύνταξή του. Αν όμως, μετά τις διορθώσεις, η προσωπική διαφορά του και η συνεπαγόμενη αύξηση μειώθηκε στα καθαρά 200 ευρώ και επομένως η αύξησή του κάθε χρόνο θα έπρεπε να ήταν 40 ευρώ (200/5), στη σύνταξη Απριλίου υπολογίστηκαν τα 120 ευρώ της συνολικής αύξησης από 1/1/19, καθόσον του παρακρατήθηκαν στην πίστωση τα 30 επιπλέον ευρώ που ελάμβανε λανθασμένα. Αντίστοιχα, τα επόμενα δύο χρόνια η σύνταξή του θα αυξηθεί κατά 40 ευρώ, φτάνοντας στα επιπλέον 160 ευρώ το 2022 και τα 200 ευρώ το 2023.

Παράδειγμα 2: Αντίστοιχα, αν κάποιος μετά τον αρχικό επανυπολογισμό είχε αρνητική διαφορά που οδηγούσε σε συνολική, καθαρή αύξηση 250 ευρώ και καθόσον αυτήν έχει διαμοιραστεί σε 5 αυξήσεις κάθε χρόνο των 50 ευρώ, μέχρι σήμερα (επειδή βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο) θα είχε λάβει 150 ευρώ αύξηση στη σύνταξή του. Αν όμως, μετά τις διορθώσεις, η προσωπική διαφορά του αυξήθηκε στα καθαρά 300 ευρώ και επομένως η αύξησή του κάθε χρόνο θα έπρεπε να ήταν 60 ευρώ (300/5), στη σύνταξη Απριλίου υπολογίστηκαν τα 180 ευρώ της συνολικής αύξησης από 1/1/19, καθόσον του προστέθηκαν στην πίστωση τα 30 επιπλέον ευρώ που δεν ελάμβανε λανθασμένα τα τρία προηγούμενα χρόνια. Αντίστοιχα, τα επόμενα δύο χρόνια η σύνταξή του θα αυξηθεί κατά 60 ευρώ, φτάνοντας στα 240 ευρώ το 2022 και τα 300 ευρώ το 2023.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Διαφορές στη σημερινή πίστωση των συντάξεων – Έγινε ο επανυπολογισμός των συντάξεων σε όσους δεν είχε γίνει και διορθώσεις σφαλμάτων σε όσους είχε γίνει ο επανυπολογισμός με εσφαλμένα στοιχεία

Αρκετοί συνάδελφοί σήμερα διαπιστώσατε διαφορές (είτε αρνητικές είτε θετικές, είτε μεγάλες είτε μικρές) στην πίστωση της κύριας σύνταξής σας.

Αυτές οφείλονται σε νέο, ουσιαστικά, επανυπολογισμό των συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ.

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του e-ΕΦΚΑ (τα οποία διενεργούν τον επανυπολογισμό), λόγω προβλημάτων στη μεταβίβαση των στοιχείων, δεν είχαν πλήρη εικόνα για τους συνταξιούχους του ΤΑΠΙΛΤ.

Αυτή η δυσλειτουργία είχε οδηγήσει σε σωρεία σφαλμάτων και παραλείψεων στη διαδικασία του επανυπολογισμού και βεβαίως στο μη επανυπολογισμό των συντάξεων περίπου 500 συναδέλφων.

Έκτοτε, μετά δηλαδή τον επανυπολογισμό του Ιανουαρίου 2019, ξεκίνησε ένας μαραθώνιος από πλευράς του e-ΕΦΚΑ για τη συλλογή στοιχείων (εξετάζοντας ακόμα και τους φακέλους καθενός συνταξιούχου ξεχωριστά!) προκειμένου να διορθωθούν τα ανακριβή στοιχεία στα συστήματά τους.

Σήμερα λοιπόν, στην πίστωση της κύριας σύνταξης Απριλίου των συναδέλφων που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε μονό αριθμό, εφαρμόστηκε ο νέος επανυπολογισμός και για την πλειονότητα των συναδέλφων στους οποίους δεν είχε γίνει καθόλου και για όσους διορθώθηκαν τας στοιχεία τους. Σε αυτό, λοιπόν, το γεγονός οφείλονται οι διαφορές που είδατε αρκετοί συνάδελφοι, θετικές ή αρνητικές.

Επομένως, μετά το σημερινό νέο επανυπολογισμό, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για όλους των συνταξιούχους του ΤΑΠΙΛΤ (συμπεριλαμβανομένων των περίπου 500 συναδέλφων στους οποίους δεν είχε γίνει), ενώ διορθώθηκαν λάθη και παραλείψεις που οφείλονταν στο γεγονός ότι ο e-ΕΦΚΑ στη διαδικασία του πρώτου επανυπολογισμού του Ιανουαρίου του 2019, αρκέστηκε στα στοιχεία που ήταν καταχωρημένα μέσα στα ηλεκτρονικά συστήματα, με αποτέλεσμα να μην έχει αναλυτική εικόνα των φακέλων των συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ.

· Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι πιο συχνές περιπτώσεις αυξήσεων μετά το σημερινό νέο επανυπολογισμό αφορούν συνταξιούχους συναδέλφους που δεν τους είχε γίνει επανυπολογισμός μέχρι σήμερα.

· Αντίστοιχα, οι πιο συχνές περιπτώσεις μειώσεων αφορούν όσους δεν είχαν διανύσει όλο το χρόνο ασφάλισης στην Ιονική Τράπεζα (διαδοχική ασφάλιση), δηλαδή πριν από την τράπεζα είχαν ασφαλιστικό χρόνο σε άλλο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ,ΤΕΒΕ κλπ), με αποτέλεσμα αρχικά (πρώτος επανυπολογισμός) να υπολογιστεί το σύνολο του ασφαλιστικού χρόνου σαν να είχε διανυθεί στην τράπεζα, με τα επιπλέον ποσοστά αναπλήρωσης που έχουμε εμείς της Ιονικής.

· Επιπλέον, συχνά παρατηρούνται διορθώσεις (με μικρές αρνητικές ή θετικές διαφορές) που σχετίζονται με τον ακριβή χρόνο ασφάλισης (σε μήνες).

· Υπάρχουν και άλλες, διάφορες περιπτώσεις που βεβαίως δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν καθεμία ξεχωριστά.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους εξετάζει ενδελεχώς το θέμα καθόσον απομένουν ακόμα σημαντικά ζητήματα να διευκρινιστούν (όπως η αναδρομικότητα κ.λπ.). Μόλις ολοκληρωθεί η πίστωση των κύριων συντάξεων όλων των συναδέλφων ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα, θα επανέλθουμε με περαιτέρω διευκρινίσεις.
Δε θα δοθεί νέα παράταση για τα ετήσια δικαιολογητικά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία αποστολής των ετήσιων δικαιολογητικών για τη συνέχιση της επικουρικής σας σύνταξης από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είναι μέχρι την 31η Μαρτίου.

Επειδή πράγματι η συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων (περίπου το 98%) έχει ήδη αποστείλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (βλ. εδώ), δε θα δοθεί νέα παράταση.

Επομένως, οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ακόμα δεν έχουν αποστείλει τα δικαιολογητικά να σπεύσουν να το κάνουν εντός της προθεσμίας (ή έστω το αργότερο μέχρι 15 Απριλίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δικαιολογητικών), προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην καταβολή της επικουρικής τους σύνταξης του Μαΐου.
Σημαντικές απαντήσεις για τη δυνατότητα ανάκλησης και έκδοσης νέας συνταξιοδοτικής απόφασης

Συνάδελφοι,

Με πρόσφατα δημοσιεύματά μας (βλ. εδώ & εδώ) σας είχαμε ενημερώσει για τη δυνατότητα ανάκλησης και έκδοσης νέας συνταξιοδοτικής απόφασης με πιο συμφέρον τρόπο για ορισμένους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν προ Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/2016), αλλά η οριστική απόφαση συνταξιοδότησής τους εκδόθηκε μετά τις 13/5/16.

Έκτοτε πολλοί συνάδελφοί μας έχουν επικοινωνήσει μαζί μας ζητώντας διευκρινίσεις και εκφράζοντας τις απορίες που τους έχουν δημιουργηθεί.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας επί του θέματος, σύμφωνα με τις ερωτήσεις που έχουμε λάβει, απευθυνόμαστε στην κατηγορία αυτή των συναδέλφων που τους αφορά αυτή η διαδικασία (δηλαδή μόνο όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν το Νόμο Κατρούγκαλου, αλλά η ημερομηνία της συνταξιοδοτικής τους απόφασης είναι μετά από τις 13/5/16) και τους απαντάμε με το παρόν στα δύο πιο βασικά θέματα που έχουν ανακύψει και τους έχουν προβληματίσει περισσότερο :

1.    Σε περίπτωση κατάθεσης αίτησης ανάκλησης συνταξιοδοτικής απόφασης για αυτό το λόγο, δε σταματά η καταβολή της τρέχουσας σύνταξης, μέχρι την έκδοση της νέας συνταξιοδοτικής απόφασης. Ουσιαστικά η προηγούμενη συνταξιοδοτική απόφαση ανακαλείται αφού προηγουμένως έχει εκδοθεί νέα και επομένως δεν υφίσταται κανένα κενό διάστημα στην καταβολή σύνταξης.

2.    Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα κληθούν να επιστρέψουν οι συνάδελφοι από την πρώτη μέρα της συνταξιοδότησής τους, αυτά συμψηφίζονται με τα αναδρομικά που θα πρέπει να τους καταβληθούν από το Μάιο του 2016.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει πάντοτε ως προτεραιότητα την επικοινωνία με τα μέλη του Συλλόγου και την ενημέρωσή σας. Επομένως, παροτρύνουμε όλους τους συναδέλφους που τους αφορά το θέμα αυτό να επικοινωνήσουν μαζί για να τους ξεδιαλύνουμε όλες τις απορίες και βεβαίως να εξετάσουμε αν είναι προς το συμφέρον τους να προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Υ.Γ. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους που μετά από εξέταση της υπόθεσής τους από τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους θα αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα ανάκλησης και έκδοσης νέας συνταξιοδοτικής απόφασης, ότι η IONIKH ENOTHTA και οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι έχουμε ήδη προετοιμάσει έναν τύπο αιτήσεως τον οποίο θα πρέπει να καταθέσουν ώστε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.
Μία ακόμα αποτυχία των κκ. Βέργου και Τάτση στην υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ – Συνταχθείτε με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και το ΣΥΙΛΤΕ στην προσπάθεια διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης!

Συνάδελφοι,

Σας έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ορισμένοι από το χώρο της Ιονικής με τη στάση και την πρακτική τους, λόγω άγνοιας και ανευθυνότητας, έχουν υπονομεύσει επανειλημμένα τις νομικές ενέργειές μας για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ (πλέον συγχωνευμένο στον e-ΕΦΚΑ) που αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης αξιοπρεπούς επικουρικής σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους του επικουρικού μας ταμείου.

Πρόσφατα, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εξέδωσε… πανηγυρική ανακοίνωση για τη δικαστική δικαίωσή του σε προσφυγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Σύλλογος Βοηθηματούχων του κου. Βέργου. Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών 114/2021 αφορά έφεση του Συλλόγου Βοηθηματούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κατά της απόφασης  3140/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η απόφαση αυτή είχε απορρίψει την  αγωγή του Συλλόγου Βοηθηματούχων με την οποία ζητούσε την ακύρωση της Γ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤΑΤ της 1.3.2015 για τους ειδικούς λόγους που περιλαμβάνονταν στην αγωγή αυτή.

Δυστυχώς, ο κ. Βέργος, ο κ. Τάτσης, οι ελάχιστοι ακόλουθοί τους, αλλά και προς μεγάλη μας έκπληξη και ορισμένοι αξιόλογοι συνάδελφοι που παρασύρθηκαν, προέβησαν σε μία ακόμα βεβιασμένη ενέργεια, η οποία απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη, «χαρίζοντας» στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αυτήν την πρόσκαιρη επιτυχία. Και όπως μπορεί να κατανοήσετε, κάθε δικαστική απόφαση δημιουργεί προηγούμενο και δυσχεραίνει το έργο των Συλλόγων μας (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΣΥΙΛΤΕ) στην προσπάθεια ένταξης στο ΕΤΕΑΕΠ (νυν e-ΕΦΚΑ).

Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, σας τονίζουμε ότι η απόφαση στην οποία αναφέρεται το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν αφορά με κανένα τρόπο την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ή τον ΣΥΙΛΤΕ.

Επιπλέον, θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους τους συναδέλφους και να τους καλέσουμε να συνταχθούν με τη σοβαρότητη διαχείριση των Συλλόγων μας και των νομικών μας συμβούλων στο θέμα αυτό, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αρραγές και υπεύθυνο Ιονικό μέτωπο στην προσπάθειά μας αυτή. Τώρα πλέον που πιστεύουμε ότι όλοι έχετε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα διαχείρισης της υπόθεσης από την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και το ΣΥΙΛΤΕ για την ευόδωση αυτού του μεγάλου στόχου, είναι ασυγχώρητο να συμπαρασύρεστε από αυτούς (κκ. Βέργος και Τάτσης κ.λπ.) που στην πραγματικότητα έχουν υπονομεύσει τα συμφέροντα του χώρου μας!

Μπορεί η πανδημία και η συνεχιζόμενη καραντίνα να έχουν βάλει φρένο στις διεκδικήσεις μας, αλλά να είστε βέβαιοι όλοι ότι είμαστε πανέτοιμοι, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να συνεχίσουμε δυναμικά τις προσπάθειές μας και να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη για τους συναδέλφους μας και όλους τους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ!
Το «Πακέτο Κυριακίδη» – Από το facebook του συνάδελφου Γιάννη Γιαννόπουλου

Συμπληρώνοντας 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, είναι επιτέλους καιρός να αποδώσουμε φόρο τιμής στους πραγματικούς ήρωες αυτής της χώρας. Όχι μόνο αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους τότε για την Ανεξαρτησία, αλλά και τους επιφανείς και αφανείς που απέδειξαν στην πράξη τον πατριωτισμό τους στην πορεία αυτών των δύο αιώνων…

Μία πολύ ενδιαφέρουσα τέτοια ιστορία μας παρουσιάζει ο συνάδελφος Γιάννης Γιαννόπουλος, για ένα μεγάλο Έλληνα, που όπως πολύ συχνά συμβαίνει δυστυχώς, δεν έχει τύχει της αναγνώρισης που του αξίζει.

Το συνάδελφο Γιάννη βέβαια, από τον Αμπελώνα Λάρισας που υπηρέτησε στον Τύρναβο, τον Αμπελώνα, τη Λάρισα και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Ελλάδας, τον γνωρίζετε οι περισσότεροι, αφού μάλιστα τον εμπιστεύεστε επί σειρά ετών με την εκλογή του στο Δ.Σ. τόσο του ΣΥΙΛΤΕ όσο και της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Ο εκλεκτός συνάδελφος αποτέλεσε έναν από τους ηρωικούς «300» της Ιονικής, που παρέμειναν προσηλωμένοι στο Σύλλογό μας ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αγωνίζεται με συνέπεια και ευθύνη για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ιονικάριων.

Εκτός όμως από τη συνεπή του στάση, πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, με κοινωνικές ευαισθησίες και δράση σε διάφορους τοπικούς φορείς της ιδιαίτερης πατρίδας του, με ιδιαίτερη ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση όπου διετέλεσε αντιδήμαρχο, αλλά και με το Σύλλογο Αιμοδοτών «Ελπίδα».

Οι αναρτήσεις του στο facebook παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αφού αναδεικνύουν ιστορίες ανθρώπων που αξίζει να τις μάθουμε και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση. Μία τέτοια ιστορία είναι και του Στέλιου Κυριακίδη, του σπουδαίου Έλληνα Μαραθωνοδρόμου, που αμέσως μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του για να στρέψει τα βλέμματα στη βασανισμένη από τον κατακτητή Ελλάδα και να βοηθήσει στην ανοικοδόμησή της…


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

Δεν είναι κάποιος διάσημος.

Κι όμως! Δεν θα έπρεπε να υπάρχει Έλληνας που να μην γνωρίζει γι’ αυτόν, γιατί πρόκειται για έναν πραγματικό ήρωα της μεταπολεμικής Ελλάδας, έναν μεγάλο αθλητή, που κατέκτησε την Αμερική με μοναδικό του κίνητρο την αγάπη του για την πατρίδα!

Και ενώ στο Χόλιγουντ ετοιμάζουν ταινία για τον Κυριακίδη, στην Ελλάδα χρειάστηκε αγώνας για αν παραλάβουμε το άγαλμά του ως δώρο (!!!!!) – άκουσον! άκουσον! – από τους Αμερικάνους!

Το 1946 ο 36χρονος Στέλιος Κυριακίδης αποφάσισε να συμμετάσχει στον περίφημο πεντηκοστό Διεθνή Μαραθώνιο της Βοστώνης (42.195 μ.) μετά από τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών.

Η σύζυγός του έσπευσε να τον αποθαρρύνει αφού λόγω της Κατοχής ήταν αδύναμος και υποσιτισμένος.

Είχε πέντε χρόνια να αγωνιστεί.

Ο ίδιος όμως είχε πάρει την απόφασή του… Πουλώντας προσωπικά του αντικείμενα και μετά από πολλές και αγωνιώδεις προσπάθειες, ο Κυριακίδης κατάφερε τελικά να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για την Αμερική και στις 4.4.1946 έφτασε στην Βοστώνη.

Οι γιατροί των αγώνων βλέποντάς τον αδύναμο εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους και δίστασαν για το αν έπρεπε να του δώσουν άδεια να συμμετάσχει.

Στην ουσία φοβόντουσαν για την ίδια του την ζωή.

Ο Στέλιος όμως δεν δεχόταν κουβέντα και δήλωνε αποφασιστικά:

“Ήρθα για να τρέξω για επτά εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες και θα τρέξω!”

Έτσι υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι παίρνει ο ίδιος την ευθύνη για τον εαυτό του.

Στις 20 Απριλίου του 1946 δόθηκε η εκκίνηση του φημισμένου 50ου μαραθωνίου της Βοστώνης με μεγάλο φαβορί τον Αμερικανό Τζόνι Κέλι.

Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος έτρεξε με την γνωστή του τακτική(ξεκινούσε χαλαρά για να κρατά δυνάμεις και επιτάχυνε μετά το μέσο της διαδρομής).

Με την δύναμη της ψυχής του, κατάφερε να είναι μπροστά στα τελευταία χιλιόμετρα. Δεν του επιτρεπόταν να μη νικήσει…

Ένας ηλικιωμένος μετανάστης στην διαδρομή έτρεχε κοντά του και του έδινε κουράγιο φωνάζοντάς του:” Για την Ελλάδα Στέλιο μου! Για τα παιδιά σου!!!”

Οι κουβέντες αυτές έδωσαν κουράγιο στον Στέλιο και μ’ όλα τα σωματικά του αποθέματα κατάφερε να φτάσει στην νίκη, φωνάζοντας στον τερματισμό:

“FOR GREECE!!!”

Ο χρόνος του 2.29.27 αποτέλεσε τον καλύτερο χρόνο στην Ευρώπη και για 22 χρόνια τον καλύτερο στην Ελλάδα.

Ο σπουδαίος Μαραθωνοδρόμος Κέλυ, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει, απάντησε: “Πώς θα μπορούσα να κερδίσω ποτέ έναν τέτοιο αθλητή? Εγώ έτρεχα για τον εαυτό μου κι αυτός για μια ολόκληρη πατρίδα..!”

Η νίκη του προκάλεσε πάταγο!

Οι Αμερικανοί έσπευσαν να του δώσουν χρήματα και να του προτείνουν να μείνει στις ΗΠΑ. Ο ίδιος όμως άφησε άφωνο ακόμη και τον πρόεδρο της Αμερικής Τρούμαν όταν τον ρώτησε τι θα ήθελε να του προσφέρει ως δώρο.

” Για μένα δεν θέλω τίποτα! Μόνο για την Ελλάδα βοήθεια!”

Έμεινε στην Αμερική και για ένα μήνα πάλεψε να μαζέψει βοήθεια για την πατρίδα…

Καθώς η νίκη του είχε συγκινήσει τους Αμερικάνους και τους ομογενείς, το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει έφθασε τα 250.000 δολάρια (τεράστιο ποσό για την εποχή) ενώ η οικογένεια Λιβανού έστειλε έξι πλοία με είδη πρώτης ανάγκης στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα.

Η βοήθεια αυτή ονομάστηκε” Πακέτο Κυριακίδη”

Στις 23 Μαΐου 1946, ο Κυριακίδης επέστεψε στην Ελλάδα , όπου τον περίμεναν ένα εκατομμύριο Έλληνες για να τον υποδεχτούν με τιμές ήρωα ενώ για πρώτη φορά μετά την κατοχή, φωταγωγήθηκε η Ακρόπολη προς τιμή του!

Δακρυσμένος κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής στους Στύλους το Ολυμπίου Διός δήλωνε:

“Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλλην!”

Μέχρι το τέλος της ζωής του, αφιερώθηκε σε φιλανθρωπικά έργα και στον προσκοπισμό ενώ προέτρεπε τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό, δημιουργώντας το γυμναστήριο “Αθλητικός όμιλος Φιλοθέης”

Ο ήρωας Στέλιος Κυριακίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1910.

Μετακόμισε στην Αθήνα το 1934 και εργάστηκε ως εισπράκτορας στην ηλεκτρική εταιρεία χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ τον αθλητισμό με τον οποίο ασχολιόταν από μικρό παιδί.

Ήταν αυτός που κατέρριψε την πανελλήνια επίδοση του Σπύρου Λούη.

Ο ίδιος ο Λούης κάλεσε τον Κυριακίδη στο σπίτι του και του είπε: “Παιδί μου Στέλιο, να τρέχεις πάντα, γιατί εμείς οι Έλληνες γεννηθήκαμε για να τρέχουμε. Μόνο έτσι καταφέραμε να ζήσουμε τόσους αιώνες”.

Μετά την είσοδο των Ναζιστών στην Αθήνα το 1941, ο Κυριακίδης παντρεύτηκε την Ιφιγένεια και απέκτησαν τρία παιδιά.

Το 1943 συνελήφθη από τους Γερμανούς με άλλα 49 άτομα (τα οποία εκτελέστηκαν).

Για καλή του τύχη ο Γερμανός αξιωματικός ήταν μαραθωνοδρόμος και τον άφησε ελεύθερο, όταν βρήκε στο πορτοφόλι του την κάρτα διαπίστευσης των Ολυμπιακών αγώνων του 1936 στο Βερολίνο.

Πέθανε στις 10 Δεκεμβρίου του 1987 και τάφηκε στον Πύργο Κορινθίας.
Δημοσίευμα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και έρευνα της συναδέλφισσας Χρηστίνας Σωτήρχου χρησιμοποιήθηκαν ως πηγή σε ιστορική έρευνα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την εγκληματική δράση του ναζιστή προδότη Αναστασίου Ταβουλάρη

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταβάλλει προσπάθειες να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας και της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας. Γι’ αυτό και πέραν της κλασικής συνδικαλιστικής πρακτικής, έχουμε παρέμβει δημόσια σε διάφορα θέματα που θεωρούμε ότι απασχολούν τον κοινωνικό περίγυρο.

Σημαντικός αρωγός σε αυτήν την προσπάθειά μας είναι η συναδέλφισσα Χρηστίνα Σωτήρχου. Δε χρειάζονται πολλά λόγια για τη Χρηστίνα, αφού οι ιστορικές της έρευνες έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ιστοσελίδας μας και με τη στήριξη που της παρέχουμε, έχουν οδηγήσει το Σύλλογό μας σε ουσιαστικά αποτελέσματα και τιμητικές αναφορές.

Και βεβαίως, όταν αυτές οι προσπάθειες έχουν αντίκρισμα και αναγνωρίζονται, δεν μπορούν παρά να μας κάνουν ιδιαιτέρως χαρούμενους και υπερήφανους, γνωρίζοντας πως η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, εκτός από τους αδιάκοπους αγώνες για τους συναδέλφους, θα αφήσει την παρακαταθήκη της σε πεδία δόξης λαμπρά…

Πρόσφατα  είχαμε δημοσιεύσει την ιστορική έρευνα της συναδέλφισσας «Δρόμοι με Ιστορία» (βλ. εδώ), η οποία έγινε μετά από έκκληση πολίτη της Ζακύνθου και αναφερόταν στην ονομασία δρόμων της Ζακύνθου και των Γιαννιτσών προς τιμήν του γνωστού δωσίλογου, υπουργού επί Κατοχής, ναζιστή, συνεργάτη του κατακτητή, Αναστασίου Ταβουλάρη.

Οι ενέργειές μας για αυτό το θέμα περιλάμβαναν επίσης την αποστολή επιστολής στους αρμόδιους για τη μετονομασία των δρόμων (βλ. εδώ).

Και από όσο φαίνεται, η προσπάθειά μας να ριχτεί φως σε αυτήν την υπόθεση που ντροπιάζει την ιστορία μας και τις πόλεις της Ζακύνθου και των μαρτυρικών Γιαννιτσών και να ενωθεί με άλλες δημοκρατικές φωνές για να συνδράμει στην αποκαθήλωση του Ταβουλάρη, βρίσκει αναγνώριση και ανταπόκριση, αφού η τριήμερη έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών» (12-15 Μαρτίου) παρουσίασε ιστορική έρευνα για αυτό το θέμα, καθώς και για τα θύματα του Αναστασίου Ταβουλάρη και μάλιστα ανέφερε στις πηγές της παλαιότερο δημοσίευμα του Συλλόγου μας και έρευνα της Χρηστίνας (δείτε από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, στη δεύτερη σελίδα κάτω δεξιά, κυκλωμένη την πηγή) για την εκτέλεση του αντιστασιακού δασκάλου Παναγή Δημητράτου (βλ. εδώ) :

.

.

.

Σίγουρα, η συνεχιζόμενη προσφορά τιμής σε κατάπτυστους προδότες της πατρίδας είναι ένα θέμα που αγγίζει κάθε πολίτη με δημοκρατικές ευαισθησίες και βεβαίως είναι τιμητική η αναφορά στο Σύλλογό μας, ενώ πιστεύουμε ότι η ενασχόληση μίας εφημερίδας πανελλήνιας κυκλοφορίας με δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας για τη μετονομασία των δρόμων.