1

Η πολυαναμενόμενη εκδρομή στην Κάτω Ιταλία εγκαινιάζει τη νέα εκδρομική σεζόν της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ : ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ 13 – 21 Οκτωβρίου 2018

Μπορεί πολλοί από εσάς να βρίσκεστε ακόμα σε διακοπές, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το τέλος του καλοκαιριού πλησιάζει… απειλητικά! Ωστόσο, δε θέλουμε να απογοητεύεστε γιατί η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν θα σας άφηνε έτσι… 

Η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του Συλλόγου μας εγκαινιάζει τις εξορμήσεις της νέας σεζόν με την πολυαναμενόμενη 9ήμερη οδική εκδρομή που είχαμε προαναγγείλει στην Κάτω Ιταλία!

Άλλη μια εκδρομική δραστηριότητα του συλλόγου μας σας υπόσχεται απόκτηση νέων εμπειριών και γνώσεων και φυσικά άφθονη διασκέδαση! Άλλωστε, το βασικό συστατικό όλων των εκδρομών μας  είναι ότι από την εκκίνηση μέχρι την ολοκλήρωση τους γινόμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια και μια ευχάριστη παρέα, γεγονός που δεν μπορεί να το αποτυπώσει κανείς στα χαρτιά, παρά μόνο να το βιώσει! Θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει  και ως λογοπαίγνιο το στίχο γνωστού τραγουδιού, ” έλα να νιώσεις πώς είναι η Ιονική εκδρομή κι όλα τα ωραία μέχρι το πρωί” , κάτι που μας χαρακτηρίζει απόλυτα, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τη μεγάλη ανταπόκριση που δείχνουν οι συνάδελφοι σε κάθε εκδρομική δραστηριότητα του συλλόγου μας. Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τη σημαντική παρουσία των συναδέλφων – καλλιτεχνών του χώρου μας που με την ξεχωριστή φωνή τους δίνουν  έναν άλλο τόνο στη ψυχαγωγία μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε κάθε εκδρομική μας δραστηριότητα. 

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ λοιπόν κάνει πράξη την υπόσχεση που σας έχει δώσει για το μεγάλο αυτό ταξίδι… στο χρόνο και στην ιστορία, όπου θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, την όμορφη και γραφική Σικελία, τις αρχαιοελληνικές αποικίες της λεγόμενης Μεγάλης Ελλάδας, όπου ακόμα υπάρχει το βαθύ αποτύπωμα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, αλλά και τα περίφημα ελληνόφωνα χωριά που κρατούν ακόμα τη γλώσσα και τις παραδόσεις αιώνων!

 


NOTIA ITAΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΜΠΑΡΙ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ –  ΑΙΤΝΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ –  ΡΗΓΙΟ – ΚΟΣΕΝΤΖΑ – MATΕΡΑ -ΤΑΡΑΝΤΑΣ  –  ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΛΕΤΣΕ –  ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

 

     9 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

1H ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου μας στις 12:30 μ. για Πάτρα, με ενδιάμεση στάση. ‘Αφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες μας  και απόπλους για ΜΠΑΡΙ. Διανυκτέρευση εν πλω.

.

2H ΗΜΕΡΑ : ΜΠΑΡΙ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ : Άφιξη το πρωί και αναχώρηση για την ΚΑΤΑΝΙΑ, με ενδιάμεσες στάσεις και μέσω της VILLA S GIOVANNI, όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, γνωστό σα στενό ΣΚΥΛΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΔΗΣ, φθάνουμε στην ΤΑΟΡΜΙΝΑ, την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σικελίας, με το Ελληνο ρωμαϊκό αρχαίο θέατρο και την επιβλητική θέα του Ηφαιστείου της Αίτνας.  Συνεχίζουμε για την Κατάνια. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

.

3H ΗΜΕΡΑ : ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ : Πρωινό και συνεχίζουμε  με προορισμό την Αίτνα – το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να απειλεί με τις εκρήξεις του την περιοχή – όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800 μ. Εκεί θα δούμε τον κρατήρα Silvestri και θα απολαύσουμε και μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τα γύρω νησάκια. Συνεχίζουμε για τις Συρακούσες. Ξενάγηση  στην πιο αξιόλογη πόλη της “ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της ΑΘΗΝΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την πηγή της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ, το βωμό του ΙΕΡΩΝΑ, την ΑΚΡΟΠΟΛΗ των ΕΠΙΠΟΛΩΝ, το σημαντικότερο μετά το θέατρο της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και το ΟΡΑΤΟΡΙΟ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διαν/ση.

.

4Η ΗΜΕΡΑ : KATANIA AKΡAΓANTAΣ –  ΠΑΛΕΡΜΟ :  Πρωινό και περιήγηση  στην  πόλη της ΚΑΤΑΝΙΑΣ, με την Κρήνη του ελέφαντα στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού Ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια και σύμβολο της πόλης. Αναπαριστά έναν ελέφαντα που έχει επάνω του έναν αιγυπτιακό οβελίσκο και είναι κατασκευασμένος από ηφαιστειογενή πέτρα. Αναχώρηση για Ακράγαντα όπου θα ακολουθήσει περιήγηση στο σημερινό Αγκριτζέντο, την πατρίδα του Λουίτζι Πιραντέλλο, δημιουργού του μοντέρνου Ιταλικού Θεάτρου. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, «Κοιλάδα των ναών», όπου θα δούμε σημαντικότατους αρχαίους Ελληνικούς ναούς.  Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το ΠΑΛΕΡΜΟ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – MONΡEAΛE  : Πρωινό και  αρχίζουμε την περιήγηση  της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο “ΜΑΣΣΙΜΟ”, το “ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ”, το αρχαιολογικό Μουσείο του Παλέρμου στην πλατεία Olivella, το οποίο περιέχει ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Σικελίας, από τη Νεολιθική έως τη Ρωμαϊκή εποχή. Θα δούμε ακόμα  τον Καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσιο Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, κ.α. Στη συνέχεια  θα κατευθυνθούμε στο Μονρεάλε (15 χλμ.) από το Παλέρμο, για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών, του βασιλιά Γουλιέλμου του ΙΙ, από το 12ο αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά, καθώς επίσης και το ιερό στο Μοναστήρι των Βενεδικτίνων σε Αραβική αρχιτεκτονική τέχνη.  Επιστοφή στο Παλέρμο. Χρόνος ελεύθερος έως το δείπνο, διανυκτέρευση.

.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – KEΦAΛOΥ- ΡΗΓΙΟ – ΚΟΣΕΝΤΖΑ: Πρωινό και η περιήγησή μας στη Σικελία ολοκληρώνεται  με την επίσκεψή μας στη  γραφική Κεφαλού. Συνεχίζουμε για   την πόλη της ΜΕΣΣΙΝΑΣ, απ’ όπου θα πάρουμε το F/B για να επιστρέψουμε στη VILLA S. GIOVANNI και να συνεχίσουμε για την περιοχή της ΚΟΣΕΝΤΖΑ, αφού πρώτα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα της Καλαβρίας, το Ρήγιο. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα . Συνεχίζουμε για την Κοσέντζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΚΟΣΕΝΤΖΑ – MATΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ : Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Απουλία , αφού πρώτα επισκεφθούμε  τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», με σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 Άφιξη στον Τάραντα  , αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα δούμε το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως  . Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας στην Γκαλατίνα όπου θα έχουμε το δείπνο μας με γλέντι με τους Γκραικάνους & ταραντέλα – διασκέδαση και κρασί – Διανυκτέρευση.

.

8H ΗΜΕΡΑ, ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ – ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ: Πρωινό και  περιήγηση στο Λέτσε , το διαμάντι της Πούλια, το τακούνι της ιταλικής μπότας! Περιγράφεται ως η “Φλωρεντία του Νότου” και “η Ρώμη του μπαρόκ  . Στη συνέχεια αναχώρηση για  το Αλμπερομπέλο,  το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.)  Θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με ένα  από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας. Θα γνωρίσουμε, τη  ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ, για να διαπιστώσουμε ότι παραμένουν ανεξίτηλα μέχρι και σήμερα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων που έζησαν και μεγαλούργησαν εδώ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ, όπου το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Διανυκτέρευση εν πλω.

.

9H ΗΜΕΡΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣA ΑΘΗΝΑ : Άφιξη νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα ή Πάτρα και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεση στάση.

.

 

 

TIMH  KAT’  ATOMO

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

625,00 € 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

150,00 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛ. ΕΣΩΤ. ΚΑΜΠΙΝΑ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ : + 50 €

 .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

– Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται

– Διαμονή στα ακόλουθα επιλεγμένα ξενοδοχεία  4 αστέρων με πρωινό και δείπνο:

ΚΑΤΑΝΙΑ : HOTEL IBIS STYLES CATANIA ACIREALE : https://www.accorhotels.com/gb/hotel-7557-ibis-styles-catania-acireale/index.shtml

ΠΑΛΕΡΜΟ : ΑSTORIA PALACE HOTEL : http://www.ghshotels.it/astoria/

KOΣΕΝΤΣΑ ( RENDE ) : SAN FRANCESCO HOTEL : http://www.hsf.it/ ή ΗΟΤΕL EUROPA

GALATINA   : HERMITAGE HOTEL : http://www.hermitagegalatina.it/

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ( 7 δείπνα  )

– ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ ΜΕ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ

– Τοπικοί ξεναγοί όπου απαιτούνται (Συρακούσες, Ακράγαντα, Παλέρμο)

Αρχηγός / Συνοδός που θα κάνει όλες τις υπόλοιπες περιηγήσεις της εκδρομής 

– Εισιτήρια ακτοπλοϊκά Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα   σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες

– Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR

 ΔΩΡΟ Ασφάλεια  ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη, απώλεια αποσκευών κλπ. ( κόστους 20 ευρώ )

Ξεναγήσεις – πειρηγήσεις όπου απαιτούνται

– Δημοτικοί φόροι , check point , εισιτήριο πλοίου στα στενά στη Μεσσίνα

.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Ø  Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

 .

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Ø Η ΑΝΩΤΕΡΩ  ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

Ø  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

 .


.

Είχαμε προαναγγείλει μέσα από την εφημερίδα μας ότι επίκειται αυτή η εκδρομή και είχαμε ζητήσει να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός κρατήσεων! Επομένως και επειδή γνωρίζουμε ότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και οι θέσεις περιορισμένες, αφήστε για λίγο τις παραλίες και σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή (με τη δήλωση συμμετοχής σας θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταβάλετε 200 ευρώ προκαταβολή  2η δόση 200 ευρώ μέχρι 20/9 και πλήρης εξόφληση μέχρι 5/10).

Νομίζουμε ότι η 9ήμερη οδική περιήγησή μας στην Κάτω Ιταλία αποτελεί την καλύτερη δυνατή εκκίνηση για τις εκδρομές μας της νέας σεζόν και είμαστε σίγουροι ότι όσοι συνάδελφοι θα ταξιδέψουν μαζί μας, θα ζήσουν μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία και αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή…
Μια εικόνα χίλιες λέξεις..

Χιλιοειπωμένη αυτή η φράση μα και τόσο ακριβής. Μια εικόνα μπορεί να κρύβει μέσα της χίλιες -ίσως κι ακόμα- περισσότερες λέξεις που ελάχιστοι μπορούν να τις κατανοήσουν απολύτως. Στην περίπτωση του συναδέλφου μας και τέως προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Ιονικής Γιάννη Μαρκάκη η φωτογραφία που μας απέστειλε όχι μόνο κρύβει ατελείωτα συναισθήματα και λέξεις αλλά αποδεικνύει επίσης ότι πολλές φορές οι αριθμοί προσδίδουν μια ξεχωριστή σημασία και μοναδικότητα στα γεγονότα της ζωής μας.

Πενήντα χρόνια κοινής ζωής με χαρές, λύπες και μια ξεχωριστή πορεία που δεν  μπορεί να αποτυπωθεί απλά σε μία μόνο σε μια φωτογραφία, αλλά σίγουρα με μια ματιά ο συνάδελφος μας Γιάννης θα φέρει στο νου κάθε ανάμνηση με την αγαπητή Βάσω.

Έτσι και αλλιώς αυτό μένει αναλλοίωτο στο χρόνο, τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις.

Και αυτά θα κρατήσουν για πάντα ζωντανή τη μνήμη της στη ζωή του συναδέλφου μας..
Έφυγε ο Σταύρος Ανδριανόπουλος

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 71 ετών ύστερα από μακρά μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή ο συνάδελφός μας Σταύρος Ανδριανόπουλος που είχε υπηρετήσει στο Κεντρικό και στα Καταστήματα Πανόρμου, Αγίας Τριάδας Αμπελοκήπων, Ιλισίων, Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφίας και στο Γουδί. Ο Σταύρος διακρίθηκε από το ήθος, τη συνέπεια και την εργατικότητα και είμαστε σίγουροι ότι όσοι συνάδελφοι είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του θα κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τον εκλιπόντα.

Η απώλεια του βέβαια είναι μεγάλη για το γιο του Γιώργο αλλά και για τον αδελφό του Νίκο. Εκ μέρους σύσσωμης της ιονικής οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του που είμαστε σίγουροι ότι θα τιμήσουν τη μνήμη του.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 29/8/2018, στις 13:30 μ.μ. στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Καλό ταξίδι Σταύρο!
Καλό ταξίδι Μαρία!

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 86 ετών η συναδέλφισσά μας Μαρία Γαλούση η οποία είχε υπηρετήσει στο Κεντρικό, στο Κατάστημα Νέου Ηρακλείου και στο Κατάστημα Αμαρουσίου. Την Μαρία διέκρινε το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα, ενώ είμαστε σίγουροι ότι όσοι συνάδελφοι είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί της, θα κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την εκλιπούσα.

Ο σύλλογός μας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Καλό ταξίδι Μαρία !
Από άλλο ανέκδοτο! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε…

4 φοιτητές μέσα στην εξεταστική τους είχαν ένα μικρό διάλειμμα και αποφάσισαν να πάνε το σαββατοκύριακο σε μια διπλανή πόλη να το γλεντήσουν με κάτι κοπελιές που ήξεραν. Μετά από ένα ξέφρενο διήμερο, αποφάσισαν να γυρίσουν για να δώσουν μάθημα τη Δευτέρα το πρωί, αλλά τελικά δεν πρόλαβαν το διαγώνισμα .

Λένε : Τι θα κάνουμε τώρα ; πρέπει να βρούμε μια δικαιολογία.
Τι να κάνουμε, τι να κάνουμε ; θα πάμε να του πούμε ότι μας έπιασε λάστιχο στο γυρισμό από το ταξίδι και γι’ αυτό δεν προλάβαμε .

Πήγαν στον καθηγητή λοιπόν , του εξήγησαν ότι και αυτοί σαν φοιτητές είχαν βγει να ξεσκάσουν λιγάκι και τελικά στον γυρισμό τους έπιασε λάστιχο και δεν πρόλαβαν να πάνε να δώσουν. Ο καθηγητής έδειξε μεγάλη κατανόηση και δέχτηκε να δώσουν την επόμενη μέρα μόνοι τους ….

Πάνε την επόμενη μέρα τα καμάρια μας, διαβασμένοι στην εντέλεια και τους βάζει ο καθηγητής σε διαφορετικό γραφείο τον καθένα να γράψει ….

Η πρώτη ερώτηση ήταν ένα πολύ απλό θέμα θεωρίας που έπιανε 3 – 4 γραμμές και έδινε μόλις 5 μονάδες στις εκατό … και το οποίο απαντήθηκε πολύ εύκολα και από τους 4 …

Η δεύτερη και τελευταία ερώτηση έπιανε τις υπόλοιπες 95 μονάδες και ήταν η εξής … 

“Ποιο λάστιχο ;;;;”
Μετά από τη «Γενική Συνέλευση – φάντασμα» οι «σωτήρες» του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δε διστάζουν να προχωρήσουν σε ανυπόστατες εκλογές ! ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !

Συνάδελφοι,

Όσοι δώσατε το παρών στη Γενική Συνέλευση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 5/8 στο Κλειστό του Πανελληνίου βιώσατε από κοντά τις πραξικοπηματικές ενέργειες της διοίκησής του που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή της, ενώ και οι υπόλοιποι είμαστε βέβαιοι ότι ενημερωθήκατε είτε από τους συναδέλφους σας είτε από το Σύλλογό μας.  

Δυστυχώς, οι καταστροφείς του επικουρικού μας φορέα έχουν επιλέξει έναν ιδιαιτέρως ολισθηρό δρόμο διακινδυνεύοντας να συμπαρασύρουν μαζί τους περίπου 11.000 ασφαλισμένους του ταμείου, έχοντας  την αυταπάτη ότι θα καταφέρουν να διασωθούν από τις ευθύνες που τους βαραίνουν λόγω των ολέθριων αποφάσεών τους που οδηγούν το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στη διάλυση.

Παρά το γεγονός ότι η Γ.Σ. δε διεξήχθη, έχουν το θράσος να κινούν διαδικασίες για εκλογές, καλώντας τους συναδέλφους να θέσουν υποψηφιότητα και να συμμετέχουν σε ανυπόστατες αρχαιρεσίες.

Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε για αυτήν την ακατανόητη συμπεριφορά, ειδικά μετά την ανύπαρκτη Γ.Σ. που επιχείρησαν να παρουσιάσουν και τώρα τη διεξαγωγή εκλογών χωρίς να έχει ληφθεί νόμιμα καμία τέτοια απόφαση, είναι ότι έχουν κυριευθεί από πανικό και προχωρούν σε κινήσεις απόγνωσης που δε συνάδουν με τη λογική…

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τα «παθολογικά αίτια» που έχουν προκαλέσει αυτήν τη νοσηρή κατάσταση στο ταμείο, κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να συμμετάσχει και να παρέχει ψήγμα νομιμοποίησης σε αυτήν την παρωδία εκλογών που διοργανώνει η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, τις οποίες αφενός μεν υποτίθεται ότι αποφάσισε μία Γ.Σ. που δεν διεξήχθη και αφετέρου δε, όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αλλά αντίθετα θα επιτείνουν τα αδιέξοδα του επικουρικού μας ταμείου !

Εξ άλλου, ένας από τους σταθερούς και διακηρυγμένους στόχους των διοικούντων το ταμείο παραμένει η επαναφορά των καταστατικών τροποποιήσεων του 2015 που απέρριψε το Εφετείο, προκειμένου να ανασυστήσουν τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του με το θεσμό των Γ.Σ. δια αντιπροσώπων, ώστε να λαμβάνουν «μεταξύ συγγενών και φίλων» τις αποφάσεις που εξυπηρετούν τους σκοπούς τους (που δε συμβαδίζουν με αυτόν του ταμείου), όπως ακριβώς έπραξαν και σε όλες τις ολέθριες επιλογές τους από το 2015 και μετά… (συνεχίζοντας βέβαια το επιζήμιο «έργο» των διοικήσεων της περιόδου 2006-2015)

 .

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να σας τονίσουμε για μία ακόμα φορά ότι  η υπόθεση αυτή δεν αφορά μία συνδικαλιστική διένεξη. Αφορά την ασφάλισή μας, τη ζωή μας, τις οικογένειές μας!

Επομένως, κανένας εφεξής δεν πρέπει να αδιαφορήσει, όλοι πρέπει να εγκαταλείψουμε τη στάση αδιαφορίας και να μπούμε μπροστά δυναμικά για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, συντασσόμενοι και στηρίζοντας έμπρακτα τη στρατηγική και τις ενέργειες των Συλλόγων μας :

  • α) Άμεση υπαγωγή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη νομοθετική διαδικασία που επιμελήθηκαν οι ασφαλιστικοί και νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου μας (το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε τη διαδικασία ένταξης, καθώς και τυπικά παραδείγματα που θα αναδεικνύουν τα ποσά επικουρικής σύνταξης που θα αποδίδονται στους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους και τα οφέλη που θα αποκομίσουν όλοι οι ασφαλισμένοι από μία τέτοια εξέλιξη)
  •  β) Επειδή η ατιμωρησία είναι… μήτηρ πάσης κακίας, θα προχωρήσουμε άμεσα σε διεύρυνση με συμπληρωματικό υπόμνημα της από 29/6/18 κατατεθείσας μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος των μελών της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση στην ΑΜΚ της ATTICA BANK, προκειμένου όσοι έχουν συνεργήσει με τις επιλογές τους στην καταβύθιση του επικουρικού μας ταμείου, να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη

 

Σίγουρα ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ένας δύσκολος μήνας καθόσον σηματοδοτεί την επιστροφή από τις διακοπές για τους περισσότερους Έλληνες, αλλά ειδικά για ορισμένους στο επικουρικό μας ταμείο, η επιστροφή στην καθημερινότητα θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως απότομη και μελαγχολική…

 

· ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !

.

· ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ !

.
Άτακτη υποχώρηση της διοίκησης της ALPHA BANK: Μετά από τις καθολικές αντιδράσεις θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα σε Κάσο, Τήλο και Λειψούς

Συνάδελφοι,

Μετά από τις καθολικές αντιδράσεις που προκάλεσε η μονομερής απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να κλείσει τα καταστήματά της (τα μοναδικά τραπεζικά καταστήματα και ATM) στα ακριτικά νησιά Κάσο, Τήλο και Λειψούς και μετά από διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, επικράτησε εν τέλει η λογική και τα καταστήματα θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων που επρόκειτο να εφαρμοστεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε κοινοποιηθεί με ένα απλό fax, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προηγούμενη διαβούλευση και επρόκειτο να επιτείνει ακόμα περισσότερο τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών αυτών των νησιών που θα χρειαζόταν να ταξιδεύουν επί ώρες ακόμα και για μία απλή τραπεζική συναλλαγή! Επιπλέον, η συγκεκριμένη απόφαση εν μέσω μίας εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου έντασης με τους γείτονες, όπως ήταν λογικό, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε θεσμικούς φορείς, στα ΜΜΕ και στην ελληνική κοινωνία που σύσσωμοι κατέκριναν την αναλγησία και ανευθυνότητα που επιδείκνυε η τράπεζα σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που άπτεται των εθνικών συμφερόντων.

Η άμεση αντίδραση των θεσμικών και κοινωνικών φορέων που καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή την επιλογή της τράπεζας, καθώς και της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που κατήγγειλε με το από 17/8/18 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ την αντικοινωνική αυτή απόφαση, είχαν ως αποτέλεσμα η διοίκηση να κάνει στροφή 180 μοιρών, ανακοινώνοντας τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων στα 3 ακριτικά νησιά.

Ωστόσο, παρά το αίσιο τέλος αυτής της υπόθεσης με την άτακτη υποχώρηση της διοίκησης της τράπεζας, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ένα τόσο κρίσιμο θέμα είναι ενδεικτική της ανεπάρκειας του τρόπου λειτουργίας της…

Δυστυχώς, οι χειρισμοί της διοίκησης για μία ακόμα φορά σε ένα λεπτό θέμα που άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την ALPHA BANK και αμαύρωσαν την εικόνα της στην κοινή γνώμη, καθόσον εμφανίστηκε να αποφασίζει χωρίς ίχνος εθνικής και κοινωνικής ευαισθησίας, αδιαφορώντας για το κοινωνικό ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που μάλιστα στην περίπτωση της χώρας μας διασώθηκαν με τα χρήματα και τις θυσίες των πολιτών…

.

Ένοχη σιωπή

Κανείς βέβαια δεν είχε προσδοκίες ότι αυτή η υπόθεση θα περιλαμβανόταν στον τομέα του ενδιαφέροντος του «αντιπροσωπευτικού» Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank του κ. Γκιάτη, καθώς έχει άλλα «σοβαρά» θέματα για να ασχοληθεί…

Ωστόσο, θα περίμενε κανείς έστω και την τυπική αντίδραση εκ μέρους της ιστορικής συνομοσπονδίας της ΟΤΟΕ, που όμως δεν ήρθε ποτέ… Φαίνεται ότι η διοίκησή της δεν αξιολόγησε το ζήτημα ως σημαντικό για να πάρει θέση και να παρέμβει ως εκπρόσωπος του παντραπεζικού συνδικαλιστικού κινήματος, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την απόλυτη ταύτιση και ευθυγράμμισή της με τις επιλογές του κ. Γκιάτη. Η ένοχη σιωπή της ΟΤΟΕ σε αυτό και σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται του εργασιακού Μεσαίωνα που επιχειρείται να επιβληθεί, είναι ένα άκρως δυσοίωνο φαινόμενο που ήδη έχει επισύρει σοβαρές συνέπειες στο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των τραπεζοϋπαλλήλων.

 .

Συνάδελφοι,

Ευελπιστούμε ότι το σχετικό πάθημα έγινε μάθημα για τη διοίκηση της τράπεζας, ώστε στο μέλλον να αντιμετωπίζει αντίστοιχα μείζονος σημασίας θέματα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και προνοητικότητα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες ότι η τράπεζα δε θα συνεχίσει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με την εφαρμογή αμείλικτων αποφάσεων.

Παρ’ όλα αυτά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε έναν κόσμο που μοιάζει να μην αφήνει πολλά περιθώρια «για να σηκώσουμε κεφάλι», η ανατροπή αυτής της αντικοινωνικής απόφασης της τράπεζας αποδεικνύει ότι με τη συστράτευση των θεσμικών και κοινωνικών φορέων, την έγκαιρη αντίδραση και βούληση της Πολιτείας και τη μαχητική συνδικαλιστική στάση μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.
Έφυγε ο Χαράλαμπος Ζυγούρης

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 75 ετών ο συνάδελφός μας Χαράλαμπος Ζυγούρης που είχε υπηρετήσει στο κατάστημα της Καλαμάτας. Το συνάδελφό μας διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα και οι άριστες σχέσεις που διατηρούσε με όσους είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του.

Το κενό που αφήνει βέβαια ο Μπάμπης είναι δυσαναπλήρωτο για τη σύζυγό του Σταυρούλα και για τις κόρες τους Βασιλική, Ουρανία και Σωτηρία.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Καλό ταξίδι Μπάμπη !
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Αναβάλλεται για αύριο το πρωί η εξόδιος ακολουθία της αδικοχαμένης Νατάσας Βαρελά

Η προγραμματισμένη αρχικά για σήμερα το απόγευμα εξόδιος ακολουθία της Νατάσας Βαρελά, κόρης του συναδέλφου μας Δημήτρη Βαρελά, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ και ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8, στις 10:30 π.μ. στη Μητρόπολη Μεγάρων, προκειμένου να προλάβει να επιστρέψει από το εξωτερικό ο αδερφός της αδικοχαμένης Νατάσας.
Θρήνος στην Ιονική Οικογένεια. Έφυγε η Νατάσα Βαρελά !

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας σε ηλικία 33 ετών η Νατάσα Βαρελά, κόρη του συναδέλφου μας Δημήτρη Βαρελά που είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στο κατάστημα Μεγάρων. Η Νατάσα, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ο άδικος χαμός της έχει βυθίσει στο πένθος τη δημοσιογραφική κοινότητα της χώρας. Η εκλιπούσα ήταν μία ικανή και ταλαντούχα δημοσιογράφος που είχε προλάβει να επιδείξει δημιουργικότητα, συνέπεια, εργατικότητα και να κερδίσει την εκτίμηση των συναδέλφων της, έχοντας εργαστεί μεταξύ άλλων ως τηλεπαρουσιάστρια στους τηλεοπτικούς σταθμούς Epsilon και Extra 3.

Ωστόσο, η Νατάσα ήταν και ένα δικό μας παιδί και σίγουρα δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τη θλίψη που κατέκλυσε όλους μας στο άκουσμα της τραγικής αυτής είδησης.

Σύσσωμη η Ιονική Οικογένεια στέκεται στο πλευρό του Δημήτρη, της συζύγου του Ελένης και του γιου τους, Γιάννη. Τους εκφράζουμε εκ μέρους όλων των συναδέλφων τα βαθιά μας συλλυπητήρια, τους ευχόμαστε κουράγιο και είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνουν ενωμένοι για να αντέξουν αυτήν την τραγική απώλεια και να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης κόρης και αδερφής τους.

Όσο για τη γλυκιά και πάντα χαμογελαστή Νατάσα, που δεν πρόλαβε δυστυχώς να ζήσει τη ζωή που ανοιγόταν μπροστά της, της ευχόμαστε καλό ταξίδι…