1

Ανακοίνωση της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΣΙΛΤΕ»: Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΣΙΛΤΕ να σταματήσει τις απειλές και να συγκαλέσει τώρα ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει και προωθεί την ελεύθερη έκφραση όλων των συναδέλφων, ανεξαρτήτως του χώρου που προέρχονται, καθώς βρίσκεται στον πυρήνα των αρχών που ενστερνιζόμαστε για την ενότητα και κοινή πορεία του χώρου της Ιονικής.

Σας παραθέτουμε την κάτωθι ανακοίνωση της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΣΙΛΤΕ» :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΣΙΛΤΕ
«Νέο αίμα» στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που αναδιοργανώνεται και συνεχίζει να προσφέρει ζωή!

Συνάδελφοι,

ü  Το 2016, μετά από συζητήσεις, σκέψεις και παρακλήσεις συναδέλφων μας, πήραμε την απόφαση για επαναλειτουργία της υπηρεσίας αιμοδοσίας της Ιονικής, αφού ο χώρος μας στο παρελθόν είχε μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

ü  Πολλοί συνάδελφοί μας βέβαια προβληματίστηκαν με το νέο εγχείρημά μας, γιατί θεωρούσαν ότι ένα Σύλλογος ως επί το πλείστον συνταξιούχων, δεν ήταν δυνατό να επιτύχει σε ένα θεσμό που συνήθως απευθύνεται σε νεότερες ηλικίες.

.

Ωστόσο, μετά από 3 περίπου χρόνια, κάνοντας τον απολογισμό μας,

νιώθουμε δικαιωμένοι για την απόφασή μας!

 

 

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τη στήριξή σας όχι μόνο κάλυψε τις ανάγκες δεκάδων συναδέλφων μας για αίμα, αλλά έχουμε θέσει τα θεμέλια για να διευρύνουμε και να αναδείξουμε ευρύτερα αυτήν τη μείζονα προσπάθεια ώστε με ορίζοντα δύο ετών να την… εκτοξεύσουμε!

 

Για το σκοπό αυτό επαναστελεχώσαμε την Υπηρεσία Αιμοδοσίας:

 
o   Ηλιοπούλου Αναστασία Πρόεδρος
 
o   Αναστασίου Αναστασία
 
o   Βαδαλούκα Τσιτσάνη Σεβαστή
 
o   Κελένη Γεωργίου Αναστασία

 

 
o   Παπαεμμανουήλ Δάφνη
 
o   Φιλιππόπουλος Σαράντος
 
o   Χριστάκη Μαρία

 

Kαι ήδη σχεδιάζουμε τις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις μας: 

1. Χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε  περαιτέρω τη νέα γενιά της Ιονικής Οικογένειας

2. Θα διευρύνουμε τη δράση μας στους φίλους της Ιονικής Οικογένειας και θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις

3. Θα πραγματοποιηθούν νέες αιμοληψίες. Στην Αθήνα μάλιστα σχεδιάζουμε αιμοδοσία κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας στην Πλατεία Κοτζιά και στη Θεσσαλονίκη σε αντίστοιχο κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να αποτελέσει μία ευρύτερη κοινωνική παρέμβαση

4. Επειδή πιστεύουμε ότι η αιμοδοσία αποτελεί μία ύψιστη κοινωνική πράξη αλληλεγγύης, θα προβάλουμε τους αιμοδότες της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας, με διάφορες εκδηλώσεις.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και θα είμαστε δίπλα σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν το σημαντικό έργο της αιμοδοσίας. Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας, μπορείτε να μιλήσετε με τα μέλη της Επιτροπής Αιμοδοσίας.

Και βέβαια, όπως πάντα, για τις έκτακτες ανάγκες σας για αίμα μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογό μας.

 

Μην ξεχνάτε ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας μας, καταβάλλαμε προσπάθειες και κατορθώσαμε προκειμένου να θεσπιστεί ένας επιπλέον τρόπος συγκέντρωσης μονάδων αίματος σε πανελλαδικό επίπεδο:

Οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας οποιουδήποτε Κρατικού Νοσοκομείου της χώρας. Ο αιμοδότης θα δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

 

Συνάδελφοι,

Είμαστε σίγουροι ότι οι επόμενες δράσεις της Υπηρεσίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια και να τη στηρίξετε έμπρακτα. Όλοι μαζί, με κάθε μέλος της οικογένειάς μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του Συλλόγου μας ώστε να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε περισσότερους συναδέλφους και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

 

Να είμαστε όλοι και σε αυτή τη πλευρά της ζωής μας,

μία γροθιά… μία Ιονική Οικογένεια

 

 
«Τέρμα τα γκάζια» με το συνάδελφο Γιώργο Παπαβασιλείου

Η ιδιότητα του τραπεζοϋπαλλήλου για αρκετούς συναδέλφους μας ήταν… περαστική από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και είτε πριν είτε μετά ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, χωρίς βέβαια να σταματούν ποτέ να είναι μέλη της Ιονικής Οικογένειας. Εμείς πάντα ενδιαφερόμαστε να παρουσιάζουμε τις δραστηριότητες των συναδέλφων που ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια της τράπεζας.

Ο εξαιρετικός συνάδελφός μας Γιώργος Παπαβασιλείου -ένας από τους ηρωικούς «300» που δεν άφησαν ποτέ το Σύλλογο της Ιονικής – είναι ένας από αυτούς τους συναδέλφους που μετά τη μακρά πορεία του στην τράπεζα, καθώς υπηρέτησε στο Κεντρικό, τη Λεωφόρο Καβάλας, τον Πειραιά, τη Σαχτούρη, την Καλλίπολη, το Κερατσίνι, τον Άγιο Δημήτριο, την Αργυρούπολη και τα Πετράλωνα, αποφάσισε να ασχοληθεί με έναν εντελώς διαφορετικό κλάδο.

Η αγάπη του για τα μηχανοκίνητα μέσα και οι γνώσεις του τον οδήγησαν να ανοίξει απόλυτα επιτυχημένα το συνεργείο επισκευής μοτοσυκλετών και πώλησης ανταλλακτικών και αξεσουάρ «Motolifting» στον Άλιμο (Δωδεκανήσου 15, μόλις 100 μέτρα από το σταθμό μετρό Ηλιούπολη).

Μάλιστα, ο Γιώργος θα ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με το Συνεταιρισμό μας ώστε τα μέλη του να μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του συναδέλφου σε μοναδικές τιμές!

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις των δίτροχων, σας καλούμε προς όφελός σας να εμπιστευθείτε τον Γιώργο για τυχόν προβλήματα και να είστε σίγουροι ότι δε θα το μετανιώσετε και θα βρείτε ένα σταθερό σύμμαχο στη… δίκυκλη ενασχόλησή σας!

. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κλήση 6957042121

 

Motolifting

 

m.me/1552184965033516

 

papageorge7@gmail.com

.

.

 
Χρήστος Μπάκης: Ένα υπόδειγμα συναδέλφου και αγωνιστή – Του Σαράντου Φιλιππόπουλου  

Έχω αναφερθεί και άλλες φορές με εγκωμιαστικά λόγια σε συναδέλφους που έμειναν πιστοί στο Σύλλογο της Ιονικής αντιδρώντας στη λαίλαπα που σάρωσε το χώρο μας μετά το ξεπούλημα της Ιονικής Τράπεζας. Και πράγματι για μένα όλοι αυτοί υπήρξαν κάτι πολύ παραπάνω από απλοί συνάδελφοι και η αναφορά σε καθέναν ξεχωριστά αποτελεί υποχρέωση και τιμή που μου προκαλεί πάντοτε ιδιαίτερη συγκίνηση…

 .

Ο συνάδελφος Χρήστος Μπάκης

Είναι τιμή για μένα να μπορώ να αποκαλώ φίλο μου το συνάδελφο Χρήστο Μπάκη. Όχι μόνο για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος, τη συνέπεια και την εργατικότητά του, στοιχεία που έχει επιδείξει καθ’ όλη την πορεία του στην τράπεζα και τα γνωρίζουν όλοι όσοι είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του. Αλλά επειδή είναι ένας από τους ηρωικούς 300 που κράτησαν όρθιο το Σύλλογό μας τα σκοτεινά χρόνια που ακολούθησαν την πώληση της Ιονικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό άνθρωπο που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τον καθένα από εμάς, για τη σταθερή προσήλωσή του στα πιστεύω του, τα ιδανικά και τις αξίες του, αψηφώντας τα όποια εμπόδια και δυσκολίες του παρουσιάστηκαν.

Ο Χρήστος προσελήφθη στην τράπεζα το 1994 και υπηρέτησε στη Βέροια, Αλεξάνδρεια και Νάουσα.

Στα χρόνια της Alpha Bank επέλεξε να κάνει αυτό που του υπαγόρευε η συνείδησή του, παραμένοντας πιστός στο Σύλλογο της Ιονικής, αφού διαβλέποντας πού οδηγείτο η κατάσταση, θεωρούσε -ορθά- ότι αυτή ήταν η οδός που όφειλαν να ακολουθήσουν όλοι οι Ιονικάριοι για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους συμφερόντων.

Και για αυτό λοιπόν ο Χρήστος ξεχωρίζει. Γιατί μαζί με λίγους ακόμα συναδέλφους μας κράτησαν όρθιο το συνδικαλισμό στο χώρο μας, σε μία παρατεταμένη περίοδο απαξίωσης και ανυποληψίας που έχει περιέλθει, αγωνιζόμενοι με συνέπεια και αυταπάρνηση για να επιτύγχουν εν μέσω γενικευμένης συνδικαλιστικής παρακμής σημαντικές κατακτήσεις για τους Ιονικάριους.

Χρησιμοποίησα τη λέξη αυταπάρνηση, χωρίς καμία υπερβολή. Γιατί όλα αυτά δεν έγιναν χωρίς τίμημα. Ο Χρήστος δέχτηκε πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς. Ο συνάδελφος, παρά το γεγονός ότι κατάγεται από τη Βέροια, ελάχιστα υπηρέτησε στην πόλη του, αφού επί σειρά ετών “τοποθετείτο” σε άλλα καταστήματα (Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Νάουσα). Ο λόγος απλός και γνωστός σε όλους: δεν ενέδωσε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς να αποχωρήσει από το Σύλλογό μας.

Αλλά όταν τοποθετείς την αξιοπρέπειά σου στο υψηλότερο σκαλοπάτι του αξιακού σου κώδικα, κοιτώντας πίσω την πορεία σου και κάνοντας το λογαριασμό της ζωής σου, μπορείς να έχεις το κεφάλι ψηλά, να αποτελείς έστω και άθελά σου παράδειγμα προς μίμηση και να αφήνεις μία ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τους εργαζομένους των επόμενων γενιών.

Έχοντας ζήσει στην πρώτη γραμμή αυτήν την περίοδο του «κυνηγιού των μαγισσών», θεωρώ χρέος μου να παρουσιάζω τους ατρόμητους συναδέλφους που πρέπει να αποτελούν οδηγό για όλους μας. Η αξιοπρέπεια, το θάρρος και η πίστη στα ιδανικά αναδεικνύουν την ποιότητα του ανδρός και έναν ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας του συνδικαλισμού.

Προσωπικά, σαν πρόεδρος του Συλλόγου όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια, αισθάνομαι υπερήφανος που είχα εκλεκτούς φίλους, συνεργάτες και συνοδοιπόρους που με νύχια και με δόντια κρατήσαμε μαζί όρθιο το Σύλλογο. Ένας από αυτούς ήταν και ο Χρήστος Μπάκης. Και όσο και αν οι ίδιοι πολλές φορές δε θέλουν να αυτοπροβάλλονται, όπως συμβαίνει με τον Χρήστο που η σεμνότητα και η ταπεινότητα που τον διακρίνουν τον έκαναν συχνά να με αποτρέπει από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, εν τέλει αποφάσισα να «παραβιάσω» την επιθυμία του γιατί πρόκειται για έναν ξεχωριστό φίλο, συνάδελφο και άνθρωπο που το αξίζει.

Σαράντος Φιλιππόπουλος
Τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη διήμερη απόδραση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (18 & 19 Μαΐου Κτήμα Σεμέλη – Νεμέα – Μυκήνες – Καλαμάτα – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη – Πύλος – Γιάλοβα) – φωτογραφίες

Η άνοιξη μας… κουνά το μαντήλι και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Οι εποχές αλλάζουν και το μόνο που μένει ίδιο είναι οι υπέροχες εκδρομές της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για να απολαύσουμε τις ατελείωτες ομορφιές της πατρίδας μας (και όχι μόνο). Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου (Κτήμα Σεμέλη – Νεμέα – Μυκήνες – Καλαμάτα – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη – Πύλος – Γιάλοβα) ο Σύλλογός μας διοργάνωσε μία σύντομη εξόρμηση για να ξεσκάσουμε από την καθημερινότητα και να περάσουμε για μία ακόμα φορά όμορφες στιγμές με τη μοναδική Ιονική Παρέα!


Σάββατο

Το πρωί του Σαββάτου με την καλύτερη διάθεση και σύμμαχο τον καιρό συγκεντρωθήκαμε κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας και ξεκινήσαμε για τη διήμερη περιήγησή μας σε όμορφους και ιστορικούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Αφού στον Ισθμό της Κορίνθου ενσωματώθηκαν οι συνάδελφοί μας από το Κιάτο, το Αίγιο και την Πάτρα, κατευθυνθήκαμε προς τον πρώτο προορισμό μας, το οινοποιείο Σεμέλη που μας άνοιξε τις πόρτες στα μυστικά του. Περνώντας μέσα από ένα κατάφυτο τοπίο με ατελείωτους αμπελώνες ποικιλίας Αγιωργίτικου κ.ά., φτάσαμε στις σύγχρονες και προσεγμένες εγκαταστάσεις του που μαγνητίζουν το βλέμμα. Οι υπεύθυνοι του οινοποιείου μας ξενάγησαν στους χώρους του και πήραμε μία γεύση της διαδικασίας μετατροπής του ευλογημένου καρπού του αμπελιού σε κρασί όλων των ειδών, των αρωμάτων και των γεύσεων από πολλές ποικιλίες σταφυλιού. Στο τέλος της ξενάγησης φτάσαμε στο μεγάλο σαλόνι του οινοποιείου για ένα υπέροχο ταξίδι γευσιγνωσίας που περνούσε από… λευκές, ροζέ, κόκκινες και γλυκές «οινοδιαδρομές», συνοδεία ποικιλίας τυριών και κριτσινιών. Η εναλλαγή γεύσεων και αρωμάτων μας συνεπήρε και μάλιστα κάποιοι ενθουσιασμένοι αγόρασαν προϊόντα του οινοποιείου για να συνεχίσουν το ταξίδι της γεύσης και ιδιαιτέρως…

Μετά την όμορφη εμπειρία και τη φιλοξενία του οινοποιείου, ήταν ώρα να συνεχίσουμε κι εμείς το ταξίδι μας. Ο οίνος ευφραίνει καρδίαν κι επομένως με εύθυμη και χαλαρή διάθεση κατευθυνθήκαμε προς τον επόμενο σταθμό μας, τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας. Αρχικά επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό του Νεμείου Διός και το αρχαιολογικό Μουσείο πριν κατευθυνθούμε στο επιβλητικό αρχαίο στάδιο χωρητικότητας 40.000 θεατών όπου εκτυλίσσονταν τα Νέμεα, ένας από τους 4 μεγάλους πανελλήνιους αγώνες της αρχαιότητας (Πύθια, Ολύμπια, Ίσθμια οι άλλοι 3) και περάσαμε από το μεγαλοπρεπές τούνελ που διάβαιναν οι αθλητές για να εισέλθουν στο στάδιο, νιώθοντας κι εμείς τα πλήθη να μας επευφημούν!

Επόμενος προορισμός μας ο παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικός χώρος των αρχαίων Μυκηνών. Εκεί μας περίμενε η ξεναγός μας που μάλιστα ξεκίνησε δίνοντάς μας κάποιες επιπλέον πληροφορίες για όσα είχαμε δει προηγουμένως στη Νεμέα. Αφού ανηφορίσαμε στο μεγαλοπρεπές κάστρο και περάσαμε από την περίφημη Πύλη των Λεόντων, θαυμάσαμε τους πρώτους μυκηναϊκούς τάφους και αρκετοί ανέβηκαν στο ψηλότερο σημείο του χώρου που προσφέρει πανέμορφη θέα που φτάνει στο Άργος και το Ναύπλιο. Στη συνέχεια κατηφορίσαμε για το πλέον διάσημο αξιοθέατο του αρχαιολογικού χώρου, το θησαυρό του Ατρέα (θολωτός τάφος του Αγαμέμνονα), που δυστυχώς όταν ανακαλύφθηκε ήταν ήδη συλημένος. Παρά το γεγονός αυτό, η αρχαιολογική του αξία παραμένει ανεκτίμητη.

Η ώρα είχε περάσει και είχε κάνει απειλητικά την εμφάνισή της στα στομάχια μας η επιθυμία να γευματίσουμε… Αναχωρώντας από τις Μυκήνες, κάναμε μία στάση πριν την Τρίπολη για ένα πρόχειρο γεύμα και εν συνεχεία φτάσαμε στην Καλαμάτα. Αμέσως μετά την τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο, ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό στο κέντρο της πόλης με ωραία θέα, πήραμε τους δρόμους για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Στον όμορφο απογευματινό περίπατό μας θαυμάσαμε το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και στην πλατεία της τα αγάλματα όλων των Μητροπολιτών που πέρασαν από τη Μεσσηνία, το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων που συνδέεται έντονα με την Ελληνική Επανάσταση (η Καλαμάτα απελευθερώθηκε στις 23 Μαρτίου 1821, δύο ημέρες πριν την επίσημη κήρυξή της και εκεί έγινε η πρώτη δοξολογία υπέρ των Επαναστατημένων Ελλήνων), τη μεγάλη κεντρική πλατεία της πόλης όπου δεσπόζουν τα αγάλματα των ηρώων της Επανάστασης, καθώς επίσης και το θεματικό πάρκο με τους παλιούς σιδηροδρόμους, τα συντριβάνια, τους πράσινους χώρους αναψυχής και περιπάτου. Δεν παραλείψαμε βέβαια να κάνουμε την παραλιακή βόλτα μας περνώντας από τα καφέ και τα ουζερί δίπλα στη θάλασσα.

Το βράδυ πλέον στο ξενοδοχείο μας περίμενε το εξαιρετικό δείπνο σε μπουφέ και διασκέδαση με ζωντανή μουσική, με πρωταγωνιστές «τα αηδόνια της Ιονικής Οικογένειας», τους συνάδελφοι Ιπποκράτη Ξυλά και Πλούταρχο Κούσουλα που μας ξεσήκωσαν για μία ακόμα φορά! Το κέφι, το γλέντι και ο χορός περίσσεψαν, μέχρι να πάμε αργά το βράδυ εξαντλημένοι, αλλά και χαρούμενοι στα δωμάτιά μας για ξεκούραση…

Οινοποιείο Σεμέλη

Νεμέα

Μυκήνες

Καλαμάτα

 .

.

Κυριακή

Μετά από το πλούσιο πρωινό μας σε μπουφέ, αναχωρήσαμε μέσα από τον παραλιακό, δαντελωτό δρόμο της Μεσσηνίας και αφού προσπεράσαμε τη Μεσσήνη και το Πεταλίδι, φτάσαμε στη γραφική Κορώνη που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά με επίκεντρο το βενετσιάνικο κάστρο με τα επιβλητικά τείχη, τους πύργους και τη μεγάλη πύλη. Μετά τον περίπατό μας στην παραλία και αφού βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες με φόντο το κάστρο, οι πιο τολμηροί ανέβηκαν στην κορυφή του κάστρου (το οποίο μάλιστα κατοικείται), ενώ άλλοι χαλάρωσαν και απόλαυσαν το καφεδάκι τους στην παραλία. Αφήνοντας πίσω μία από τις ομορφότερες πολιτείες της παραλιακής Μεσσηνίας, συνεχίσαμε τον παραλιακό δρόμο που περνά από το παραθαλάσσσιο θέρετρο της Φοινικούντας με την τεράστια αμμουδιά, τους αμμόλοφους από ψιλή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά!

Φτάνοντας στο… ξαδερφάκι της Κορώνης, τη Μεθώνη, αμέσως εντυπωσιαστήκαμε από το κάστρο της που μας περίμενε για να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο… Αφού περιηγηθήκαμε στους χώρους του, αρκετοί, αψηφώντας τον ισχυρό άνεμο, ανέβηκαν στο πιο υψηλό του σημείο που βρίσκεται στον οκτάπλευρο πύργο που βρέχεται ολόγυρα από τη θάλασσα (αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες μας)!

Το μεσημέρι είχε φτάσει και ο δρόμος μας μάς οδηγούσε προς την Πύλο, όπου βέβαια έλαβε χώρα η ξακουστή ναυμαχία του Ναυαρίνου που ουσιαστικά έκρινε την έκβαση του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα. Νιώθοντας το… βάρος της ιστορίας και ταυτόχρονα τα… άδεια στομάχια μας, έπρεπε επειγόντως να γευματίσουμε και τι καλύτερο από τα παραλιακά εστιατόρια της γραφικής κωμόπολης.

Η παραθαλάσσια βόλτα μας ήταν επιβεβλημένη μετά το γεύμα και σειρά πήρε η επίσκεψή μας στην κοντινή Γιάλοβα, το τουριστικό θέρετρο με την όμορφη παραλία, όπου ήπιαμε τον καφέ μας έχοντας θέα απέναντι στην Πύλο.

Η ώρα περνά γρήγορα όταν περνάς όμορφα με εκλεκτή παρέα και επομένως έπρεπε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Ακολουθώντας πλέον το σύγχρονο και πιο σύντομο δρόμο και με τις απαραίτητες στάσεις, φτάσαμε το βράδυ στην Αθήνα, έχοντας περάσει ένα ακόμα μοναδικό, Ιονικό Σαββατοκύριακο.

Κορώνη

Μεθώνη

Πύλος 

Γιάλοβα


Η σύντομη εξόρμησή μας περιλάμβανε ένα γεμάτο και ποικίλο πρόγραμμα που άφησε άπαντες τους συμμετέχοντες ικανοποιημένους. Οι δραστηριότητες της Επιτροπής Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας συνεχίζονται και η επόμενη εκδρομή μας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (15-17 Ιουνίου, Μυστράς – Νεάπολη – Ελαφόνησος – Μονεμβασιά – Κυπαρίσσι) έχει ήδη ανακοινωθεί και κοντεύει να κλείσει! Για αυτό όσοι θέλετε να προλάβετε τις ελάχιστες εναπομείνασες θέσεις, σπεύσατε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογό μας, προκειμένου να καλωσορίσουμε όλοι μαζί το καλοκαίρι στην όμορφη και παραδοσιακή Λακωνία.   
Απανωτά δικαστικά «ραπίσματα» στον κ. Κολλάτο!

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως για την «ταραχώδη» σχέση του κ. Κολλάτου με την ελληνική δικαιοσύνη, αφού ο κύριος αυτός κατέχει… απλησίαστα ρεκόρ χαμένων δικών, ενώ έχει εξοβελιστεί και από δικαστήρια για την απαράδεκτη συμπεριφορά του εντός της αίθουσας…

Το πρόβλημα είναι ότι η δικομανία του δεν εξαντλείται σε προσωπικό επίπεδο, αλλά δυστυχώς για να ικανοποιήσει τις παράλογες εμμονές του χρησιμοποιεί το Σύλλογο Συνταξιούχων, προκαλώντας του μεγάλη οικονομική ζημία!

Παρά τις αλλεπάλληλες δικαστικές του ήττες, ο κ. Κολλάτος συνεχίζει ακάθεκτος να χρησιμοποιεί το Σύλλογο Συνταξιούχων για να πλήξει το κύρος του συνδικαλισμού στο χώρο της Ιονικής και να εξυπηρετήσει τις φαντασμένες του επιδιώξεις.

Με την απόφαση 1597/2019 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, δικαιώθηκε απόλυτα ο συνάδελφος Θωμάς Γεωργίου, πρώην λογιστής του Συλλόγου Συνταξιούχων, στον οποίο είχε αρνηθεί ο κ. Κολλάτος να καταβάλει την αμοιβή του για τις λογιστικές υπηρεσίες που είχε προσφέρει στο Σύλλογο. Μάλιστα, το δικαστήριο επιδίκασε στο συνάδελφο Γεωργίου 1.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω του ψευδούς περιεχομένου σχετικής ανακοίνωσης που είχε δημοσιεύσει ο κ. Κολλάτος! Σε αυτήν την ανακοίνωση ο κ. Κολλάτος καταφερόταν με ψευδείς ισχυρισμούς – όπως παραδέχθηκε το δικαστήριο – εναντίον των συναδέλφων Θωμά Γεωργίου, Ιωάννη Χρυσικού, Μαρίας Φιλιπποπούλου και Σαράντου Φιλιππόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό της αμετροέπειας του κ. Κολλάτου ότι παραδέχθηκε ρητά στο δικαστήριο – και έχει καταγραφεί στην απόφαση – ότι σκοπός της εν λόγω ανακοίνωσης δεν ήταν η ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, αλλά η διάθεση να προσβληθούν οι συνάδελφου Μαρία Φιλιπποπούλου και Σαράντος Φιλιππόπουλος!

 .

Συγκεκριμένα :

Δημοσιεύθηκε η απόφαση 1597/2019 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε τον συνάδελφο Θωμά Γεωργίου, καταδικάζοντας τον ΣΣΙΛΤΕ να του καταβάλει την αμοιβή του για τη λογιστική υποστήριξη του Συλλόγου, αμοιβή που ο κ. Κολλάτος είχε αρνηθεί να του καταβάλει. Η απόφαση έκρινε ότι ο συνάδελφος Θωμάς Γεωργίου τακτοποίησε όλες τις λογιστικές εκκρεμότητες του ΣΣΙΛΤΕ των ετών 2013 και 2014 και δικαιούταν για τις υπηρεσίες του το ποσό των 200,00 € πλέον ΦΠΑ για κάθε μήνα που τακτοποίησε λογιστικά, ποσό το οποίο έκρινε απολύτως εύλογο. Μάλιστα, επειδή ο συνάδελφος Θωμάς Γεωργίου είχε υποσχεθεί στον τότε πρόεδρο του ΣΣΙΛΤΕ Γιάννη Χρυσικό και στην τότε ταμία, Μαρία Φιλιπποπούλου να κάνει επιπλέον έκπτωση στην παραπάνω ήδη χαμηλή αμοιβή των 200,00 €, με την αγωγή του ζήτησε εν τέλει το ποσό των 156,00 € το μήνα περίπου, το οποίο και του επιδίκασε το Δικαστήριο. Επειδή όμως, όπως θα θυμάστε, ο κ. Κολλάτος δεν περιορίστηκε στο να αρνηθεί την εύλογη και δίκαιη αμοιβή του Θωμά Γεωργίου για την κοπιώδη και υψηλής ποιότητας λογιστική εργασία του, αλλά επιπλέον εξέδωσε και προσβλητική ανακοίνωση με την οποία τον κατηγορούσε ότι, σε συνεννόηση με την τότε ταμία του συλλόγου, Μαρία Φιλιπποπούλου και τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Χρυσικό, εκμετάλλευτηκαν τον σύλλογο υπερχρεώνοντάς τον για τις υπηρεσίες του Θωμά Γεωργίου, η δικαστική απόφαση δικαίωσε και στο σημείο αυτό τον συνάδελφο Θωμά Γεωργίου και του επιδίκασε αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, ποσού 1.000,00€. 

Η απόφαση έκρινε ότι η ανακοίνωση του κ. Κολλάτου ήταν ψευδής, καθώς ανέφερε ότι η αμοιβή του Θωμά Γεωργίου είχε συμφωνηθεί στα 575,00€ το μήνα ενώ το αληθές ήταν ότι συμφωνήθηκε σε λιγότερο από 200,00€ το μήνα. Έκρινε επίσης ότι σκοπός της ανακοίνωσης δεν ήταν η ενημέρωση των μελών του συλλόγου, αλλά η διάθεση να προσβληθεί η τότε ταμίας του ΣΣΙΛΤΕ, Μαρία Φιλιπποπούλου και ο σύζυγός της, Σαράντος Φλιππόπουλος και ότι η ανακοίνωσή αυτή προσέβαλε την τιμή και την υπόληψη του Θωμά Γεωργίου, τον οποίο εμφάνιζε να προσπαθεί σε σύμπνοια με την Μαρία Φιλιπποπούλου και τον Γιάννη Χρυσικό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί οικονομικά τον Σύλλογο αιτούμενος υπέρογκες αμοιβές, υπερδιπλάσιες αυτών που επικρατούν στα συναλλακτικά ήθη, ενώ το αληθές ήταν ότι η αμοιβή του Θωμά Γεωργίου για τις υπηρεσίες που παρείχε ήταν χαμηλότερες αυτών που επικρατούν στην αγορά.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται λοιπόν πως ο μόνος που ζημιώνει τον Σύλλογο είναι ο ίδιος ο κ. Κολλάτος που επιμένει να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να παρανομεί. 

 .

Ο κ. Κολλάτος και η μικρή ομάδα του είναι εκτεθειμένοι στα μάτια των συναδέλφων και το χειρότερο από όλα εκθέτουν και προξενούν μεγάλη οικονομική ζημία στο Σύλλογο Συνταξιούχων με τις αλλεπάλληλες, ανούσιες δικαστικές τους ενέργειες.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν την επαναλαμβανόμενη δυσφήμιση του Συλλόγου και κατ΄επέκταση των συναδέλφων της Ιονικής και να είναι σίγουροι ότι μετά τις εξελίξεις που θα τους εξοστρακίσουν από το Σύλλογο, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις αδικαιολόγητες και παράνομες πράξεις τους.

Έχει φτάσει επιτέλους η ώρα να απαλλαγούμε από αυτούς που απαξιώνουν το συνδικαλισμό στο χώρο μας, υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Συλλόγου Συνταξιούχων και προκαλούν συνεχώς ζημία στην Ιονική Οικογένεια.
Αντίο Κατερίνα

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 89 ετών η συναδέλφισσα Αικατερίνη Ρόζενμπους που είχε υπηρετήσει στο Κεντρικό και στη Φίλωνος. Η Κατερίνα διακρινόταν από το ήθος, τη συνέπεια και την εργατικότητα, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοι που είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί της, θα διατηρήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την κοινή τους εργασιακή πορεία.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της Κατερίνας.

Η εξόδιος ακολουθία της έγινε στο Νέο Ηράκλειο.

Καλό ταξίδι Κατερίνα!
Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στηρίζουμε τους υποψηφίους που προέρχονται από την Ιονική Οικογένεια – Η Ευσταθία Κούσουλα, υποψήφια Σύμβουλος Κοινότητας Αμφίκλειας

Είναι γνωστό σε όλους σας ότι ο Σύλλογός μας πάντοτε προβάλλει τις δραστηριότητες των ανθρώπων του, ξεφεύγοντας από τα στενά συνδικαλιστικά πλαίσια.

Αυτήν την περίοδο που επίκεινται οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πιστεύουμε πραγματικά ότι αξίζει να προβάλουμε και να στηρίξουμε τους υποψηφίους που συνδέονται με την Ιονική Οικογένεια. Ιδιαίτερα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η γνώση και η εκτίμηση για τα άτομα που είναι υποψήφια, είναι το πιο κατάλληλο κριτήριο για την κατεύθυνση της ψήφου. Σας προτείνουμε, λοιπόν, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και ιδεολογικής προέλευσης να στηρίξετε με την ψήφο σας τους αξιόλογους υποψηφίους που πιστεύουμε ότι μπορούν να εκφράσουν και να προωθήσουν με τη συμμετοχή τους στα κοινά τις αξίες και τα ιδανικά που είναι απαραίτητα για την εξέλιξη και την πρόοδο των αυτοδιοικητικών ζητημάτων.


Η Ευσταθία (Έφη) Κούσουλα είναι η κόρη του αγαπητού μας συναδέλφου Πλούταρχου Κούσουλα. Ο Πλούταρχος, το… αηδόνι της Ιονικής Οικογένειας, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού σίγουρα είναι γνωστός σε όλους σας κυρίως μέσα από την καλλιτεχνική του δραστηριότητα και βεβαίως από τα αξέχαστα γλέντια που μας έχει χαρίσει στις εκδηλώσεις και τις εκδρομές του Συλλόγου μας.

Η βάση της οικογένειας του Πλούταρχου είναι η ιστορική Αμφίκλεια, όπου και διαμένει μόνιμα η κόρη του Έφη, ένας νέος άνθρωπος με ανησυχίες που διακρίνεται για την αγάπη της για τον τόπο της. 

Για αυτόν ακριβώς το λόγο αποφάσισε να είναι υποψήφια Σύμβουλος στην Κοινότητα Αμφίκλειας με το συνδυασμό «Πορεία Ανάπτυξης».

Η αγαπητή κόρη του Πλούταρχου, ιδιωτικός υπάλληλος στο επάγγελμα, γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της κοινότητάς της, αλλά και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η Αμφίκλεια έχει μακρά ιστορία και παράδοση και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αξιοσημείωτη τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενη και την εγγύτητά της με τον Παρνασσό. Η Έφη φιλοδοξεί να συνδυάσει τις προοπτικές που παρουσιάζει η περιοχή με νέες ιδέες και καινούργιους στόχους, για ανάπτυξη και άνθιση.

Η ίδια πιστεύει ότι η Αμφίκλεια χρειάζεται εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και της διοίκησής της, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να προοδεύει συνεχώς, προς όφελος των πολιτών της.

Ζητά τη στήριξή σας και γνωρίζοντας τόσο τον Πλούταρχο όσο και την ίδια, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος με ήθος και όραμα που επιθυμεί να εργαστεί για τον τόπο της και που τελικά αξίζει να ασχολείται με τα κοινά και να τύχει της υποστήριξής σας!
Πίστωση συντάξεων Ιουνίου

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων εν όψει των εκλογών, οι κύριες συντάξεις Ιουνίου θα καταβληθούν νωρίτερα, αύριο Παρασκευή 24 Μαΐου και θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα το βράδυ.

Οι επικουρικές συντάξεις του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου.  
Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στηρίζουμε τους υποψηφίους που προέρχονται από την Ιονική Οικογένεια – Ο συνάδελφος Κώστας Σπυρέλης, υποψήφιος Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγίου Βλασίου Παρακαμπυλίων Αιτωλοακαρνανίας

Είναι γνωστό σε όλους σας ότι ο Σύλλογός μας πάντοτε προβάλλει τις δραστηριότητες των ανθρώπων του, ξεφεύγοντας από τα στενά συνδικαλιστικά πλαίσια.

Αυτήν την περίοδο που επίκεινται οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πιστεύουμε πραγματικά ότι αξίζει να προβάλουμε και να στηρίξουμε τους υποψηφίους που συνδέονται με την Ιονική Οικογένεια. Ιδιαίτερα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η γνώση και η εκτίμηση για τα άτομα που είναι υποψήφια, είναι το πιο κατάλληλο κριτήριο για την κατεύθυνση της ψήφου. Σας προτείνουμε, λοιπόν, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και ιδεολογικής προέλευσης να στηρίξετε με την ψήφο σας τους αξιόλογους υποψηφίους που πιστεύουμε ότι μπορούν να εκφράσουν και να προωθήσουν με τη συμμετοχή τους στα κοινά τις αξίες και τα ιδανικά που είναι απαραίτητα για την εξέλιξη και την πρόοδο των αυτοδιοικητικών ζητημάτων.


Ο συνάδελφος Κώστας Σπυρέλης είναι γνωστός σε πολλούς από εσάς από την επί σειρά ετών υπηρεσία του στο Κεντρικό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασιακής του πορείας διακρίθηκε για το ήθος και την εργατικότητά του. Το στοιχείο όμως που τον έκανε να ξεχωρίζει και σίγουρα αποτυπώθηκε στο μυαλό όλων, είναι η αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους και η συμπαράστασή του προς τους συνανθρώπους του που είναι η μία απαράβατη αρχή που δεν απαρνήθηκε ποτέ στη ζωή του.

Μετά από την αποχώρησή του από την τράπεζα επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Άγιο Βλάσιο Παρακαμπυλίων Αιτωλοακαρνανίας, όπου πλέον διαμένει μόνιμα και αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της κοινότητάς του.

Ο ίδιος μας αναφέρει για το πρόγραμμά του:

“Προτεραιότητά μου θα είναι οι εγκαταλελειμμένοι οικισμοί της Αγίας Παρασκευής, Καραμανείκων Λάπατου,Σκαλτίνας  και κάτω Αγίου Βλασίου.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτών των οικισμών είναι το οδικό δίκτυο,  οι αγροτικοί δρόμοι καθώς και ο κεντρικός φωτισμός.

‘Όπως όλοι γνωρίζουν οι οικισμοί αυτοί αποτελούν τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής  σε κτηνοτροφία και γεωργία και κανείς έως τώρα δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την διευθέτηση των προβλημάτων τους και που χρόνια απαιτούν οι κάτοικοι.
Στον Άγιο Βλάση ο οποίος έχει αναδειχτεί ως τουριστική ζώνη από το 1982 -επί προεδρίας Αντώνη Κούρου -κανείς δεν ασχολήθηκε και ενώ πέρασαν και τρέχουν “χιλιάδες” Ευρωπαϊκά προγράμματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, σε επίπεδο υποδομών, όπως δρόμοι μονοπάτια κλπ,έτσι ώστε να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη στο πανέμορφο χωριό μας.
Οι ορεινές διαδρομές προς τον  προφήτη Ηλία και τον Κούτουπα  καθώς και παραλίμνιες,ιδίως προς τη λίμνη Προύλπου  παραμένουν εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτες!
Η ενασχόλησή μου με το τραπεζικό σύστημα κατά  την 32χρονη εργασία μου, μού  εξασφάλισαν γνωριμίες και διασυνδέσεις πού θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων!

Ευνόητο είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν θα είμαι και δεν γίνεται να είμαι μόνος!

Επιζητώ ουσιαστική συνεργασία με όλους τους παλαιούς δημάρχους, προέδρους, συμβούλους και μεγάλους ανθρώπους του χωριού, αλλά και όλους όσους θέλουν το καλό του τόπου μας.

Ζητώ επίσης την αρωγή και την συνεργασία των οικονομικών παραγόντων και επαγγελματιών της περιοχής μας.

Θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η συνεργασία μου και η διεκδίκηση των προαναφερθέντων με οποιαδήποτε δημοτική αρχή εκλεγεί καθώς και με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Ένα σημαντικό θέμα που προέκυψε τον τελευταίο καιρό είναι η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον τόπο μας που πρόκειται να τοποθετούν στα όμορφα βουνά μας και που θα  φαίνονται σαν σκίαστρα πάνω από τον Άγιο Βλάση!

Προτεραιότητά για μένα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού κάλλους της περιοχής μας!

 Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους αλλά και αυτούς που με διάβασαν αλλά δεν αποφάσισαν ακόμα!

Σας ευχαριστώ 

Κωνσταντίνος Σπυρέλης 

Υποψήφιος Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγίου Βλασίου”


Η πολυετής υπηρεσία του στην τράπεζα και ο σεβασμός και η αγάπη όσων είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του, έδωσαν την ευκαιρία στον Κώστα να αναπτύξει σχέσεις με συναδέλφους που μπορούν να τον βοηθήσουν στον οικονομικό σχεδιασμό προκειμένου να υλοποιήσει το όραμά του για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η ανάπτυξη των εγκατελελειμμένων περιοχών, η εκμετάλλευση των προοπτικών που παρουσιάζουν με σεβασμό πάντοτε στο όμορφο φυσικό τοπίο και το περιβάλλον και η σύγχρονη πνοή στην κοινότητά του, αποτελούν τα μεγάλα στοιχήματα του Κώστα και είμαστε σίγουροι ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος αποτελεί τον κατάλληλο άνθρωπο για να ξεφύγει η κοινότητά του από την κλασική διαχείριση και να εισέλθει σε μία νέα εποχή.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Κώστας θα σταθεί δίπλα στους συμπολίτες του που θα έχουν ανάγκη, καθώς αποτελεί την αρχή ζωής που τον χαρακτηρίζει.

Με τρόπο μεθοδικό και συγκεκριμένο αποφάσισε να διεκδικήσει δυναμικά την προεδρία του χωριού έχοντας ένα οργανωμένο πλάνο στο μυαλό του. Μοναδική του επιθυμία και επιδίωξη να εξυπηρετήσει στους συμπατριώτες και τον τόπο του και είμαστε διατεθειμένοι μέσα από το Σύλλογό μας να του συμπαρασταθούμε.

Αν και ανακοίνωσε με σχετική καθυστέρηση την υποψηφιότητά του είμαστε βέβαιοι ότι ο συνδυασμός της γνώσης του για τα ιδιαίτερα προβλήματα του χωριού του και συνολικά της περιοχής, με την εμπειρία και τις σημαντικές γνωριμίες που έκανε στη σταδιοδρομία του στην τράπεζα τον καθιστούν τον κατάλληλο υποψήφιο για την προεδρία του Αγίου Βλάσιου.