1

Καλό ταξίδι Απόστολε

 

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας σε ηλικία 56 ετών ο συνάδελφός μας Απόστολος Φρύδας που είχε υπηρετήσει στα Καταστήματα Αγίας Σοφίας, Ρούσβελτ, Σταυρουπόλεως, Άνω Τούμπας, Νεαπόλεως – Συκεών , Καλαμαριάς, Νεαπόλεως – Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια στο  Περιφερειακό Κέντρο Διαχείρισης Καθυστερήσεων.

Ο Απόστολος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος που τον διέκρινε η εργατικότητα, το ήθος η συνέπεια και πάνω από όλα οι άριστες σχέσεις που διατηρούσε με όσους συναδέλφους συνεργάστηκε. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοι που είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί του θα κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Απόστολο.

Δυστυχώς, η υπερβολική του προσήλωση στα εργασιακά του καθήκοντα εντός των δυσμενών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη τράπεζα , του στοίχισαν τελικά τη ζωή του και η ιονική οικογένεια πενθεί έναν ακόμη συνάδελφο.

Η απώλεια βέβαια είναι δυσαναπλήρωτη για την οικογένειά του, τη σύζυγό του Δήμητρα, το γιο του Φοίβο και τη μητέρα του Αγορίτσα. Γι’ αυτούς ο Απόστολος θα μείνει πάντα χαραγμένος στη μνήμη τους. Τους ευχόμαστε να παραμείνουν ενωμένοι για να ξεπεράσουν την απουσία του αγαπημένου τους συζύγου, πατέρα και γιου και είμαστε σίγουροι ότι θα τιμήσουν τη μνήμη του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 16:30 το απόγευμα στα Νεκροταφεία Αναστάσεως στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Εκ μέρους σύσσωμης της ιονικής οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι Απόστολε
Οι ενέργειες του Συλλόγου μας θεμελιώνουν τα θετικά αποτελέσματα του επανυπολογισμού των συντάξεων για τους ασφαλισμένους του ταμείου μας

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή που ίσχυσε ο νέος νόμος Κατρούγκαλου για τον υπολογισμό, καθώς και των επανυπολογισμό των συντάξεων, διαπίστωσε ότι μέσα από τις διατάξεις του νόμου, μας δινόταν η δυνατότητα να τεκμηριώσουμε με αδιάσειστα στοιχεία τους λόγους που θα απέτρεπαν τη μείωση των συντάξεών μας και προβήκαμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που θα θεμελίωναν τους ισχυρισμούς μας.

Ο τέως Διευθυντής του ΤΑΠΙΛΤ και Γενικός Γραμματέας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, συνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος, αξιοποιώντας τις γνώσεις του και το αρχείο του από το 1962, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, θεμελίωσαν με βάση τις διατάξεις του νόμου το δικαίωμα των συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ όχι μόνο να μην υποστούν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις να προκύψουν και αυξήσεις. Το εμπεριστατωμένο αυτό υπόμνημα αποδείκνυε με έγκυρα στοιχεία το υψηλό ασφάλιστρο που κατέβαλλε τόσο ο εργοδότης, όσο και ο εργαζόμενος (το ΤΑΠΙΛΤ είχε το υψηλότερο ασφάλιστρο από όλους τους ασφαλιστικούς φορείς της Ελλάδας επί σειρά ετών).

Το υπόμνημα αυτό μαζί με τα στοιχεία του αρχείου του συναδέλφου Νίκου Αλεξόπουλου υποβλήθηκε στην ΗΔΙΚΑ, στον ΕΦΚΑ αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με κοινοποίηση στο Ταμείο μας. Οι αρμόδιοι του ΕΦΚΑ σε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου, αφού το μελέτησαν και διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία που τους είχαμε παραθέσει ήταν όλα ακριβή, αποδέχθηκαν τον πίνακα που τους είχαμε συνυποβάλει με το αυξημένο ποσοστό αναπλήρωσης βάσει ασφαλίστρου, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν ακόμα και διπλάσιο από το ποσοστό ασφαλίστρου του ΙΚΑ (20%). Μάλιστα τα στελέχη του ΕΦΚΑ δεν έκρυψαν τον αιφνιδιασμό τους και διερωτήθηκαν πώς μια συνδικαλιστική οργάνωση έχει τις δυνατότητες για μελέτη και σύνταξη ολοκληρωμένου υπομνήματος με ακριβή υπολογισμό και προσδιορισμό των ποσοστών αναπλήρωσης βάσει των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της!

Κατόπιν, των ανωτέρω ενεργειών μας, διαμορφώθηκε το πρόγραμμα για τον επανυπολογισμό των συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ με γνώμονα τον πίνακα του υπομνήματός μας και μάλιστα όταν προέκυπτε οποιοδήποτε ερώτημα, οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι ήταν πάντα σε ετοιμότητα και έδιναν τις απαραίτητες διευκρινίσεις.  

Συνάδελφοι,

Το πρόγραμμα επανυπολογισμού των παλαιών συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ ολοκληρώνεται και πολλοί από εσάς θα δείτε και αυξήσεις  στις συντάξεις σας.

Ο Σύλλογός μας θεωρεί σημαντική την απόφαση της Κυβέρνησης για την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων όλων των συνταξιούχων και ταυτόχρονα σας διαβεβαιώνουμε ότι παρακολουθούμε από πολύ κοντά τη διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεών μας.

Μέχρι το τέλος του χρόνου και στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας θα σας παραθέσουμε δεκάδες παραδείγματα ασφαλισμένων με διαφορετικές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις ,τόσο ως προς τα ασφαλιστικά έτη, όσο και ως προς τον χρόνο συνταξιοδότησης και το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων, ώστε πολύ εύκολα ο κάθε συνάδελφος να μπορεί να κατανοήσει τι ισχύει για τη δική του περίπτωση.

Βέβαια παρακολουθούμε  με αυξημένο ενδιαφέρον ορισμένες κατηγορίες  συνταξιούχων μας, ειδικότερα σε όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση ή στους συνταξιούχους που αποχώρησαν με αναστολή καταβολής της σύνταξής τους και οι οποίοι στη συνέχεια εργάστηκαν, για τους οποίους πιστεύουμε ότι θα έχουν σημαντικότατα οφέλη από την εξέλιξη αυτής της διαδικασίας.   

Ενδέχεται, εάν το θεμελιώσουμε νομικά, να διεκδικήσουμε δικαστικά και επιπλέον αναπροσαρμογή των συντάξεών μας με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, ειδικά για τους συνταξιούχους των τελευταίων ετών, μιας και το αποτέλεσμα του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από τον Μάιο του 2016 και εντεύθεν είναι πολύ πιο υψηλό από τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού, λόγω του αυξημένου ποσοστού αναπλήρωσης κατά 0,075% για κάθε μονάδα επιπλέον καταβληθέντος ασφαλίστρου για το σύνολο ετών ασφάλισης στο ΤΑΠΙΛΤ.

Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι παρακολουθούν το θέμα αυτό που μας απασχολεί όλους και εφόσον προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα.

Ο Σύλλογός μας, ο μοναδικός θεματοφύλακας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και σε αυτό το μείζον θέμα και ασφαλώς θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους.
Τέλος Εποχής ! Ο κ. Βασίλης Ψάλτης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας

Μετά τον κ. Γιώργο Αρώνη, ήρθε η σειρά και του κ. Σπύρου Φιλάρετου να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Alpha Bank, αφήνοντας μοναδικό υποψήφιο τον κ. Βασίλη Ψάλτη, ο οποίος θα εκλεγεί από το αυριανό Δ.Σ..

Ο Σύλλογός μας είχε επανειλημμένως καυτηριάσει το επί σειρά ετών μοντέλο της διοίκησης στην Alpha Bank με την κυριαρχία ευνοιοκρατικών, οικογενειοκρατικών και αναξιοκρατικών χαρακτηριστικών, που επέκτεινε και διατηρούσε παθογενείς καταστάσεις εντός της λειτουργίας της τράπεζας με εμφανείς, επιβλαβείς συνέπειες στην ανάπτυξή της.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος έχει τη φήμη ενός ικανού τεχνοκράτη που χαίρει της εμπιστοσύνης των κεντρικών παραγόντων της ΕΚΤ. Ελπίζουμε η έλευσή του να σηματοδοτήσει την είσοδο της τράπεζας σε μία νέα εποχή, μακριά από τα κακώς κείμενα που είχαν καλλιεργήσει οι προηγούμενες διοικήσεις, επιφέροντας καθυστέρηση στην ανάπτυξή της.

Εμείς είμαστε ανοικτοί σε μία παραγωγική συνεργασία και διάλογο με τον κ. Ψάλτη, για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την άμεση βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, αλλά και πρόθυμοι για την επίτευξη της απαραίτητης για την εύρυθμη λειτουργία της τράπεζας συνεννόησης με τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Παράλληλα, ελπίζουμε η διοικητική δομή της τράπεζας να οργανωθεί και θεμελιωθεί σε σύγχρονα πρότυπα, ίσων ευκαιριών, έντιμης και ορθολογικής διαχείρισης, με όραμα για το μέλλον, αφήνοντας πίσω τα κατά γενική ομολογία διαπιστωμένα ελλείμματα που την κρατούσαν καθηλωμένη, καθώς και το ανεκδιήγητο, «παρά φύσει» μοντέλο συνδιοίκησης με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό,  έχοντας επιφέρει απογοήτευση σε ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού, ιδιαίτερα σε όσους προέρχονταν από τράπεζες που συγχωνεύτηκαν με την Πίστεως. Μία μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Ψάλτης είναι η αξιοκρατική λειτουργία της τράπεζας προκειμένου να «πείσει» τους δύσπιστους πλέον εργαζομένους της που έχουν θέληση να προσφέρουν στην τράπεζα, να «ανοίξουν τα φτερά τους» προς όφελος δικό τους και της τράπεζας.

Ελπίζουμε ο κ. Ψάλτης να έχει τη διάθεση και το σθένος να λάβει και «δύσκολες» αποφάσεις που είναι κομβικές για το μέλλον της τράπεζας, τόσο ως προς την ωρολογιακή βόμβα που λέγεται «κόκκινα δάνεια», όσο και να την ωθήσει σε μία νέα, εξωστρεφή επενδυτική προσπάθεια που θα μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία, για μία νέα, σύγχρονη τράπεζα προς όφελος των εργαζομένων της και του ελληνικού λαού.
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (27/11) ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ. ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 6/12 (φωτογραφίες-βίντεο)

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 27/11) η συγκέντρωση των Συλλόγων μας κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και η πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παράδοση του σχετικού υπομνήματος για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, τη μοναδική προοπτική για τη διάσωση και διασφάλιση της επικουρικής σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη, εργαζόμενους και συνταξιούχους, του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Αφού συγκεντρωθήκαμε κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην πλατεία Κοτζιά, με πορεία καταλήξαμε στο Υπουργείο, όπου αντιπρόσωποι των Συλλόγων μας καταθέσαμε υπόμνημα στο γραφείο του Υπουργού με περίπου 2.000 χιλιάδες υπογραφές για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ. Όπως αναφέρουμε και αναλυτικά στο υπόμνημα, αποτελεί υποχρέωση του Υπουργείου να δώσει λύση στο μείζον θέμα της επικουρικής μας ασφάλισης, απαιτώντας την άμεση παρέμβασή του για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ!

Ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος απουσίαζε εκτάκτως στη Λάρισα, ωστόσο τα στελέχη του γραφείου του μας γνωστοποίησαν ότι ο Υπουργός θα μελετήσει το υπόμνημα, ορίζοντάς μας νέα συνάντηση για την Πέμπτη 6/12 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου να μας μεταφέρει πλέον την επίσημη θέση του Υπουργείου για το μέλλον της επικουρικής μας ασφάλισης.

Σε περίπτωση που η απάντηση του Υπουργείου είναι αρνητική, θα ζητήσουμε τη μαζική συμμετοχή σας για μόνιμη εγκατάσταση έξω από το Υπουργείο για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι τη δικαίωσή μας!

 .

Συνάδελφοι,

Η σημερινή μας συγκέντρωση αποτελεί μονάχα την αφετηρία των δυναμικών ενεργειών μας που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα για να επιτύχουμε το μεγάλο στόχο της ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ. Η ανταπόκριση των συναδέλφων μας ήταν ικανοποιητική μεν, αλλά ελπίζουμε στις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν να μεγαλώσει η συμμετοχή ώστε να όλοι μαζί, ενωμένοι να συμβάλουμε στην προοπτική υλοποίησης του μεγάλου αυτού στόχου που αφορά τους χιλιάδες ασφαλισμένους, εργαζομένους και συνταξιούχους, στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Οι Σύλλογοί μας απευθύνουν νέο κάλεσμα για την Πέμπτη 6/12 προκειμένου να πραγματοποιήσουμε πάλι συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στις 11 π.μ. και να κατευθυνθούμε με πορεία μέχρι το Υπουργείο, αποδεικνύοντας το αρραγές μέτωπο που έχει δημιουργηθεί και την αποφασιστικότητά μας, ώστε οι εκπρόσωποι των Συλλόγων μας να συναντηθούν με τον κ. Πετρόπουλο προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την επίσημη θέση του Υπουργείου σχετικά με το υπόμνημά μας.

Οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά και δυναμικά, η επικουρική μας σύνταξη θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν! Κανένας δε θα δικαιούται να διαμαρτύρεται αύριο αν μείνουμε έξω από το ΕΤΕΑΕΠ με επικουρική σύνταξη 47 ευρώ, ενώ είναι βέβαιο ότι η παραμονή της σημερινής, ανεξέλεγκτης, επικίνδυνης διοίκησης στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θα οδηγήσει στην καθολική και οριστική απώλεια της επικουρικής μας σύνταξης!

Για αυτό πλέον η παθητικότητα, η αδιαφορία και ο εφησυχασμός πρέπει να ξεπεραστούν και στην επόμενη συγκέντρωσή μας να επιτύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή που η δυναμική της θα διαμορφώσει τις εξελίξεις σε αυτό το μείζον θέμα που αφορά τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας!

 .

  • Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για την επικουρική μας ασφάλιση ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!

  • Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!

  • Μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε και θα πετύχουμε τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης

  • ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ συμμετέχουμε στις ενέργειες των συλλόγων μας μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας!

  • ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

 .

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ !

ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ !

 .

 

Όλοι στη Συγκέντρωση, την Πέμπτη 6/12 ώρα 11:00 π.μ. κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, Ευπόλιδος 8, Πλατεία Κοτζιά

& στη συνέχεια Πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 .

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

·  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

·  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

·   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK

.
Καλό ταξίδι Παναγιώτη

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 94 ετών ο συνάδελφός μας  Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου που είχε υπηρετήσει στο Κατάστημα της Ρόδου και ως Διευθυντής στο Κατάστημα Βόλου, στο Κεντρικό Κατάστημα και στη Διεύθυνση Οργάνωσης. Ο συνάδελφός μας, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης της τράπεζας με την εταιρία Πυραμίδα, διακρινόταν από το ήθος, την εργατικότητα και τη συνέπεια, ενώ πάντοτε διατηρούσε άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους τόσο ως εργαζόμενος όσο και ως διευθυντής.

Η απώλειά του αφήνει μεγάλο κενό στη σύζυγό του και συνάδελφισσά μας Χρυσούλα και στα παιδιά τους, Μαρία και Μανώλη.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε χθες στον Άγιο Γεώργιο των Κάτω Λεχωνίων Βόλου.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Καλό ταξίδι Παναγιώτη!

 
Αντίο Τάνια

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 65 ετών ύστερα από μάχη να κρατηθεί στη ζωή η συναδέλφισσά μας Σουλτάνα Μαγριώτη που είχε υπηρετήσει στο Κατάστημα Τούμπας και στο Ταμείο Υγείας στη Θεσσαλονίκη. Την Τάνια, όπως την αποκαλούσαν οι δικοί της άνθρωποι, διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα, κυρίως όμως οι συνάδελφοι είμαστε βέβαιοι ότι θα κρατήσουν μόνο θετικές αναμνήσεις από το διάστημα που είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί της.

Η απώλεια είναι οδυνηρή για το σύζυγό της Αγαθοκλή, το γιο τους Δημήτρη και την κόρη τους Πασχαλία, που είμαστε σίγουροι ότι θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους της. 

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα της εκλιπούσης, το Στρυμονοχώρι Σερρών.

Καλό ταξίδι Τάνια!
Συλλυπητήρια Μιχάλη και Αναστασία

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 90 ετών η Αγγελική Κουμάντου, σύζυγος του αείμνηστου συναδέλφου μας Κωνσταντίνου Κουμάντου που είχε υπηρετήσει στο Κεντρικό, μητέρα του συναδέλφου μας Μιχάλη Κουμάντου που υπηρέτησε στο Κεντρικό, τη Φίλωνος, τη Διεύθυνση Υποστήριξης Δραστηριοτήτων και τη Φιλελλήνων και πεθερά της επίσης συναδέλφισσάς μας Αναστασίας Σπανουδάκη που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Εργασιών και Καταστημάτων, τη Διεύθυνση Καρτών και τη Διεύθυνση Καθυστερήσεως Λιανικής Τραπεζικής. Η εκλιπούσα διακρινόταν από το ήθος και τη συνέπειά της και την ευγνωμονούμε για την προσφορά της σε μία αυθεντική οικογένεια της Ιονικής.

Εκ μέρους όλων των συναδέλφων εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους συναδέλφους μας Αναστασία, Μιχάλη και την αδερφή του Φανή.

Η εξόδιος ακολουθία της εκλιπούσης γίνεται αύριο, Τριτη 27/11, στις 16:00 μ.μ. στο Κοιμητήριο Καλυβίων Αττικής. 

Καλό ταξίδι Αγγελική
Από άλλο ανέκδοτο! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε…

Τα σκάγια

Ένας κυνηγός γυρίζει στο σπίτι του με ένα λαγό. Η γυναίκα του τον μαγειρεύει και όλη η οικογένεια τρώει το λαγό.
Μετά από δυο ώρες τρέχει ο μικρός γιος στο μπαμπά του:

-Μπαμπά, μπαμπά! Εκεί που κατουρούσα βγήκαν σκάγια.

-Πωπω, θα ξέχασε η μαμά σας να βγάλει τα σκάγια από το λαγό. Υπομονή παιδί μου, θα περάσει.

Μετά από λίγο ο άλλο γιος:

-Μπαμπά, μπαμπά! Εκεί που κατουρούσα βγήκαν σκάγια.

-Ναι, το ξέρω. Τι να κάνουμε, ξέχασε η μητέρα σας να βγάλει τα σκάγια από το λαγό.

Και τέλος ο μεγάλος ο γιος:

-Μπαμπά, μπαμπά!

-Ναι, ξέρω. Εκεί που κατουρούσες βγήκαν σκάγια.

-Καμία σχέση! Εκεί που τον έπαιζα, σκότωσα τον παππού!
Ήρθε η ώρα των αγωνιστικών διεκδικητικών κινητοποιήσεων για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης από τα χέρια των «γνωστών επενδυτών» του ασφαλιστικού μας κεφαλαίου! ΤΡΙΤΗ 27/11, ώρα 9:00 π.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (Πλατεία Κοτζιά, Ευπόλιδος 8) και στη συνέχεια ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ !

Συνάδελφοι,

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αποτελεί μία ανοιχτή πληγή για τα χιλιάδες ασφαλισμένα μέλη του, εργαζομένους και συνταξιούχους. Ο τρόπος που λειτούργησε δυστυχώς το επικουρικό μας ταμείο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν, αφού ουσιαστικά δυσφήμισε τον αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα του.

Οι σύλλογοί μας που έχουν ασφαλισμένα μέλη στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ έχουν στηλιτεύσει επανειλημμένως τις τραγικές επιλογές των διοικούντων τον επικουρικό μας φορέα, που είχαν ως αποτέλεσμα την καταβύθιση των επικουρικών μας συντάξεων, την ταυτόχρονη απομείωση των αποθεματικών του και την εξάλειψη της προοπτικής του για απόδοση επικουρικών συντάξεων στο μέλλον.

Τις πταίει όμως για το ναυάγιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ;

Αν προσπαθήσουμε να κατανείμουμε τις ευθύνες,

·        Σίγουρα το μεγαλύτερο μερίδιο φέρουν οι διοικήσεις του ταμείου, ιδιαίτερα της περιόδου 2006 μέχρι σήμερα για την καταστροφική διαχείριση και τις ολέθριες επιλογές τους

·        Η παροιμιώδης ανοχή που επέδειξε -και συνεχίζει μέχρι σήμερα- το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώπιον της καταστροφικής διαχείρισης του ταμείου και του ασφαλιστικού του κεφαλαίου από τις διοικήσεις του, αλλά και η αδιαφορία του να παρέμβει για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης

·        Ωστόσο, μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα ασφαλισμένα μέλη του επικουρικού μας φορέα που δεν περιφρούρησαν το ταμείο και δεν αντέδρασαν όπως άρμοζε σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο

Σε κάθε περίπτωση, η ώρα μηδέν για την επικουρική μας σύνταξη είναι τώρα! Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να δράσουμε για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, αφού οι νέες καταστατικές τροποποιήσεις προμηνύουν την παγίωση των συντάξεων-φιλοδώρημα και την εξάλειψη οποιασδήποτε προοπτικής ανάκαμψής της!

 .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ!

Τονίζουμε ότι αποτελεί υποχρέωση του Υπουργείου να δώσει λύση στο μείζον θέμα της επικουρικής μας ασφάλισης:

Η Επικουρική ασφάλιση, όπως είναι γνωστό αποτελεί μορφή υποχρεωτικής ασφάλισης από 1/2/1983 για το σύνολο των μισθωτών της χώρας.

Το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που καλύπτει για επικουρική σύνταξη τους εργαζόμενους της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ Τράπεζας που συγχωνεύτηκε στην ΑLPHA, καθώς και εργαζόμενους σε άλλες Τράπεζες, παρά τις μεγάλες μειώσεις που έχουν γίνει στις συντάξεις κατά 80% περίπου τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να  διασφαλίσει την καταβολή ούτε  των σημερινών μειωμένων συντάξεων, λόγω της πλήρους ανατροπής, με ευθύνη της Πολιτείας, της αναλογίας ασφαλισμένων – συνταξιούχων, η οποία πλέον έχει διαμορφωθεί σε 0,57:1, αφού ήδη οι συνταξιούχοι ξεπερνούν τον αριθμό των ασφαλισμένων!

·        Επειδή  ο ιδρυτικός νόμος του ΕΤΕΑΜ, σήμερα ΕΤΕΑΕΠ, προέβλεπε ότι στην περίπτωση που ένας επικουρικός ασφαλιστικός φορέας δεν μπορεί να χορηγεί παροχές ισοδύναμες με εκείνες του ΕΤΕΑΜ, μπορεί οποιαδήποτε οργάνωση των εργαζομένων ή ακόμη και μεμονωμένοι ασφαλισμένοι να ζητήσουν από τον Υπουργό Εργασίας την ένταξή του στο ΕΤΕΑΜ

·        Επειδή το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν μπορεί να εξασφαλίσει συντάξεις ισοδύναμες με εκείνες του ΕΤΕΑΕΠ, ιδιαίτερα με ευθύνη της Πολιτείας που με το νόμο 3371/2005 κατέστησε το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ «κλειστό» ταμείο , χωρίς νέους ασφαλισμένους 

·        Επειδή το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, κατά τη διάταξη του άρθρου 2 εδ. 4 του ν. 2084/1992, αποτελεί φορέα υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης.

·        Επειδή  η περιουσία του Ταμείου που ξεπερνά τα 182 εκατ. ευρώ, δεν θα πρέπει να εξανεμιστεί είτε με τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης είτε με την επιστροφή των εισφορών είτε μέσω προγραμμάτων ασφαλιστικών εταιριών

·        Επειδή ο υποχρεωτικός  χαρακτήρας της ασφάλισης είναι δεδομένος και ασκείται στην περίπτωση των ασφαλισμένων μελών του μέσα από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την ασφαλιστική κάλυψη και την καταβολή επικουρικών συντάξεων στους εν λόγω εργαζόμενους και συνταξιούχους για σήμερα και το μέλλον

·        Επειδή οι προβλεπόμενες με βάση το Καταστατικό του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονται σε 3% για τους εργαζόμενους και 4% για τους εργοδότες, δηλαδή υψηλότερες κατά μία (1) ποσοστιαία μονάδα των τακτικών εισφορών του ΕΤΕΑΕΠ

ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

. 

Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!

Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες!

Οι διοικήσεις του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ από το 2006 μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα τις επιλογές των διοικούντων της τελευταίας τριετίας, δρούσαν αντιστρόφως ανάλογα με τα ασφαλιστικά συμφέροντα των μελών του ταμείου, μετατρέποντας το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε πεδίο συνδικαλιστικών παιχνιδιών και σφετερισμού του ασφαλιστικού μας κεφαλαίου.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των συλλόγων μας και τις συνεχείς διαμαρτυρίες και ενέργειές μας, δυστυχώς, οι ίδιοι άνθρωποι με διάφορα τεχνάσματα έχουν παραμείνει στη διοίκηση του ταμείου, οδηγώντας μέρα με τη μέρα την επικουρική μας ασφάλιση στον αφανισμό!

Εν όψει του άμεσου κινδύνου που εγκυμονούν οι νέες τροποποιήσεις του καταστατικού για την προοπτική της επικουρικής μας σύνταξης, οι Σύλλογοί μας, σε κοινή συνεδρίαση την Τρίτη 30/10/18, αποφασίσαμε ομόφωνα να προχωρήσουμε στις κάτωθι δυναμικές ενέργειες:

 1. Παράδοση Υπομνήματος-Πρότασης Νόμου στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τάσο Πετρόπουλο στην οποία του γνωστοποιούμε τις θέσεις μας και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για τη διάσωση της επικουρικής μας ασφάλισης.

2. Μαζική κινητοποίηση των μελών των Συλλόγων μας και όσων ασφαλισμένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επιθυμούν μία αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη, για συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του επικουρικού μας ταμείου την Τρίτη 27/11 και ώρα 9:00 π.μ. και εν συνεχεία πορεία προς το Υπουργείο, ώστε όλοι μαζί να απαιτήσουμε από τον κ. Πετρόπουλο την άμεση ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ και την ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργείου για να μπει φραγμός στις επιδιώξεις που προσδιορίζονται με το νέο καταστατικό και εγκυμονούν άμεσα τον κίνδυνο εξαφάνισης των αποθεματικών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, οδηγώντας τα – συγκαλυμμένα σήμερα,  απροκάλυπτα αύριο –  στην ιδιωτική ασφάλιση. .

Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητήσουμε τη μαζική συμμετοχή σας για μόνιμη εγκατάσταση έξω από το Υπουργείο για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι τη δικαίωσή μας!

3. Απαίτηση να επισπευσθεί από την ελληνική δικαιοσύνη η διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς και απόδοση ευθυνών σε όσους συνέβαλαν αποφασιστικά στην οικονομική καταστροφή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επενδύοντας το 1/2 της ρευστότητάς του και του 1/3 των αποθεματικών του στη «μαύρη τρύπα» της ATTICA BANK!

Συνάδελφοι,

Οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά και δυναμικά, η επικουρική μας σύνταξη θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν! Κανένας δε θα δικαιούται να διαμαρτύρεται αύριο αν μείνουμε έξω από το ΕΤΕΑΕΠ με επικουρική σύνταξη 47 ευρώ!

 Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να διασώσουμε την επικουρική μας σύνταξη!

 .

ü    Να είστε ΟΛΟΙ σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ & ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

ü    Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για την επικουρική μας ασφάλιση ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!

ü    Οφείλουμε να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ και να ΔΡΑΣΟΥΜΕ για μία ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ! Αλλιώς ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΑΜΝΗΣΗ!

ü    Μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε και θα πετύχουμε τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης

ü    ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ συμμετέχουμε στις ενέργειες των συλλόγων μας μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας!

 .

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ !

ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ !

.

 

Όλοι στη Συγκέντρωση, την Τρίτη 27/11 ώρα 9:00 π.μ. κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, Ευπόλιδος 8, Πλατεία Κοτζιά

& στη συνέχεια Πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

.

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

·  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

·  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

·   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK

 
ΕΦΑΠΑΞ : Η τράπεζα συνεχίζει τις παρελκυστικές τακτικές ενάντια στις εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις. Συνεχίζουμε βάσιμα αισιόδοξοι προς το μεγάλο στόχο απόδοσης πλήρους εφάπαξ

Συνάδελφοι,

Είναι σε όλους σας γνωστές οι προσπάθειες της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ την περίοδο της προεδρίας του συνάδελφου Ν. Κάβουρα και μέλη τους συναδέλφους Σ. Φιλιππόπουλο και Ι. Χρυσικό, όταν και επιβλήθηκαν καταλογιστικές πράξεις μη καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών παρελθόντων ετών σε βάρος της Alpha Βank που συνετάχθησαν από τον τότε Διευθυντή του ταμείου, συνάδελφό μας και νυν Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου μας, Νίκο Αλεξόπουλο:

1. Ποσού 39.800.000 ευρώ, που κατεβλήθησαν από την τράπεζα ύστερα από εξωδικαστικό συμβιβασμό που επετεύχθη μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας και της διοίκησης του ταμείου. Αυτά τα χρήματα που συνέρρευσαν στα ταμεία του ΤΑΠΙΛΤ έδωσαν λύση για την καταβολή πλήρους εφάπαξ σε συναδέλφους που είχαν προσφύγει και δικαιώθηκαν για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στο εφάπαξ του Νόμου Σιούφα. Χωρίς αυτό το ποσό η πληρωμή των εφάπαξ θα ήταν αδύνατη.

2. Ποσού 21.686.457 ευρώ που αφορούσαν υποχρεώσεις της Alpha Bank που απέρρεαν από το καταστατικό του ΤΑΠΙΛΤ. Ενώ αρχικά η τράπεζα μας διαβεβαίωνε ότι είχε την πρόθεση να καταβάλει το ποσό, εν τέλει αποδείχθηκε μία παρελκυστική τακτική των νομικών της συμβούλων προκειμένου να παίρνουν συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση των υποθέσεων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Η εκδίκασή τους τελικά είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη σε πρώτο βαθμό των αγωγών του ταμείου.

Ωστόσο, το ΤΑΠΙΛΤ εν συνεχεία υπέβαλε έφεση, προσφεύγοντας στο Διοικητικό Εφετείο, που δικαίωσε απόλυτα το ταμείο στις πρώτες 4 εκδικάσεις (καθόσον το ποσό των 21.686.457 ευρώ διαμοιράστηκε σε 6 αγωγές) που αφορούν ποσά :

·        915.564 ευρώ και πρόσθετα τέλη 857.023 ευρώ

·        3.443.534 ευρώ και πρόσθετα τέλη 3.942.313 ευρώ

·        4.593.674 ευρώ και πρόσθετα τέλη 4.308.560 ευρώ

·        518.644 ευρώ και πρόσθετα τέλη 602.870 ευρώ

 .

Ενώ απομένει στις 10/12 η εκδίκαση δύο αγωγών στο Διοικητικό Εφετείο που λόγω του δεδικασμένου είμαστε σίγουροι για τη θετική έκβασή τους και αφορούν ποσά :

·        659.920 ευρώ και πρόσθετα τέλη 753.781 ευρώ

·        551.971 ευρώ και πρόσθετα τέλη 538.603 ευρώ

 .

Δυστυχώς η τράπεζα δε συμμορφώθηκε ούτε αυτήν τη φορά με τις δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου προσφεύγοντας εναντίον τους στο ΣτΕ με μεγάλη καθυστέρηση.

Στις 12/11 συζητήθηκαν οι δύο αναιρέσεις της Alpha Bank κατά του ΤΑΠΙΛΤ (ήδη ΕΤΕΑΕΠ) που αφορούσαν πράξεις καταλογισμού εισφορών παρελθόντων ετών, η μία ύψους 915.564 ευρώ και πρόσθετα τέλη 857.023 ευρώ και η άλλη ύψους 3.443.534 ευρώ και πρόσθετα τέλη 3.942.313 ευρώ.

Εμείς θεωρούμε ότι μετά και από τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου που δικαίωσαν το ΤΑΠΙΛΤ δεν υφίσταται καμία νομική βάση για να γίνουν αποδεκτές οι προσφυγές της τράπεζας στο ΣτΕ που αποτελούν απλά συνέχιση της παρελκυστικής τακτικής που χρησιμοποιεί η τράπεζα από την πρώτη στιγμή στην υπόθεση για να αποφύγει την τήρηση των δεσμεύσεών της για την κάλυψη του εφάπαξ των προερχομένων από την Ιονική!

Εμείς έχουμε τονίσει στη διοίκηση της τράπεζας επανειλημμένως ότι θα έπρεπε να είχε αποδεχθεί τις εκτελεστές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου, αφού μάλιστα το ποσό που απαιτείται για την πλήρη κάλυψη του εφάπαξ όλων των Ιονικάριων -και μάλιστα σε βάθος χρόνου- είναι πολύ μικρότερο από το άμεσα εκτελεστό αποτέλεσμα των δικαστικών αποφάσεων! 

 .

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε παρακολουθούμε στενά τις υποθέσεις που αφορούν το εφάπαξ με συνέπεια και υπευθυνότητα. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους ενάντια στην παρελκυστική τακτική και εξαπάτηση της τράπεζας που αν και είχε αποδεχθεί ρητά την ευθύνη για κάλυψη του εφάπαξ όλων των Ιονικάριων, αθέτησε τη δέσμευσή της.

Άλλωστε η αποτελεσματικότητα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη κριθεί ήδη από την υποβολή υπομνήματος (Αλεξόπουλου – Κουτρουμάνη) στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή που αποδέχθηκε τις θέσεις μας για τη διαχρονική ανάλυση καταβολής εισφορών μας υπέρ πρόνοιας, με αποτέλεσμα την απόδοση στους συναδέλφους μας μεγαλύτερου εφάπαξ από αυτό που ορίζεται με το Ν. Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016).

Λίγη υπομονή ακόμα, αφού οι παρελκυστικές τακτικές της τράπεζας δεν μπορούν να συνεχιστούν εσαεί. Θα συνεχίσουμε υπεύθυνα να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, καθώς βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι για την επίτευξη του μεγάλου στόχου απόδοσης πλήρους εφάπαξ, πάλι μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής προκειμένου τα 21.686.457 ευρώ να διατεθούν στο ΕΤΕΑΕΠ, αλλά μόνο για τους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ, αφού μας ανήκουν δικαιωματικά.