1

Αίτηση ανάκλησης της (…αυτοδιορισθείσας) προσωρινής διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και διορισμού νέας, κατέθεσαν Σύλλογοι με ασφαλισμένα μέλη στο επικουρικό μας ταμείο

Συνάδελφοι,

Η μείζονος σημασίας από 6/6/2018 εφετειακή απόφαση 2724/2018 που έκρινε άκυρες τις τροποποιήσεις του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ το 2015, ύστερα από ανακοπή που κατατέθηκε από το Σύλλογο Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας και παρέμβαση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη δίκη – υπόθεση την οποία χειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία οι κκ. Ανδρέας Ματθαίου, Αγγελική Καίσαρη (νομική συνεργάτιδα του Συλλόγου μας) και Δήμητρα Πρέντζα – δημιουργεί ντόμινο εξελίξεων στο επικουρικό μας ταμείο.

Σας έχουμε ενημερώσει ότι… οι αμετανόητοι διοικούντες το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θέλησαν να συνεχίσουν την περιπετειώδη πορεία του επικουρικού μας φορέα προς τη διάλυση, αφού χωρίς καμία ενημέρωση προς τα χιλιάδες ασφαλισμένα μέλη του (ούτε καν στην ιστοσελίδα του ταμείου δεν το δημοσίευσαν), αλλά και στους διάδικους της υπόθεσης της τροποποίησης του καταστατικού, ως όφειλαν, ουσιαστικά εν κρυπτώ, χρησιμοποίησαν σαν βιτρίνα ορισμένα φίλα σε αυτούς προσκείμενα ασφαλισμένα μέλη για να αιτηθούν το διορισμό της ίδιας διοίκησης, με αποτέλεσμα, κατ’ ουσίαν, με την από 12/6/18 απόφαση χορήγησης προσωρινής διαταγής να… αυτοδιοριστούν εκ νέου στη διοίκηση του ταμείου, για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, βάζοντας τροχοπέδη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τη διάσωση της επικουρικής μας ασφάλισης. Στη συγκεκριμένη αίτηση οι κύριοι αυτοί ζητούσαν να τους χορηγηθούν απεριόριστες αρμοδιότητες, κάτι που όμως το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε.

 .

Ωστόσο, δεν έχουμε σκοπό να τους αφήσουμε να οδηγήσουν στα βράχια την επικουρική μας ασφάλιση. Αρκεί να συμπαραταχθούμε απέναντί τους και να εναντιωθούμε στην επιχείρηση διάλυσης του ταμείου μας!

Αμέσως μετά το διορισμό τους και χωρίς να προκύπτει από την προσωρινή διαταγή, κυκλοφόρησαν αιτήσεις στα εργαζόμενα μέλη του ταμείου προκειμένου να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση τροποποίησης του καταστατικού προκειμένου να υλοποιήσουν τις επιδιώξεις τους!

Ήδη, μετά τη σημερινή κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των μελών της διοίκησης του ταμείου που πήραν την απόφαση για την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ATTICA BANK, υπό τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, κατατέθηκε σήμερα επίσης (Παρασκευή 29/6) αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής που όρισε προσωρινή διοίκηση στο ταμείο και διορισμού νέας προσωρινής διοίκησης, προκειμένου να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά μας συμφέροντα και να διαμορφωθεί η προοπτική μίας σοβαρής διαχείρισης της υπόθεσης της επικουρικής μας ασφάλισης, ώστε με συντεταγμένες διαδικασίες να προχωρήσουμε στη μοναδική προοπτική διάσωσης της επικουρικής μας ασφάλισης, που είναι βεβαίως η ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ.

 .

Η αίτηση κατατέθηκε από τους:

·         Σαράντο Φιλιππόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων και Εργαζομένων της Ιονικής Τράπεζας – ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,

·         Γιώργο Ανδριώτη, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Προερχομένων εκ της Ιονικής,

·         Αγγελική Οικονόμου Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνοκάρτας

·         Χάρη Δάσκαλο, Πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αττικής

·         Χριστίνα Πιπέρα, Πρόεδρο Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών

 .

Συνάδελφοι,

Οφείλουμε να συμπαραταχθούμε σε κοινό μέτωπο για να αποκρούσουμε τις μεθοδεύσεις όσων μέχρι σήμερα οδήγησαν σε τραγικό αδιέξοδο την επικουρική μας ασφάλιση.

Η επιδίωξη των συλλόγων που συμμετείχαμε σε αυτήν την κίνηση είναι ξεκάθαρη:

Ο διορισμός μίας διοίκησης, που θα περιφρουρήσει τα ασφαλιστικά μας συμφέροντα και θα οδηγήσει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε μία αδιάβλητη εκλογική διαδικασία, στην οποία θα ψηφίσουν όλα τα μέλη του Ταμείου και όχι μόνο οι «διορισμένοι αντιπρόσωποι» του άκυρου καταστατικού, ώστε απερίσπαστοι, με νέα εκλεγμένη διοίκηση να κινηθούμε προς το μεγάλο στόχο ένταξής μας στο ΕΤΕΑΕΠ, που αποτελεί επί σειρά ετών την πάγια θέση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για τη διασφάλιση και διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης.

Επιθυμία μας είναι η πλειοψηφία της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να απαρτίζεται από εργαζόμενους συναδέλφους μας προκειμένου να αρθούν όλες οι υποψίες και σε καμία περίπτωση να μην εκληφθεί αυτή η κίνησή μας ως μία προσπάθεια να επωφεληθούν οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας με την απόδοση αναδρομικών και την επικίνδυνη αναπροσαρμογή των συντάξεων που βλάπτει τα συμφέροντα του ταμείου.

Δυστυχώς, επειδή αυτές οι προσπάθειες έχουν ήδη γίνει από ορισμένα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων της Ιονικής, οφείλουμε να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι… δεν είμαστε ελέφαντες. Καταδικάζουμε τις ενέργειές τους και τονίζουμε πρέπει να απομονωθούν όσοι έχουν αυτές τις εφήμερες, ιδιοτελείς επιδιώξεις και προσδοκούν να επωφεληθούν από τη διοικητική αναστάτωση που υφίσταται σήμερα στο ταμείο σε βάρος συναδέλφων τους.

Όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συγκροτούμε το μέτωπο εξυγίανσης στα διοικητικά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δε φέρουμε την παραμικρή ευθύνη ούτε για τις καταστροφικές αποφάσεις υπερδιπλασιασμού των συντάξεων, αλλά ούτε και για τη σημερινή καταβύθιση των επικουρικών μας συντάξεων στα 50 ευρώ.

Συνάδελφοι,

Όλοι οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ασφαλισμένοι του ταμείου οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση προκειμένου ενωμένοι να διασφαλίσουμε τα ασφαλιστικά μας συμφέροντα και με πρωτοπόρα την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ να υλοποιήσουμε τη μοναδική προοπτική για την επικουρική μας σύνταξη με την ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ, για την οποία έχουμε δεσμευθεί εδώ και χρόνια.

Γι’αυτό,

 

Καλούμε όλα τα ασφαλισμένα μέλη του ταμείου την Τετάρτη 4/7/2018 στις 12:30 το μεσημέρι να βρεθούν στο δεύτερο όροφο του κτιρίου 5 των Δικαστηρίων στη Σχολή Ευελπίδων στην εκδίκαση της αίτησης ανάκλησης και διορισμού νέας διοίκησης στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !

 
Κατατέθηκε σήμερα (Παρασκευή 29/6) μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μελών της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση στην ΑΜΚ της ATTICA BANK το Δεκέμβριο του 2015

.

Η υπομονή και τα όρια των ασφαλισμένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εξαντλήθηκαν! Η απροθυμία της διοίκησης να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, εξανάγκασε την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και το Σύλλογο Εργαζομένων της Ιονικής να καταθέσουν σήμερα μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μελών της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση στην ΑΜΚ της ATTICA BANK το Δεκέμβριο του 2015.

.

.

Σήμερα, Παρασκευή 29/6/2018, ο Πρόεδρος της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων προερχομένων εκ της Ιονικής και Γενικός Γραμματέας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, συνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος, εκπροσωπώντας τα σωματεία μας, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των  μελών της διοίκησης του ταμείου που έλαβαν την απόφαση και πραγματοποίησαν την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ATTICA BANK το 2015.

         Οι μηνυόμενοι, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (εφεξής Δ.Σ.) του «Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας και άλλων Τραπεζών» (εφεξής ΤΑΠΙΛΤΑΤ), με την από 16-12-2015 απόφασή τους εμφανίζονται να προκάλεσαν δυσθεώρητη ζημία στην περιουσία του εν λόγω Ταμείου Αλληλοβοήθειας, τη διαχείριση της περιουσίας του οποίου είχαν αναλάβει, ύψους πλέον των πενήντα δύο εκατομμυρίων τριακοσίων ογδόντα οκτώ χιλιάδων ευρώ, συγκεκριμένα δε, μέχρι σήμερα (25-06-2018) 52.388.399,15 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΑΜΕ

 

Να διερευνηθεί η πιθανότητα να έχει τελεστεί από τους μηνυομένους … καθώς και από άλλα άγνωστα σε εμάς πρόσωπα, κακουργηματική απιστία (αυτουργικώς ή/και συμμετοχικώς) σε βάρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας και άλλων Τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤΑΤ), με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει κατά πολύ το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ και προσδιορίζεται σήμερα (25-06-2018) στο ποσό των 52.388.399,15 ευρώ.

Να χαρακτηριστεί η υπόθεση ως ιδιαίτερα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις του Ν. 4022/2011.”


.

Συνάδελφοι,

Δε χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογός μας είχε εναντιωθεί στη συγκεκριμένη επένδυση, θεωρώντας και παρουσιάζοντας με ακλόνητα επιχειρήματα ότι θα αποτελούσε μία καταστροφική κίνηση για το επικουρικό μας ταμείο, που ήδη έπνεε τα λοίσθια.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρήσαμε με κάθε δυνατό μέσο (συνεχή δημοσιεύματα, εξώδικο προς τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, επιστολή-παρέμβαση στον Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο) να αποτρέψουμε την καταστροφική αυτή επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ -που ισοδυναμούσε με το 50% περίπου των ταμειακών διαθεσίμων του ταμείου μαςχωρίς να έχουν τηρηθεί οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες και χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί τα στοιχεία που καταδείκνυαν εξόφθαλμα ότι επρόκειτο για μία άκρως επισφαλή επένδυση που ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία.

Μέλη της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ενεργώντας μονομερώς και πλήρως αυθαίρετα, αγνόησαν προκλητικά τις εκκλήσεις μας και προχώρησαν στην παράνομη αυτή επένδυση που ακλόνητα στοιχεία παρέπεμπαν σε μία ολότελα εσφαλμένη κίνηση.

Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε ολοκληρωτικά:

 .

Η ολέθρια επένδυση στην ΑΜΚ της ATTICA BANKεξαφάνισε” τα 55,5 εκατ. ευρώ, αφού μετά τη μη συμμετοχή στη φετινή, νέα ΑΜΚ της τράπεζας, η ζημία πλέον είναι δεδομένη και έχει λογιστικοποιηθεί.

 .

* Να υπενθυμίσουμε μάλιστα ότι το αμέσως προηγούμενο της επένδυσης διάστημα, οι διοικούντες το ταμείο εμφανίζονταν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές των εργαζομένων ασφαλισμένων μελών του ταμείου και καθώς τους διαβεβαίωναν ότι το ταμείο δεν είχε κανένα μέλλον, τους καλούσαν να τους δώσουν το iban τους (!) προκειμένου να τους επιστρέψουν τις εισφορές τους!

Όπως τονίζαμε και τότε, σε αυτήν την ενέργεια ήταν εμφανής ο παραλογισμός. Και σε αυτό το σημείο επαληθευτήκαμε πλήρως, αφού ποτέ κανένας λογαριασμός δεν πιστώθηκε με επιστροφή εισφορών… Και αφού «χρεοκόπησε» και αυτή η αυταπάτη, η διοίκηση του ταμείου το αμέσως επόμενο διάστημα προχώρησε στην καταστροφική επένδυση!

 .

Συνάδελφοι,

Αφού, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες και εκκλήσεις μας, οι κύριοι διοικούντες το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τοποθέτησαν περίπου το 1/2 των ταμειακών διαθεσίμων του ταμείου σε μία επισφαλή επένδυση, της οποίας οι καταστροφικές συνέπειες ήταν από πριν διαγνώσιμες και άρχισαν αμέσως να γίνονται αντιληπτές, ήμασταν πλέον υποχρεωμένοι – όχι για λόγους εκδίκησης, αλλά για την προστασία των ασφαλιστικών συμφερόντων των χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων μελών του ταμείου που καταθέτοντας ανελλιπώς τις εισφορές τους είχαν την προσδοκία να πάρουν μία αξιοπρεπή σύνταξη – να ζητήσουμε τη διερεύνηση της πιθανότητας απόδοσης ευθυνών σε όσους ζημίωσαν το ταμείο μας.

Έκτοτε και αφού οι κύριοι της διοίκησης επιβεβαίωσαν περαιτέρω τον ολέθριο ρόλο τους με την καταβύθιση της συντριπτικής πλειονότητας των επικουρικών μας συντάξεων σε… φιλοδώρημα των 50 ευρώ και με τη θέσπιση Γενικών Συνελεύσεων δια αντιπροσώπων -πρωτάκουστο και πρωτοφανές για αυτοδιοικούμενο σωματείο!- προκειμένου να μην υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο για τα πεπραγμένα τους, πολλοί συνάδελφοί μας αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο δεν είχαμε κινητοποιηθεί για να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπήρχαν. Μάλιστα πολλοί μας επέρριπταν ευθύνες όχι μόνο αδιαφορίας, αλλά και σκοπιμότητας…

 .

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι σε αυτά τα θέματα δεν κάνουμε εκπτώσεις, αλλά παράλληλα δεν προχωρούμε και σε βεβιασμένες ενέργειες.

 .

Έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι οφείλαμε στους συναδέλφους μας να οδηγήσουμε αυτήν τη μείζονα υπόθεση στην ελληνική δικαιοσύνη. Όλο αυτό το διάστημα εξετάζαμε την υπόθεση με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα από κοινού με τους νομικούς και ασφαλιστικούς μας συμβούλους.

 • Όπως σας έχουμε γνωστοποιήσει με τα δημοσιεύματά μας, οι κύριοι της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επεδίωξαν εκ νέου να συμμετάσχουν στην πρόσφατη ανακοίνωση της νέας ΑΜΚ της ATTICA BANK (βλ. εδώ). Αφού τους κοινοποιήσαμε μία αυστηρή επιστολή στην οποία τους καθιστούσαμε υπεύθυνους για τις συνέπειες μίας νέας επένδυσης που είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα είχε αντίστοιχα καταστροφικά αποτελέσματα με την απώλεια επιπλέον ασφαλιστικού κεφαλαίου, αυτήν τη φορά συμμορφώθηκαν με τη λογική, αποφασίζοντας σε… δεύτερο χρόνο (βλ. εδώ) να διακόψουν τον άρτι επανεμφανισθέντα “επενδυτικό τους οίστρο”.

 • Επιπλέον, με την από 6/6/18 υπ’αριθμ. 2724/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, ακυρώθηκε τελεσίδικα η τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, μετά από ενέργειες του Συλλόγου μας και του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας, δημιουργώντας νέο τοπίο στην υπόθεση και την προοπτική της επικουρικής μας σύνταξης.

 • Σε συνδυασμό με τη δεδομένη και λογιστικά καταγεγραμμένη πλέον ζημία της επένδυσης στην ΑΜΚ της ATTICA BANK, θεωρήσαμε ότι έχουν δημιουργηθεί πλέον οι κατάλληλες συνθήκες για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για αυτήν την υπόθεση.

Μετά από τις ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ όσο και του Συλλόγου Εργαζομένων της ΙΟΝΙΚΗΣ, σήμερα, Παρασκευή 29/6/18, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος και ο Πρόεδρος του ΣΥΙΛΤΕ συνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά στρεφόμενη σε βάρος όσων με τις ενέργειες και πράξεις τους φαίνονται να έχουν προξενήσει τεράστια ζημία στον επικουρικό μας ασφαλιστικό φορέα.

 .

Συνάδελφοι,

Η ζημιογόνα δράση της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ έχει πλέον αξιολογηθεί από όλους σας και οι επιβλαβείς επιπτώσεις της στα ασφαλιστικά μας συμφέροντα είναι εμφανείς και δεδομένες. Οι κύριοι αυτοί λειτουργούν μακριά από το σκοπό της προστασίας των ασφαλιστικών συμφερόντων μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα ασφαλισμένα μέλη του ταμείου.

 .

Οι επιδιώξεις και οι στόχοι μας για τη διασφάλιση και διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης είναι εκπεφρασμένες :

  • Aποκατάσταση της διοικητικής νομιμότητας στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

  • Προκήρυξη εκλογών

  • Ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ, που αποτελεί τη μοναδική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη, εργαζομένους και συνταξιούχους, του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Όσον αφορά την καταστροφική επένδυση στην ΑΜΚ της ATTICA BANK που απομύζησε το 1/2 των ταμειακών διαθεσίμων του επικουρικού μας φορέα, το λόγο στη διερεύνηση της υπόθεσης πλέον έχει η δικαιοσύνη. Θα παρακολουθούμε βεβαίως στενά την υπόθεση και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.
Όλοι στην αυριανή (Παρασκευή 29/6/2018) Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού μας στα γραφεία μας, Ευπόλιδος 8, 7ος όροφος

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

(συν. Π. Ε.) – ΣΥΝ. ΕΡΓΑ.ΣΥΑ.

Ευπόλιδος 8 – ΑΘΗΝΑ 105 51 τηλ. : 210 3250693 fax: 210 3311278

e-mail: synergasya@gmail.com                                                                                        Αθήνα, 8 Ιουνίου 2018

.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

.

Προς τα μέλη του Συνεταιρισμού – Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού, το Διοικητικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 8/06/2018, σας καλεί να πάρετε μέρος στις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στις 15 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 απογευματινή, στην έδρα του Συνεταιρισμού Ευπόλιδος 8 (7ος όροφος) στην Αθήνα, στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας – ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Σε περίπτωση που δεν παραστεί το 50% των μελών και δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει, άνευ ειδοποιήσεως, την αυτήν ημέρα και ώρα της αμέσως επόμενης εβδομάδας ήτοι στις 22 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 απογευματινή στον ίδιο χώρο.

Επίσης σε περίπτωση που στην πρώτη επαναληπτική δεν παραστεί το 1/5 των μελών και δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει άνευ ειδοποιήσεως, και θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε (με την παρουσία τουλάχιστον 20 μελών) στις 29 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 απογευματινή στην Αθήνα, στον ίδιο χώρο, ήτοι στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας – ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

 1. Εκλογή Προεδρείου Συνέλευσης.

 2. Έγκριση της συγκρότησης της Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου.

 3. Έγκριση της εγγραφής νέων μελών του Συνεταιρισμού.

 4. Πόρισμα ορκωτών ελεγκτών. Ενημέρωση – συζήτηση & λήψη απόφασης για τις επόμενες ενέργειες.

 5. Ενημέρωση για λοιπά θέματα.

.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

 Ν. Κάβουρας           Σ. Φιλιππόπουλος
H IONIKH ENOTHTA σας πάει… Αρχαίο Θέατρο : «Πλούτος» (13/7) και «Ηλέκτρα» (21/7) στην Επίδαυρο

Σίγουρα πλέον έχετε συνηθίσει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ να σας πηγαίνει στις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις, αλλά η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας αποφάσισε αυτήν τη φορά να σας πάει και… Αρχαίο Θέατρο!

Το Εθνικό Θέατρο, όπως κάθε καλοκαίρι, παρουσιάζει φέτος στην Επίδαυρο τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή με πρωταγωνίστρια την Αλεξία Καλτσίκη.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα πραγματοποιήσει δύο μονοήμερες εκδρομές στην Επίδαυρο :

 • την Παρασκευή 13 Ιουλίου για να παρακολουθήσουμε τον “Πλούτο”

 • και το Σάββατο 21 Ιουλίου για την “Ηλέκτρα”

 • με μόλις 16 ευρώ ανά άτομο ! *

*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά και επιστροφή με πούλμαν αυθημερόν και το εισιτήριο της παράστασης με θέσεις στο Άνω Διάζωμα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδρομής στο πούλμαν θα υπάρχουν θεατρολόγοι οι οποίοι θα κάνουν αναλυτική παρουσίαση των έργων. 

.


Πλούτος του Αριστοφάνη, Παρασκευή 13 Ιουλίου

Το Εθνικό Θέατρο έχει αποφασίσει να ανοίξει τα φτερά αναπτύσσοντας ένα διεθνές δίκτυο συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι μια νέα συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο της Σερβίας παρουσιάζοντας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Nikita Milivojevic.

Η παράσταση, η οποία αποτελείται από ένα μικτό θίασο, από Έλληνες και Σέρβους ηθοποιούς, στοχάζεται πάνω στο κεντρικό ερώτημα που θέτει ο Αριστοφάνης για τον τρόπο κατανομής του πλούτου και εξετάζει τις αναγωγές του στο σήμερα.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης σημειώνει:

Πώς είναι δυνατόν 100 άνθρωποι να είναι πλουσιότεροι από τη μισή ανθρωπότητα… Τι κόσμος είναι αυτός; Το αν ο Πλούτος είναι τυφλός ή βλέπει πολύ καλά τί κάνει μοιάζει παντελώς αδιάφορο: οι πλούσιοι γίνονται όλο και πιο πλούσιοι, οι φτωχοί όλο και πιο φτωχοί. Από τον καιρό του Αριστοφάνη μέχρι σήμερα τα πράγματα μοιάζουν να μην έχουν αλλάξει καθόλου. Η Ελλάδα και η Σερβία (και με ευρύτερη έννοια και ολόκληρα τα Βαλκάνια), είναι οι δύο όψεις του νομίσματος στα ψιλά του Πλούτου. Ο ρόλος μας σε τούτη την επ’ άπειρον επίκαιρη παγκόσμια κωμωδία είναι πάντα ίδιος: κορώνα ή γράμματα για μας δεν υπάρχει διαφορά”.

.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Nikita Milivojevic

Σκηνικά: Kenny MacLellan

Κοστούμια: Marina Medenica

Συνθέτης: Άγγελος Τριανταφύλλου

Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου

Χορογράφος: Amalia Bennett

Διανομή :

Πλούτος : Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Χρεμύλος : Γιώργος Γάλλος

Καρίων : Μανώλης Μαυροματάκης

Πενία : Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Ασκληπιός : Γιάννης Κότσιφας

Βλεψίδημος : Μάνος Βακούσης

Δίκαιος άνθρωπος-γυναίκα Χρεμύλου : Κώστας Κορωναίος

Συκοφάντης-Ερμής : Γιάννης Κότσιφας

Γυναίκα : Μαρία Διακοπαναγιώτου

Κορυφαίος Χορού : Nenad Maričić

& 9μελής χορός-μουσικών από την Κρατική Ορχήστρα Βελιγραδίου


Ηλέκτρα του Σοφοκλή, Σάββατο 21 Ιουλίου

Η δεύτερη παράσταση που θα παρακολουθήσουμε είναι η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή που θα σκηνοθετήσει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου στην πρώτη του δουλειά στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Η Ηλέκτρα, έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή, (γράφτηκε πιθανότητα το 412 ή 411π.Χ.), δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: την εκδίκηση της Ηλέκτρας και του Ορέστη για τον φόνο του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Κεντρική μορφή του δράματος, η Ηλέκτρα, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της παρακαλώντας τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του.

Γραμμένη μέσα στη δίνη του καταστροφικού Πελοποννησιακού πολέμου, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή φέρει έντονα τα σημάδια της «παθολογίας του πολέμου», μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους από τον θεϊκό λόγο στην ανθρώπινη πράξη.

.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Μουσική: Δημήτρης Σκύλας

Χορογραφία: Χαρά Κότσαλη

Διανομή :

Ηλέκτρα Αλεξία Καλτσίκη

Κλυταιμνήστρα Μαρία Ναυπλιώτου

Ορέστης Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Αίγισθος Χρήστος Λούλης

Χρυσόθεμις Ελένη Μολέσκη

Πυλάδης Μάριος Παναγιώτου

Παιδαγωγός Νίκος Χατζόπουλος

Χορός

Ασημίνα Αναστασοπούλου, Σοφία Αντωνίου, Ιωάννα Δερμετζίδου, Νάντια Κατσούρα, Ελένη Κουτσιούμπα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μαρία Μηνά, Τζωρτζίνα Παλαιοθεοδώρου, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου, Δανάη Τίκου, Μαρία Χάνου.


Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Συλλόγου μας (210 3250692-3-4) προκειμένου να σας κρατήσουμε θέσεις. Με την κράτηση της θέσης θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο του εισιτηρίου, είτε περνώντας από τα γραφεία του Συλλόγου μας είτε καταθέτοντάς το στο λογαριασμό του Συλλόγου μας.

Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

.
ΣΥΙΛΤΕ Νο 23. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ : Διόρισαν τους εαυτούς τους μέλη του Δ.Σ. με προσωρινή διαταγή – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

 Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4    FAX :  210 3311278

                                                                                                    e– mail : syilte.gramm@gmail.com

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 23

                                                                                                    Αθήνα, 22 Ιουνίου 2018

.

ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

.

Διόρισαν τους εαυτούς τους μέλη του Δ.Σ.

με προσωρινή διαταγή

.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ

.

Οι “επενδύσαντες” τα 55,5 εκατ. ευρώ του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τα οποία έκαναν “φτερά” στην ATTICA BANK κκ. Πετράκης, Λάτσης, Ξύστρας και Τσιακούλιας, που τυγχάνουν “πουλέν” του Συλλόγου του κ. Γκιάτη, κατάφεραν να “αυτοδιοριστούν” μέλη του Δ.Σ. με προσωρινή διαταγή για να συνεχίσουν το “νοικοκύρεμα” του επικουρικού μας φορέα.    

.

Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το τοπίο στην επικουρική μας ασφάλιση αλλάζει ριζικά μετά την εφετειακή απόφαση 2724/2018 που ακυρώνει την τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ του 2015. Οι Γενικές Συνελεύσεις δια αντιπροσώπων για να ελέγχονται απότη διοίκηση του ταμείου, η οποία επενδύει στην ATTICA BANK κ.ά., αποτελούν πλέον παρελθόν…

Αυτοί που έφεραν το ταμείο στη σημερινή, τραγική κατάσταση συνεχίζουν να αγωνίζονται για να πετύχουν το στόχο που έθεσαν μετά το Δεκέμβριο του 2015, που δεν είναι άλλος από τη διάλυση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προκειμένου να μη λογοδοτήσουν για την καταστροφική επένδυση στην ATTICA BANK, ευαγγελιζόμενοι τάχα τη διασφάλιση επικουρικής σύνταξης.

Η πραγματικότητα για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ απέχει παρασάγγας από όσα αναφέρει η από 22/6/18 άκρως παραπλανητική ανακοίνωση του Συλλόγου του κ. Γκιάτη και των λοιπών Συλλόγων Εργαζομένων που συντάσσονται μαζί του.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι της ΙΟΝΙΚΗΣ,

Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι όσο συνεχίζετε να ακολουθείτε το άρμα του κ. Γκιάτη στη σημαντική για όλους μας υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, θα λειτουργείτε ενάντια στα συμφέροντά σας. Εξ άλλου, μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank σε κανέναν τομέα δε λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων της Ιονικής, ούτε στον εργασιακό, ούτε στον ασφαλιστικό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2015 σας είχε τάξει πίστωση του λογαριασμού σας με τα 7/7 των εισφορών σας στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (σύνολο εισφορών εργαζομένου και εργοδότη) και τελικά το Δεκέμβριο του 2015 πιστώθηκε με τις εισφορές σας/ μας ο λογαριασμός της ATTICA BANK με την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ που “έκαναν φτερά”!

Μόλις πριν από λίγο καιρό μάλιστα, στις 17/5/18, οι κκ. Ξύστρας και Λάτσης, μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ από το Σύλλογο του κ. Γκιάτη, εισηγήθηκαν στο Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ νέα επένδυση ποσού 9,8 εκατ. ευρώ σε μετοχές της ATTICA BANK την οποία απέτρεψε ο Σύλλογός μας από κοινού με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ την τελευταία στιγμή με τις άμεσες ενέργειές μας (βλ.ανακοίνωση ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 18/5/2018).

Ήδη από τις αρχές του 2018 η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μείωσε τις ατομικές σας εισφορές περίπου κατά το 1/3 και όλα δείχνουν ότι κάθε χρόνο θα μειώνονται βάσει των διατάξεων του καταστατικού, τις οποίες σας ζητούν να επαναφέρετε σε ισχύ με πανελλαδική ψηφοφορία. Άλλωστε και στην από 22/6/18 ανακοίνωση του κ.Γκιάτη δεν υπάρχει νέα “υπόσχεση” ότι θα σας επιστρέψουν τις εισφορές εργαζομένου και εργοδότη. Αυτό το ενδεχόμενο έχει εκλείψει οριστικά.

.

Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα πλέον είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση:

Όσο το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν εντάσσεται στο ΕΤΕΑΕΠ τόσο θα κατρακυλά οικονομικά. Μην αποπροσανατολίζεστε από τα εξαπτέρυγα των κκ. Γκιάτη και Κολλάτου που εμφανίζονται να ζητούν 900 ευρώ σύνταξη από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αυτό το παιχνίδι των 900 ευρώ παίζεται στις πλάτες σας για τις εντυπώσεις στα δικαστήρια και για να επηρεάσει τον ψυχισμό σας προκειμένου να βάλετε την υπογραφή σας στη διάλυση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο υπερδιπλασιασμός της επικουρικής μας σύνταξης το 2005 (από 420 ευρώ στα 900) έγινε από τη συνδικαλιστική ομάδα του κ. Γκιάτη προκειμένου να ελέγξει μέσω των συνταξιούχων το Δ.Σ. του ταμείου.

Πάμε λοιπόν στο προκείμενο και στη λύση για το αδιέξοδο που έχει βρεθεί η επικουρική μας σύνταξη:

Συνάδελφοι, γιατί ζητούσατε τις εισφορές σας; Τις ζητούσατε επειδή δε βλέπατε προοπτική να πάρετε επικουρική σύνταξη.

Ωστόσο, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος έχει δημοσίως ξεκαθαρίσει και προσφάτως ότι σε περίπτωση που κατατεθεί αίτηση των αρμοδίων οργάνων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ, υπάρχει βούληση για άμεση υλοποίηση του εν λόγω αιτήματος που θα μας εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του ΕΤΕΑΕΠ.

Σας υπενθυμίζουμε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου του κ. Γκιάτη και του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ότι η επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK πραγματοποιήθηκε για να μην ενταχθεί το επικουρικό μας ταμείο στο τότε ΕΤΕΑ.

Πάγια θέση του ΣΥΙΛΤΕ και της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι ότι η ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ αποτελεί τη μοναδική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής μας σύνταξης. Τώρα λοιπόν που οι συνθήκες είναι ευνοϊκές οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα για την υλοποίηση του μείζονος αυτού στόχου που θα διασφαλίσει την επικουρική σύνταξη για όλους τους ασφαλισμένους, εργαζομένους και συνταξιούχους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.Όλα τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογίες και παραπλανητικά τεχνάσματα για να διατηρείται στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μία χούφτα ανθρώπων που υπόσχεται σε όλους σύνταξη των 50 ευρώ (βλ. τις διατάξεις του καταργηθέντος καταστατικού) και καταχρεώνει το ταμείο και με υπέρογκα διοικητικά έξοδα, οδηγώντας το σταδιακά στην οριστική καταστροφή…

.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ:

1. Συνάδελφοι, μετά τη νέα αποτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ATTICA BANK και των reverse split, ολοκληρώνεται πλέον η μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Δ.Σ. που αποφάσισαν το Δεκέμβρη του 2015 την “επένδυση” των 55,5 εκατ. ευρώ (τα οποία έχουν ήδη απομειωθεί κατά 52 εκατ. ευρώ περίπου) και παντός άλλου υπαιτίου ο οποίος συμμετείχε είτε ως ηθικός αυτουργός είτε ως συμμέτοχος στις πράξεις τους και σύντομα κατατίθεται στον αρμόδιοεισαγγελέα, κατόπιν απόφασης της Γ.Σ. και του Δ.Σ. της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Επίσης, κατόπιν απόφασης της  Γ.Σ. και του Δ.Σ. τη μηνυτήρια αυτή αναφορά θα προσυπογράψει και ο ΣΥΙΛΤΕ.

2. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η συμπεριφορά των υπευθύνων του Συλλόγου των υπάλληλων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ που συνεχίζουν να μιλάνε -χωρίς αιδώ- στους συναδέλφους τους για την υποτιθέμενη προοπτική “αυτόνομης πορείας” του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ενώ στην ουσία ενδιαφέρονται να σώσουν “την τραπεζούλα τους” (βλ. επενδύσεις ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ) εις βάρος της επικουρικής μας σύνταξης (ο πρόεδρός τους κ. Α. Σταθόπουλος είναι αυτός που ως εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ στο Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, ενήργησε υπέρ των συμφερόντων της Alpha Bank και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων της Ιονικής που διεκδικούν πλήρες εφάπαξ βοήθημα).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που σας ζητάει ο κ. Γκιάτης

·        Η ασφαλιστική ομάδα της ΙΟΝΙΚΗΣ θα κρίνει το μέλλον του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αύριο κανένας δε θα δικαιούται να διαμαρτύρεται αν σήμερα ακολουθήσει όσα αναφέρονται στους φετφάδες του Συλλόγου του κ. Γκιάτη.  

·        Να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τις επόμενες κινήσεις του Συλλόγου μας και της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ !

.

Υ.Γ. Εξ άλλου να έχετε υπ’ όψη σας ότι ο κ. Γκιάτης δεν περιμένει να πάρει επικουρική σύνταξη από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Ο δικός του επικουρικός φορέας ήταν το ΤΑΠ Τραπέζης Πίστεως που έχει ήδη οδηγηθεί στη σιγουριά της ομπρέλας του ΕΤΕΑΕΠ. Και όπως λέει ο σοφός λαός, από πίτα που δεν τρως, δε σε μέλλει κι αν καεί…

.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

             Για το Δ.Σ.

                   Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

       Ν. Αλεξόπουλος            Γ. Ανδριώτης
“Έφυγε” η αγαπητή Βάσω Μαρκάκη ! Κουράγιο Γιάννη !

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 68 ετών ύστερα από μακρά μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή η αγαπητή Βάσω Μαρκάκη, σύζυγος του συναδέλφου μας Γιάννη Μαρκάκη, που επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής.

Η Βάσω, η οποία καταγόταν από το Ρέθυμνο, μαζί με τον Γιάννη προχώρησαν σε μία μεγάλη κοινή πορεία ζωής και αποτελούσαν ένα απόλυτα αγαπημένο ζευγάρι που δημιούργησε μία εξαίρετη οικογένεια με το καμάρι τους, το γιο τους Μάνο. Η εκλιπούσα αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια μία πολύ σοβαρή νόσο με αξιοπρέπεια και περηφάνια, όπως άρμοζε στον άριστο χαρακτήρα και την προσωπικότητά της.

Η αγαπητή Βάσω διακρινόταν από το ήθος και τη συνέπεια, ενώ ήταν ιδιαίτερα αφοσιωμένη στη θρησκευτική πίστη. Λόγω της ενασχόλησης του συναδέλφου Γιάννη με το Σύλλογο Εργαζομένων, γνώριζε πάρα πολλούς συναδέλφους μας και είχε καταστεί ένα εξέχον μέλος της Ιονικής οικογένειας, καθώς όλοι εκτιμούσαμε την καλοσύνη, τις ευαισθησίες και τη φιλανθρωπική της δράση.

Ωστόσο, η μεγάλη της φροντίδα επικεντρωνόταν στους δικούς της ανθρώπους και γι’ αυτό η απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο συνάδελφο Γιάννη, το γιο τους Μάνο, την αδερφή της Ουρανία, τη νύφη της Ευαγγελία και τους εγγονούς της Γιάννη και Ορφέα, που είμαστε σίγουροι ότι θα θυμούνται πάντοτε τη Βάσω με αγάπη και σεβασμό, αφού αποτελούσε το θεμέλιο της οικογένειάς τους.

Γιάννη και Μάνο,

H Βάσω που είχε βαθιά και ανεξάντλητη πίστη στο θεό, θα σας παρακολουθεί και θα σας φροντίζει πλέον όλους από ψηλά…

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο, Τετάρτη 27/6/2018, στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ηλιούπολης.

Σας γνωστοποιούμε ότι επιθυμία της οικογένειας σχετικά με την αυριανή εξόδιο ακολουθία για να τιμηθεί η μνήμη της εκλιπούσης, αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει ένα ποσό υπέρ του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ηλιούπολης, στο οποίο είχε αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα η Βάσω και είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. επί σειρά ετών, στον κάτωθι λογαριασμό : 

Αρ. Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας : 089/296020-61

Καλό ταξίδι Βάσω !
Από… άλλο ανέκδοτο ! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε!

Ο τροχονόμος την έχει στήσει έξω απ το μπαρ και ψάχνει για μεθυσμένους οδηγούς. Την ώρα του κλεισίματος επισημαίνει έναν, που βγαίνει από το μπαρ, μπουρδουκλώνεται μερικές φορές και πάει προς το  αυτοκίνητό του. Ψάχνει να βρει τα κλειδιά του για κάνα πεντάλεπτο, τα βρίσκει και ψάχνει για ένα ακόμη πεντάλεπτο να βρει την κλειδαρότρυπα της μίζας. Εν τω μεταξύ, όλοι οι υπόλοιποι πελάτες του  μπαρ την έχουν κάνει με τα αυτοκίνητά τους για τα σπίτια τους. 

Ο τύπος, αφού κατάφερε κι έβαλε το κλειδί στη μίζα και έβαλε μπρος τη μηχανή, ξεκινάει και ο τροχονόμος τον σταματάει αμέσως και του κάνει αλκοτέστ . Το τεστ όμως δείχνει μια μηδενική ένδειξη! 

– Μα πώς είναι δυνατόν; απορεί ο τροχονόμος. 

Και ο τύπος: 

– Απόψε ήταν η σειρά μου να κάνω το δόλωμα.

.
Η ασφαλιστική ομάδα της ΙΟΝΙΚΗΣ θα κρίνει το μέλλον του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αύριο κανένας δε θα δικαιούται να διαμαρτύρεται αν σήμερα ακολουθήσει όσα αναφέρονται στους φετφάδες του Συλλόγου του κ. Γκιάτη  

Συνάδελφοι εργαζόμενοι της ΙΟΝΙΚΗΣ

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το τοπίο στην επικουρική μας ασφάλιση αλλάζει ριζικά μετά την εφετειακή απόφαση 2724/2018 που ακυρώνει την τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ του 2015. Οι Γενικές Συνελεύσεις δια αντιπροσώπων για να ελέγχουν τη διοίκηση του ταμείου επενδύοντας στην ATTICA BANK κ.ά., αποτελούν πλέον παρελθόν…

Αυτοί που έφεραν το ταμείο στη σημερινή, τραγική κατάσταση συνεχίζουν να αγωνίζονται για να πετύχουν το στόχο που έθεσαν μετά το Δεκέμβριο του 2015, που δεν είναι άλλος από τη διάλυση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προκειμένου να μη λογοδοτήσουν για την καταστροφική επένδυση στην ATTICA BANK, ευαγγελιζόμενοι τάχα τη διασφάλιση επικουρικής σύνταξης.

Η πραγματικότητα για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ απέχει παρασάγγας από όσα αναφέρει η από 22/6/18 άκρως παραπλανητική ανακοίνωση του Συλλόγου του κ. Γκιάτη και των λοιπών Συλλόγων Εργαζομένων που συντάσσονται μαζί του.

 .

Συνάδελφοι εργαζόμενοι της ΙΟΝΙΚΗΣ,

Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι όσο συνεχίζετε να ακολουθείτε το άρμα του κ. Γκιάτη στη σημαντική για όλους μας υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, θα λειτουργείτε ενάντια στα συμφέροντά σας. Εξ άλλου, μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank σε κανέναν τομέα δε λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων της Ιονικής, ούτε στον εργασιακό, ούτε στον ασφαλιστικό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2015 σας είχε τάξει πίστωση του λογαριασμού σας με τα 7/7 των εισφορών σας στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (σύνολο εισφορών εργαζομένου και εργοδότη) και τελικά το Δεκέμβριο του 2015 πιστώθηκε με τις εισφορές σας ο λογαριασμός της ATTICA BANK με την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ που “έκαναν φτερά”!

Μόλις πριν από λίγο καιρό μάλιστα, στις 17/5/18 οι κκ. Ξύστρας και Λάτσης, μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ από το Σύλλογο του κ. Γκιάτη, εισηγήθηκαν στο Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ νέα επένδυση ποσού 9,8 εκατ. ευρώ σε μετοχές της ATTICA BANK την οποία απέτρεψε ο Σύλλογός μας την τελευταία στιγμή με τις άμεσες ενέργειές του (βλ. ανακοίνωσή μας 18/5/2018).

Ήδη από τις αρχές του 2018 η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μείωσε τις ατομικές σας εισφορές περίπου κατά το 1/3 και όλα δείχνουν ότι κάθε χρόνο θα μειώνονται βάσει των διατάξεων του καταστατικού, τις οποίες σας ζητούν να επαναφέρετε σε ισχύ με πανελλαδική ψηφοφορία. Άλλωστε και στην από 22/6/18 ανακοίνωση του κ.Γκιάτη δεν υπάρχει νέα “υπόσχεση” ότι θα σας επιστρέψουν τις εισφορές εργαζομένου και εργοδότη. Αυτό το ενδεχόμενο έχει εκλείψει οριστικά.

 .

Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα πλέον είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση:

Όσο το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν εντάσσεται στο ΕΤΕΑΕΠ τόσο θα κατρακυλά οικονομικά. Μην αποπροσανατολίζεστε από τα εξαπτέρυγα των κκ. Γκιάτη και Κολλάτου που εμφανίζονται να ζητούν 900 ευρώ σύνταξη από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αυτό το παιχνίδι των 900 ευρώ παίζεται στις πλάτες σας για τις εντυπώσεις στα δικαστήρια και για να επηρεάσει τον ψυχισμό σας προκειμένου να βάλετε την υπογραφή σας στη διάλυση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο υπερδιπλασιασμός της επικουρικής μας σύνταξης το 2005 (από 420 ευρώ στα 900) έγινε από τη συνδικαλιστική ομάδα του κ. Γκιάτη προκειμένου να ελέγξει μέσω των συνταξιούχων το Δ.Σ. του ταμείου.

 .

Πάμε λοιπόν στο προκείμενο και στη λύση για το αδιέξοδο που έχει βρεθεί η επικουρική μας σύνταξη:

Συνάδελφοι, γιατί ζητούσατε τις εισφορές σας; Τις ζητούσατε επειδή δε βλέπατε προοπτική να πάρετε επικουρική σύνταξη.

Ωστόσο, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος έχει δημοσίως ξεκαθαρίσει και προσφάτως ότι σε περίπτωση που κατατεθεί αίτηση των αρμοδίων οργάνων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ, υπάρχει βούληση για άμεση υλοποίηση του εν λόγω αιτήματος που θα μας εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του ΕΤΕΑΕΠ.

Σας υπενθυμίζουμε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου του κ. Γκιάτη και του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ότι η επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK πραγματοποιήθηκε για να μην ενταχθεί το επικουρικό μας ταμείο στο τότε ΕΤΕΑ.

Πάγια θέση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι ότι η ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ αποτελεί τη μοναδική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής μας σύνταξης. Τώρα λοιπόν που οι συνθήκες είναι ευνοϊκές οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα για την υλοποίηση του μείζονος αυτού στόχου που θα διασφαλίσει την επικουρική σύνταξη για όλους τους ασφαλισμένους, εργαζομένους και συνταξιούχους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογίες και παραπλανητικά τεχνάσματα για να διατηρείται στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μία χούφτα ανθρώπων που υπόσχεται σε όλους σύνταξη των 50 ευρώ και καταχρεώνει το ταμείο και με υπέρογκα διοικητικά έξοδα, οδηγώντας το σταδιακά στην οριστική καταστροφή…

 .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

.

 • Να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τις επόμενες κινήσεις του Συλλόγου μας !

 • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΝΙΚΗ !

 

Υ.Γ. Εξ άλλου να έχετε υπ όψη σας ότι ο κ. Γκιάτης δεν περιμένει να πάρει επικουρική σύνταξη από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Ο δικός του φορέας είναι άλλος. Και όπως λέει ο σοφός λαός, από πίτα που δεν τρως, δε σε μέλλει κι αν καεί…

 .

 Για το Δ.Σ. 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

      Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. Φιλιππόπουλος              Ν. Αλεξόπουλος

 
Καλό ταξίδι Νίκο !

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 89 ετών ο συνάδελφός μας Νικόλαος Αρμάος, που είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στη Διεύθυνση Διαθεσίμων στο Κεντρικό Κατάστημα και στο Κατάστημα Παγκρατίου. Ο Νίκος διακρίθηκε από το ήθος, τη συνέπεια και την εργατικότητα και είμαστε σίγουροι ότι όσοι συνάδελφοι είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του θα κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από το συνάδελφό μας.

Η απώλεια του βέβαια είναι μεγάλη για τη σύζυγό του Μαρία- Ελένη και τα παιδιά τους, Αλφρέδο και Λουκία. Εκ μέρους σύσσωμης της ιονικής οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Νίκο !
Σύσκεψη Συλλόγων με ασφαλισμένα μέλη στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για το τοπίο που διαμορφώνεται στην επικουρική μας ασφάλιση μετά την ακύρωση της τροποποίησης του καταστατικού του 2015

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20/6,  σύσκεψη με τη συμμετοχή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής, του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνοκάρτας, του Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αττικής, στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνοκάρτας, παρουσία των νομικών συμβούλων που χειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία την υπόθεση ακύρωσης της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ το 2015, κκ. Ανδρέα Ματθαίου, Αγγελικής Καίσαρη (νομική συνεργάτιδα του Συλλόγου μας) και Δήμητρας Πρέντζα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην επικουρική μας ασφάλιση μετά από την ακύρωση του καταστατικού, αλλά και την αποκάλυψη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την προσωρινή διαταγή… αυτοδιορισμού της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Οι νομικοί μας σύμβουλοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης και αφού τέθηκαν ερωτήματα από όλους τους παρευρισκομένους, έγινε αναλυτικός και εποικοδομητικός διάλογος και εξετάστηκαν όλες οι προτάσεις, ελήφθησαν αποφάσεις από κοινού και καταρτίστηκε ο σχεδιασμός μας για τις επόμενες ενέργειές μας.  

 

Οι Σύλλογοι που έδωσαν το παρών στη σύσκεψη αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειονότητα των αφαλισμένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.  Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη στρατηγική που έχουμε επιλέξει και πιστεύουμε ότι ενωμένοι, προχωρώντας με προσεκτικά βήματα, θα καταφέρουμε να διασώσουμε την επικουρική μας ασφάλιση.

Συνεπώς, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους να μην κινηθούν σε καμία περίπτωση με μεμονωμένες και αποσπασματικές ενέργειες προκειμένου να επιδιώξουν υλοποίηση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από την απόφαση ακύρωσης της τροποποίησης του καταστατικού. Η υπόθεση βρίσκεται σε ιδιαιτέρως κρίσιμο σημείο και οποιαδήποτε μεμονωμένη και απερίσκεπτη ενέργεια μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα και τους κοινούς στόχους μας :

·    Aποκατάσταση της διοικητικής νομιμότητας στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

·    Προκήρυξη εκλογών

·  Ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ, που αποτελεί τη μοναδική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη, εργαζομένους και συνταξιούχους, του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Συνεπώς, όποιος επιχειρήσει να ενεργήσει μεμονωμένα, διακινδυνεύοντας το μέλλον της επικουρικής σύνταξης χιλιάδων συναδέλφων, θα θεωρήσουμε ότι ουσιαστικά υπονομεύει τις προσπάθειές μας, που μετά από τη μεγάλη επιτυχία της ακύρωσης των καταστατικών τροποποιήσεων του 2015, βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας γιατί την επόμενη εβδομάδα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις και να είστε πάντα σε εγρήγορση προκειμένου να στηρίξετε το σχεδιασμό μας για να υλοποιήσουμε τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική για την επικουρική μας σύνταξη με την ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ, για την οποία έχουμε δεσμευθεί εδώ και χρόνια.

 

* Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, μετά την αποκάλυψη από το Σύλλογό μας του… αυτοδιορισμού της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση προς τα χιλιάδες ασφαλισμένα μέλη του! Τα λόγια περιττεύουν και νομίζουμε ότι η απομάκρυνσή τους από τη διοίκηση του επικουρικού μας ταμείου, το οποίο έφεραν στα πρόθυρα της καταστροφής με τις ενέργειές τους, πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων των ασφαλισμένων μελών του.